Şimdi Ara

PHILIPS 40PFL5605H LED TV 2267TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün stoklara giren bu Led TV Eksen bilgisayarda Kdv Dahil 2.519,30 TL gözüküyor ama ilginç olan Axess carda 12 taksitte 2.267,37 TL ye, maximuma 2.368,14 TL gelmesi..pazartesi arayıp sormayı düşünüyorum.eğer bu fiyatlar doğruysa hemen 1 tane alıcam. ne dersiniz..

Sanırım bu led Tvnin fiyatını düşük olması kontrastının diğer ldlere göre düşük olmasından kaynaklanıyor.500.000:1 kontrast var bunda.diğer ledlerde 3000000:1 .. ama 500bin kontrast bile lcdlerin 5 katı.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=29376

• Benimde dikkatimi çekti. Acaba cihaz nasıl? Fiyat olarak led lcd için iyi fiyat.
  • fiyatın diğer led lere nazaran neden düşük olabileceğine dair biraz araştırma yaptım..

http://www.digitalnewsroom.philips.com/factsheet/fs_40_5000_series.pdf

buradaki teknik bilgilere göre panelin kalınlığı 8.6mm. yani LED değil LCD kalınlığında. normal LED ler 4mm civarı oluyor.
    bir de philips in üst modelleri,nin hepsinde 14bit RGP özelliği mevcut.bunda öyle bir bilgi yazmıyor.

bu ikisi haricinde başka bir fark göremedim ben. bir de en büyük artısı sadece 84W lık güç tüketimi.LCD lerin 180W tükettiğini göz önüne alırsak 100w lık bir azalma faturaya ciddi anlamda yansır. başka bilgi paylaşabilecek arkadaş varsa seviniriz.

• Bu yeni Model Phil hk.bazı bilgiler vermek istiyorum;

-Panelde yeni nesil Sharp UV2A Modül bulunmaktadır!!
    -Kalın olması ise panelin Edge-LED değil;Direct-LED dediğimiz full-array Baclit olmasındandır!!
    -Modül 8-bit tir/100Hz
    -Fiyatların üretim bazında düşmesi,nihai fiyatlarada yansımaktadır haliyle!!

-Bu arada verilen CR değerleri yine "sallamadır" daha doğrusu Dynamic tir!!!
    Sharp ların en büyük özelliği;diğer tüm başka Marka Modüllerden Static/Native olarak düşük olmasına rağmen
    çok yüksek Contrast üretebilmesidir(ancak bu özelliği her panel için değil tabiki ama High-End Sharp larda
    aynen bu dediğim gibidir;bir basit anlatımla Sharp 1.000;1 CR değeri Samsung S_PVA nın 5.000;1 değeri kadardır!!!)

Siz bu değerlerle kafanızı hiç boşuna karıştırmayınız!!!

ANCAK 2010 Model Sharp UV2A Modüllü tüm paneller(5x/7x/8x/9x)tahminime göre oldukça başarılı olacaktır ve fiyatlarıda
    güzel olursa,ciddi iş yapar ve sanırım bu sefer bu Modüller Phil i uçurabilir

Teknik olarak Phil in başarısız olduğu bir 9704 Serisi ardı,belki biliyorsunuz ama bunda Sharp ASV Modül vardı ama Engine
    olarak bu seri bu Modülle birleşip ortaya güzel iş yapan bir panel çıkaramadı şimdi bu Seri 9705 High-End oldu ve Modül
    değişerek UV2A oldu!! izleyip göreceğiz!

Bir diğer teknik durumda şudur;UV2A Modüller üretim teknikleri olarak,maliyeti düşük Modüllerdir!!!! dolayısıyla buda nihai ürün
    fiyatına bir şekilde yansıyacaktır,ancak TR de çok fazla yansımayabilir!!

++

• model araştırmanı yaptıktan sonra birde fiyat araştırması yapman için sana tavsiy eedebileceğim bir site var
    http://www.cilginalisveris.com/UrunList/5741/3340/lcd_televizyon.html
  • philips in bir önceki led lerinde örneğin 40PFL8664H de parlaklık 500 cd/m² iken yeni çıkan led lerde parlaklık 450 cd/m²
    bu fark görüntüyü ne kadar etkiler

şimdiden teşekkürler...
  • ee son durum nedir arkadaşlar var mı al veya alma diyen birileri :) bende bu tv ye takılmış durumdayım bu aralar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG LED TV 42" LM615S 1200TL
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • albani hocam tavsiye edermisiniz acaba bu ürünü ? yerinde inceleme kıyaslama şansınız oldu mu acaba ?
  • Bu LED i alıp kullanan kimse varmı tavsıye edermısınız?Sayın Albani bu urun de 100Hz gercekmi yanı SD HD film kanal ve PS3 oyunlarında herzaman 100hz verebılıyormu acaba?Cogu TV 100 dıyor ama 50 gosterıyor cunku bırde ınputLAG sevıyesı nedır?
  • Yanliz hakikaten guzel bi televizyona benziyor.Fiyati da oldukca uygun LED olmasina karsin.
    Kullanici ya da bilgili arkadaslardan yorumlar alsak fena olmaz.
  • Tam anlamıyla led değil diye biliyorum. Birkaç yerde okudum, elektronik marketlerde birkaç elemana sordum led destekli LCD tv olarak geçiyor cevabını aldım.

Görüntülerini inceledim. Philipsin 8000 serisi ürünlerinden daha iyi bir görüntü sunmuyor. En azından bana göre.

Aslında bu tvye lcd vede led arası denebilir. Canlı renklerden hoşlananların bu tvyi beğeneceğini düşünüyorum ancak ben gibi biraz daha mat biraz daha doğal renkleri düşünenlerin 8000serisine yada 9000serisine bakmalarını öneririm.

Bu modelin 2-3 aya kadar 1800lere düşeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Tam anlamıyla led değil diye biliyorum. Birkaç yerde okudum, elektronik marketlerde birkaç elemana sordum led destekli LCD tv olarak geçiyor cevabını aldım.

Görüntülerini inceledim. Philipsin 8000 serisi ürünlerinden daha iyi bir görüntü sunmuyor. En azından bana göre.

Aslında bu tvye lcd vede led arası denebilir. Canlı renklerden hoşlananların bu tvyi beğeneceğini düşünüyorum ancak ben gibi biraz daha mat biraz daha doğal renkleri düşünenlerin 8000serisine yada 9000serisine bakmalarını öneririm.

Bu modelin 2-3 aya kadar 1800lere düşeceğini düşünüyorum.

Albani yukarida soyle bir cumle kullanmis "-Kalın olması ise panelin Edge-LED değil;Direct-LED dediğimiz full-array Baclit olmasındandır!! " yani daha yeni bir LED teknolojisi gibi algiladim ben yoksa EDGE LED den dahami kotu oluyor bu Direct LED ?

• Full Array LED ,, = LED TV Philips 9 serisi yani LedPro serisinde var. diye biliyorum LEDPro olmayan seriler ise EDGE LED dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEMORYSTICK

Full Array LED ,, = LED TV Philips 9 serisi yani LedPro serisinde var. diye biliyorum LEDPro olmayan seriler ise EDGE LED dir.

Albaninin bu tur konularda yanilma ihtimali az ama sanirim bu konuya aciklik getirir.Cunku fiyatida uygun bu LED in ona gore almayi dusunuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

quote:

Orijinalden alıntı: MEMORYSTICK

Full Array LED ,, = LED TV Philips 9 serisi yani LedPro serisinde var. diye biliyorum LEDPro olmayan seriler ise EDGE LED dir.

Albaninin bu tur konularda yanilma ihtimali az ama sanirim bu konuya aciklik getirir.Cunku fiyatida uygun bu LED in ona gore almayi dusunuyoruz.

Ben oyle biliyorum.. :) Belkide yanılmıyordur. Ben iddaa etmiyorum bildiklerimi paylasmak istedim.
    http://www.ifa.philips.com/download/pdf/Philips_2009_LED_backlighting_technology_backgrounder.pdf
    boyle bir yazı okumustum belki 2010 modellerinde farklı srtateji izlemis olabilir.. burda (LCD)"LED" tv sini boyle tanımlamıs..

• valla en son 1900tl ya düşmüş fiyatı ve yanındaki samsunglarla karşılatırınca hem mat ekranı hem de renklerindeki naturelliğini çok beğendim üstelik markanın philips olması ayrıca beni çekti ve dayanamayıp aldım aslında samsung 3d lcd sine karar veriyordum. ama bunun hem fiyatı çok cazip hem de görüntü kalitesine hayran kaldım. çünkü tv seçerken insan ne alsa bir üst modeli yada daha büyüğü ile karşılaşıyor.
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Televizyon/PHILIPS/40PFL5605H-LED-TV-p-41993-c-9.htm umarım doğru seçim yapmışızdır izledikçe izlenimlerimi paylaşacağım.

• Bu tv yi 2 ay kadar önce yanında blu-ray hediyesi ile birlikte 2500tl ye almıştım bence fiyatı şu an son derece uygun ve memnun kalınacak bir tv.
  • peki usbden film izlerken harici altyazıları da gösteriyor mu hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExCools

Bu tv yi 2 ay kadar önce yanında blu-ray hediyesi ile birlikte 2500tl ye almıştım bence fiyatı şu an son derece uygun ve memnun kalınacak bir tv.

biraz daha anlatabilirmisiniz televizyonunuzu, birçok kişi kullanıcıların yorumlarını beklemekte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turranor

peki usbden film izlerken harici altyazıları da gösteriyor mu hocam?

Malesef Philips tv'lerde alt yazı desteği bulunmamakta ve yazılımlada geleceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.