Şimdi Ara

Phenom II X4 945 ve Darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar işlemcimden çok memnunum, 2 yıl oldu ve hala hiçbir sıkıntısını yaşamadım. Ekran kartı değişiklikleriyle oyunları FullHD çözünürlükte yüksek kalite oynamak istiyorum ama bu işlemciyle darboğaz yapmadan kullanabileceğim en yüksek ekran kartı ne olur yeni çıkanlardan ? İşlemcimi 3 GHZ'den 3.86 GHZ'ye kadar overclock yapabiliyorum ama FSB ile oc yaptığımdan mavi ekranlarla karşılaşabiliyorum. O yüzden genelde 3.6 GHZ olarak kullanıyorum. Şuan GTX 560Ti kullanıyorum ve herhangi bir sorunum yok. Bundan sonraki ekran kartlarım neler olabilir ?

Phenom II X4 945 ve Darboğaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 26 Ağustos 2012; 14:05:01 >

• sisteminiz gayet iyi gözüküyor, halihazırda değişim yapmanızı gerektirecek bir oyunda yok, ekran kartı değiştirmek istediğinizde buna değmesi için gtx 670 ya da muadili amd kartlara geçmeniz yararınıza olur, bu durumda da bazı oyunlar için işlemciniz zorlanacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx670e darboğaz yapmaz, 4.0, 4.2ghz'ye çıkarırsan canavar gibi olur :)
  • GTX 670 e ,945 hafif gelir.
  • GTX 660 Ti olabilir mi ?
  • gtx560 Ti ile oc yaparak bir süre daha idare edersin. Gtx560 Ti den, gtx660 Ti ye geçmene değmez bence. Gtx670 alınabilir. Kısıtlama illa ki Intel'e göre olacaktır mimari ve çekirdek performansından dolayı ancak bu yüksek ayar ve çözünürlüklerde pek sıkıntı olmaz. Anca bench. vb. yerlerde daha düşük puan alabilirsiniz. AMD de frekansın yanında NB ve HT nin de önemli getirileri var performansa. Onları da biraz araştırın ve ona göre stabil bir değerde kullanın.
  • 670 alınır,ama kartı tam performans kullanamadıktan sonra.
    3.6 nın üzerine zaten çıkamıyor arkadaş.
    Ben ,şimdilik kullansın,fakat en kısa sürede kesin işlemci revizyonu derim.Tabi anakart ne alem,onu da bilmiyoruz. 2. nesil FX lere desteği vardır inşallah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 810
    6 yıl önce açıldı
    AMD FX-4100 vs. Phenom II X4 965
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

gtx560 Ti ile oc yaparak bir süre daha idare edersin. Gtx560 Ti den, gtx660 Ti ye geçmene değmez bence. Gtx670 alınabilir. Kısıtlama illa ki Intel'e göre olacaktır mimari ve çekirdek performansından dolayı ancak bu yüksek ayar ve çözünürlüklerde pek sıkıntı olmaz. Anca bench. vb. yerlerde daha düşük puan alabilirsiniz. AMD de frekansın yanında NB ve HT nin de önemli getirileri var performansa. Onları da biraz araştırın ve ona göre stabil bir değerde kullanın.

Hocam herseyi denedim, amd oc klubu falan onuda takip ediyordum ordanda yardim falan aldim ama 3.86 GHZ'nin ustu hep husran oldu benim icin. NB ve HTdahil hepsinin frekansinla falan oynadim ama olmuyor.

Bu arada panelde anakartim vardi ama burdanda yazayim: M4A87TD/USB3 1 sene falan AM3+ destegi bekledim ama gelmedi. Ayni seviye gigabyte ve msi anakartlara destek gelmisti, bu yuzden tercihim asus olmayacak bir dahaki sefere.

• evet,o ana kartla olmaz.

Yerinizde olsam 660 Ti FALAN DÜŞÜNÜRDÜM. 670 İLE arada 200-250 tl fark var.
    bu fark ile,anakart,işlemci revizyonu sankilim bana daha mantıklı geliyor.
    tabi elinizdeki işlemci ,anakartı satacak ve özgür olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 28 Ağustos 2012; 21:31:50 >
  • O islemciye max 7870, GTX580.

• bizzat kendim şuanda sistemimde bu işlemciyi kullanıyorum 2 adet hd6950cf olarak ve sonuç berbat.Cf yi iptal ettim tek kart kullanayım dedim gpu kullanımı diablo 3 ve battlefield 3 oyunlarında özellikle bf3 multide 64 kişilik haritalarda neredeyse her yerde yüzde 60-40-90 oluyor.işlemci besleyemiyor bir fikir olsun aklında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

gtx670e darboğaz yapmaz, 4.0, 4.2ghz'ye çıkarırsan canavar gibi olur :)

Hocam Phenomlarda ovc yapmak cok sınırlı dıye bılıyorum.Fx işlemcılerde 1000-1200 mhz kolaylıkla arttırılabılırken, Phenomlarda bu 400-500 mhz anca oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkishwarzone

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

gtx670e darboğaz yapmaz, 4.0, 4.2ghz'ye çıkarırsan canavar gibi olur :)

Hocam Phenomlarda ovc yapmak cok sınırlı dıye bılıyorum.Fx işlemcılerde 1000-1200 mhz kolaylıkla arttırılabılırken, Phenomlarda bu 400-500 mhz anca oluyor..

gittiği yere kadar hocam, eskidi artık bu işlemciler ama yinede performans bakımında güçlüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishDrifter -- 29 Ağustos 2012; 13:13:15 >
  • gtx 560 ti veya hd 6870 ile tam performans alırsın
    bunlardan daha yükseğinde performans artışı azalmaya başlar.
    min max fps lerde üst düzey işlemciye göre düşüklük olabilsede darboğaz yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

gtx 560 ti veya hd 6870 ile tam performans alırsın
    bunlardan daha yükseğinde performans artışı azalmaya başlar.
    min max fps lerde üst düzey işlemciye göre düşüklük olabilsede darboğaz yapmaz.

Son ve öldürücü cevap budur işte. O da 3.4-3.6 GHZ hızlarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 29 Ağustos 2012; 18:52:48 >
  • GTX 560 yeter daha üstüne gitme, maddi durum yeterliyse i7 bak üstüne de gtx 680 alabilirsin.
  • x4 945 ve 560 ti dan daha üstüne anca bf3 ve the witcher 2'yi (ubersampling kapalıyken tabi) ultra oynamak olan kişiler ihtiyaç duyar. Bence kesinlikle değiştirmenize gerek yok. Kalsın öyle sistem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

x4 945 ve 560 ti dan daha üstüne anca bf3 ve the witcher 2'yi (ubersampling kapalıyken tabi) ultra oynamak olan kişiler ihtiyaç duyar. Bence kesinlikle değiştirmenize gerek yok. Kalsın öyle sistem.

Bence de kalsın peki de,o zaman bu zaman bu kadar millet GTX 660 Ti çıksın diye neden yırtındı.

Çorba gibi soru işte. Bendende cevap beklemeyin.
  • Hafiften anakartı değiştireyim ben o zaman ama AMD işlemcilerde de pek gelecek göremiyorum, aldıktan 2 sene sonra orta-üst seviye kartlarda bile darboğaz yapacaksa olmaz bu iş yani.
  • Yok lo,FX 2. seriyi bekle. az kaldı.
    ona uygun bir anakart al.çok pahalı olacağını sanmıyorum. işlemciyi de next generation 6xxx serisi yaptınmı,değmen benim gamlı yaslı gönlüme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.