Şimdi Ara

Peugeot 206 -- Araba cekmiyor ve cok benzin yakiyor sorun ne??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 2005 model 14.500 km otomatik vites Peugeot 206ım var. Son 1 aydır arabada noldu bilmiyorum araba resmen çekmiyor gaza basınca. 110 dan yukarıya çımıyo desem yeridir kalıyo resmen araba. Düşük hızdada gazı kökleyince koltuğa yapıştırırdı eskiden azda olsa, şu anda araba zar zor hızlanıyor. Ayrıca şehir içinde 11 litre benzinle 100km gidiyor ancak.

Sorun ne sizce arkadaşlar niye böyle bişey olabilir?

servise yada iyi anlayan bir ustaya göstermelisin
  • İlk başta benzin ve hava filtrelerinin durumu nasıl onlara bak..Filtreler tıkanmış olabilir.Belki enjektörde de sorun olabilir.Aracın garantisi devam ediyor mu?Ediyorsa servise bir baktır,Garantisi bitmişse çevrenden iyi bir usta araştır,ona götür
    LPG de en az yakan araba
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendim kontrol edebilirmiyim filtrelerin tıkanık olup olmadığını?
  • çok sorunlu araçlar gerçekten
    quote:

Orjinalden alıntı: LethaLMissioN

NEKADAR COK 206 PROBLEMI GÜNDEME GELIYOR YA;Arabada görüntüden baska birsey yok

servise yada iyi anlayan bir ustaya göstermelisin
  • Lambda sensörünü kontrol ettir.
  • Arkadaşım öncelikle yapacagın işlem basit.. Bence ilk yapacagın işlemler hava filtresi, motor yağı , yağ filtresi ve bujilerini degiştir.bunların maliyeti sana100-110 ytl gibi bir paraya malolacaktır.Arka tekerleklerdeki fren merkezlerine baktır.. herhangi bir hidrolik kaçagı balatalarında şişmeye sebeb olacagından aracta kasmaya sebeb olabilir.. Eger problem bunları yaptıktan sonrada düzelmesse enjektörlerine carbon clean uygulat. ama 14500 deki bir aracın enjektörlerinde problem olacagını sanmıyorum. bununda maliyeti 40 ytl kadar..Bende de 2002 model otomatik 1.4 206 var ve ben gayet memnunum. aracım su an 45000 km de ve bu km ye kadar düzenli olarak bakımlarını yaptırdım ve problemsiz bir şekilde binmeye de devam ediyorum. Şehir içinde yakıt tüketimi km de 230 krş. şehir dısındada 180 kuruşa kadar iniyor. Bence senin benzin tüketimin baya fazla.Umarım yazdıklarımı uyguladıktan sonra aracın düzelir. Üstteki cevaplardan birindede bir arkadas baskı balataya baktır dmiş. otomatik aracta baskı balata ne alakaysa:)

Birde konu harici bişey daha söylemek istiyorum . Gecen hafta aracıma kit olarak acık tip hava filtresi taktım. Aracın gaz yemesi, gidişi nefes alması muazzam derecede arttı. ama benzin ekonomisine katkısı ne dercede yansır su an henüz bunu anlamak için erken. taktıktan sonra pek km yapamadım henüz. bu kiti bir internet sitesinden 200 küsür ytl ye aldım. ve ürün acıklamasında 206 - 1.4 araclar için uygundur densede benim şansıma büyük ihtimal yanlıs kit gönderdler. keserek biçerek en uygun soğuk hava alacak sekilde aracıma monte ettim. Bakalım artısını eksisini zaman gösterecek.

• otomatik vites olduğunun farkına varmamışım ve baskı balata yazmışım dediğin gibi ortaya ne alaka çıkmış

Arkasında enjektörlere baktır tıkanmış olabilir kötü yakıttan

V8 POWER...
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. 1 hafta içerisinde dediğiniz sıraya göre aracın bakımını yaptıracağım. Şimdi sormak istediğim İstanbul Anadolu yakasında GÜVENİLİR bir Peugeot servisi varmıdır bildiğiniz? Çünkü bildiğim kadarıyla çok kazık oluyormuş Peugeot servisleri.
  • anlattığınız düşük hız ve benzinli araç denince aklıma ilk önce buji kabloları ve buji geliyor.Eğer yanılmıyorsam sizin araç 3 silindir gidiyor.Buji kablolarından birisi çıkınca veya kopukluk olunca böyle birden araç kesilir hızlanmaz.Kontrolü kendiniz yapabilir ve bağlantılara el ile kontrol edebilirsiniz.

bunun dışında Boomerang35 tavsiyesine katılıyorum.Eğer buji olayı değilse.

Silindir lersen birisi eksik olduığunda aracı stop ederken problemler çıkar , silkeleme yapar bazen kontağı kapatınca çalışmaya devam eder.Buradan da anlaşılır.

• +1 bende katılıyorum bujileri kontrol ettir hem yakıt hemde araç hızlanması genellikle bujiden kaynaklanıyor...
    *pehlivan2789 (MUSTi2789)... Satışı yapın sonra anlarsınız !
    *saruhan07 .... Sozune bile inanmayin ! Oyalar durur sizi .
    *carissma11 ... bozuk cihaz yolladi geri almadi haram ols !
    TEL : (536) 400 4444

**imessage,whatsapp mesaj atabilirsiniz**
    MAIL : sertac001986@hotmail.com
  • eğer aracın hem performanstan düşmüş hemde benzini fazla tüketiyorsa eminim yağda yakıyordur fazla miktarda.sorun büyük bir ihtimalle hava filtrelerinde.hava filtrelerini değiştir derim.yada istersen önce hava filtrelerini temizlet. 1 hafta kullan.aracın tekrar eski haline dönerse sorunun hava filtrelernde olduğundan emin olursun ve hava filtrelerini değiştirirsin.ama bence drek bir açık hava filtresi tak.5 bg de arabanın gücü artsın.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.