Şimdi Ara

Yeni Nesil LG Cinema 3D Monitör D2342P - LG FPR Gözlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.777
Cevap
8
Favori
72.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG tarafından piyasaya sürülen FPR teknolojisinin bilgisayar donanımı için uygulanmış hali yeni nesil 3D Cinema Monitör D4223P. Geçtiğimiz haftalarda 3D FPR teknolojisine sahip tv'leri monitör amaçlı kullanma konusunu araştırırken rastladığım ancak henüz piyasaya çıkmamış olduğundan deneyimleyemediğim bir teknoloji.

    Şimdilik piyasaya çıkana ve herhangi bir yerde teşhir edilene kadar LG'nin kendi sitesinde yer alan bilgileri ekleyeyim. Bilgiler geldikçe güncellemesini yaparım.

     Yeni Nesil LG Cinema 3D Monitör D2342P - LG FPR Gözlük


    LG D2342P Monitör


    (*) LG D42P Serisi 3D Monitörler ile daha önce hiç yaşamadığınız benzersiz bir 3D deneyimine hazırlıklı olun! Geleneksel 3D teknolojisinin ağır ve pahalı gözlüklerini, baş ağrıtan ve göz yoran görüntülerini unutun. LG Cinema 3D Monitör; 3 Boyutlu Mükemmellikte Yeni Standart!

    Başlıca Özellikler

    - Titreşimsizlik Sertifikası/Flicker Free

    Mide bulantısı, baş dönmesi ve göz yorgunluğuna son. LG'nin Cinema 3D Teknolojisi aktif gözlüklerin neden olduğu titreşim (flicker) sorununu tamamen ortadan kaldırarak, 3D keyfinin tadını başınız dönmeden ve mideniz bulanmadan uzun süreler yaşamanıza olanak veriyor.

    - Sıfır Ekran Paraziti

    LG'nin yeni 3D gözlükleri titreşim sorununa nokta koyarken, Yeni Nesil 3D Panelleri de ekran paraziti sorununu ortadan kaldırıyor ve daha temiz, daha net bir 3D deneyimi sunuyor.

    - Pilsiz Gözlükler / FPR Teknolojisi

    LG Cinema 3D gözlükler 16 gramlık ağırlıklarıyla geleneksel gözlüklere kıyasla yarı yarıya hafiftir. Pilsiz çalışmaları sayesinde şarj etmek gibi bir derdiniz olmaz ve çok daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

    - Zararlı Elektromanyetik Dalgalar Yok

    LG Cinema 3D Monitörlerin pilsiz gözlükleri zararlı elektromanyetik dalgalar üretmezler. Bu sayede kullanıcılar rahat ve tehlikesiz bir şekilde 3D deneyiminin keyfine varabilirler.

    - Üstün 3D Parlaklığı

    Geleneksel 3D monitörlerden 2 kat daha fazla parlaklığı ile LG D2342P çok daha aydınlık ve temiz görüntüler sağlar. LG'nin yeni 3D teknolojisi 3D görüntülerde oluşabilecek her türlü karartıyı ekrana yerleştirilen özel bir film ile giderir. Ayrıca 2D modunda da oldukça parlak görüntüler sunar.

    - 3D Efekt Modu

    D2342P, 3D Efekt Modu sayesinde çok daha canlı ve net 3D görüntü sağlar. Kontrast oranı ve keskinlik daha parlak ve net 3D görüntü kalitesi sağlamak için geliştirilmiştir. Bu ayar kullanıcıların 3 boyutlu görüntüyü daha derin hissetmelerine olanak sağlar.

    - 2D-3D Çevirme Özelliği

    D2342P, sahip olduğu özel yazılım sayesinde her türlü 2D görüntüyü 3D'ye çevirir. Bu sayede 3D deneyiminin tadını her yerde, her zaman çıkarabilirsiniz.

    - HDMI Bağlantısı

    LG D2342P, her türlü 3D cihazı LG Cinema 3D monitörünüze bağlayabilecek arayüzü destekler. Bu sayede bilgisayar bağlantısına ihtiyaç duymadan, direk oyun konsollarına, Blu-Ray oynatıcılara bağlayarak 3D içeriklerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

    (*) Alıntıdır.

    ___________________________________________________________________________________



    Teşekkürler pekozgur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • http://www.lg.com/tr/it-urunleri/monitor/LG-D2342P-PN.jsp
    acaba 2D-3D çevirmede ne kadar başarılı
    gayet güzel detaylı bir monitör olmuş
  • Vallahi 2D -> 3D çeviri fonksiyonu Cinema 3D TV serisindeki gibidir büyük ihtimalle. Gayet güzel bir derinlik sağlıyor, eğer oyunlar 3D destekliyse özellikle çok daha başarılı olur bu çevirme olayı eminim. FPR gözlük teknolojisi bir ilk sanırım monitörlerde, TV lerinden sonra bunlarda da kullanmışlar bu olayı.
  • LG'nin 3D Cinema serisindeki tv'lerin 3D konusundaki performansı ortada. En azından bu konuda fazlasıyla araştırma yapıp, deneme fırsatım oldu 2011 modellerini. Bu monitör de temmuz ayının ortalarında piyasaya çıkacağını yazmış ürün lansmanına giden blogcular. Yakında ürün teşhiri ve tanıtımı da balar diye düşünüyorum lansmanı yapıldığına göre.

    2D>3D çevirisi TV serisinde çok başarılı. Aynı şekilde filmler ve videolar için de bu monitörlerde başarılı olacaktır sanırım. Neticede aynı teknoloji ama piyasaya çıkmadan bilinmez tabii ne getireceği. Oyunarda ekran kartının 3D desteği olup olmamasını araştırmaya başladım şu sıralar. Bilgi bulamazsam mail atacağım zira en önemli konu bu PC için ama konuyla ilgili bilgi göremedim sitelerinde.

    Umarım boyut olarak da büyüktür ya da seçenekler vardır.
  • Tam olarak ne zaman çıkacakmış?
  • 2011 Temmuz ayında çıkacağı söyleniyor ancak ben de net bir bilgi bulamadım bu konuyla ilgili. Bloglardan fikir edinebiliyorum şimdilik. Yalnız ekran kartına gerek duymadan 3D görüntü sağlayabilmesi çok cezbetti beni.
  • Güzel inceleme yapan bir blog var mı?
  • Onemli olan 2D 120Hz performansi ve renk derinligi gerci TN panellerdeki renkler rezalet ama Lg bu konuda en iyisini yapmaya calismistir diye umuyorum.Son olarak umarim bu monitorun TR yede 21.5" olanida gelir.Sanirim LG dunyadaki ilk 21.5" 3D 120Hz monitoru yapan firma oluyor 23 den assagisini gormemisdim ki bende 21.5 olanlari bekliyordum zaten.Temmuz ortasi denmis haliyle agustos hatta piyasa genelde durgun olur diye eylulde bile getirebilirler.Eylul veya ekimde gelmesi bir kayip degil zaten o zamana kadar kullanici incelemeleri ve inceleme sitelerinde yapilan yorumlarda cogalmis olur bizde fikir ediniziriz.Umarim acer 3d nin eski modellerinde oldugu gibi herhangi bir kronik sorunuda olmaz.
  • @mehmetferhat

    Benim denk geldiğim bloglar arasında girgez ve 3dvision aşağı yukarı detaylı anlatım yapmış. gelcekonline adresinde de monitörlere ait epey bir görsel var.

    @killnOd

    23'' gelecekmiş Türkiye'ye ilk başta. 23'' ve 27'' boyutlarından söz ediliyor bu monitörlerle ilgili. Tabii bu bilgiler olmayacağı anlamına gelmez şimdiden. Zaten temmuz ortasında piyasaya çıktığını varsaysak bile kampanyalar aşağı yukarı eylül ekim gibi kendisini göstermeye başlar. Ekim ayı gibi de alınabilirliği artar monitörlerin.




  • Guzel bir tanitim olmus ama gene nedense 2D 120Hz ozelliginden bahsedilmemis;

    http://www.dailymotion.com/video/xj3obf_lg-d42p-cinema-3d-monitor-3d-ver_tech

    Buradada cikacak olan modellerin ozellikleri var;

    http://www.techscreens.com/lg-new-cinema-3d-monitor-d41p-and-d42p-monitors-in-korea.html




  • @ killnOd vermiş olduğunuz videoyu konunun ana mesajına ekledim. Gerçekten güzel bir videoymuş bu. Teşekkürler.

    Monitörler hakkında biraz daha bilgi arttıkça her konuya açıklık geleceğine eminim aslında, şimdilik oradan buradan okuduğumuzla idare ediyoruz maalesef.
  • merhaba arkadaşlar
    bilgisayarla kullanmak üzere bir 3d monitor (veya tv) almak istiyorum ancak 3d'le ilgili fazla bilgim yok
    özellikle öğrenmek istediğim bu fpr monitorle linkteki acer nvidia arasında ne fark olduğu, yani nvidia olunca bişeymi değişiyor?
    http://www.hepsiburada.com/Liste/acer-gn245hqbmid-236-2ms-analogdvihdmi-3d-120hz-wide-screen-led-monitor-nvidia-3d-gozluk/ProductDetails.aspx?productId=bd56815&categoryId=3002879




  • @ MONTANAX

    Ben de sizinle aynı düşüncedeydim ama kısa bir süre önce HDMI ile PC bağlantısı kurduğum bir 3D FPR TV aldım kendime. Şimdi bu monitörlerin temmuz ortası gibi piyasaya çıkacağını duyduğum için aldığım TV'yi amacı doğrultusunda kullanmayı düşünüyorum.

    Verdiğiniz örnekteki model SG teknolojisini kullanan 3D monitörlerden. O yüzden uzun süreli 3D performansı mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı gibi sorunlar oluşturuyor. Göz sağlığını da fazlasıyla olumsuz etkiliyor.

    NVidia olunca bir şey değişmiyor. Bu elinizdeki monitörü 3D destekleyen bir ekran kartıyla kullanabiliyorsunuz. Gözlüğü monitör yanında hediye veriyor ama NVidia ekran kartlarıyla uyumu var o gözlüğün sadece. Yani normal bir ekran kartıyla 3D fonksiyonunu kullanamıyorsunuz.

    LG'nin FPR teknolojisindeki en iyi özelliği yanlış anlamadıysam 3D destekli ekran kartına ihityaç duymaması. Sanırım monitör içerisinde bir yazılım olacakmış 3D görüntü almak için ama ne derece doğrudur henüz bilemiyoruz.

    Bence satın almak için acele etmeyin, biraz daha bekleyin.




  • 3D destekli ekran kartına ihtiyaç duymuyorsa çok iyi ama. Duymaması daha mantıklı zaten, sonuçta FPR teknolojisi 3D TV lerden türetildi ve 3D görüntü oluşturma tamamen monitörde oluşuyor.
  • İşte o netlik kazandığı anda başlayacak asıl konu
  • merhabalar, öncelikle teşekkürler bu konuyu açtığınız ve çok yararlı bilgiler verdiğiniz için. benim bir sorum olacaktı. yani şuan aklıma gelen 1. bu artabilir şimdiden söylüyeyim :)

    bu monitörlerde bakış açısı kaç dereceye kadar bozulmuyor acaba bilginiz varmı?
  • Benim şu an kullandığım 3D cinema tv LW serisinin 178 derece bakış açısı mevcut. Monitörler için de aynısının geçerli olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 1 Temmuz 2011; 10:22:34 >
  • 3D de de geçerli o bakış açısı tabii. FPR gözlük teknolojisinin en önemli katkılarından biri bu zaten. Diğeri de yüksek ölçüde parlaklık.
  • @dusty_ teşekkürler... dediğiniz 178 derece bakış açısı gayet iyi. ben monitörü kardeşime doğum günü hediyesi olacak alacağım.. kardeşim oyun delisidir. inanılmaz derecede hemde :):)

    ben anlamadığım için soruyorum: oyun oynamak için ideal mi bu monitör? cevabınıza göre monitör arayışlarım ya devam edecek ya da bitecek.
  • Oyun için şu an en ideal monitörlerden biri olacak piyasaya çıktığı zaman. Bakalım bu ay bekleniyor piyasaya çıkması. Çıktığı zaman daha detaylı incelemeler olacaktır ama kardeşiniz eğer bir oyun tutkunuysa benim 42LW4500 3D cinema tv'imden aldığım hazzın kat kat fazlasını alacaktır.

    Şanslı bir çocukmuş kardeşiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.