Şimdi Ara

peugeot 2008 mazot kaçağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. aracım 2015 model 1.6 e-hdi otomatik. Dün sabah komşumun uyarması ile aracın altına baktığımda 1 m uzunluğunda arabanın altından akıntı olduğunu gördüm. alttan hafif damlama yapıyordu. ben yağ kaçağı olduğunu zannettim ama yağını kontrol ettiğimde eksiklik çıkmadı. işim bittikten sonra sanayiye gittim. tanıdık usta aracı lifte kaldırdı ve akıntının mazot olduğunu ve mazot filtre tarafından geldiğini söyledi. araç 41000 km'de. aracı yazın almıştım. önceki bakım faturalarında mazot filtresinin değişimi gözükmüyor. neyse mazot filtresini değiştirdik. 1 saat sanayide bekledim. biraz turladım. alttan akıntı gelmiyordu.
    bu sabah ise alttan baktığımda aracın altında az bir yer ıslanmış. canım sıkıldı. dün ara ara kontrol ettiğimde ıslaklık yoktu. aracın daha büyük masraf açacağından endişe ediyorum. usta aracı kontrol ederken inşallah mazot pompasından değildir demişti ama sonradan filtre değişmeli dedi ve filtreyi değiştirmiştik. intenette mazot pompası 3500 ₺ civarı. bugün biraz daha bekleyeceğim. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.







  • Aslında siz de tespit etmişsiniz okumadan mazot pompası demiştim.3500 çok yan sanayi 2000-2500 liraya bulup 200-250 de işçilikle halledersiniz.Servise girerseniz meblağ artar.Zor durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik Fransız hastalıkları. Can sıkacak bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    3500 ₺ civarı gider olursa sıkıntı. hem de bu zamanda. daha arab 41000 km'de.



  • aynı olay benimde başıma gelmişti.
    arabanın altından geçen mazot hortumu yırtılmış, hortumu değiştirdik sorun çözüldü.
    sizde araç çalışırken eğilin bakın mazot tam olarak nereden damlıyor.
  • %90 Mazot hortumu sızıntı yapıyordur. PSA grubunda bu tip sıkıntılar olur. Citroen kullanırken motor suyu eksiliyordu. Sanayide herkes conta yakmış falan dedi. Bütün hepsi motor açılacak dedi. Atatürk oto sanayide ustanın birisi 20 liralık hortumla arızayı çözdü. Daha sonra PSA forumlarında bu durumun kronik olduğunu öğrendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 29 Mart 2019; 0:37:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aracın motor alt koruma plastiğinin oradan damlama yapıyordu. usta aracı lifte alıp alttan baktı. hortumda sızıntı olsa görürdü herhalde. dünden beri ara ara bakıyorum. asfaltı temiz bir yere park edip döndüğümde bakıyorum. bazen hiç damlama yapmıyor bazende yerde çok az akıntı izi görüyorum. alt kısımda bir iki yerde damla görüyorum. ama dikkat ettim. uzun süre damlama yapmadı. karasız kaldım. önceki gibi damladığını görsem ustaya gidecem. tik oldu. artık arabayı çalıştırmadan önce alt kısmı kontrol ediyorum. görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.