Şimdi Ara

Petrolün Sonu ve Elektrikli Otomobil Senaryoları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
22
Favori
11.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gelecekte tüm mekanikler elektrikli olacak. Şuan herkes zaten nereden nasıl daha fazla elektrik üretebiliriz derdinde, bence üretilebilecek konumda da. Gelecekte ağacı andıran dikey elektrik tribünleri göreceğiz heryerde. Dağlar tribün ormanı gibi olacak. Denizler ve nehirler elektrik üretmek için kullanılacak. Güneş panellerine girmiyorum bile çünkü evlerin hepsinde artık kiremit değil elektrik panellerinden oluşan sistemler kullanılacak.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Hocam bnce asıl imkan ev çatıları bina çatıları hastane çatıları vs..direk ev elektriğini bağlayınca Amerika'da adam fazla elektriğini devlete satıyor o şekilde... Güneşlenme in çok olduğu bölgelerde çatı kültürü yok zaten. İzmir'in en az yarısının çatısı yoktur düz bırakıyorlar genelde evleri. Buraları değerlendirirsek ya da hastane tepeleri gibi düz alanları hem yapim hem bakımı kolay olacaktır. Yeni materyaller ile kır tutmaz şekilde yapılabilir kolaylıkla.. hem enerji üreteceksiniz hem de bir nevi isi yalıtımı olacak yaz için.



    Elektrikli arabaların en büyük engeli batarya şu an.. yoksa uzaktan kumandalı araba ile büyük bir aile arabasının bir farkı yok basit düşününce.. geri kalan şey yazılım ve donanım ile geliştirmek..



    Şu an param olsa düşünmeden gider rüzgar gülü\gunes paneli alırdım. Devlet de hem destek veriyor hem elektrik alım garantisi veriyor daha ne...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • elektrikli ticari araçlar yapılmalı ve teşvik edilmeli. çünkü en çok ticari amaçla tüketiliyor akaryakıt.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Senin bilgi eskimemiş. Senin bilgi külliyen yanlış. Bir başka deyişle baştan yanlış. Yani hiç bir zaman doğru bilgi değildi. O. Öte yandan benim hesabım yanlış falan değil. Sadece eldeki kısıtlı veri yüzünden çok hassas değil. +/- %20-30 yanılma payı vardır ama hesabın üzerine kurgulandığı metot doğrudur.

    Bak yine aynı şeyi yapıyorsun. Bir iddia ortaya atıp kaynak vermiyorsun. Ben sane piyasada satılan bir panel üzerinden hesap yaptım. Evinin çatısına kuracağın güneş paneli için yapılacak hesap neyse benimki de o.

    Verdiğim panel piyasada satılıyor. Verdiğim linkten evinin çatısı için bir teklif alabilirsin. Zaten linkte fiyatı da var. Bak bakalım evinin çatısı için nasıl hesap yapacaklar!

    Benim hesabın nesi yanlış, neresi yanlış ayrıca göster bir zahmet de bilelim.

    Evet, hesabımın yanlış olan yerini, ya da yanlış parametresini "kanıtlarıyla" göster ki ben de düzelteyim.




  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Belli oluyor. Sağol uyarın için.
  • Petrol biterse ortadoğuya kimse uğramaz artık. Kerkük musul hepsi bizim olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel konu keske ulke gundeminde hep boyle seyler konusulsa bos isler yerine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Doğru. Dünyada bu yönde atılan adımlar var. ABD'de bir firma çatıları tamamen güneş paneli şeklinde imal etmeye başlamış. Yani çatıcıyı çağırdığında evine güneş paneli şeklinde çatı yapıyorlar. ürettiğin elektriği şebeke operatörüne satıyorsun. Ay sonunda sana kesecekleri faturadan düşüyorlar

    Biz bu konuda biraz geriden takip ediyoruz. Dediğin gibi güney illerinde çatı yapmazlar, taraça şeklinde bırakırlar binaların üstlerini. Buralara eskiden beri su ısıtma amaçlı güneş panelleri konur. Eskiden beri böyle. Şimdi elektrik üretmek için çatıları tamamen panelle kaplayabilirler. Sorun ölçek ekonomisinde. Yani panel fiyatlarında. yatırımın geri dönüşünün hızlı olabilmesi için panel fiyatlarının daha da düşmesi gerekecek. Küçük ölçekte panel yatırımı hala fizibl olmayabiliyor.
  • Las Vegas elektrik borsasını incelemenizi tavsiye ederim. İşletmeler elektriği elektrik borsasında günlük alırlar. Satıcılar arasında inanılmaz bir rekabet var. Bu rekabet ortamı önce işletmelere sonra da halka yarıyor. Petrol bitince yada dar boğaza girince elektrik altın çağını yaşayacak ve ülkelerde şehirlerde elektrik borsaları kurulacak. Gayette güzel olacak. Bunlar, kobilerin bile faaliyet gösterebileceği küçük borsalar olacak. Sende elektrik üret sende sat mantığında olacak.

    Bir enerji türü olarak petrole ihtiyaç zamanla azalsada, gelişen kimya sektöründe petrole ihtiyaç giderek artacaktır. Giydiğimiz elbiseden tuttuğumuz plastiğe kadar her üründe petrol kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 20 Ekim 2017; 12:23:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ırak petrolünün tüm dünyaya yetecek en az 30 yıl rezervi olduğunu söylüyorlardı, artık oradan hesaplayın diğer ülkeleri.
  • petrolün bitmesini buradaki hiç kimse yaşarken göremez. onun için bitmesi/bitmemesi bizim için çok önemli değil.
  • Teşekkürler bilgilendirme için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    Petrol fiyatları 60 dolar seviyesinde tutunmakta zorlanıyor. Uzmanlar ise elektrikli otomobillere yönelik talebin oluşmasıyla petrolün varil fiyatının 10 dolara kadar ineceğini savunuyor.

    http://www.haberturk.com/elektrikli-otomobiller-petrolu-10-dolara-indirebilir-1673733-ekonomi


    Bu durumda zannediyorum fosil yakıtlı araçların 2.el fiyatları ucuzlayabilir çünkü devletlerin yapabileceği ekstra vergi yükü yüzünden cazip olmayabilirler. Hatta akaryakıt üzerindeki vergi oranları da arttırılabilir. Yani elektrikli otomobile geçerken fosil yakıtlı araç sahiplerini iliklerine kadar emerler, ondan sonra haliyle sıra elektrikli otomobil sahiplerine gelir....

    bizdede litresi 10 lira olur :D

    bizde litresi 1-2 liraya gelsin bende m5 alırım. lpg taktırırım :D




  • şahsım adına inanmadığımı belirtmek isterim.
    bu entrikalar yüzyıllardır var ve insanoğlu bir çıkış yolu hep bulmuştur.

    bir kız arkadaşım ne kadar performanslı olur bilmemekle birlikte yağlar ile bir otomobilin gidebileceğinden bahsetmişti.

    petrol tamamen rant ürünüdür, insanoğlunu mecbur kılıyorlar. başka çözümler mutlaka olacaktır belkide çoktan hazırlanmış sahaya ineceği günü beklemektedir.
  • Jack! kullanıcısına yanıt
    Önemli olan rezerv miktarı değil. Önemli olan bu enerji türüne ileride ne kadar ihtiyaç duyulup duyulmayacağı. Belki enerji olarak petrole ihtiyaç duyulmayacak ama giydiğimiz elbiseden tuttuğumuz plastiğe kadar her şey de petrol kullanılıyor ve bu ihtiyaç nüfus artışıyla giderek artıyor. Petrol çıkaran ülkelerin sırtı öyle kolay kolay yere gelmez. Petrol sadece enerjide değil hemen hemen her sektörde kullanılıyor. Fakat, bir enerji türü olarak petrolün 30-50 yıllık bir ömrü kaldığını düşünüyorum. Diğer kullanım alanlarında ise artış olacaktır. Dünya da petrole duyulan ihtiyaç giderek artacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogretmenht

    Petrol biterse ortadoğuya kimse uğramaz artık. Kerkük musul hepsi bizim olacak.

    ortadoğudaki mesele petrol değil , din savaşıdır.
  • Eline emeğine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçaklar elektrikle uçunca son petrolün değerini beyaz adam anlayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf devlete bağlı taşıtlar ne kadar Co2 yapiyor ona da bakmak lâzım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2055 i geçin zaten 2030 dan sonra elektrikli otomobilin almayını döverler :D sadece otomobil değil herşeyde bağımlılık azaltılabilir petrole karşı. tahminimce 2050 yılına kadar yapay petrol üretilir.

    şunu da kabul edelim güneş enerjisi falan çok maliyetli kendi maliyetini çıkarana kadarda performansı düşüyor zaten + bakım maliyetleri falan hala tercih edilebilir değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 20 Ekim 2017; 13:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.