Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (380. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.790
Cevap
95
Favori
620.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    Hocam aracınızın modeli, motoru ve şanzımanı (tam/yarı otomatik) nedir? Şanzıman yağını sorduğumda bunlar ömürlüktür bakımı ve değişimi olmaz demişlerdi. Hangi servise gittiniz?

  • Arabayı ikinci el 60000 km de almıştım. Motor ikaz lambası yandı geçen gün. Hava kirliliği önleme sistemi arızalı diye bir şeymiş kullanma kılavuzuna göre. Özel servise gittim. Arabanın katalitik konvertörü tıkalı olabilir dedi. Benzim deposuna temizleyici bir kimyasal koydu. Arabayı yüksek devirde 25-30 km kullan dedi. Yüksek ihtimalle temizlenir dedi. Araç 61500 de 1.0 benzinli manuel. Ortalama 6.2 lt yakıyor. Normalinden yüksek. Bir de hararet göstergesi tam 90 da değil. 95 civarında sürekli.

    Başına gelen birileri var mı acaba? Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aeozbay A kullanıcısına yanıt
    Hararet 90 derecenin biraz üstünde ise normaldir. Katalitik konvertör arızası kronik bu modelde. P0420 olarak arıza kodu mevcut. Katalitik konvertörde kaçak varsa yenisini almak yerine (çok pahalı) kaynak yapıyor bazı ustalar. Tıkanma durumunda ustanın dediği gibi devirli kullanmak veya temizlenmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yüksek yakması konvertör tıkanıklığı ile alakalı olabilir mi? Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aeozbay A kullanıcısına yanıt
    Olabilir ama 6.2 lt bence şehir içi ortalaması için gayet iyi. Benim 1.2 vti 6.4-6.7 yakıyor, uzun yol ve şehir içi karışık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Günaydın, 2012 /1.6 e-hdi / tek kavramalı yarım otomatik / start-stop'lu.


    Antalya HTS (özel servis).


    Bu "ömürlük" lafına pek kanmayın. Ben öyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Örneğin; ben şimdi 53 yaşımdayım ve gidip 1 tane 0 km. araç alıyorum diyelim. Otomatik vitesli. Benimle beraber, aynı gün ve aynı galeride 20 yaşında genç bir kardeşimize de ailesi aynı araçtan alsın. Her ikimize de bayi tarafından "bu araçların şanzıman yağı ömürlüktür" deseler, neyin ömrü? kimin ömrüne göre? diye sormaz mıyız?


    1. İnsan ömrüne göreyse, ben 5 yıl sonra ölsem, 20 yaşındaki kardeşimiz de 70 yaşına gelene kadar arabasına çiçek gibi bakıp binse, arabalarımıza koydukları yağın ömrü 5 yıl mı olacak 50 yıl mı? Ben öldükten sonra ailem arabamı satsa, alan kişiye "bunun şanzıman yağı ömürlüktü, ilk sahibi öldü yağın ömrü bitti, siz gidin bunun yağını değiştirin" mi diyecek?
    2. Yağın kendi ömrü ise kast edilen (ki, değil gibi anlaşılıyor), o zaman da ömrü kaç yıl ise onun baştan belirtilmesi lazım. "Bu yağın ömrü 10 yıldır" vb gibi bir süre verilmesi lazım değil mi?


    Demek istedikleri şu mu acaba: bu araç pert olana veya trafikten çekilip hurdaya ayrılana kadar şanzıman yağının değiştirilmesine gerek yok. "Öyle bir yağ varsa motorlarına da koysanıza bu araçların birader" demezler mi insana? Niye 4lt yağa 400-700₺ arası rakamlar ödüyoruz ki o zaman???




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 21 Temmuz 2022; 9:7:39 >




  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Araçların ekonomik ömrü 7 yıl olarak hesaplanıyor. Ömürden kasıtları bu kesinlikle. Yetkili servis değiştirmese bile güzel bir yerde değiştirmeyi planlıyorum ben. EAT6 şanzımanlı aracım. Cevap için teşekkürler.

  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt

    düz hocam evet

  • Merhaba dostlar.dun 2016(17 cikisli) 1.2 puretech 82 aktive arac aldim 46k da.

    Bu araca gerigorus kamerasi ne taktirabiliriz link var mi?(dokunmatik ekran var)

    Ilk kalkista 2 3 sn hafif silkeleme yaoiyor bunu duzeltebilir miyiz?

    Cuma gunu bakika girecek motor yagi ve filtre olarak neler kullanmaliyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 model 1.2 puretech 110hp allure ile gtline arasında kararsız kaldım. Gördüğüm kadarıyla en bariz farkları görünüş. Bunun dışında donanımsal farkları varmı. ve hangisini tercih edersiniz arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt

    Eksik yazdığım olabilir aklımda kalanlar :

    Şehiriçi otomatik fren sistemi

    Geri görüş kamerası

    Daha sportif koltuklar

    Otomatik Park sistemi

    Gt pakette bunlar vardı keşke bu paketi alsaydım diyorum. 2016 allure sahibiyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Baktığım bazı 2016 allur modellerde otomatik park mevcut. İlk başta 2016 110hp allur paketlerde otomatik park olanları seçiyordum, sonradan gt Line tavsiye etti arkadaş, ilk başta dediğiniz gibi koltuk, ve kozmetik haricinde fark göremedim. 15bin km de gtline buldum arabamı satabilirsem almayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 82hp allure aracım 68bine dayandı. Ağır bakıma sokmak istiyorum. Aracın bilinen problemleri dışında bir sorun yaşamadım. İstanbulda bildiğiniz iyi bir özel servis var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 4 Eylül 2022; 17:53:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,


    1 haftadır seyir hainde takırdama sesleri peyda oldu. Daha sonra sol taraftan daha fazla ses gelmeye başladı. Ayrıca geri geri giderken ses daha fazla geliyordu. Tahminim yürüyen aksamda problem olduğu; özellikle Z rotların değişimi gibiydi..


    Sanayi de ustaya göründük; sol salıncak ile sol-sağ Z rotlar değişmesi gerekiyormuş.. ,


    Parça + İşçilik 1400 TL tuttu ..

  • foresteng. kullanıcısına yanıt

    Sorununuz çözüldü mü? 208 ve 2008lerde ön sol amortisörlerden ses gelmesi kronik bir sorun. 50bin kilometre civarında ses yapmaya başlıyor. Benim sorunum salıncak ve rotlardan ziyade amortisör değişimiyle çözülmüştü. Yetkili serviste yeni seri olan amortisörlerden taktılar sağ ve sol olmak üzere.

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    sorun çözüldü artık ses yok çok şükür.. amortisörlük bir şey olmadı.. ama keşke değişmişken sağ salıncakta değişse iyi olurdu.. usta gerek yok dedi..


    amortisörler benim bildiğim 2 tip zaten yağlı ( sert, viraj dengesi için ideal) ve gazlı ( konfor amaçlı)

    ama yeni tip nasıldır bilemedim..


    Yine de hayırlısı olsun, yeni olan her zaman iyidir..

  • Arkadaslar 2016 208 aracima geri gorus jamerasi nereden taktirabiliriz?carvocal ile gorustum gizli ozellii mi ne oyle ayar acilmasi lazim dorekt takilmiyor dedi.

    Var mi taktiran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhabalar. 2016 model 1.2 puretech 208 active eat6 almayı düşünüyorum. Forumda okuduğum kadarıyla peugeot trigerle alakalı bir geri çağırma yapmış. arabayı alacağım kişi ankara göralda kontrol ettirmiş ve sorun yok demişler. İleride sorun çıkar mı ve buı aracı tavsiye eder misiniz?

  • alpi_mmm A kullanıcısına yanıt

    Yetkili serviste bakımlara devam ederseniz onlar zaten trigeri hep kontrol ediyorlar. Sorun yaşamazsınız. Aldıktan sonra siz de kontrol ettirirsiniz. Ben de 1.2 eat6 şanzımanlı 208 kullanıyorum ve şanzıman motordan çok memnunum. Konfor olarak ise yanaklı bir lastik kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Olumsuz yön olarak C segmenti araçlara göre yol sesi biraz fazla ve arka süspansiyon sert yerlerde vuruntu sesi yapıyor.

  • katalizör arızası başınıza geldi mi? yaptırdıysanız sıkıntı çözüldü mü? birkaç farklı yere gittim ama kafam karıştı. kimi bir şey olmaz arıza verirse gel kapatalım diyor.. kimi çekişten düşene kadar kullan diyor... kimi yolda kalabilirsin kaynak yapılması lazım diyor..

  • 
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.