Şimdi Ara

PHILIPS Niye 3 sene LCD'lere ölü piksel garantisi verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye Philips 3 sene ölü piksel garantisi veriyor?İlk başta ladığımız zaman kontrol ederken ölü piksel çıkmazsa sonmradan çıkma ihitmali mi var?Diğer markaları sırf ölü piksel garamntisi yok diye görmezden gelmek zorunda kalıyoruz.Herhangi bir markanın monitöründe ölü piksel çıkmazsa sonradan çıkma ihitmali nedir?AklımdaHyundai'nin 3 m/s'lik modeli var ama işte sırf bu ölü piksel garantisi yüzünden philips'i ciddi ciddi düşünür oldum.Eğer bu ölü pikselin sonradan oluşma ihtimali yoksa Philips'in verdiği 3 sene garantinin de pek bir önemi yok.Alırken iyice kontrol etmek yeterli.Uzun zaman LCD kullanıcısı olup da bu konuya açıklık getirebilecekler var mı?Aldıktan sonra monitörünüzde ölü piksel ve pikseller oluştu mu?Ne kadardır kullanıyosunuz?

• Her şeyin bir ömrü vardır.. adam sana 1 monitor satacak 10 yıl arkadanda mı duracak.. 3 yıl yeterli..
  • haklısın ama bununda bir sınırı olmalı.Yoksa arabalarda da paslanmazlık sınırı 12 sene diye demezlerdi.Sanırım bu mantıksız bir soru olsa gerek.Ayrıca hangi modellerde var öp grantisi şahsen sitelerde görebilmiş diilim.Şu model şu özellik şu garanti diye.Siz nerden gördünüz öp garantsi hakkında bilgiyi?sordunuzmu yoksa gördünüzmü?Bana da bunu açıklarsanız çok memnum olurum.Sahsen ben 650 milyona kadar 19 luk lcd alıcam model bakıyorum.suan..
  • Anlatamadım galiba..Ben 3 yıl yetmez demiyorum ki.İlk başta ölü piksel olmadığını tespit edersek sonraki yıllarda ölü piksel çıkma ihitmali mi var da bu garantiyi veriyor?Bu garantiyi vermeyen bir markanın monitörünü almak hata mı olur?Sonraki yıllarda ölü piksel oluşma ihtimali nedir?
    Tolghi zaten Philips demişim.O veriyor 3 sene ö.p. garantisini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samurai_fb

Her şeyin bir ömrü vardır.. adam sana 1 monitor satacak 10 yıl arkadanda mı duracak.. 3 yıl yeterli..

KESİNLİKLE KATILIYORUM

Bİ BEYAZ EŞYA ALIYON YİNE 3 YIL NE BİLEYİM CEP TLF ALIYION 2 YIL GARANTİ KİM NEDERSE DESİN PHİLİPS BU İŞİ BİLİYORR

BursaSpor Fan
  • LCD monitorlerinde bir Çalışma süresi vardır... adam bilemezki senin günde kaç saat monitorü açık tutacağını. ama rahat 6-7 yıl sana sorunsuz gider. sonra da ölü piksel ve kararmalar oluşur..

Orjinalden alıntı: samurai_fb

LCD monitorlerinde bir Çalışma süresi vardır... adam bilemezki senin günde kaç saat monitorü açık tutacağını. ama rahat 6-7 yıl sana sorunsuz gider. sonra da ölü piksel ve kararmalar oluşur..

Tamam o zaman ilk aldığımız zaman ölü piksel çıkmazsa 6-7 sene sonra çıkması sorun değil zaten o süre içinde değiştirilir.Madem ilk aldığın anda çıkmıyor ve sonra olşma ihitmali de bu kadar uzun bir süre sonra var,3 yıl garanti vermenin bi önemi yok ya da garantisi olmamasının.Aldığın zaman kontrol et yeter...
  • arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama diğer lcd başlığına cevp yazamadım şimdi üst seviye bir ekran kartımız var 6800ultra ve üzeri sizce böyle bir ekran kartına lcd monitör almak uygunmudur çünkü en fazla 1280*1024 çözünürlüğe destek veriyorlar(daha yüksek çözünürlük veren var ama fiyat ona göre) yada 1600*1200 çözünürlüğe ve daha fazlasına destek veren 19" crt monitor almakmı daha mantıklı olur
  • Ya sizin anlayışınız farklı yada benim adam diyo Philips 3 yıl garanti veriyo diğerlerinde ölü piksel garantisi yok. Mesela adam lcd yi aldı 3 ay sonra ekranda ölü piksel oluşabilme ihtimali varmı yoksa aldığın gün yoksa bi daha olmazmı (en azından 2-3 yıl içerisinde) sizse 3 yıl yeterli diyosunuz. Hadi bakalım annaşabilcenis mi Ben lcd kullanmadığım için bi yorum yazamicam kusura bakmayın ama flat 19" vestel CRT güzel bide arasıra ayarları sapıtmasa

Orjinalden alıntı: k3rn3L

Ya sizin anlayışınız farklı yada benim adam diyo Philips 3 yıl garanti veriyo diğerlerinde ölü piksel garantisi yok. Mesela adam lcd yi aldı 3 ay sonra ekranda ölü piksel oluşabilme ihtimali varmı yoksa aldığın gün yoksa bi daha olmazmı (en azından 2-3 yıl içerisinde) sizse 3 yıl yeterli diyosunuz. Hadi bakalım annaşabilcenis mi Ben lcd kullanmadığım için bi yorum yazamicam kusura bakmayın ama flat 19" vestel CRT güzel bide arasıra ayarları sapıtmasa

Valla bi tek sen anlamışsın beni kardeş..O kadar da açık açık yazdım.Ben demiyorum ki "Allah belanı versin Philips,niye garantiyi 3 sene verdin,şöyle 10-15 sene versen ölür müsün?" Ben diyorum ki sonradan ölü piksel oluşma ihtimali çok azsa veya yoksa 3 sene ö.p. garantisi vermenin bi anlamı yok ki.Niye diğer markalardan mahrum edelim kendimizi?

• PHİLİPS YİNE 3 YIL VERMİŞ ACABA BAŞKA GARANTİ VEREN VARMI BEN HİÇ DUYMADIM BENCE BU BİLE YETER PHİLİPSE GÜVENMEK LAZIM

BursaSpor Fan
  • Elektronik birazda şans işidir. Aldığın monitor 1 gün sonrada bozulabilir 10 yıl sonrada bozulabilir. Bunu kestirmek olanaksızdır ancak firmalar bunun için belli bir garanti süresi veriyorlar. Bu süre içinde oluşucak bir sorunda onarım yada değişim yapılıyor.

Ekran konusunda ise 3 yıl verilmesindeki nedenlerden birisi kullandığı panel'in 1. sınıf kalitede olması (Perfect Panel). Kaldı ki philips 3 değilde 10 yıl garanti verseydi birçok kullanıcı ekranlarını zorunda kalmadıkça 10 yıl değiştirmezlerdi. Taktir edersinizki bu şekildede Philips pek para kazanamaz Hatta bozulan ekranların değişiminden dolayı zarara bile girebilir. Özellikle millet sırf değiştirmek için bile olsa ekranı bozabilir

• Philips'in perfect panel ibaresini içeren monitörleri ölü pixel garantisi vermektedir.Doğrusu kimse arkadaşın sorusuna açıklayıcı net bir cevap yazmamış.Aldığın monitörde ölü pixel olmaması bir daha ölü pixel çıkmayacağı anlamına gelmez.Monitörü alırsın sıfır ölüpixelle bir bakarsın bir yıl ölüpixel çıkmış.

Orjinalden alıntı: ABUX

arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama diğer lcd başlığına cevp yazamadım şimdi üst seviye bir ekran kartımız var 6800ultra ve üzeri sizce böyle bir ekran kartına lcd monitör almak uygunmudur çünkü en fazla 1280*1024 çözünürlüğe destek veriyorlar(daha yüksek çözünürlük veren var ama fiyat ona göre) yada 1600*1200 çözünürlüğe ve daha fazlasına destek veren 19" crt monitor almakmı daha mantıklı olur

sırf oyun için alacaksan bence LCD alma.. gerçi yeni çıkan LCD lerin tepki üsreleri azaldı ama olsun.
  • Ölü piksel olayı aldığında da çıkabilir. 1 saat sonra da,1 gün sonra da,2 hafta sonra da 3 ay sonra da,5 sene sonra da. Ne zaman çıkar çıkmaz bunu kimse bilemez. Adam sana 3 sene garanti vermiş. 3 yıl içinde olursa değiştiriyor. 3 yıl olmayıp sonra da olabilir veya hiç olmaz. Bu tamamen şans işi. Philips x ve p serisinde ve nec'in sanırım tüm modellerinde ölü piksel garantisi veriyor(Tabi aldığınız yere sormayı unutmayın. Firmalar verse bile satıcı elemanlar bu konuda cahiller baya). Yani 1 tane bile ölü piksel olmayacağının garantisini eriyor. Şimdi bu firmalar bunu verirken başka markalara bakıp şansınızı denemek istermisiniz.

Çoğu dijital makine üreticisi, LCD ve/veya vizör üzerinde ölmüş olan bir kaç adet pikselin, LCD lerin üretimi sırasında oluşabileceklerini ve yine bir kaç adete kadar normal bir durum olduğunu ve bunun bir üretim hatası sayılmayacağını makinelerinin kullanım kitabına yazıyorlar. Bu "bir kaç" adetin tam olarak kaç adet olduğu yazmıyor mesela benimkinde.

Yani benim anladığım kadarıyla, bunu yazan makine üreticileri aslında şöyle demek istiyor:

"LCD üretiminde bazen bu gibi ölü pikseller oluşabiliyor ama bunlar çekilen fotoğrafı etkilemeyeceği için bir kaç ölü pikselin lafı mı olur? Her ölü piksel olan LCD yi değiştirmeye kalsak bu işten zarar ederiz. İyisi mi yazalım bunun bir üretim hatası olamdığını kullanım kitabına da, her LCD sinde ölü pksel gören makinesini iade etmeye kalkmasın."

Sensör üzerindeki ölü pikseller de genelde iki türlü oluşuyor: Birincisi tam olarak ölmüş (dead pixel) dediklerimiz ki bunlar her fotoğrafta kendilerini gösteriyorlar. İkincisi ise sadece uzun pozlamalarda (1/4 ve sonrasında) ortaya çıkan sıcak (hot pixel) pikseller.

• saol samurai
  • arkadaşlar az once fiyatının makullugunden dolayı s serisi 19 inclik lcd aldım.Ve üstüne basa basa bu modelin ki 3 dört yere sordum. öp garantisi oldugunu söylediler.bilginiz olsun die dedim.600 milyonn 12 ay taksitli + web cam aldım yanında.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.