Şimdi Ara

Peugeot 307 Benzin harcaması..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28 Ocak gunu Kıbrıs Lefkosadan Bursaya gitmek icin yola cıktım , 25km girneye gittim ve Vapura bindim , Mersin tasucunda indim ve sırayla silifke-Mut konya afyon, kutahya - eskisehir bursa yaptım ..

Toplam kac km oldugunu bilmiyorum sanırım 800km civarı ,
    1 Depo benzinimle Bursa merkezle stop ettigimde depom son cizgiye gelmisti, yani daha kırmızı cizgide deildi , (hemen hemen 80kmlik daha benzin vardı) 1depo benzinle en fazla 600 km yol yapar diyorlar ama sanırım daha fazlası yapılabiliyor..

Kıbrısta depomu 90-100 ytl civarı paraya doldurdum (benzin 1950ytl)
    Cidden cok az yakıyor bu arabalar eger bakımı tam ise..

Satıcam o ayrı ama begenmedigimden deil, bu TC vergilerinden kurtulmak icin ,
    307 ye binmek bi ayrıcalıktır.. kim ne derse desin..

• Ben de o kadar iyi yaktığını bilmiyordum. Sanırım siz de fazla performanslı kullanmadınız. Yine de tebrikler benzinin bu kadar pahalı olduğu bir dönemde bir depoyla 800 km gitmek gerçekten çok iyi.
  • Hayır bu araba şehir içi 400 kuruş yakıyor.şehirler arası o kadar çok değil.Bende arkadaşın güzergahından geliyorum.anamur-mut-karaman -konya-ankara.yaklaşık 800km.acayipte performanslı kullanırım.O yolları bilmeyen kafasında canlandıramaz bile.Çünkü asıl olay anamur-mut arası yaklaşık 200 km dedir.Türkiyenin en rampalı ve virajlı yollarındandır.İşte o yolları hakkını vererek geçiyorum ve ankaraya vardığımda neredeyse çeyrek depo benzinim daha kalıyor.Hadi be falan demeyin öyle valla.şehirler arsında iyi ama şehir içi bizzat denedim.400 kuruş.40 ytl benzin=100 km.Dizeller araya girmesin çünkü bu aracın deposu 60 lt
  • quote:

Orjinalden alıntı: apolloapollo

Hayır bu araba şehir içi 400 kuruş yakıyor.şehirler arası o kadar çok değil.Bende arkadaşın güzergahından geliyorum.anamur-mut-karaman -konya-ankara.yaklaşık 800km.acayipte performanslı kullanırım.O yolları bilmeyen kafasında canlandıramaz bile.Çünkü asıl olay anamur-mut arası yaklaşık 200 km dedir.Türkiyenin en rampalı ve virajlı yollarındandır.İşte o yolları hakkını vererek geçiyorum ve ankaraya vardığımda neredeyse çeyrek depo benzinim daha kalıyor.Hadi be falan demeyin öyle valla.şehirler arsında iyi ama şehir içi bizzat denedim.400 kuruş.40 ytl benzin=100 km.Dizeller araya girmesin çünkü bu aracın deposu 60 lt

Evt o rampada 70den fazla basmadım , Kutahya tarafında kar oldugu icin 50-70 arası, cokta fazla yukum vardı ama yine arac 1depo benzinle geldi diyebilirim.. bence harika..

• ramazan ayında eşimin babasının 2005 model 307 si ile istanbul karabük arasında yolculuk ederken arabayı ben kullandım.depoyu fulledim 136 ytl ye.sayacı sıfırladım ve çıktım yola.

çok nadiren hızım 110 km nin altına düşmüştür.
    genelde 140-180 km arası hızla 410 km dir gittiğim mesafe.

benzin deposunu yeniden fullediğimde 100 ytl lik yakıt almıştır.
    yol durumu: saat 04:30 da yola çıkılmış olup yol tamamen bana aitti.
    kimsecikler yoktu.bayram namazını karabükte kılacak şekilde arabayı durdurdum girdim camiye.
    saat 07:55 idi.

bilginize sunarım.
    saygılarımla....
  • eğer aşağıdaki şartlarda bu hıza göre iyi bir değerse araç evet çok yakmadı diye yorumlarınızı bekliyorum.

ancak bana fazla yaktı gibi geldi.

saygılarımla....

quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci

ramazan ayında eşimin babasının 2005 model 307 si ile istanbul karabük arasında yolculuk ederken arabayı ben kullandım.depoyu fulledim 136 ytl ye.sayacı sıfırladım ve çıktım yola.

kimsecikler yoktu.bayram namazını karabükte kılacak şekilde arabayı durdurdum girdim camiye.

bilginize sunarım.
    saygılarımla....

• quote:

ramazan ayında eşimin babasının 2005 model 307 si ile istanbul karabük arasında yolculuk ederken arabayı ben kullandım.depoyu fulledim 136 ytl ye.sayacı sıfırladım ve çıktım yola.

bilginize sunarım.
    saygılarımla....

hocam bende kurban bayramında
    aynı marka aynı model araçla
    aynı yerden aynı yere aynı amaç için çıktım.
    benim mesafem 386 km idi
    ortalama yakıt tüketimi ise 6.2 lt yi gösteriyordu.
    3 kişi ve bagaj
    ben sakin gittim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vw bora yakıt tüketimi...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilginize sunarım.
    saygılarımla....

Çok yuksek hızlara cıkıldıgınında benzin su gibi akıyor, Ben bunu cok denedim 110dan fazla bastımı benzin dayanmıyor, Ben 90-100 arası tercihe ediyorum arada cok buyuk bir tasarruf var..

• 2005 307 1.4 şehir içi kışın 330/350 bin , yazın 300 bin yakıo...
  • biz niye Mersin Kayseri 400 km yi 75ytl lik benzinle gittik

Sakın Kıbrıs ta benzin 1,950 ( depo 120 ytl ye doluyor )

ülkemizde 3 ytl (depo 180 ytl ye doluyor)

bunun farkı ondan olabilirmi sizin çok km gezmeniz
  • sizce neden peki?

quote:

Orjinalden alıntı: kickergls

biz niye Mersin Kayseri 400 km yi 75ytl lik benzinle gittik

• quote:

biz niye Mersin Kayseri 400 km yi 75ytl lik benzinle gittik

Biz ytl hesabından cok 1depo benzinle geldigim mesafeyi belirtmeye calistim, Yoksa tabiki kıbrısta benzin daha ucuz, km basına dusen harcama daha az,
    Depo nerde dolarsa dolsun ben 1depoyla kıbrıstan bursaya hemen hemen 800 km yaptım ve depomda da hala benzin var, (ibre yanmıyor)
    Bence harcama bakımından 307ler ii performans sergiliyor.. (tabi 100km/s gecmemek sartıyla)
  • evet yanlış anlama var sanırım.KKTC_EVREN lt hesabı yaparak durumu özetlemiş.Yani fiyat vererek değerlendirme yapmamış.Ama devirli kullanma olmazsa 1.6 307 lerin 900-1000 km arası yapabileceğini biliyorum.Tabi rampasız yollarda.Akdeniz bölgesinden hareket edecek sürücüler için pek geçerli değil bu.Malum berbat yollar
  • ş.içine girmezse bende yaparım o kadar km yi şehirler arası .Çunki şehirler arası yakıt tüketimi şehir içine oranla daha az

Ama gelin görünki hangimiz arabayı sürekli şehirler arası kullanıyoruzki.Yani evimiz istanbulda işimiz Ankarda değil.

araç dizel değil sanırım.Benzinli 307 ler şehirler arası 5.5 yakarken

ş.içi 9 küsür

karma 6 küsür yakıyor.

Denmiş puglar max 600km yapar 1 depo ya evet hala da deniyor

307 ler karma tüketimle 1 depoya 600km yol yapar

full ş.ler arası olursa 800 ü geçer :D
  • 140 ytl =500 km.karma
    tamamına yakını %90 şehir içi eski arabama göre biraz fazla (civic vtec) ama kullanım ve sürüş olarak ondan daha rahat bir arac hem şehir içinde hem şehir dışı kullanımda.
    şehirler arası yolda ise 100ytl= 550km. (90-120 arası )
  • quote:

ş.içine girmezse bende yaparım o kadar km yi şehirler arası .Çunki şehirler arası yakıt tüketimi şehir içine oranla daha az

Ama gelin görünki hangimiz arabayı sürekli şehirler arası kullanıyoruzki.Yani evimiz istanbulda işimiz Ankarda değil.

araç dizel değil sanırım.Benzinli 307 ler şehirler arası 5.5 yakarken

ş.içi 9 küsür

karma 6 küsür yakıyor.

Denmiş puglar max 600km yapar 1 depo ya evet hala da deniyor

307 ler karma tüketimle 1 depoya 600km yol yapar

full ş.ler arası olursa 800 ü geçer :D

3 küsür senedir pejo 307 kullanıyorum , elbetteki dier arabalarıda denedim , ama inan sehirici hiç1zaman 9 lt yakmadım , sehirlerarası 5.5-6 lt , sehirci max 7 lt yakıyor, zaten kıbrıstan gelirkende kutahyadaki kar ve zinci problemi nedeniyle yaklasık 100 kusur km yi , 3viteste 50/kms ile geldim ,
    Pejo 307nin en cok yaktıgı donem kesinlikle 110u gectikten sonra , resmen benzini iciyor..

• ben 306 aracım ile 270 ykr yakıyorum ki bu arabalar daha yeni ve modelli nasıl 400 yakıyor şehir içi anlamıyorum

depom fulken sıfırlarım 150 km de bir benzin alırım 35ytl de pompa duruyor bende 40 ytl ye tamamlattırıyorum her seferinde de dolunca km yi sıfırlarım bendemibi anormallik var anlamıyorum ki

birde arabada 16 inc jant ve 205 taban lastik var
  • bazı araclarda sorun oldugunu duymustum ,
    cıkardıgı problemlerden, benzin harcamasına kadar memnun olmayan arkadaslar vardı cogu forumda,
    birazda şans meselesi sanırım bu iş,
  • otomatik 307 si olan yokmu? Otomatik 307 lerin yakması nasıl?
  • Senin araba dizel mi dostum yyaa 307 ler norlamde benzinli olanları 0,20 ile 0,25 kuruş arası yakıyorda...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.