Şimdi Ara

PHİLİPS 55PFL5527K/12 LED TV EKRAN IŞIĞI YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tv ekranda ışık yok. Ancak ekranda görüntü olduğu belli oluyor. Besleme devresinde beyaz sokette hiç elektrik yok. O bölümdeki trafoyu süren mosfetler sağlam görünüyor. sorun hangi parçadan olabilir.kartın arkasındaki kırmızı daire içine aldığım entegreden olabilirmi. Tv arada sırada aynı şeyi yapıyordu. kapatıp açınca düzeliyordu. Bu sefer kesinlikle düzelmiyor. Deneyimi olan arkadaş varsa yardımcı olmanızı rica ederim. Tv nin garantisi 10 gün önce doldu.

     PHİLİPS 55PFL5527K/12 LED TV EKRAN IŞIĞI YOK PHİLİPS 55PFL5527K/12 LED TV EKRAN IŞIĞI YOK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 4 Ekim 2015; 0:20:58 >







  • Sorun besleme devresinde değilmiş. Paneli komple dağıttım :) lcd cam yokken arka aydınlatma ışığı yanıyor. gerçi ondada 19 tane arızalı led var. sökmüşken onuda tamir yada değişim yapmak lazım. Ekran kenarında isli alanlar oluyordu. demekki bozuk ledlerdenmiş. Şimdi asıl problem lcd camsız ledler çalıştığına göre t con kartından kaynaklanıyor olabilir sorunumuz diye tahmin ediyorum. Bu bilgiler ışığında bilgisi olan varmı ???
     PHİLİPS 55PFL5527K/12 LED TV EKRAN IŞIĞI YOK




  • Şimdi aklıma şu geldi. Arka led aydınlatmada 19 led arızalı. Bu ledler kısa devre görünüyor. Tv çalışınca bu kısa devre nedeniyle aşırı akım çekiliyor ve besleme devreside bunu algılayıp led çıkışını kapatıyor olabilirmi ? Eğer böyle ise t con kartta sağlam demektir. Fikri olan :)
  • betelguz B kullanıcısına yanıt
    kısa devre varsa ondandır led aydınlatma kısmını değiştirmen mümkün mü araştırmanda fayda var...
  • Şerit led çubuğu çıkardım ama aynı numaralı parçayı henüz internette bulamadım. yarın tv malzemecileri araştıracağım. Bulmak oldukça zor olacak gibi görünüyor. Parça numarası 2012SGS55 7030L REV1.0 samsung 55" led panele ait.
    üzerinde 80 adet led var. ara ara 19 u bozuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 5 Ekim 2015; 1:39:52 >
  • Aynı sorun benim philips 47 pfl 6158 k12 ses var görüntü yok.servise gönderdim led lerin yadığını söylediler toplam 730 tl masrafı varmış.Bende tv yi geri göndermelerini söyledim ve internetten 730 dedikleri masrafı ben 150 tl ye hallettim.ledi sipariş ettim kendim değiştim.Ve birdaha asla philips kullanmamak üzerr tv yi satlığa çıkardım.Led tv alacaksanız kesinlikle LG almalısınız.philips beş para etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.