Şimdi Ara

PETEKTE SU ŞIRILTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
36.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar banyodaki petegin havasını almama rağmen su şıkırtısı geliyo annlamadım çözüm nedir rahatsız ediyo ses....



  • slm aynı olayı bende daha önce yaşamıştım çağırdığım tamirci önce bütün peteklerin havasını aldı sonra kazan dolana kadar su bastı ve tekrar peteklerden hava aldı tamamen düzeldi
  • peteğin su çıkışındaki vanayı açın veya ses kısılana kadar çok az kısın
  • Tesisatınızda hava var.Tekrar hava almayı deneyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelesahmet

    arkadaşlar banyodaki petegin havasını almama rağmen su şıkırtısı geliyo annlamadım çözüm nedir rahatsız ediyo ses....

    sevgili kardeşim tesisatında hala hava var . hava alma işlemi 1 kombi yanmadan 2 kombi yandıktan 30 dakika filan sonra tekrar alınır ki pompa sıkışıp kalan havaları son noktalara iteleyip sıkııştırır. sistemdeki hava tahliye edilmeden sıcak su giremeyeceğinden hem petek ısınmaz hemde şırıltı veya damlama şeklinde ses gelir .bazan hava prüjörleri havayı tam anlamıyla alamaz yada bizler tam anlamıyla havayı alamayız.petekten su akmaya başlayınca hemen prujörü kapatırız. oysa hava içinde kalır. bunun en güzel alma yolu ya peteğin prüjörünü açık bırakıp kendi kendine hava tam çıkıp net ve sessiz su akışı olana dek beklemek ve bu arada peteğe hafif hafif vurmaktır, yada sıcak su vanasını kapatıp radyatörün sıcaksu giriş rekorunu gevşeterek burdan soğuk su hattının havasını almak, o işlemden sonra soğuk su vanasını kapatarak soğuk su vanasının rekorunu gevşetip sıcak su hattının havasını almaktır. bu kesin çözümdür. yaparken kombinin su eksilteceğinide unutmayarak kombiyi kapalı konuma alıp yapmak en önemlisidir. sonra azalan basınç tekrar su vermek yöntemiyle tamamlanır ve vanalar eski haline getirilip kullanılır.




  • Öncelikle hava alma purjorunun altına kap koyup açın düzenli sessiz şu akışı gelene kadar akıtır kapatin.sonra giris vanasini kapatip petegi purjorunun bulunduğu köşesinin ters üst köşede vana varsa (üstten su giren radyotor icin) vanayi gevşetip havasını alın. Şu girişi alttan ise üstte bulunan tıpayi gevşetici havasını alın. Dikkat edin yavaşça açın şu sicrayabilir.genelde terasıne dikkat edilmeden monte edilen petekler de hava purjorunun tarafında değilde ters tarafta birikebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peteklerin su akıtmasının birkaç sebebi vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;


    • Radyatörlerin kirlenmesi ve tıkanması: Petek bakımını uzun süre ihmal ettiyseniz kireç ya da tortu birikmiş olabilir. Biriken kirler tıkanmalara yol açıp kombiden gelen suyun dolaşımını etkileyeceği için su sızıntıları meydana gelebilir.
    • Vanalar eskimiştir ya da gevşemiştir: Petek vanaları çok eskidiyse ya da tam olarak sıkılmadıysa su akabilir. Sürekli açılıp kapatılan vanaların contası zamanla yıpranabilir ve yalama yapabilir. Vanaların yeni olduğundan eminseniz mutlaka tam sıkışıp sıkışmadığına bakmanız gerekir.
    • Kombi bakımının aksatılması: Hem peteklerin hem de kombinin periyodik olarak bakımlarının yapılması gerekir. Bakımı aksatılan cihazlar zaman içinde arızalanabilir ve su akıtması gibi problemlere yol açabilirler.

    Detaylı bilgi için Onarım Tesisat'ın ilgili sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    https://onarimtesisat.com/peteklerden-su-gelmesi-sebepleri-ve-cozumu/





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.