Şimdi Ara

Peugeot 306 XR 1.6 inceleme,test ve izlenim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eski araç incelemelerinde modeli bu sefer biraz daha yükselttim ve 2000'e kadar çıktım Bugün incelemiş olduğumuz araç Peugeot 306 XR.

Araç 1.6 100HP motora sahip. Sonradan LPG işlenmiş ama LPG pekte performans törpülememiş açıkçası. O hala bir "otoban faresi.." Üzerinde birazda oynanmış. Spor yaylar, tampondaki hava girişi açılmış olan kısım -kırmızı bir kapakla süslenmesi estetik olmuş-, kapı kollarının altındaki beyaz LED'ler, motor modifikasyonu vs. Aracın rengi her ne kadar belli olmasa da ruhsatta "alp beyaz" olarak geçiyor.

Aracın dışarıdan bir kaç fotoğrafını paylaşayım ve sırasıyla devam edelim.

Aracın yanındaki abimiz aracın sahibi, ona da saygılarımı sunuyorum buradan Bu arada soldaki Kartal He bu arada tabii ki trafikte böyle sislerle gezmiyoruz

Aracın kapısını ilk açtığımda içi çok dar gibi hissettim. Ancak koltuğa oturduktan sonra bacakların girdiği kısım fazlasıyla geniş Üstten bakınca dar duruyor. BKZ: Alttaki fotoğraf.

Göstergelerin ışıklandırması gayet iyi. Flaşlı çektiğim için ışık belli olmuyor gerçi.

Direksiyonun 3 kollu olması en sevdiğim özelliklerden biridir ve bu özelliği bu araçta buldum. Kullanımı gerçekten çok rahat

Dikkat ettiğim en önemli özelliklerden biride budur. Ben kolumu kapıya yasladığımda düğmeler elimin altında olmalı. Tıpkı 306'da olduğu gibi

Ön konsol olabildiğine sade ve göz yormuyor. Bu araçta kullanılan plastikte bana çok kaliteli geldi

Şu kısmı beğenemedim. Keşke daha büyük bir göz olsaymış dedim. Uzunlamasına bakarsak iyi fakat içine elim zor girdi desem yeridir.

Torpido

Arka diz mesafesi. Araç dışarıdan bakınca küçük duruyor ama benim gördüğüm kadarı ile arka tarafta 3 kişi "idare eder" notu ile yolculuk yapabilir. Öndeki koltuk benim boyuma göre ayarlı iken arkadaki diz mesafesi Boyum 1,78. Ayrıca ön koltuk geriye doğruda yaslanmış şekilde, onuda es geçmemek lazım.

Arka koltuktan ön konsol ve son foto

Aracın (+) ve (-) kısımlarına gelecek olursak.

Kullanımı çok rahat,
    Yakıtı az, (İstanbul-Şehiriçi LPG ile 34kr. civarı.)
    Yol tutuşu çok iyi,
    1,2 ve 3. viteslerde haddinden fazla hızlanıyor. Hızlanması da iyi sayabileceğim yönlerinden ,
    Aracın içine oturduğunuzda aynalar vasıtası ile arka ve yan taraflara tamamen hakim olunabiliyor. Bu benim için çok önemlidir

(-) yönlere bakacak olursak ;

Spor yaydan dolayı sanıyorum büyük bir konfor eksikliği var. Düz yolda giderken bile sürekli bir hafiften hop-hoplama var.
    Yukarıda bahsetmiş olduğum o kullanışsız göz araç için bence bir eksi ,
    Flaşör düğmesi sanki birazcık daha göz önünde olabilirmiş,
    Net olarak denemedim ama panik fren yaptığınızda araç hiç duracakmış gibi fren yapmıyor. Belkide bu araçta bir sorun vardır, orasını bilemiyorum.

Şu an için başka bir şey gelmiyor aklıma. Okuduğunuz için teşekkürler

edit: Görmeseler olmaz

@7hemcRp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 12 Aralık 2013; 21:56:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Peugeot 306 XR 1.6 İnceleme, Test ve İzlenimler

Peugeot 306 XR 1.6, 1993-2002 yılları arasında üretilmiş, kompakt bir aile hatchback modelidir. 1,6 litre benzinli motor ve önden çekişli bir düzene sahiptir.

İç Mekan

Peugeot 306 XR 1.6'nın iç mekanı, dönemine göre iyi donanımlıdır. Kumaş döşeme, klima, hidrolik direksiyon ve elektrikli camlar gibi özellikler sunar. Ön koltuklar rahat ve destekleyicidir, ancak arka koltuklar uzun yolculuklar için biraz sıkışık olabilir.

Motor Performansı

1,6 litre benzinli motor, 88 beygir güç ve 135 Nm tork üretir. Bu performans, günlük sürüş için yeterlidir, ancak hızlı hızlanmalar veya yokuş tırmanışları için biraz zayıf kalabilir.

Sürüş Dinamikleri

Peugeot 306 XR 1.6, dönemine göre iyi bir sürüş dinamiklerine sahiptir. Süspansiyon sistemi, hem konforlu hem de yol tutuşunu sağlar. Direksiyon hassastır ve geri bildirim sunar. Frenler etkilidir ancak sert olabilir.

Kullanım Kolaylığı

Peugeot 306 XR 1.6, kullanıcı dostu bir otomobildir. Kontroller net bir şekilde düzenlenmiştir ve kullanımı kolaydır. Gösterge paneli net ve bilgilendiricidir.

Güvenlik

Peugeot 306 XR 1.6, standart olarak sürücü ve yolcu hava yastıkları ile donatılmıştır. ABS frenler ve elektronik fren dağılımı da sunulur. Ancak, modern güvenlik standartlarına göre sınırlı güvenlik özellikleri sunar.

Yakıt Tüketimi

Peugeot 306 XR 1.6, şehir içinde yaklaşık 8,5 litre/100 km, otoyolda ise 6 litre/100 km yakıt tüketir.

Sonuç

Peugeot 306 XR 1.6, güvenilirliği ve uygun fiyatı ile bilinen pratik ve ekonomik bir aile hatchback'idir. Ancak, performansı sınırlıdır ve modern güvenlik standartlarını karşılamamaktadır.

Anahtar Kelime Kullanımı:

• Peugeot 306 1.6 XR yorumları
    • Peugeot 306 XR 1.8 yorumları
    • Peugeot 306 1.8 XR alınır mı
    • Peugeot 306 XR 1.6
    • Peugeot 306 XR 1.6 2000 model
    • 306 XR 1.6
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeşim eline saglık. Bir donem sedanini kullanmıştım. Gercekten atak bir otomobil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Kardeşim eline saglık. Bir donem sedanini kullanmıştım. Gercekten atak bir otomobil.

Boşuna otoban faresi demiyoruz abi
  • Abi eline sağlık. Bir haftaya Polo incelemesi de benden gelecek. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Abi eline sağlık. Bir haftaya Polo incelemesi de benden gelecek. :)

Merakla bekliyorum benide etiketlerseniz çok makbule geçer.
  • Ah ah. Araba kullanmayi 306da ogrendim. Ailecek 200bin km yol yaptik. Anisi cok bende

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Abi eline sağlık. Bir haftaya Polo incelemesi de benden gelecek. :)

Merakla bekliyorum dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ön konsola bakarken kafamı sola yatırasım geliyor her seferinde..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O 25000k xenonları off road yaparkenmi açıyormuş acaba aracın sahibi?

Bir dönem kullandıgım araçlardandır 306 hb sanırım 2007 yılında. Fotograflar güzel ama açıklamalar yetersiz bence daha onlarca - yön yazılabilirdi. Yabancı otomobil dergilerini ve videolarını takip ederseniz yorum yaparken daha detaylı düünebilirsiniz benim şahsi görüşüm teknik ve görsel olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

O 25000k xenonları off road yaparkenmi açıyormuş acaba aracın sahibi?

Bir dönem kullandıgım araçlardandır 306 hb sanırım 2007 yılında. Fotograflar güzel ama açıklamalar yetersiz bence daha onlarca - yön yazılabilirdi. Yabancı otomobil dergilerini ve videolarını takip ederseniz yorum yaparken daha detaylı düünebilirsiniz benim şahsi görüşüm teknik ve görsel olarak.

Hocam ben elimden geldiğince araçları inceliyorum. Dergiye bastırmayacağım sonuçta, bence çok fazla detaya girmeye gerek yok. Ki zaten detayına girebilecek kadar kullanmıyorum ki araçları.

Yine de yorumunuz için teşekkürler.

• En kısa zamanda geliyor hocam. Acele de etmek istemiyorum.
  • Sedanı vardı bende. Gerçekten çok atik, güzel ve özel bir araç 306. O zaman o çıktı karşımıza onu aldık ama herzaman içimde ukte olarak bulunacak şeytan kırmızısı hatchback bir 306. Hoş 307 içinde aynı renk içimde var ama ilk çıkan makyajsız kasalara daha çok yakıştırıyorum, onlar da benim diğer isteklerimi karşılamıyor
  • Aveo incelemeside isteriz
  • Gözüm gibi baktigim şeytan kırmızı hatcback 306 mız var. Haftaya askere askere gidiyorum. Dönüşte yine gözüm gibi bakmaya devam edeceğim.

• Güzel inceleme olmuş.Bir süre sedanını araştırmıştım temizini bulamamıştım.

• Araç iyide yakıtı biraz fazla geldi.Bizim 1.2 16v 2009 symbolcük Ankara içinde sadece LPG yi hesabıyla 21 kuruş yakıyor.Benzini işe katarsak 25 de
  • Lpgde 34 kurus az mı dostum? :D
  • Bizde de 98 Griffe vardı. Araba kullanmayı onda öğrendim ben de. Gençlik çılgınlıklarımızı onda yaptık. Ta ki 2009'da 1.vitesteyken kırmızıda geçen bir polis aracı pert edene kadar.
    8V olması sayesinde oldukça atiktir ilk 3 vitesi.
    100km'den sonra oldukça ses geçirir.
    Araçta tekken performansı gayet tatminkardır ancak 4 kişi biraz zorlar. Benim hatırladığım 90 beygirdi diğer yandan.
    Geniş tabanları sayesinde yol tutuşu iyidir.
    Yol bilgisayarı yoktu ama gayet yakıyordu araç.
    Saçlar ince ve güvenlik açısından pek tatminkar değil. Geçenlerde güvenlik testini izledim de Allah korumuş bizi dedim :)
  • Emegine saglik kardesim guzel konu devamini bekleriz.

• Kardo hic durmuyorsun eline sağlık güzel bi inceleme yapmışsın yine küçük arabalar çok tarzım değil :) en küçüğü sv olacak :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.