Şimdi Ara

Peynir Helvası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
16.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul'da Anadolu yakasında oturuyorum. Geçen ay Çanakkale'de peynir helvası yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Şimdi netten araştırıyorum nereden alabilirim, netten satış yapan bir yer var mı diye baktım yok.. İstanbul'da Kadıköy'de buldum bir yer ama, bu peynir helvasının iki çeşidi oluyormuş. Fırınlanmış ve fırınlanmamış.. Fırınlanmış daha lezzetli oluyor. Nereden alabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi :)

• köylü peynircileri var oralarda fırınlanmamış bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: erentak

köylü peynircileri var oralarda fırınlanmamış bulabilirsin

Fırınlanmış arıyorum ben aslında.. Koskoca İstanbul'da peynir helvası satan bir yer yok mu yani.. Tekirdağ'a özel bir tatlıymış ama sanırım pek duyulmamış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratbasat

quote:

köylü peynircileri var oralarda fırınlanmamış bulabilirsin

Fırınlanmış arıyorum ben aslında.. Koskoca İstanbul'da peynir helvası satan bir yer yok mu yani.. Tekirdağ'a özel bir tatlıymış ama sanırım pek duyulmamış..

Alıntıları Göster
    evet tekirdağda heryerde kolayca bulunur ama istanbulda fırınlanmış peynir helvasına hiç denk gelmedim.

• quote:

evet tekirdağda heryerde kolayca bulunur ama istanbulda fırınlanmış peynir helvasına hiç denk gelmedim.

Alıntıları Göster
    İlkkez duydum bu tatlıyı internette araştırdım tarifini veren bi video var

Şaunda aç olduğumdan heralde çok güzel görünüyo gözüme

teyzamin sesinede bittim bu arada çok tatlı

• quote:

Orijinalden alıntı: kroto

İlkkez duydum bu tatlıyı internette araştırdım tarifini veren bi video var

Şaunda aç olduğumdan heralde çok güzel görünüyo gözüme

teyzamin sesinede bittim bu arada çok tatlı

Alıntıları Göster
    Çok güzel ve hafif bir tatlıdır. Bim'de var fakat aslına pek uygun değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Skillet

Çok güzel ve hafif bir tatlıdır. Bim'de var fakat aslına pek uygun değildir.

Alıntıları Göster
    Höşmerim derler ona
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karmen Kakaolu fındık kreması
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Höşmerim derler ona

Alıntıları Göster
    lise 1de kızın biri sınıfa getirip dağıtmıştı. Yedikten sonra kustum. Hasta olmamın da etkisi vardı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pronefroz

lise 1de kızın biri sınıfa getirip dağıtmıştı. Yedikten sonra kustum. Hasta olmamın da etkisi vardı sanırım.

Alıntıları Göster
    Hoşmerim'i çoğu yerde bulma olasılığın fazla ama o fırınlanmış & fırınlanmamış peynir helvasını her yere dağıtmıyorlar sanırım.
  • İstinye park pazar bolumundeki tatlicida var
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-system1

Hoşmerim'i çoğu yerde bulma olasılığın fazla ama o fırınlanmış & fırınlanmamış peynir helvasını her yere dağıtmıyorlar sanırım.

Alıntıları Göster
    üstüne dondurma koyulup yeneni vardı koyun sütü denilen çanakkalede ona peynir helvası diyorlardı sanırım yanlışım varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

üstüne dondurma koyulup yeneni vardı koyun sütü denilen çanakkalede ona peynir helvası diyorlardı sanırım yanlışım varmı?

Alıntıları Göster
    reserv
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

reserv

Alıntıları Göster
    fırınlanmış, fırınlanmamış fark etmez ama fırınlanmamış biraz daha zor bulunuyor gibi. Çanakkale dede satan yere göre helvada değişiklikler oluyor. çok güzel bir tatlıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: beratbasat

Arkadaşlar Merhaba

İstanbul'da Anadolu yakasında oturuyorum. Geçen ay Çanakkale'de peynir helvası yemiştim ve çok hoşuma gitmişti. Şimdi netten araştırıyorum nereden alabilirim, netten satış yapan bir yer var mı diye baktım yok.. İstanbul'da Kadıköy'de buldum bir yer ama, bu peynir helvasının iki çeşidi oluyormuş. Fırınlanmış ve fırınlanmamış.. Fırınlanmış daha lezzetli oluyor. Nereden alabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi :)

ben ç.kaleliyim kardeşim evet dediğin şey fırınlanmış peynir helvası, kadir yaşar var burada dukkan sahibi ç.kale helvacısında satar, günlüktür, o yüzden siariş almıyor, üzerine afiyet tadı süperdir biliyosun,daha da dün yedim iftarda; ben kadıkoyde görmüştüm bi lokantada yanyalı fevzı lokantası vardı sahile yakın,orada görrmüştüm, istanbulu bilen arkadaşlar tavsiyede bulunursa oradan alabilirsin. ama hası ç.kale helvacısındadır
    http://www.facebook.com/group.php?gid=13197069582

• quote:

Höşmerim derler ona

höşmerimle alakası yok, peynir helvası 10 numaradır dondurma ile de çok yakışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MeMeNto_

quote:

Höşmerim derler ona

höşmerim irmikle yapılor, insanın ağzına gelir irmilkler, peynir helvası candır, bilmeyen isminden ön yargılı olmasınç.kaleye geldiğinde mutlaka tatsın... TEKİRDAĞ bu tatlıyı sahipleniyor, kanmayın hası ç.kaledir... peynir helvası can dır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dardanel811

quote:

Orijinalden alıntı: _MeMeNto_

quote:

Höşmerim derler ona

höşmerim irmikle yapılor, insanın ağzına gelir irmilkler, peynir helvası candır, bilmeyen isminden ön yargılı olmasınç.kaleye geldiğinde mutlaka tatsın... TEKİRDAĞ bu tatlıyı sahipleniyor, kanmayın hası ç.kaledir... peynir helvası can dır...

Alıntıları Göster
    bunu yedimmi Çanakkale geliboluda tarihi zafer de yiyeceksin yada tekirdagda ismini hatırlamadıgım minik bir dükkanda teyze nin teki yapıyo mükemmeldir tadı ama herkez bilmez bunu annem evdede yapıyo bi oturuşta yarım kiloyu deviririm
    istanbulda güzel yapan yer yoktur ayrıca internetten sipariş vermeni tavsiye etmem çok çabuk bozulan bir tatlıdır fırınlanmışın yanında sadesi de olcak ikisini aynı anda yiceksin yarın tekirdagdan getirteyim bari canımı çektirdin

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

bunu yedimmi Çanakkale geliboluda tarihi zafer de yiyeceksin yada tekirdagda ismini hatırlamadıgım minik bir dükkanda teyze nin teki yapıyo mükemmeldir tadı ama herkez bilmez bunu annem evdede yapıyo bi oturuşta yarım kiloyu deviririm
    istanbulda güzel yapan yer yoktur ayrıca internetten sipariş vermeni tavsiye etmem çok çabuk bozulan bir tatlıdır fırınlanmışın yanında sadesi de olcak ikisini aynı anda yiceksin yarın tekirdagdan getirteyim bari canımı çektirdin

Alıntıları Göster
    Höşmerim yemişyim, itimatta satıyolardı. Tadı baya güzel hafif bi tatlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Höşmerim yemişyim, itimatta satıyolardı. Tadı baya güzel hafif bi tatlı.

Alıntıları Göster
    Bazı bimlerde satılıyor bu tatlı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Bazı bimlerde satılıyor bu tatlı..

Alıntıları Göster
    Videoyu izledim, güzel görünüyor. Ama bir saatten uzun süre kim uğraşacak karıştırmaya. Zahmetli bir tatlı. İrmik veya un helvası da iş görür.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.