Şimdi Ara

Phenom II X4 945 ve Darboğaz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: Dampierre

x4 945 ve 560 ti dan daha üstüne anca bf3 ve the witcher 2'yi (ubersampling kapalıyken tabi) ultra oynamak olan kişiler ihtiyaç duyar. Bence kesinlikle değiştirmenize gerek yok. Kalsın öyle sistem.

Bence de kalsın peki de,o zaman bu zaman bu kadar millet GTX 660 Ti çıksın diye neden yırtındı.

Çorba gibi soru işte. Bendende cevap beklemeyin.

Yeni pc toplayacaklar 660 ti varken neden 560 ti alalım dediler, yırtındılar, mantık bu

• quote:

Orijinalden alıntı: turkishwarzone

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

gtx670e darboğaz yapmaz, 4.0, 4.2ghz'ye çıkarırsan canavar gibi olur :)

Hocam Phenomlarda ovc yapmak cok sınırlı dıye bılıyorum.Fx işlemcılerde 1000-1200 mhz kolaylıkla arttırılabılırken, Phenomlarda bu 400-500 mhz anca oluyor..

yanlıs biliyosun galiba :)
  • GTX660 Ti olmaz mi arkadaslar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1090t @3.9 ghz kullanıyorum.
    Darboğaz oluyor ama yukarıda oluyor. Birkaç istina dışında 60 fps altına düşmedim.

Phenom II X4 945 de 670 dengi karta darboğaz yapacaktır.
    Yalnız bu darboğazın 60 fps üstünde olması için 4.2 ve üzeri hızlarda kullanmanız gerekebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx660 dan sonrasında üst baraja takılırsın minimumlarda sıkıntı çıkmaz.
  • @BraveHeart

FSB'yi 250-260 civarına çek ve CPU çarpanı ile oynayarak işlemciyi 3.8 - 3.9 seviyesinde tut.
    HT ve NB çarpanları 10 olsun. CPU Vid ve CPU voltajı 1.45 yap. NB voltajı da çok az arttır.
    Ram çarpanını, ram hızını 1600-1666 mhz'i geçmeyecek şekilde ayarla. Ram'lerinin desteklediği min. voltaj'ı ver.

Bu anakart ile yapabileceğin en iyi o.c bu şekilde olacaktır.

Anakartın 4+1 fazlı olduğundan 4.0 ghz'e çıkamazsın. Ben de yukarıya çıkamıyorum.

Phenom 2'ler 120w güç tüketiyor, CPU-Z'de gördüğüne bakma. 4.0 ghz civarında 140w'ı fazlasıyla aşıyor. Anakart da işlemciyi yeteri kadar besleyemiyor ve sonucu mavi ekran oluyor.
    Anakarta ve diğer bileşenlerine zarar vermek istemiyorsan. 4 ghz'i aşma.
    Oyununa göre darboğaz olacaktır ama GTX 670 alabilirsin. Çünkü min. fps'ler rahatsız etmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

@BraveHeart

FSB'yi 250-260 civarına çek ve CPU çarpanı ile oynayarak işlemciyi 3.8 - 3.9 seviyesinde tut.
    HT ve NB çarpanları 10 olsun. CPU Vid ve CPU voltajı 1.45 yap. NB voltajı da çok az arttır.
    Ram çarpanını, ram hızını 1600-1666 mhz'i geçmeyecek şekilde ayarla. Ram'lerinin desteklediği min. voltaj'ı ver.

Anakartın 4+1 fazlı olduğundan 4.0 ghz'e çıkamazsın. Ben de yukarıya çıkamıyorum.

Phenom 2'ler 120w güç tüketiyor, CPU-Z'de gördüğüne bakma. 4.0 ghz civarında 140w'ı fazlasıyla aşıyor. Anakart da işlemciyi yeteri kadar besleyemiyor ve sonucu mavi ekran oluyor.
    Oyununa göre darboğaz olacaktır ama GTX 670 alabilirsin. Çünkü min. fps'ler rahatsız etmeyecektir.

Hocam benim islemci C3 revizyon, 95W

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

@BraveHeart

Hocam benim islemci C3 revizyon, 95W

CPU çarpan kilidi açık değil mi?
    Eğer açıksa 4.1-4.2 civarında o.c yapabilirsin.
    1.5v'u geçmediğin sürece sorun olmaz.

• Phenom x6 hiç fena olmaz. FX olmasın da ne olursa olsun.
  • Hiçbir şekilde darboğaz yapmaz.
    İşlemcin eğer BE ise NB'yi yükseltmen için FSB ile OC yapmana gerek yok, NB çarpanıda kırık olarak geliyor ;)
  • quote:

GTX660 Ti olmaz mi arkadaslar ?

560 TI neye yetmiyorki?O işlemci ile kullanılabilecek en iyi kart GTX580 gibi bir kartdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raweal -- 7 Ekim 2012; 21:16:14 >
  • quote:

Arkadaşlar işlemcimden çok memnunum, 2 yıl oldu ve hala hiçbir sıkıntısını yaşamadım. Ekran kartı değişiklikleriyle oyunları FullHD çözünürlükte yüksek kalite oynamak istiyorum ama bu işlemciyle darboğaz yapmadan kullanabileceğim en yüksek ekran kartı ne olur yeni çıkanlardan ? İşlemcimi 3 GHZ'den 3.86 GHZ'ye kadar overclock yapabiliyorum ama FSB ile oc yaptığımdan mavi ekranlarla karşılaşabiliyorum. O yüzden genelde 3.6 GHZ olarak kullanıyorum. Şuan GTX 560Ti kullanıyorum ve herhangi bir sorunum yok. Bundan sonraki ekran kartlarım neler olabilir ?

Darbogaz diye bişey yoktur limitleme olur ki oda o işlemci ile olmaz bende 7950 ve phenom ıı 955 var 3.600 mhz de en yüksek işlemci ile alınan degerler bendede aynı sözün özü gtx 690 bile alasan darboğaz denen ama alakasız şey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 7 Ekim 2012; 22:05:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

Arkadaşlar işlemcimden çok memnunum, 2 yıl oldu ve hala hiçbir sıkıntısını yaşamadım. Ekran kartı değişiklikleriyle oyunları FullHD çözünürlükte yüksek kalite oynamak istiyorum ama bu işlemciyle darboğaz yapmadan kullanabileceğim en yüksek ekran kartı ne olur yeni çıkanlardan ? İşlemcimi 3 GHZ'den 3.86 GHZ'ye kadar overclock yapabiliyorum ama FSB ile oc yaptığımdan mavi ekranlarla karşılaşabiliyorum. O yüzden genelde 3.6 GHZ olarak kullanıyorum. Şuan GTX 560Ti kullanıyorum ve herhangi bir sorunum yok. Bundan sonraki ekran kartlarım neler olabilir ?

Darbogaz diye bişey yoktur limitleme olur ki oda o işlemci ile olmaz bende 7950 ve phenom ıı 955 var 3.600 mhz de en yüksek işlemci ile alınan degerler bendede aynı sözün özü gtx 690 bile alasan darboğaz denen ama alakasız şey olmaz

3.9 ghz'de çalışan 1090t, GTX 670'i, oyununa göre öyle bir limitliyor ki, şaşar kalırsınız.
    Genelleme yapmamak lazım. Yani bu, oyundan oyuna, benchmark'tan benchmark'a değişir.

Not:Tabi çoğu oyunda 60 fps üzerinde oluyor bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 670 alınacaksa işlemci limiti olacaktır..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.