Şimdi Ara

Philips Oled+ 907 (2022-2023) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: shy4434 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
521
Cevap
41
Favori
36.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim yanıtınız için. Vatan bilgisayar dan mı aldınız. Amazon falan satsa iyi olacak güvenlik açısından. Birde ben uzak kaldım tv teknolojisinden. Önümüz ağustosa kadar tv almam lazım. Bunların fiyatı düşer mi yoksa dediğiniz gibi yılbaşından sonra dolar artarsa bunlarda yükselir gibime geliyor. Bir tv ye 40 bin vermek bana saçma geliyor. Ama gerçekten bu teknoloji buna değer mi. Bir daha 10 yıl en az tv almam.
    Bu oled teknolojisi o kadar yayıldı mı? Sorunlar varmı? Aldığım cihazın kafa ağrıtmaması lazım. O kadar para verip kanal geçişlerinde takılma oluyor mu. İşlemci gücü nasıl?
    Oled tv de fiyat performans ve sağlamlık açısından phlips mi tavsiye edersiniz. Şimdiki tv Lg ve 10 yıldır kullanıyorum sorun çıkarmadı. Lg sanki bu işte iyi gibi. Philips’te müşteri memnuniyeti genel manada iyi midir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mna M kullanıcısına yanıt

    Vatan bilgisayardan aldım. Kargo ise Horoz lojistik idi. 1 hafta içinde teslim edildi. Şansıma kargo özenli taşımış, kutusunda en ufak hasar yok idi. Servisi de hemen ertesi günü gelip özenle kurulum yaptılar. Philips Oled+ 907 (2022-2023) 


    Fiyatların düşme ihtimali çok düşük. Ama Vatan bilgisayar, Teknosa ve Mediamarkt gibi firmaların hafta sonu indirimleri ile 42,500 TL'li fiyatlara gelirse almak lazım diye düşünüyorum.


    Yılbaşından sonra başka bir çok ithal üründe zam beklentisi var. Birkaç şey alacağım için çarşı, pazar çok dolaştım. Söylenen bu. Önümüzdeki Ağustos'a kadar arada bir de seçimler var, seçimlerden sonra da dolar artar tahminleri var. Her halükarda bugünlerde alacağınız ithal üründen yana Ağustos'a kadar çok kâr'a geçeceğiniz kesin. İyice düşünün bence...


    Daha önce söylediklerimi tekrarlayayım. TV seçiminizi TV kullanım alışklanlıklarınıza göre yapın. Sabah TV'yi açıp akşam yatana kadar kapatmayanlar grubundaysanız OLED uygun olmaz size mini-LED TV öneririm.

    Ama günde 3-4 saat sinema, video v.b. gibi şeyler ve kaliteli görüntü izleme alışkanlığınız var ise, OLED'deki görüntü kalitesini başka hiçbir TV'de bulamazsınız. (plazma TV'ler hariç, onlar da üretilmiyor zaten)


    OLED teknolojisi üzerinde çok çalışmalar ve geliştirmeler yapıldı. Bir çok büyük marka OLED TV işine girdi. Çünkü bizim gibi görüntü kalitesine çok önem veren ve bu farkı anlayabilen bir kesimin OLED talebi devam ediyor.

    OLED sonrası teknoloji micro-LED olacak, ancak fiyatlar şimdilik çok yüksek. Büyük ihtimal micro-LED ucuzlayana kadar diğer teknolojilerde de ciddi gelişmeler olacaktır.


    Philips 900 serisi OLED TV'lerinde LG'nin OLED-EX panelini kullanıyor. Bu panel LG'nin son geliştirdiği panel. Dötoryum kullanıldığı için organik pixellerin daha az ısınması ve daha uzun ömürlü olması gibi bir öngörü var.

    Samsung'da OLED işine girdi ve QD-OLED teknolojisini gelişti. (Quantum Dot ve OLED teknolojileri karışımı) Şu an Samsung OLED işinin başlarında, ama ilk giriş olarak çok iddialı bir ürün üretti.


    Philips 900 serisinde kullanılan P5 işlemci bence oldukça başarılı. Menü geçiş hızları, andorid kullanımı oldukça seri. Ayrıca, SD veya FHD yayınlardan UHD çözünürlüğüne görüntü geliştirme işini de oldukça başarılı yapıyor.

    TV üzerindeki yazılım "firmware" çok kısa zaman içinde 3. güncellemesini gördü ve sık aralıklarla güncelleme yapılıyor. Demekki TV'yi geliştirme ve var olan sorunları çözme konusunda titiz davranıyorlar.


    Philips 900 serisi kağıt üzerinde dopdolu bir OLED TV. Panel LG'nin en son ve en kaliteli OLED-EX paneli -ki, LG'nin güncel birçok OLED modelinde bu panel kullanılmıyor, LG bile en üst modellerinde bu paneli kullanmaya başladı veya kullanacak- çok kaliteli bir ses sistemine sahip ve bu nedenle soundbar ihtiyacınız "sıfır". Philips sitesinden ve bazı incelemelerden de göreceğiniz üzere, OLED TV'ler içinde bu kadar dolu ve son teknoloji bir TV daha yok.


    Philips ve birçok markada Müşteri Hizmetleri sorunlu, şansa kalmış. Hele LG Türkiye sanırım aralarında en sorunlu ve yasa tanımaz bir firma.

    Bu işler biraz şansa kalıyor. Ne yazık ki, burası Türkiye, yasalar sadece güçlülerin kendi çıkarları söz konusu olduğunda kullanılan bir araç olmuş durumda. Genelde zayıflar yasalardan faydalanamıyorlar. Philips Oled+ 907 (2022-2023) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Aralık 2022; 20:26:58 >




  • Hocam cevaplarını 10 numara ve tatminkar gerçekten. Bu kadar bilgi benim için yeterli. Fazla tv izlemiyorum zaten çocuklara da açmıyorum tv yi. Hafta sonları açıyorum genelde. Akşamda en fazla 1 saat izlerim tv. Oled mantıklı benim için. Philips kullandığı panelde son sürüm panel ise araştırmama gerek yok daha fazla. Artık fiyatı 42 bandına denk getirisem vereceğim siparişi çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

  • son olarak 907 ila 807 arasında ne fark var anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mna -- 19 Aralık 2022; 20:48:39 >
  • mna M kullanıcısına yanıt

    907 daha yeni model ve ses sistemi ekstrası var. İkisi de LG oled-Ex panel kullanıyor. Ancak 807'de panelin ömrünü uzatan ve daha fazla parlaklık sağlamaya olanak veren heatsink yok galiba. 807'de 4 taraflı ambilight var. 907'de bower wilkins ses sisteminin konduğu yer itibariyle 3 taraflı ambilight var. Ancak 907 ve 937 ambilight performansı en geliştirilmiş versiyonlara sahip. Bunun dışında iki tv arasında bir fark yok benim bildiğim.

  • mna M kullanıcısına yanıt

    "ZvAnA" önemli olan farkları zaten belirtmişPhilips Oled+ 907 (2022-2023) , ben de bunlara ilave olabilecek, internetten araştırarak elde ettiğim bilgileri paylaşmak istedim.


    907 ve 807 aynı panel tipini (Lg OLED-EX) kullanmakla beraber, dizayn ve şekil haricinde bazı farkları vardır. En temel farklar şu şekildedir:


    907;

    -Bowers & Wilkins ürünü ses (80 w 3.1 kanal) kullanmaktadır (çok başarılıdır, soundbarı aratmamaktadır),

    -Üç taraflı "Ambilight" vardır,

    -"Pixel Density" (piksel yoğunluğu) 81 ppi (inç başına düşen piksel sayısı),

    -Bence en önemli fark; geleneksel bir oled panele göre % 30 daha fazla parlaklığa katı sağladığı belirtilen "heatsink" bulunmaktadır,

    -Parlaklık 900 nits,

    -Subpixel Type; WRGB.


    807;

    -70 w 2.1 kanal ses sistemi kullanmaktadır (907'nin ki gibi olmasa da bu da başarılıdır),

    -"Pixel Density" 68 ppi,

    -Dört taraflı "Ambilight" vardır,

    -"Heatsink" yoktur,

    -Parlaklık 750 nits,

    -Subpixel Type; RGB.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 19 Aralık 2022; 23:14:13 >




  • Buradaki dosödoköko ve zvana hocalarım bu tv hakkında biraz yazdıkları zaman lcd tv bakan adam bile 907 indirimi kovalamaya başlıyor.

    Ben lg mi samsung mu diye araştırma yaparken bir anda kendimi her gece vatan-teknosa indirimi beklerken buldum.

    İkisine de çok teşekkür ederim tekrardan. 907 sahibi biri olarak ben de tavsiye ederim hocam, umarım iyi bir indirim yakalarsınız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 65Oled907 Vatan Bilgisayar gece indiriminde Web'e özel 42.499,15 Tl.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shy4434 kullanıcısına yanıt
    Tüh kaçırdık. Akakçe de alarm kurmuştum. Neden uyarı vermedi ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mna M kullanıcısına yanıt

    65Oled907 şu an Mediamarkt sitesinde Web'e özel "42499 Tl.".


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akakçe gibi siteler doğru düzgün çalışmıyor. O yüzden birşey için indirim kovalerken hergün sabah akşam bakın.

  • Hocam teşekkür ederim. Siteye girdim birden size özel Tv de yüzde 5 indirim kodu verdik diye mesaj geldi ekrana kodu uyguluyorum ama fiyat 42500 çıkıyor yine anlamadım :) ilk defa mediamarkt dan bişi alacağım. 55 inc ile 65 arasıdna kararsız kaldım. Ben 65 istiyorum ama hanım çok büyük ne işimze yarar 55 olsun diyor :) birde böyle bir derdim var

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Hocam size son sorum tv yi duvara asabiliyoruz dimi? Benim çocuklar küçük sehpa üstünde durması sakıncalı da o yüzden sordum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mna M kullanıcısına yanıt

    Televizyonu izleyeceğiniz en uzak mesafe 4 metreden fazla ise 65 inç olanını tavsiye ederim.

    Ayrıca tv duvara asılabilmektedir. Ancak askı aparatını ilave almak durumundasınız, kutu içinden çıkmamaktadır. Servis ilk kurulumda söylerseniz duvara askı aparatı getirebiliyormuş, ancak ilave fiyat ve aparatın kalitesini bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Minimum İzleme Mesafesini" bulmak için bilimsel olarak bir formül var;



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    İşini garantiye almak isteyenler için izleme mesafesinin bilimsel formülü mevcut.


    Minimum izleme mesafesi ile ilgili bilimsel yaklaşım isteyenler için şöyle bir formül var



    Philips Oled+ 907 (2022-2023)



    VD: Minimum viewing distance = Minimum İzleme Mesafesi (cm olarak)


    DS: Display's diagonal size = Ekran Köşegen Uzunluğu (cm olarak)


    NHR: Display's native horizontal resolution (in pixels) = Ekranın Yatay Çözünürlüğü (Piksel olarak)

    (Ultra HD için 3840, Full HD için 1920, HD için 1280, SD için 720)


    NVR: Display's native vertical resolution (in pixels) = Ekranın Dikey Çözünürlüğü (Piksel olarak)

    (Ultra HD için 2160, Full HD için 1080, HD için 720, SD için 576 veya 480)


    CVR: Vertical resolution of the video being displayed (in pixels) = İzlenilen Görüntünün Dikey Çözünürlüğü (Piksel olarak)

    (Ultra HD için 2160, Full HD için 1080, HD için 720, SD için 576 veya 480)


    Excel'de hesap yapacaklar için; TAN(1/60) kısmı TAN(1/60*PI()/180) olarak formüle konulacak.


    Excel dilinde Formül; VD=DS/(SQRT((NHR/NVR)^2+1)*(CVR*TAN(1/60*PI()/180)))

    mesela = B1=DS, B2=NHR, B3=NVR, B4=CVR ise VD=B1/(SQRT((B2/B3)^2+1)*(B4*TAN(1/60*PI()/180)))




    Şimdi bilimsel yaklaşımla örnek birkaç hesap yaparsak;


    ---------------------------------------------------------------------------------


    75" ekran televizyonda Ultra HD yayın izliyorsak


    DS = 190.50

    NHR = 3840

    NVR = 2160

    CVR = 2160


    Minimum İzleme Mesafesi = VD = 148.64 cm yani 1.49 metre çıkar


    ---------------------------------------------------------------------------------


    75" ekran televizyonda Full HD yayın izliyorsak


    DS = 190.50

    NHR = 1920

    NVR = 1080

    CVR = 1080


    Minimum İzleme Mesafesi = VD = 297.28 cm yani 2.97 metre çıkar


    ---------------------------------------------------------------------------------


    65" ekran televizyonda Ultra HD yayın izliyorsak


    DS = 165.10

    NHR = 3840

    NVR = 2160

    CVR = 2160


    Minimum İzleme Mesafesi = VD = 128.82 cm yani 1.29 metre çıkar


    ---------------------------------------------------------------------------------


    65" ekran televizyonda Full HD yayın izliyorsak


    DS = 165.10

    NHR = 1920

    NVR = 1080

    CVR = 1080


    Minimum İzleme Mesafesi = VD = 257.65 cm yani 2.58 metre çıkar


    ---------------------------------------------------------------------------------


    55" ekran televizyonda Ultra HD yayın izliyorsak


    DS = 139.70

    NHR = 3840

    NVR = 2160

    CVR = 2160


    Minimum İzleme Mesafesi = VD = 109.00 cm yani 1.09 metre çıkar


    ---------------------------------------------------------------------------------


    55" ekran televizyonda Full HD yayın izliyorsak


    DS = 139.70

    NHR = 1920

    NVR = 1080

    CVR = 1080


    Minimum İzleme Mesafesi = VD = 218.01 cm yani 2.18 metre çıkar


    ---------------------------------------------------------------------------------



    Bu hesabı TV'nin ekran ölçüleri ve izlediğiniz görüntü boyutlarına göre kendiniz yapabilirsiniz.


    Ve "bilimsel olarak" en ideal minimum izleme mesafesini bulabilirsiniz.





  • shy4434 kullanıcısına yanıt

    65" TV için 3 metre fazlası ile yeterlidir.

  • mna M kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar cevap vermiş zaten. Evet ayağı takmadığınızda duvara hazır şekilde oluyor zaten. Ancak elinizden geliyorsa ya siz piyasadan bir tane askı aparatı alıp duvara dübelleyerek montaj yapacaksınız, ya da servise gelmeden önce duvara asılacak derseniz onlar ona göre hazırlıklı geleceklerdir. Ama fiyat ne isterler hiçbir fikrim yok.

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Çok doyurucu yanıt verdiniz. Mevcutta kullandığım tv 47 inç zaten. Duvara dübelleyip montaj yapmıştı usta. Yeri hazır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    77” modeller Vatan sistemine girmiş. 77OLED807 85 bin TL, 77OLED937 ise 100 bin TL. Bu fiyatlara fazla satmaz. 937 80 bin, 807 60 bin olmalıydı.


    Ben 75PML9507 ve 65OLED907 arasında kararsızlık yaşıyorum. Sizin görüşünüz nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shy4434 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ne kadara aldınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.