Şimdi Ara

PETLAS W651 KAR LASTİĞİ KULLANANLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
53.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben de bugün taktırdım. Henüz test etme fırsatım olmadı. Nokian'ı çok övmüşlerdi ama arada dağlar kadar fiyat farkının olması hem de yerli malı olması nedeniyle tercih ettim. Herkese kazasız sürüşler.
  • aracımda 225-45-17 ölçülerinde 1 haftadır bu lastiği kullanıyorum. öncelikle lastik kışlık lastiklere göre çok gürültü yapıyor. eski aracımda kışlıklar bridgestone markaydı ve bu kadar gürültü olmuyordu.

    ayrıca yakıt tüketimi çok arttı. kışlık lastiklerde tüketim artıyorda ancak 100 km'de yazlıklar 7.2 yakarken kışlıklar takılınca 100 km de 9 litre yakıt yakmaya başladı.

    karda henüz kullanamadığım için bir yorum yapamayacağım.
  • 215 50 R17 ebatında taktırdım bugün 250 tl tanesi yaz lastiğine göre baya fark ettirdi uzun dönem kullanıp yorumlarımı söylücem :) :)

     PETLAS W651 KAR LASTİĞİ KULLANANLAR
  • Petlas kış lastiği 3.sezonda kullanmaktayim, 1.sezon 5bin km, 2.sezon 8bin km, 3.sezon henüz 3bin km (aralıkta takıldi) olmak üzere 16bin km de, istanbuldayim bugün yağan kar ile test etme imkanım oldu, ilk iki sezona göre performansta düşüş hissettim, karda ilk kalkışta önünü sağa sola atarak kalkiş yapıyor, yokuş çıkışta patinaj miktari artti ama dik yokuş inişte kaymadan iniyor, diş derinliği çok yani hiç eksilmemis gibi olmasına rağmen biraz tereddüt yaşadım, galiba bu son sezonu gibi geldi, bilmiyorum diğer markalar nasıl ama alırken Michelin Goodyear ve Nokiana göre 4lastikte 150- 250 tl ye yakin fiyat farki vardi diye hatırlıyorum, demekki km önemsiz olarak kış lastiği bence en çok 3sezon iyi performans veriyor, belki pahalli marakalar 4 ve 5. sezonu çıkarabilir, burda paylastim ki karar vermenizde yardimci olur diye düşündüm, ben 5-6 sezon gider diye düşünüyordum, hamur özelliği kayboluyor heralde.




  • fasson kullanıcısına yanıt
    Max. 3 yıl hocam 4.sezonda diş kalmiyor
  • Benim de ikinci kışım. Bu sabah yaklaşık 15 cm karda işimi gördü. Bakalım akşam dönüşte nasıl performans gösterecek.
  • Yerli malimiz olan Petlas w651 kış lastiği almak istiyorum. Seneye kışın kullanacam inşallah ve fiyatlari cok makul şu anda. Nasıl kullanıp da memnun olmayan var mi ya da cok memnun kalan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sene ikinci takımı aldım
    ilkini 6 sene iki ayrı araçta kullandım
    satarken daha 4 sene gideri vardı
    bu sene de kar üstünde ve sıfırın çok altında havalarda hiç sıkıntı yaşatmadı.
    (fiyat performans oranı göz önüne alınarak tavsiye ederim)
  • son zamanlarda varmı bu lastik konusunda sorun yaşayan ? 1 hafta içinde 4 tane kış lastiği almayı düşünüyorum.
  • 1 aydır kullanıyorum yaklaşık 2000 kilometre gittim. Lastik 2017'nin 42. hafta üretimi ve hamuru güzel. Uzun yol ve şehir içinde kullandım. Yağmur, kar vs hepsini gördük, memnunum fiyatına göre.

    ebatları 205/55/r16 200'den 800 TL'ye aldım. Ancak otel yok yazlıkları evde boş odada tutuyorum.

    İnşallah sonraki yıllarda da benzer performansı gösterir, uzun ömürlü olur.

    Lastiği alırken uzun kullanım yorumları önemli, ona göre alın. İlk takılan sıfır lastik kolay kolay üzmez önemli olan 30bin km gittikten sonra nasıl gidecek o lastik onu bilmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behnanbalaban -- 11 Şubat 2018; 22:54:51 >
  • 20 yıllık şoförlük hayatımda geçen ay ilk kış lastiği 651 aldım , hemen kar çamur yağmura çıkardım, 2200 mt sis dağı, sonuç keşke daha önce kullansa idim , buzda ve karda müthiş, çamurda tatminkar, ıslak zeminde önceki lastiğe göre daha iyi ( michelin crosklima) kuru zeminde patinaj dır fren mesafesi daha daha iyi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petlasın yaz lastiklerini önermem ama kış lastikleri iyidir. Geçen sene çok detaylı bir araştırmadan sonra Fiyat/performans oranı diğerlerine göre daha iyi olan petlasta karar kıldım.
    Karda, yağmurda, ıslak zeminde hatta karlı havada yokuşta bile çok rahat kalktı araba. Tabi kar lastiği olmayan araçlar yüzünden yine yokuşta mahsur kaldım o ayrı mesele :)
    Olumsuz yönlerine gelirsek; Biraz gürültülü geldi bana. Bir de yakıt tüketimi %10'a yakın attı diyebilirim.
    Başka kış lastiği kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım. Ama alacak olanlara tavsiye ederim.
  • Bu lastikleri 2014 yılında almıştım ve hala aracımda kullanıyorum,özelliklerine gelecek olursak yol tutuşu iyi,kuru ıslak ve karlı zeminde bir sorun yaşamadım,yakıt tüketiminde de yazlık lastiklere göre artış yok,tek şikayetçi olduğum konu gürültülü olması,biraz daha sessiz olsaymış iyi olurmuş.
  • Bende dün sıfır halinde 39. Hafta olarak araca taktırdım. 205/55R16 1040 tl verdim. Sanki araba hiç gitmiyormus gibi geldi bana yola yapışıyor resmen. Haliyle kar olmadığı için nasıl bir performans verir bilinmez bakalım ama çok yaktiracak gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 kış 205 55 16 Lassa Snowmaster kullandım. Bu yıl kayma çok arttı performans düştü. Bu lastik Erzurum Kars Ağrı gibi tam kış kar memlekette yaşamiyorsaniz; sakin ve karda sürüş tekniklerini uygularsanız yeter. Tam bir kış memleketinde iseniz birazda bütçeniz iyi ise önce Nokian Wdr4 sonra Goodyear Ug8 veya 9 kışlık lastik te en iyileri dir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım kış lastikleri arasında en kötüsüydü. Petlas'ı söküp Kumho alınca lastik neymiş anladım.
  •  PETLAS W651 KAR LASTİĞİ KULLANANLAR PETLAS W651 KAR LASTİĞİ KULLANANLAR

    Resimdede görüldüğü gibi biri sağ biri sol ön lastiklerimde desen farklılığı görünüyor bu lastiklerde yön olduğuna göre sağ ve sol desen olarak neden üretilmiyor veya üretiliyorda benmi bilmiyorum, Lastikleri aldım taktırdım ama desen yönlerihep tek taraf buda sağ tarafa takılan ile sol tarafa takılanların yönlerini farklılaştırıyor buna bi anlam veremedim tek tarafta yön belirleyici desen varsa bunu sağa sola taktığında desen ters gelir buda yol tutuşu düşürür, benim de patinaj ve frenlerde kızaklama gibi sorunum bundan dolayı olmaya başladı, sizlerdede desen biçimi biri ters biri düzmü aceba?




  • Kış geldi yine lastik araştırmaları hız kazandı.

    Bu ürün için güncel bilgi eklemek isteyenler olacak mı bakalım.
  • Bu lastiği 2 kış kullandıktan sonra bu kış kullanmadım, özellikle önceki yıl fark ettiğim; kuru zeminde ve ıslak zeminde sıcaklık 0 derece üzerndeyken uzayan fren mesafesi, yol tutuşunda azalma sonrası bu kış yaz lastiklerimle devam etme kararı aldım. Zira ülkemizde orta anadolu ve karadeni bölgesi( benim bu kış bulunduğum yerler) bir iki hafta dışında karlı ve 0 derece altı olmuyor özellikle araç sürülen vakitlerde. Haliyle denedim ve sonuç bir daha kış lastiği almamak.

    Kış lastiğinin yumuşak yapısı sandığımın aksine bizim ülkede fayda değil zarar, çünkü nordik ülkeler sibirya kanada vs gibi kuzeyde yer alan ülkeler gibi yolları sürekli karlı ve soğuk değil haliyle bu lastik 4-5 derecenin üzerinde gerçekten işe yaramaz hale geliyor ve müthiş bir aldatmaca mevcut. Hava soğukken, ıslakken güvenli sürüş gerçekleştiriceksin ani manevra frenleme ve aşırı hızdan kaçınacaksın. Masif karda ise zincir dışında çare yok.

    Hal böyleyken sürüş güvenliğini bu kadar azaltan kış lastiğini takmak bana göre tehlikeli. Dediğim gibi bu lastik ancak yılda 2 hafta gerekli hele denize yakın yerlerde hiç gerekli değil. Doğu anadolu vs yüksek kışın tamamı 0 derece altı ve karlı ise tak ama onun haricinde yollar kuru, ancak gecenin en soğuk vaktinse 0 altı olan sıcaklıkta bir bölgeyse kış lastiği frenin altında takoz varcasına güvenlik azaltan bir unsur haline geliyor.

    Her şeyi aşırı övme ve aşırı yerme alışkanlıklarımız olmasa olması gerektiği gibi olacak pek çok şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.