Şimdi Ara

Phenom X4 9650 vs Phenom2 X3 720

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anda bu 2 işlemci arasındayım.Malum 9650 4 çekirdekli ama 720'nin de büyük sayılabilecek OC potansiyeli var(Çok az da olsa 4. çekirdeğin açılabilmesi durumu var.Ayrıca ileride kullanağım kartlara karşı darboğaz oluşturmasını istemiyorum.Sizce bunlardan hangisi daha mantıklı olur?

Orjinalden alıntı: LastShinobi

Kesinlikle Phenom II al. İlk Phenom'lar sorunlu. 4 çekirdekli olduğuna bakma. Bu CPU'yu Casper, Exper vs. markalar göz boyamak için kullanıyor!

Sorunlu filan değil. Yeni revizyon onlar. xx50 ile bitenler 2mb L3, 65nm ve daha yüksek güç tüketimine sahiptir...Sorunlu olanlar 9500-9600 serisi...
  • 9550 kullanıyorum memnunum. vista puanı 5.9 4 gb ram le. Hiç sorun vermedi bana. Alx e katılıyorumç 9650 de kötü olacağını düşünmüyorum.

Senin Açtığın Yerde OnYedi Yürek Karanlığa Gömülür
  • tabiki x3 720be dostum bu aralar fiyatıda baya düştü 230tl falan kullandığım işlemci gayet iyi bence 720 al bak keyfine
  • Oc yapmayı düşünüyor musun? Anakartını değiştirecek misin? elinde ayrıca soğutucu var mı yada almayı planlıyor musun? 9650 gayet güzel işlemciler.Tek eksi yanı frekansının biraz düşük olması ancak şu sıralar sudan ucuz olması eksisini unutturuyor resmen.AMDnin birçok işlemcisi öylesine ucuzladıki birbirine rakip olmaya başladı..Kısaca işlemciyi kullanım amacın ve varsa diğer bileşenlerle birlikte ne kadar bütçe ayırabildiğin önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 11 Temmuz 2009; 22:42:18 >
    AMD Phenom II X4 965 194 TL
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • phnm 9650 nin atısı 4 çekirdeği işlemci 2.3 ghz 11.5 çarpan acc destekli bir anakart ile 2.6-2.8 ghz yapar ama güç tüketimi yüksektir bu nedenle ben PII x3 720 öneririm sıkıntısız 3.4-3.6, abansırsan 3.8 de kullanırsın
  • OC düşünüyorum.Maddi durumum şu anda yetersiz olduğu için işlemci soğutucusu daha sonra alıp öğle deneyeceğim ama.Aldığım zamana bi 3.2Ghz'e çıkmayı düşünüyorum stok fanla.Yalnız ben artık X3 710 düşünmeye başladım.200Mhz ve çarpan kilidi için 30-50 lira fark istemesi beni döndürdü.Ama burada hala 9650 beni cezbediyor.Fazla güç tüketmesi ve 2.3 Ghz olması beni geri döndürüyor.
  • Phenom serisi Core 2 Quadlara gore cok kotu durumda. Phenomlarin sadece 2.3ghz frekansi ve guc tuketimi degil islem tamamlama sureleri de cok cok gerisinde kaliyor Core 2 Quad'in . Phenom II serisi ise 3 cekirdekli olmasina ragmen baya basarili.. Phenomlara denk fiyatta Quad varsa Q8400 falan almak daha mantikli. Ama en uygun fiyatli olani X3 710 burada. onu alirsan f/p yapmis olursun. ben Phenom II varken Phenom'a hayatta yaklasmam. Illa 4 cekirdek olsun dersen de, Phenom alacagina Intel oneririm. Q6600 190-220 tl arasi fiyatlardan satiliyor forumda da. Tum phenomlardan da daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 11 Temmuz 2009; 14:37:52 >
    Son kez olarak size şunun soruyorum ki:Sizce 30 lira için X3 720 alınmalı mıdır?
    CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.