Şimdi Ara

Peugeot 206 sw su alma problemi:((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.114
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta da okuduğunuz gibi arabamız su alıyor.İşin kötü tarafı hangi ustaya veya servise götürürsek götürelim bir çözüm bulamıyorlar.Bundan tam 1 sene önce arabayı yıkadığım sırada şoför mahallinin paspasını çıkartırken döşemenin ıslak olduğunu fark ettim.Kendi kendime "acaba cammı açık kaldı?" dedim.Ertesi gün yağmurda şiddetli yağınca arabanın su aldığı kesinleşti.İlk önce ustaya götürdük.Usta kapı lastiğinden dedi.Servise yönlendirdi.Servis lastiği değiştirdi ama araba hala su alıyordu.Sonra babam arabayı mıçılar-fiat servisine götürdü.Oradaki ustalar bir yolunu bulup su girmesini kesmişlerdi veya biz öyle sanmışız.Dün arabayı yıkamak için paspası çıkardığımda bu sefer yan koltuğun altındaki döşemenin ıslak olduğunu fark ettim.Süngerle biraz kuruladım ama altı hala yaş.Şüphelendiğim bir konuda hemen vitesin yanından su girmiş.Acaba arabanın yürüyen aksamına zarar verir mi?Arkadaşlar lütfen yardım edin çok mağdur durumdayız.Havalar hep yağışlı ve kapalı garajımızda yok.Komşularda dalga geçiyor zaten."Arabanızı dışarda bırakmayın" diye.

• Arac kapi tarafindan darbe almis miydi? Bir tanidigimin basina geldi Honda Jazz marka aracin sol kapisina sarhos bir surucu carpmisti. Sadece kapi 1cm kadar kucuk bir sekilde iceri girmisti. Serviste duzelttiler. Sonrasinda arac yikanirken kapinin ustunden su almaya basladi. Fakat onlar tekrar servise goturduler lastikleri tekrar duzgun bir sekilde taktilar duzeldi.

Siz lastik degistirdiginiz halde duzelmemis. Ilginc.
  • bazen alarm montaji sirasinda direksiyonun altindaki bolgeden motor kabinine kablo vs cekmek icin on cam onundeki izgara civarini delebiliyor elektrikciler.
    Benim bir onceki arabamda basima geldi malesef, sorunu gidermek kolay guzelce yalitim yapilirsa birsey kalmiyor ancak bulmak zor bu tarz seyleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuuberk

Arac kapi tarafindan darbe almis miydi? Bir tanidigimin basina geldi Honda Jazz marka aracin sol kapisina sarhos bir surucu carpmisti. Sadece kapi 1cm kadar kucuk bir sekilde iceri girmisti. Serviste duzelttiler. Sonrasinda arac yikanirken kapinin ustunden su almaya basladi. Fakat onlar tekrar servise goturduler lastikleri tekrar duzgun bir sekilde taktilar duzeldi.

Siz lastik degistirdiginiz halde duzelmemis. Ilginc.

Hayır araba kapıdan darbe almadı ama sol ön çamurluktan darbe almıştı.Ufak bir şey olduğu için boyatmak istemedik ve düzelttirdik.Ondan sonra araba sol taraftan su almaya başladı.Usta bir yolunu buldu su almasını giderdi arabanın.Şu anda tam ters taraftan (sağ taraftan) su alıyor.

• Aynı sorunu bende Vectrada yaşadım.
    Bilmiyorum sistem Peugeotlardada aynımı ancak inşallah yardımcı olurum;

Öncelikle aracın polen filtresinin buunduğu bölümü açtık ve lambayla aydınlattık.

Görüldüğü gibi bahsettiğim ağzı büzük boru bu.
    Ben ağzını açtım.Burası yaprak doluydu.

Buda kalorifer motoru.
    Su aldığı için kuş sesine benzer bir ses yapıyordu.

Fotoğrafta görülen yağı bir hortumun içine döktük ve hava tabacasıyla,motorun miline hava bastık.
    Yağ 80 Euro bu arada:)

Bu işi halletikten sonra sıra halıya geldi.
    Marşpiyellrin en başındaki plastik parçayı söktük.Çıkarması nispeten zor oldu.

Daha sonra sünger yardımıyla fazla suyu boşalttık.

Daha sonra halı yıkama makinesi yardımıyla halıyı çektik ve yıkadık.
    Biraz havalandırdıktan sonra halı tamamıyla kurudu.

Bu sayede 2 saat içersinde suyu tamamen çektik ve halıyı kuruttuk.
    Kalorifer motorundan sesi kestik.

Aracın içine su dolmasına neden olan suçlular

Kısaca özetlersem;
    Polen filtresinin bulunduğu yerin tam önünde fotoğraftaki gibi bir boşluk var.
    Ön camdan gelen sular bu havuza doluyor ve o küçük boru yardımıyla dışarı atılıyor.
    Ancak orayı yapraklar vs tıkadığı için su tahliye edilemeyip,polen filtresine ve oradanda aracın içindeki ayak ısıtmasına yarayan,tabandaki üfleyiclere ulaşıyor.Sonuç olarak su olduğu gbi bir borulardan halıya iniyor...

Son not:Eğer sorun buysa Sakın kalorferi açma.Su girdiyse benimki gibi cik cik ötmeye başlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

bazen alarm montaji sirasinda direksiyonun altindaki bolgeden motor kabinine kablo vs cekmek icin on cam onundeki izgara civarini delebiliyor elektrikciler.
    Benim bir onceki arabamda basima geldi malesef, sorunu gidermek kolay guzelce yalitim yapilirsa birsey kalmiyor ancak bulmak zor bu tarz seyleri

Arabada alarm tesisatı dahil hiç tesisat yok.Amcam oto elektrikçi o da cam sileceklerini felan söktü.Fakat bir şey bulamadı.Ne yapacağımızı şaşırdık.Babam bugün yine o ustaya götürdü.İnşaallah çözer.
  • quote:

Kısaca özetlersem;
    Polen filtresinin bulunduğu yerin tam önünde fotoğraftaki gibi bir boşluk var.
    Ön camdan gelen sular bu havuza doluyor ve o küçük boru yardımıyla dışarı atılıyor.
    Ancak orayı yapraklar vs tıkadığı için su tahliye edilemeyip,polen filtresine ve oradanda aracın içindeki ayak ısıtmasına yarayan,tabandaki üfleyiclere ulaşıyor.Sonuç olarak su olduğu gbi bir borulardan halıya iniyor...

Son not:Eğer sorun buysa Sakın kalorferi açma.Su girdiyse benimki gibi cik cik ötmeye başlar

Çok teşekkür ederim overdrive eğer bugün sorun hallolmamış ise yarın ilk işim ustayla senin dediğin yöntemi denemek olacak.İnşaallah olmuştur da tüm bunlara gerek kalmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sunroof var mi?
  • arkadaşlar aynı sorun benim 2001 model lagunada da var. kapı fitillerini değiştirdim. Halen sol arka kapıdan su alıyor yağmur yağdığı zamanlarda. Kaportacıya götürüyorum. İçine oturuyoruz kova kova suyu döküyorlar su girmiyor. Yerini bulamadık gitti.

Tazzikli su tabancasıyla su tuttuğumuz zaman cam dan diriyor ama yağmur o kadar şiddetli yağmıyor.

Bu işi nasıl çözeceğim bilmiyorum. Her yapmurda arka sol tarafta paspasın altı su doluyor.

Not : Overdrive eğer benim sorun da senin anlattığın olaydan dolayı ise acaba neden sadece sol tarafa su akıtıyor.Sağ tarafda da ayak ısıtma yeri var. Orası ıslanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 21 Ocak 2010; 15:01:55 >
  • Hocam benimde sadece sağ tarfta vardı.
    Polen filtresi ve kalorifer motoru ne taraftaysa o tarafa doğru gidiyor su.
    Ama eğer terse doğru gidiyorsa o zamna problemin benim bahsettiğim yerdne kaynaklanması çok zor
  • benim araçta polen filtresi aracın ön sağtarafında. Su gelen yer arka solda tam tersmiş

Önceden su giren tarafın kapısı darbe almıştı. Düzeltilip boyanmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

Sunroof var mi?

Sunroof yok hocam.
  • aynı sorun 2 ay önce aldığım 2006 model 307 de var malesef kapı fitillerini değiştircem bakalım bi faydası olcakmı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.