Şimdi Ara

Philips 55pus7909 / 49pus7909 4K TV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
10
Favori
54.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayme

Teknosada 2999 tl ye düşmüş!!
    http://www.teknosa.com/urunler/119969354/philips-49pus790912-dvb-t2-uhd-3d-android-led-lcd#url

Kampanya çok iyiymiş ya
  • SD performansi nasil acaba, full hd'ler daha mi iyidir, bu konuda net bir kiyas imkani var mi?

Androidin guncelleme alip almayacagi hususunda bilgi var mi?

Ambilight istege bagli olarak kapatilabiliyor mu, surekli acik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 5 Ocak 2015; 13:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7909 çakma 4K imiş.Diğer forumlarda böyle bir konudan bahsediyorlar.Gerçek 4K yayın olduğunda ekstra bir cihaz alınırsa ancak izlenebilirmiş.Bu konuda fikri olan varmı ?
  • Televizyonu geçtiğimiz hafta Vatan'dan 3500 tl'ye aldım . Ne kadar inandırıcı bilmiyorum ama aldığım gün , 3 kişinin daha bu televizyondan aldığını söylediler.
    Ben LG55ub850v ile arasında kalmıştım açıkçası ama internet dışında uygun bir fiyat bulamadım ve aradaki 800-1000 tl fiyat farkına değecek kadar özel olduğunu düşünmedim açıkçası.Tek takıldığım husus 600 mhz olmasıydı ki lg'nin en önemli artısı 1000 mhz olması.

SD yayınlarda başarısız , upsacling performansı ciddi kötü . Sadece 1 günlük sd deneyimimiz oldu ama orada bile epeyce şikayet ettik ,full hd bir tv'de sd yayın izlemişliğim yok o yüzden kıyaslamam zor . Sonrasında hd'ye geçiş yaptık bu bağlamda bir sıkıntı yok , görüntü gayet iyi. 4k konusunda birşey diyemeyeceğim , 4k videolar izledik ama çok bir fark hissedemedim açıkçası , phillips'in " la daha 4k yayına çok var" diyip hikayeden bir 4k entegrasyonu yapmış gibi görünüyor .

Ambilight'ı istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz . Android güncelleme yapıyor.

Tv açılırken biraz ağır ama onun dışında gerçekten oldukça hızlı . Özellikle internetten yükleme yaparken , kullandığımız tabletlerden daha hızlı olduğunu söyleyebilirim . Kumandasını hem mouse hem klavye olarak kullanabiliyorsunuz ama çok başarılı değil. Kullanıcı arayüzü berbat. bazı mevzular için çok fazla tıklama yapmanız gerekiyor. Mouse+klavye olmadan iyi bir internet deneyimi yaşanamıyor maalesef.

Ses gayet iyi , basslar başarılı . Ekstra bir ekipman gerektirmeyecek kadar iyi hatta.

Yani insan çok para verdim diyerek çok şey bekliyor ama hem 55 inç tv alıp hep bu kadar özellik beklemek pek mantıklı değil. Sonuçta verdiğimiz para bu boyutta tv piyasası için neredeyse alt segment parası .

Şimdilik söyeleyebileceklerim bu kadar.

• Hayırlı olsun,güle güle kullanın.SD yayında hangi lcd alırsanız alın görüntü kalitesi düşük kalacaktır.Mesele renkleri doğal verebilmek ve bunu en iyi Phil yapıyor bana göre.Samsungda ne izlersem izleyeyim bana çizgi film tadı veriyor,parlaklığı gözümü yoruyor ama philde bu sözkonusu değil.7909 u çok araştırdım ve 8909 a karar verdim.Onunda fiyatı yüksek.Bende düşmesini bekliyorum.4000'e bulursam alacağım
  • draco1987 D kullanıcısına yanıt
    Tv de hdmi 2.0 Var bunu düzelteyim. H265 codec yık bu sıkıntı... dahili uyudu alıcısı ile 4k izlemek mümkün görünmüyor ama harici kaynaklardan hdmi 2.0 İle 4k izlenebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

Tv de hdmi 2.0 Var bunu düzelteyim. H265 codec yık bu sıkıntı... dahili uyudu alıcısı ile 4k izlemek mümkün görünmüyor ama harici kaynaklardan hdmi 2.0 İle 4k izlenebilir...

Sonuçta cihz android vlc mkv player tarzı program indirsek usb3 olmsa bile usb2 ye atsak 4kyı açamazmıyız bilgilendirirseniz sevinirim saygılar

• Hocam philips in çıkartacağı ufak bir apart sayesinde (evo kit gibi birşey denebilir) h265 ve usb 3.0 problemi ortadan kalkacak. Tv nin kendi uydu alıcısı ve kendi media player özelliği ile devam edilebilecek.
  • Ben vatanda bunu denemek için tv ye mx player kurdum ancak mx player dan hdd yi gösteremedim. Youtube ta birisi bu dedigimi yaöniş zaten bunu yaptıktan sonra codec sorunu kalmıyor media player açısından ancak uydudan gelecek 4k yayınlar için bu ise yaramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

Ben vatanda bunu denemek için tv ye mx player kurdum ancak mx player dan hdd yi gösteremedim. Youtube ta birisi bu dedigimi yaöniş zaten bunu yaptıktan sonra codec sorunu kalmıyor media player açısından ancak uydudan gelecek 4k yayınlar için bu ise yaramaz

uydu alıcı için benim bildiğim zaten hdmi 2.0 cihazda var ya da ben yanlış biliyorum aydınlatabilen arkadaşlar olursa hep beraber öğrenmiş oluruz
  • dahili uydu alıcısı için söylüyorum. tv de hdmi 2.0 var zaten bizzat tv nin yardım menüsünden hdmi 1 ve 2 portlarının 2.0 olduğunu gördüm, yani harici kaynaklar media player ya da 4k uydu alıcıyla 4k yayınlar sorunsuz bir şekilde izlenebilir...
  • Benim anladığım şu. Philips in çıkartacağı aparatı tv ye bağladıktan sonra 60hz uhd yayınları başka bir uydu alıcıya gerek kalmadan izleyebilecek bu tv nin sahipleri. Zaten uydu alıcısının uhd sinyal alma problemi yok. Tv ses kısmını hallediyor ama uydu alıcısı gerekli codec e sahip olmadığı için ekrana görüntüyü getiremiyor. Bu aparatta tv ye bu codec i sağlamış olacak. İddaa etmiyorum tabiki sadece ben böyle anladım.
  • Ben de o aparat işiyle ilgili bir yazı bulamadim

• philips 55pus7909 için teknosa da 350 tl hediye çeki var sanırım yalnız ben word kulanıyorum onada 5 taksit yapıyor bimekste aynı fiyata 9 taksit imkanı var kartıma ancak hediye çeki göremedim sizin önerebiliceğiniz alım noktası var mı birde ürünü kullanan arkadaşlar bilgi paylaşırsa çok sevinirim tv nasıl performans kullanma kolaylığı açısından... almalımıyım? beklemelimiyim? bilemedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutgrgl

philips 55pus7909 için teknosa da 350 tl hediye çeki var sanırım yalnız ben word kulanıyorum onada 5 taksit yapıyor bimekste aynı fiyata 9 taksit imkanı var kartıma ancak hediye çeki göremedim sizin önerebiliceğiniz alım noktası var mı birde ürünü kullanan arkadaşlar bilgi paylaşırsa çok sevinirim tv nasıl performans kullanma kolaylığı açısından... almalımıyım? beklemelimiyim? bilemedim...

Bimekslerde teevizyonlarda gecerli %10 bipara var pazartesiye kadar kampanya. Sorun soylerler!

Bende 7909'u dusunurken suan net kararimi 8109'dan yana degistirdim fiyat ayni farklari kabaca soyle!

Full hd-4 atarafli ambilight-Dahili kamera-2+1 hoparlor-A+ enerji sinifi-VA panel-sesle ve elle kontrol-daha sik tarasim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torku42 -- 16 Ocak 2015; 16:42:42 >
  • torku42 T kullanıcısına yanıt
    acaba herangi bi link verebilirmisiniz
  • USB'den film izleyen oldumu. Türkçe altyazılarda sorun yaşanıyor mu?
  • simpson kullanıcısına yanıt
    Türkçe altyazıda sorun yok , ben seçenekleri anca keşfedebildim. Filmi açtığınızda options'a tıklarsanız , karakter tipini değiştirme seçeneği çıkıyor. Karakter tiplerinde Türkçe var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlandu -- 24 Ocak 2015; 10:01:32 >
  • Merhaba,
    55PUS7909 aldım. Alırken kesin vardır diyerek araştırmayı dahi düşünmediğim bir sorunla karşılaştım.
    Eski TV Samsung'du ve evdeki network üzerinden Linux yüklü bir PC'den film seyrederken alt yazılarda hiç sorun yaşamıyordum. Ancak Philips TVlerde USB'den oynatırken altyazı sorun olmamasına karşın network üzerinden altyazıları oynatmıyor. Kendi forumlarında da bu konuda oldukça fazla şikayet var yıllardır.

İki çözümü var. İkisi de Android işletim sistemi ile çalışan TVlerde geçerli.

Öncelikle
    1. Google Play'den TV'ye "Developer Tools" uygulamasını yüklemeniz gerekiyor.
    2. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra "Developer Settings" (Geliştirici Seçenekleri) -> "Show more apps in Google Play" seçeneğini seçin.
    3. Uygulamadan çıktıktan sonra TV'yi yeniden başlatın.
    4. Bazı yerlerde "TV'yi yeniden kur" işleminin yapılması gerektiği söyleniyor ama ben de gerek kalmadı. Sorun çıkarsa deneyebilirsiniz.

Gelelim çözümlere.
    İlk çözüm için networkde bir makine üzerinde çalışan Plex Media Server uygulaması gerekiyor. (https://plex.tv/)
    Bu uygulamayı kullanma olanağınız varsa TV'ye Google Play'den Plex istemci uygulamasını satın alıp kurun. Her iki program da kurulup ayarlar yapıldıktan sonra (ayarlar için lütfen google'a başvurun) filmlerinizi altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

İkinci çözüm TV'ye Kodi uygulamasını (http://kodi.tv/) kurmak.
    1.
    Android Developers
    Download Android Studio and SDK tools  |  Android Developers
    http://developer.android.com/sdk/index.html
    adresinden sayfanın aşağılarına doğru "Other Download Option" başlığı altında sadece SDK Tools'u indirip bilgisayarınıza kurun.
    2. http://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/ adresinden en son tarihli apk dosyasını indirip SDK Tools içinde yer alan "adb.exe" isimli dosyanın bulunduğu klasöre koyun.
    3. adb.exe dosyasının olduğu klasörde komut istemcisi açın ve sıarı ile aşağıdaki komutları yazın.
    adb.exe start-server
    adb.exe connect TVninIPsi
    adb.exe install indirdiğiniz_Kodi_dosyasının_tam_adı
    4. Kurulum biraz sürecektir. Bittikten sonra uygulamalar kısmından Kodi'yi çalıştırabilirsiniz.

Birinici çözümün avantajı TV hafızasında çok az yer tutan bir uygulama kullanılması, film ve dizilerle ilgili çok güzel bir arayüz sunması, dezavantajları ise Sunucu tarafında PLex Media Server gerekliliği, istemcinin ücretli olması ve bana göre en önemlisi filmi transcode edip alt yazıyı içine gömüp oynatması ki bu da kalitede azalma demek olabiliyor.

İkinci çözüm olan Kodi'nin ise bunlar avantajları. Bedava olması, sunucu tarafta herhangi bir programın çalışmasına ihtiyaç duymaması, pluginleri olması vs. Ama bence en büyük avantajı direk samba üzerinden filmi hiç kayıpsız oynatabilmesi. Gözüme çarpan tek dezavantajı ise TV hafızasında 200 küsür MB yer tutması.
    Plex çözümünü 2 haftadır kullanıyorum ama Kodi çözümünü yeni denedim ve uzun süreli kullanmadım. Bilginize.

Yukarıda anlattığım işlemlerin sonucu doğabilecek olumsuz durumlardan sorumlu olmadığımı, tüm sorumluluğun siz de olduğunu hatırlatırım. Umarım bilgiler birilerinin işine yarar. Kaynak olarak Internet'ten çeşitli yerlerden topladığım bilgilerden yararlandım.
    Sağlıcakla kalın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.