Şimdi Ara

Peugeot 2008 almayı düşünenler. (ocak 2020)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.043
Cevap
118
Favori
938.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almayı düşünen Arkadaşlar buradan devam edebiliriz.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ya insanların parayı çok kolay kazandıklarını sanıyorlar, ya da bunlar sayı saymasını bilmiyor.
    170 bin üstü her kuruş da bu aracın eksi hanesine yazar.
    En son Göral'a Ekim ayında 3008 için gittiğimde fiyatlar artacak denmişti.
    Kurda değişim yokken ne artışı bu dalga mı geçiyorsunuz diye sorduğumda suratıma bakarak sus pus sadece bıyık altından sırıtmışlardı.
    Şu memlekette dara düştükleri zaman bir müteahhitlere bir de oto firmalarına acımayacaksın.
    Alayı beter olsun!
    Arkadaşlar almayın , bir daha yazıyorum almayın. Mecbur değil iseniz almayın. Piyasada büyük bir spekülasyon ve manipülasyon var. 2018de faiz %25ler seviyesinde iken ve ötv indirimi temmuzda biteceği için distribütörler ikinci 6 ay için az araç getirdiler. Ekim ayı ile de faiz kampanyaları başladı ve talep arzın önüne geçti , arkasından 2020 hurda teşviği bitecek olması ile birlikte organize işler başladı. Distribütörler az sayıda getirdikleri araçları bitirince galerici alsatçı tayfa (muhtemeldir ki bu işin içinde bazı bayiler de var) olan araçları topladı , üzerine gelecek araçları da kaporaladı topladı, adı her neyse. Şimdi de her koldan araç fiyatları artacak ne bulursan al , bakma al bulduğunu al şeklinde spekülasyon ve manipülasyon yapıyorlar. Ocak ayı araç satışı geçen seneye göre patladı diye yine spekülatif haber. Satılan 20bin araç %80 galerici alsatçı stokçunun elinde, çoğu da 2019 da sipariş edilmiş araçlar. Arkadaşlar gerekirse bu ülkede matrah yükseltilir , üzerine bir hurda teşviği daha gelir , yetmedi gerekirse %50 olan ötv %5e bile indirilir, gerekli olduğu durumda hepsi yapılır. Ancak siz arzın olmadığı ve olan kısıtlı arzın da danışıklı dövüş distribütör-galeri-sarı site üçgeninde spekülasyona maruz bırakılıp tabiri caizse keklik gibi avlanıyorsunuz. Sabredin almayın haziran temmuza kadar. Ama görmediğiniz araca kapora verip fiyat artacak spekülasyonuna gelip sıraya girerseniz bu 3lü tayfanın tam istediği kucağa gelme vakasının nesnesi durumundasınız. Adamlar burada bile mesajları sildiriyorlar. Muhtemelen bu mesajı da çok geçmeden sildireceklerdir. Elzem ihtiyacınız yok ise sabredin temmuza kadar. dhaa iyi anlaşılsın diye örnek vereceğim 2018 yazı dolarizasyon yaşandı ülkede, herkes dolar artacak çılgınlığı ile dolara saldırdı , dolar artmasına sebep olundu , peki sonra ne oldu , merkez önden yüklemeli faiz arttırımına gitti ve tokat gibi doların yükselmesini durdurdu, hala kendine gelemedi dolar 7.20 görmüşken 1.5sene geçti hala 5.90 falan takılıyor. Şu anki araç piyasasındaki durum da böyle otomobilizasyon diyelim adına. Nasıl merkez faiz yükseltip dolarizasyonu engelledi , aynı şekilde piyasa düzenleyicisi devlet matrah artışı+hurda teşviği+ yetmezse ötv indirimi ile bunun önüne geçer. Bunu en iyi bilen de galerici tayfa , o yüzden buralara sarı siteye bile çöktüler önlerinde 4-5 ay var ve bu sürede ne kadar kişi tokatlarız hesabı var. Bu tayfa fiyat düşerse de bineriz kardeşim ayağı çekmeye başlayacaktır göreceksiniz. Ancak sarı sitede hiç kullanılmadan satışa konan araçları üşenmeyen maliyeye şikayet etsin. Bunların yaptığı iş serbest piyasa değil. Piyasayı kitleyip stokçuluk ile vurgun yapmak. Bu da her yerde haklı şikayet konusudur. İhtiyacı olan parası olan insan araç alamıyor ya şaka gibi siz neden bahsediyorsunuz hala. Bal gibi de şikayet konusudur.
    Arkadaşlar az önce bayiye gidip kaporamı iade istedim, cuma günü iade edecekler.

    ben kaporamı 28 ocakta verdim, şu zamana kadar kimse arayıp sormadı. Ben cuma gününden itibaren ne stye ne de bayiye ulaşabildim. bu tavırdan dolayı bugün bayiye gittim. arabayı şimdi verseler bile almazdım, o kadar bozuldum açıkcası. benim gibi sakin adamı bile gerdiler :D ağzıma geleni söyledim bu saatten sonra ben ne pejoya ne size güvenirim dedim. martta araba gelmedi dediniz dışarda plakalı 2008ler var. nisanda gelir mi diye sordum bilmiyorum dediniz ben sizle alışveriş yapmam, benim ticari ahlakıma ters diyip ayrıldım.

    pazar günü mercedes ve bmwye uğramıştım. şimdi mercedes a siparişi geçtim, hem de istediğim renk ve özelliklerde ve haziranda teslim. ayrıca pejodaki kadın artık arabaların 230 gibi bir rakamla teslim edileceği gibi bir şey kaçırdı. yani bizim gibi daha alamayanlar için. ben 265 verip mercedes aldım. daha güzelleri sizin olsun arkadaşlar. paramızla rezil olduk resmen, evde hanımdan yediğimiz laflar da cabası :D

    bir daha kurumsal olamayan firmadan alışveriş yapmam. Bekleyen arkadaşlara da sabır, araca sahip arkadaşlara keyifli sürmeler dilerim. iyi günler :)
    Selam herkese,bugün maslak tarafında işim vardı ve işlerimin bitmesine yakın 2008 basın lansmanının kemer country de yapılacağını öğrendim. Özellikle aracın boyutlarını görmek için belki o tarafta rastlarım diye vaktim de varken gideyim dedim. Şansıma youtube ta dcm tv kanalından muhip ile karşılaştık yolda. Aracın test çekimini yapıyorlardı. Işıklarda kornaya basıp selamlaştık ve araca benim de kapora verdiğimi söyledim. Sağolsun sağa çekti ve arabayı inceleme fırsatım oldu, hatta kullandım kısa bir mesafede:))
    Aracın boyutları hiç küçük değil arkadaşlar. Yüksekte gidiyormuş hissiyatı veriyor ancak enden csuvlar kadar geniş olmadığı için çok ferah değil. Yüksekte ama daha kompakt bir araçta gidiyormuş hissi oldu bende. Ön bana ayarlıyken arka koltuğa geçtim(1.80 boyum) arkadaki diz ve baş mesafesi gayet yeterliydi. Benim ateca dan sadece 1 tık ufak diyebilirim.
    Aracın kokpiti enfes...Yakın zamanda 3008 e de bindim,ancak bu gösterişli ve modern duruyor..Koltuklarda deri opsiyonu vardı ve muhteşem duruyorlardı ancak iyi para isterler kesin:) koltuklar çok rahattı.3 boyutlu göstergeler de çok hoş.İçeride bir premium havası var.Her ne kadar malzeme kalitesi uçmasa da size hissettirdiği bu yönde.
    Ben dizel sesine takığım,özellikle benzin bekliyorum ancak araç dizeldi ve kısa süreli sürüşte rahatsız olmadım.1.6 tdi lardan kesinlikle daha sessiz.Hatta şöyle söyleyeyim.3 gün öne arkadaşımın 5008 i ile test sürüşü yapmıştım yaklaşık 40km kadar. Motor aynı motor ancak 5008 de dizel sesi daha belirgindi. 2008 de yalıtımı güzel yapmışlar.Ayrıca yüksek hızlara çıkmasam da yol sesi yok denecek kadar azdı. Süspansiyonlar konforlu hissettirdi. Muhip de göktürkün kötü yollarında gayet konforlu hissettklerini söyledi.Açıkçası benzinli inadımı kırdı diyebilirim. Araç çok rafine hissettirdi.
    Anne sütü önemli tabi, belli bi yaşa kadar olmayınca böyle oluyo demek ki.. 😁

    Belli ki vw fanları yine 3008 deki gibi tedirgin olmaya başlamış
    14 yaşın altındakiler bile çöp kelimesini artık kullanmıyor, bilinçlendiler.. Ayrıştırıyorlar artık, katı atıklar ayrı evsel atıklar ayrı ,😁😁

    Edit: Gerçi şahin alabilecek kadar bile parası olamayan biri de olabilirsin, youtube dan takipe devam 😁

    Edit2: Bebenin şimdi mesajlarına baktım da tam bir maaşlı trolmüş.. Fransızlardan kuyruk acısı var belli.. 😁
    Sarı sitedeki

    Kemal beyi?

    Ali Osman abiyi ?

    Cevdet amcayı

    Nesibe teyzeyi?

    Düz vatandaş zannedenler ?

    Bu kahramanların tamamı Al-sat işi yapan free galeriler ?

    Parayı noterde ruhsat sahibi Ökkeş abinize EFT yapıyorsunuz ama Ökkeş abi zaten galerinin kayın biraderi?

    Devlet !

    Sıfır alınan araca 5 ay noterde devir yapamama sınırı getirsin bakalım ?
    Hangi al satçı 3 er beşer tane passatı / 2008 i bayiden çıkartır?

    Eee peki galerici / alsatcı alemi ekmek yemesinmi?
    Yesin tabi ? Ama harbi 2. Elden yesin!
    Eğer böyle sıfır araçta karaborsa sektör yaratılcaksa
    Yazık vatandaşa ?
    Yada yazık değil
    Müstehak!
    Gidin al satçıdan +20 bine alın
  • Selamlar herkese benzinli gt line otomatik düşünüyorum. Maksimum 180-190 olur diye düşünüyorum. Zaten en fazla o kadar veririm. Güncel aracım 2018 dizel otomatik ateca. Boyut olarak çok küçük gelirse vazgeçerim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dizel düşünüyorum allure veya gt line fiyata göre. Dün Ankara Konya yolundaki göral'a sordum, mart ayına bekliyoruz diyorlar. Belli ki onların da pek haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dün İstanbul mepa ya sordum. St lere ocağın ikinci haftasına eğitim planlanmış. Ocak sonu ya da şubat başı satışa başlanır dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldan daha iyi fiyat teklifi almış arkadaşlar genelde diğer araçlarda. Yönlendiren olursa istanbuldan da gelir alırım aracı duruma göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende benzinli allure otomatik en fazla 160 verirsem dusunuyorum. dizel max. 170 allure icin. Ustu olursa dusunmem.

    Toplu alim icin indirim sordum satis mudurune. Olmayacagina dair cevap aldim. Daha ince 208 sifir ve sonra 308 sifir aldim. 2 kisiye 3008 aldirdim, satis muduruyle aramiz iyidir ek indirim olsa yapar ama sanmiyorum. Cevap asagida.

    "Şubatta satışa başlayacağız ama filo indirimi olmaz. On sipariş avantajları olur. Fiyatlar açıklanmadan kapora öder aracınızı baglarsanız ilave avantajlardan faydalanirsiniz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 22 Aralık 2019; 14:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 70 bin nakit var. Kredi felan alabilir miyim bu aracı. Alabilirsem dahil olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Fiyat açıklanmadan kapora ödenebilir mi hocam? Bu durumda ne gibi avantajlar olabilir mesela? Filoya veya galericiye daha uygun vereceğine gerçek kullanıcıya kendi de daha fazla kar ederek vermesi gerekir bayilerin diye düşünüyorum. Özellikle galerici kesimden önce arabayı almak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • changa C kullanıcısına yanıt
    Bende alure dizel düşünüyorum hocam gt line bana fazla gelebilir bu başlığı açmanız çok güzel olmuş umarım araçları aldıktan sonra da paylaşımlar yaparız burda...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam sonunu güzel getiririz. Genelde bu tür başlıklar iyi başlıyor kötü bitiyor. En somut örneği cerato alan arkadaşlar, onlar bir şekilde başarmıştı. Umarım biz de sonuç alırız. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 508 de de yaptılar. Daha araç gelmeden kapora almaya başladılar. Kapora verirseniz lansman fiyatından alırsınız dediler. Sonrasında zam geldi mi bilmiyorum gerçi.. Eğer fiyat düşündüğünüz gibi olmazsa paranız iade ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokselelkn kullanıcısına yanıt
    Hocam Fiat açıklanmadan kapora nasıl olur ya sizinde hedeflediğiniz in üstünde olursa Fiat iptal etme şansımız olurmu sıfır faiz olursa 50 bine tadından yenmez bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu saatten sonra Pejoların tutmaması tamamen fiyatlandırmadan kaynaklanır gibi. Yeni kasalardan sonra bütün algı değişti. 2. el 3008 alacaktım. 2008 boyutu 13-14 cm kısa ve bagajı 100 litre kadar daha az gibi ancak duruma göre satıp değiştirebilirim ben de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    Hocam Fiat açıklanmadan kapora nasıl olur ya sizinde hedeflediğiniz in üstünde olursa Fiat iptal etme şansımız olurmu sıfır faiz olursa 50 bine tadından yenmez bence
    508 cikarkende aynisi oldu. Kapora ile ön siparis aliniyor. Fiyati begemmezseniz ipyal edip kaporayi alabiliyorsunuz. 508 dusunmustum ama fiyatlar beni asti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: changa

    Fiyat açıklanmadan kapora ödenebilir mi hocam? Bu durumda ne gibi avantajlar olabilir mesela? Filoya veya galericiye daha uygun vereceğine gerçek kullanıcıya kendi de daha fazla kar ederek vermesi gerekir bayilerin diye düşünüyorum. Özellikle galerici kesimden önce arabayı almak lazım.
    Lansmanda bayiler istedigi kadar cok arac alamiyor. Ayni zamanda istedigi dinanimi ve rengi secemiyor. Merkez belirliyor. O yuzden galericilerle bizim akimlarimiz arasinda fiyat farki ve adet farki olmaz. Lansmanda ellerindeki adet sinirli olacagi icin indirimde yapmazlar bence. Merkezin belirledigi lansman fiyati biraz avantajli olur. Genelde peugeotta lansman 3-5 dusuk oluyor. On siparis avantajini bilmiyorum sormadim. Arac icin diger B suvlafin fiyatlarina baktim 150 altina iyi donanim otomatik benzinli liate fiyatlari var. Diseller ise ayni donanim 150 li rakamlarda. Citroen c3 aurcrossu baz aldim ayni zamanda ingiltere peugeot sayfasindaki 2008 ve diger araclari karsilastirdim. O yuzden benzinli otomatik allure icin 160 alti. Dizel otomatik allure icin 170 alyi umut ediyorum. Gt line daha yuksek olur. Ama bu fiyatlarin ustunde dusunmem. Aklimda c5 aircorss vardi, 205 civarina feel adventure dizel otimatik var, donanimi guzel. Seat ateca excellence bulunabiliyormu bilmiyorum ama listesi dizel otomatik 200 bin tl. Forumda 1-2 hafta once iyi donanimli 16. 180 beygir 3008 i 208 bindi sanirim almisti. 3008 de 1.6 180 beygir benzinli ile 1.5 120 beygir dizel fiyatlari ayni zaten. Yani dizelde olsa 3008 205 olurdu. Benzer donanimli 2008 icin 30 bin alti olmadan almam. Tabi fikirler farkli olabilir. 2008 disinda B suv aklimda yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokselelkn -- 22 Aralık 2019; 15:4:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim de dizel allure için kafamdaki maksimum rakam 170 Göksel hocam, kapora vermeyi düşünüyor musunuz peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de benzinli allure icin bekliyorum. Hangi donanim varyasyonlarinin satilacagi belli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: changa

    Benim de dizel allure için kafamdaki maksimum rakam 170 Göksel hocam, kapora vermeyi düşünüyor musunuz peki?
    Bayiyle gecen haftalarda gorustum ve aracimin ilanini birkac hafta once verdim. Biraz yuksek tuttum ama yakin rakamlar verdiler. Su an on siparis alsalardi en yuksek verene satardim ama istedigim fiyati bekleyecegim. Lansman Fiyati yazdigim gibi olursa kapora verip, odemeye kadar aracimi gelen tekliflere gore en yuksek verene veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gt line dizel ile İnşallah bende aranıza katılırım.
  • Başlangıç fıyatı 150 olur tahminimce

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.