Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (231. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.892
Cevap
92
Favori
652.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araç uzun yolda az yakmıyor. (1.2 110) eğer 100 ü geçerseniz ve klima açık ise şehir içini yakalıyor. yani bu aracın genel ortalaması 6 gibi.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum 110luklar uzun yolda cok yakiyormus
    Bu arada yeni 208leriniz hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz surusler.
    1000 kmsi uzun yol 500 km ist sehir ici
     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ
    genel
     PEUGEOT 208 SAHİPLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprsr -- 5 Temmuz 2017; 8:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: almamater

merhaba,

2013 model 1.4 HDI Auto5R 208 sahibiyim, araç 80 bin km'de. Geçen hafta Marmaris'ten İstanbul'a dönüşte tam o kavurucu sıcaklara yolda yakalandım, yoldayken sıcaklık 42-46 derece arası geziniyordu. Önce İzmir civarında vites kutusu arızası verdi, akü kutup başını söküp hatayı temizledim, sonrasında da araç hiçbir şekilde vitese geçmiyordu. Biraz zaman geçtikten sonra sanırım vites robotu biraz soğuyunca vitese geçti ve yola devam ettim. Manisa'ya geldiğimde de aynı hata tekrarladı. Bir sorun olduğunu düşünerek servise çekmek istedim, yaklaşık 3 km uzaklıkta gözüküyordu fakat hata tekrar tekrar gerçekleşince çekici çağırmak zorunda kaldım. Servise gidene kadar tabi ki sıcaklık düşmüştü ve serviste herhangi bir sorun çıkarmadı. Usta yola devam edebileceğimi söyledi fakat 5-6 km sonra vites yine arıza verdi. Çözüm olarak havanın kararmasını bekledim ve yola devam ettim. İstanbul'a kadar hiç bir sorun çıkmadı.

Anlaşılan bu sorun tamamen hava sıcaklığı ile ilgili. Benim sorum, bu aracı Antalya, Adana, Mersin vb gibi yerlerde kullanan yok mu? Bu sıcaklıkta araç yürümeyecek mi? Ya da benim aracım ile ilgili bir arıza mı mevcut?

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun bende de 4 gün önce aynı hatayı aldım, çeşitli sebepleri olabilir vites kutusu, balata motoru, araç beyni, şarj dinamosu gibi veya bazen aracın beyni karışıyor programla düzeltebiliyorsunuz ben önce program yüklettim düzelmedi alternatör kayışı değişti şuan sıkıntı yok, aracınızı yaptırmadan binmemenizi öneririm trafiğin ortasında vites arızası vermesi kazaya sebebiyet çünkü

• SimsekTolga S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler, benim korkum kronik bir şey olmasıydı. Tamir edilebilir bir şey ise hiç problem yok. Aracımı seviyorum ve bu sorun yüzünden değiştirmek istemiyorum :) Bugün Mepa'ya uğrayacağım, detayları yazarım.

edit : Cuma günü için randevu alabildim, sonrasında detayları yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almamater -- 5 Temmuz 2017; 10:57:22 >
  • Halilowich kullanıcısına yanıt
    Selamunaleyküm kardeşim neden 208 yani micra hyundai i10 yada i20 veya fiesta yada yaris bizim segmentteki araçlar yani hep diyorlar ya peugeot iyi değil fransız değil mi uzak dur diyorlar bende de 208 var sanki dökülecekmiş gibi geliyor ama öyle değil gayet sağlam bazı kronik sorunlar var ama dikkat ediyorum birçok arabada var kronik sorun
  • ergin88 E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. evet eat6 şanzıman.
    Bir bağımlılık yaptığı gerçek demek ki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emy_644

Selamunaleyküm kardeşim neden 208 yani micra hyundai i10 yada i20 veya fiesta yada yaris bizim segmentteki araçlar yani hep diyorlar ya peugeot iyi değil fransız değil mi uzak dur diyorlar bende de 208 var sanki dökülecekmiş gibi geliyor ama öyle değil gayet sağlam bazı kronik sorunlar var ama dikkat ediyorum birçok arabada var kronik sorun

VW Polo: 1.2 90bg DSG şanzımanla gayet güzel ve tok bir araç. Ancak opsiyonlara çok ücret istemesi, standart haliyle bomboş olması ve 2 hava yastığı ile kendinden uzaklaştırıyor. Çift kavramaya da çok güvenmiyorum.

Skoda Fabia: Bu da çok güzel araç. Pek kusur bulamıyorum DSG haricinde. Ancak poloda olduğu gibi ön park sensörü, geri görüş kamerası gibi beni cezbeden opsiyonları yok.

Hyundai i20: şanzımanı 5 veya 6 ileri olsa ve az yaksa kesinlikle bunu alırdım. Bol donanımlı tok ve yeni kasa bir araç.

Nissan Micra: Konya'da bayisi hiç hoşuma gitmiyor ve ilgisizler. Aracın tipi çok feminen. Yeni kasası çok iyi fakat bayisinden dolayı eledim.

Ford Fiesta: Bu da donanım açısından kıt bir araç ve yeterli güvenlik donanımı yok. 1.0 turbo motor ve şanzıman fena değil fakat bu da çift kavrama. Ayrıca kasası yenilenecek çok yakın zamanda.

Renault Clio: Bu araç da fena değil özellikle 1.5 dizel otomatik olanı. Ancak iç tasarımı hiç hoşuma gitmiyor ve tok bir hissiyat alamadım.

Toyota Yaris: Özellikle hybrid olanı aklımı çok çeldi. Ekonomik olması ve sakinleştiren sürüş hissiyatı beni çok cezbetti ama arada uzun yol yapıyor olmam ve vasat iç mekanı beni uzaklaştırdı. Ama bu aracı kullandıktan sonra bir sonraki aracım muhtemelen hibrid veya elektrikli olacak beni buna ikna etti.

Opel Corsa: Tipi hoşuma gitmiyor ve kendine çeken bir elektrik alamadım

Seat İbiza: Eski kasa ve vasat iç mekan o yüzden düşünmedim hiç. Ama yeni kasası efsane bence

Citroen c3: 208 varken mantıklı gelmedi sonuçta aynı araçlar aşağı yukarı.

Honda Jazz: Güzel ama pahalı Bu da çok hoşuma gidiyor ama motoru görece cansız. Tam hanıma alıp alışverişe gitmelik bir araba bence çok sevimli

Peugeot 208: 1.2 110 turbo motor ve 6 ileri yeni nesil tam otomatik şanzıman ile en ideal motor şanzıman kombinasyonu. Active paket yeterli, allure donanım çok iyi ve GT-line paket ise bildiğin gırtlak donanım. Tek eksisi ikinci eli ve polo kadar tok olmaması. Onun haricinde bu modeller arasında en mantıklı seçenek bence.

• Tamamına katılıyorum, eğer otomatik araç alıp uzun süre kafam rahat binmek istiyorum diyorsanız Tam Otomatikten şaşmayın, çift kavramalarla arabanızdan soğuyabilirsiniz malesef sırf benim çevremde 4-5 arkadaşım aynı sorundan müzdarip araçlarını sattılar

• Bende bu detaylı kıyaslama yorumuna katılıyorum.Üstelik 208 in fiyatı donanımına göre diğer muadilleri arasında çok uygun.Avrupa sitesine peugeot.fr ye girip baktım.Türkiye de ki fiyatıyla aynı. Yani Türkiye fiyatları kazık falan diyoruz da önce bir araştıralım beyler. Haa yaşam gücümüze göre pahalı demek ayrı, orada millet çerez gibi alıyor, bizde yağlı kazık gibi demek ayrı. orada çerez gibi alırlar ,maaşları iyidir.ama fransa ve Türkiye fiyatı aynı. Ben Allure donanım aldım, üzerine metalik boya,üzerine cam tavan ve güvenlik paketi opsiyonu. bu şekilde Fransa sitesindeki fiyat 21.000 euro. euro şu an 4.10 TL . 21000x4.10=86.000 TL eder. haa avrupalı 1 ayda 1000 euro maaş alır, 21 ayda bu aracı alır, sen 1000 TL maaş alır 86 ayda alırsın o ayrı. artık Türkiye de de, yeni slogan zaten parası olan yaşasın. 1000 lira alan da trafiğe çıkmasın. toplu taşıma yönelsin. ayda 4 bin tl alsan, 21 ayda bu aracı alıyorsun. yani 1 ayda 1000 euro alanın Türk versiyonu, ayda 4bin TL.. ee ayda 4 binin altında maaş alanda bi zahmet evini zor döndürür zaten. trafikte işi ne durumu oluyor. yani öyle yağlı kazık muhabbeti yapanlar var. ben tam katılmıyorum. tamam avrupada 1000 Euro alan asgari çalışan (yani 4bin tl),bizde asgari çalışan 1000 TL (yani 250 euro) ama orası avrupa, standartlar ülkesi, bizde kim kime tutturursa olayı..
    yani ayda 4 bini bu gün kim alır.(bordrolu çalışan için konuşuyorum) üniversite mezunu, bir işte uzman statüsündeki alıyor. haa lise-ilk okul mezunu ölsün mü demeyin, ticaret yaptım mı ayda 4 ten bile fazla alıyor. ama bordrolu lise-ilk okul ölsün mü derseniz, o zaman iş değişir. maalesef onlara ayda 1404 tl ve iett gözüküyor. gönül ister ki herkes bolluk için de olsun ama doğanın kanunu bu.umarım ülkemiz daha gelişir ve ilerde asgari ücretlide 2000-2500 tl alır.Amin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Halilowich

quote:

Orijinalden alıntı: emy_644

VW Polo: 1.2 90bg DSG şanzımanla gayet güzel ve tok bir araç. Ancak opsiyonlara çok ücret istemesi, standart haliyle bomboş olması ve 2 hava yastığı ile kendinden uzaklaştırıyor. Çift kavramaya da çok güvenmiyorum.

Skoda Fabia: Bu da çok güzel araç. Pek kusur bulamıyorum DSG haricinde. Ancak poloda olduğu gibi ön park sensörü, geri görüş kamerası gibi beni cezbeden opsiyonları yok.

Hyundai i20: şanzımanı 5 veya 6 ileri olsa ve az yaksa kesinlikle bunu alırdım. Bol donanımlı tok ve yeni kasa bir araç.

Nissan Micra: Konya'da bayisi hiç hoşuma gitmiyor ve ilgisizler. Aracın tipi çok feminen. Yeni kasası çok iyi fakat bayisinden dolayı eledim.

Ford Fiesta: Bu da donanım açısından kıt bir araç ve yeterli güvenlik donanımı yok. 1.0 turbo motor ve şanzıman fena değil fakat bu da çift kavrama. Ayrıca kasası yenilenecek çok yakın zamanda.

Renault Clio: Bu araç da fena değil özellikle 1.5 dizel otomatik olanı. Ancak iç tasarımı hiç hoşuma gitmiyor ve tok bir hissiyat alamadım.

Toyota Yaris: Özellikle hybrid olanı aklımı çok çeldi. Ekonomik olması ve sakinleştiren sürüş hissiyatı beni çok cezbetti ama arada uzun yol yapıyor olmam ve vasat iç mekanı beni uzaklaştırdı. Ama bu aracı kullandıktan sonra bir sonraki aracım muhtemelen hibrid veya elektrikli olacak beni buna ikna etti.

Opel Corsa: Tipi hoşuma gitmiyor ve kendine çeken bir elektrik alamadım

Seat İbiza: Eski kasa ve vasat iç mekan o yüzden düşünmedim hiç. Ama yeni kasası efsane bence

Citroen c3: 208 varken mantıklı gelmedi sonuçta aynı araçlar aşağı yukarı.

Honda Jazz: Güzel ama pahalı Bu da çok hoşuma gidiyor ama motoru görece cansız. Tam hanıma alıp alışverişe gitmelik bir araba bence çok sevimli

Peugeot 208: 1.2 110 turbo motor ve 6 ileri yeni nesil tam otomatik şanzıman ile en ideal motor şanzıman kombinasyonu. Active paket yeterli, allure donanım çok iyi ve GT-line paket ise bildiğin gırtlak donanım. Tek eksisi ikinci eli ve polo kadar tok olmaması. Onun haricinde bu modeller arasında en mantıklı seçenek bence.

Vallaha bende 208 access en boş olanı var o bile güzel bence bilğiler için teşekkür ederim

Gt-line ı bnde böyle aldım

• Hepinize merhabalar arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtıp peugeot 208 hakkındada bilgi almak istiyorum sizden.

22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Evimden okuluma 15 km mesafe var ve bu mesafe uzun yol üzerinde. Yani günlük hergün 30 km mesafe kat ediyorum(hiç gezmessem etmessem)

Şuan kullandığım araç fiat marea. Malumunuz eski teknolojili,konforu kalmamış,lpgden dolayı ve motorun eskimesinden dolayı 90 civarlarına kadar düşmüş beygiri, 0-100 ü 12-13 saniyelere kadar çıkmış sadece gidip gelmek dışında bi albenisi olmayan kullandığım bi araba haline geldi.

Artık küçük, az yakan, performansı tatmin edici, konforlu, otomatik ve görsel olarak güzellikler sunan donanımlara sahip tam istediğim bir segment olan B segment araç bakmaya karar verdik

Peugeot 208 bu segmentte beni benden aldı aşık etti. Sadece sormak istediğim bazı sorular var.

1.2 110 beygirlik puretech motor tüketim ve performans olarak nasıldır ? Eat6 ile uyumu nasıl ? Kullananlar varsa bu motordan memnunmu beni Fiat Mareadan sonra tatmin eder mi ? Şehir içinde sürekli sıkıştırarak sürekli gazlayarak kullandınız mı ? Sizce maksimum çıkacağı yakıt tüketimi ne olur ?

TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Temmuz 2017; 16:48:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Hepinize merhabalar arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtıp peugeot 208 hakkındada bilgi almak istiyorum sizden.

22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Evimden okuluma 15 km mesafe var ve bu mesafe uzun yol üzerinde. Yani günlük hergün 30 km mesafe kat ediyorum(hiç gezmessem etmessem)

Şuan kullandığım araç fiat marea. Malumunuz eski teknolojili,konforu kalmamış,lpgden dolayı ve motorun eskimesinden dolayı 90 civarlarına kadar düşmüş beygiri, 0-100 ü 12-13 saniyelere kadar çıkmış sadece gidip gelmek dışında bi albenisi olmayan kullandığım bi araba haline geldi.

Artık küçük, az yakan, performansı tatmin edici, konforlu, otomatik ve görsel olarak güzellikler sunan donanımlara sahip tam istediğim bir segment olan B segment araç bakmaya karar verdik

Peugeot 208 bu segmentte beni benden aldı aşık etti. Sadece sormak istediğim bazı sorular var.

1.2 110 beygirlik puretech motor tüketim ve performans olarak nasıldır ? Eat6 ile uyumu nasıl ? Kullananlar varsa bu motordan memnunmu beni Fiat Mareadan sonra tatmin eder mi ? Şehir içinde sürekli sıkıştırarak sürekli gazlayarak kullandınız mı ? Sizce maksimum çıkacağı yakıt tüketimi ne olur ?

TEŞEKKÜRLER

Linkteki aracın aynısına sahibim. Elimden geldiğince yanıtlayayım.

İşimden evime mesafe 15 kilometre. 10kmsi akıcı ve 60-70 km hızla gidilen bir yol. Geri kalanı ise dur kalklı ve ışıklı traiği yoğun bir yer. Gazı ben sakin kullanırım, çok motoru zorlamam ve freni az kullanmaya çalışırım. Böyle bir yolda git gel toplam 30km ortalamam sürekli 5,9 6,0 ve 6,2 arasında gidip geliyor. Eğer gazı fazla kullanırsam bu miktar 7 civarına çıkar diye tahmin ediyorum.

Şanzıman uyumu çok güzel. 1. vites ve 2. vitesin yarısı viskoz kavrama olarak gerçekleşiyor. Yani dur kalkta tekleme, titreme, ısınma gibi sorunlar yok. Geri kalan viteslerde tam kavrama gerçekleşiyor ve performans kaybı minumuma iniyor. Şanzımandan yana şüphen olmasın gayet seri ve pürüzsüz. Ama dsg gibi çat çat vites atmıyor fakat hala çok seri.

0-100 km hızlanması 9,7 saniye. Beni tatmin ediyor. 1500 devirden itibaren 205 tork veriyor. Yazılımla 130bg ve 250 torka çıktığını söylüyorlar fakat ben motorumu üzmek istemediğim için böyle bir şeye hiç merak salmadım. Bu araba

Gazlarsan 10 litre altına asla düşmeyeceğini varsayıyorum turbo motor olduğu için.

Hocam mesajınız detaylıca yorumunuz için teşekkürler. Bende aslında gt line istiyorum sportiflik olarak bir kaç sorum daha doğdu

-Allure ile Gt line arasında sadece görsel donanım farklarımı var yoksa süspansiyon, aktarma, fren vs de farklı mı ?

-Allure donanımlı araca 195 yerine 205 kalınlığındaki 17 inç jantlı lastik kombini koyabiliyor muyuz ?

-Allure ile GT line arasındaki donanım farkı nedir ?

-birde son olarak yalıtım konusu nasıl kaç kmden sonra rüzgar sesi almaya başlıyor hocam

Tekrardan teşekkürler

ekleme: fabia; hız sabitleme yok. tek başına almama nedeni.
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    sorduğun soruların cevabı: bulup bulabileceğin en büyük zevki ve uyumu bu ikili de bulursun. ötesi yok.

ancak sıkıştırarak kullanma. üzer seni. benzinli olması bile yeter. 10 litreyi bulursun. o 30 km yolu sakin kullanırsan 5.5 litre ile gidersin. 2 litre yakıt demek. yani 11 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

sorduğun soruların cevabı: bulup bulabileceğin en büyük zevki ve uyumu bu ikili de bulursun. ötesi yok.

ancak sıkıştırarak kullanma. üzer seni. benzinli olması bile yeter. 10 litreyi bulursun. o 30 km yolu sakin kullanırsan 5.5 litre ile gidersin. 2 litre yakıt demek. yani 11 tl.

Sakin kullanımla dizel kadar az yakacağından hiç şüphem yok hocam tüketim değerleri bluehdi a çok yakın cidden beni cezbetti.

Sadece yalıtım nasıl kaç km den sonra rüzgar sesi almaya başlıyor

Direksiyon elektrikli mi yoksa yarı elektrik ve hidrolik mi ? Yani hızlandıkça direksiyon sertleşiyor mu ?

• Birsey eklemek istiyorum allure ve gtline cant ve tekerlekleri cok buyuk abi ya ben hic yakisdiramiyorum. Cok kaba ben olsam canti ufaltirdim.

• Arkadaşlar.. Bizim 208 de bazen hoparlörden müzik sisteminin seni gelmiyor. 2-3 kere oldu. Ekran açık. Herşey gözüküyor. Ama ses yok. (muteyi v.s kontrol ediyorum...) Servise götüreyim yarın diyorum.. Bu sefer düzeliyor.... Başına gelen varmı..?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.