Bildirim
klima su damlatıyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
İç ünitedenmi akıyor aşağı ?
Eğer öyleyse servis çağırmanız gerekebilir.İç üniteden du damlatıyorsa terazisi bozuk olabilir tabi yeni taşıdıysanız veta uzun zamandır ilk defa açıyorsanız.
drenaj borusu tıkanmış olabilir tavada sorun olabilir vs gibi sorunlar olabilir bi kaç gün daha deneyin aynı sorun devam ederse çağırın. -
Öncelikle dışa çıkan borulardaki dranaj hortumunu kontrol edin,ucu tıkalı ,yukarı kalkmış yada çogunlukla yapılan bir hata balkon içinde hortumun altına kova konuyor,hortum kovada suyun içinde kalırsa içeriden su akıyor.yani açıkcası dranaj serbest akmalı. -
evet, bir yukarıdaki açıklamada olduğu gibi, iç ünite yoğunlaştırma suyunu bir boru ile dışarı atar (bu boru genelde şeffaf olur, içi boş gözükür)
bu boru bir sebeple tıkalı yahut iç ünitede oluşan suyu dışarı tahliye edemeyecek şekilde, dortop yapılmış, lerek tıkanmış, yahut ucu yüksek seviyeye çıkarıldığından içerisindeki su geri basıyor olabilir. Bu yoğunlaştırma suyu tahliye borusu, eğer varsa lavabo, yer süzgeci gibi bi gidere de bağlanmış olabilir.
bir başka durum da, bu yoğunlaşma suyunun iç ünite içerisinde donma yapması sebebiyle bu giderin tıkanmasıdır, donma olunca buzla karşılaşan yoğunlaşma suyu geri döner odanın içine akar, hatta kar - buz parçaları şekilde odanın içine atılabilir.
boruyu kontrol edip, sonrasında servis çağırmalısınız. -
bugün servise sordum servis dediki drenaj çkışı hafif pislik bile gelse ki (hortumun ucundan su damlatıyor ama geçen seneki gibi bol değil,)suyu tam olarak dışarı veremez ve içeride biriken su fanın hava yı alttan almasıyla suyu yukarı peteklere savurur ve su damlatır. dedi. bana mantıklı geldi zaten su akıtması alttan drenajdan değil de üstten peteklerden geliyor ve dışarı damlatıyor bakalım yarın servis gelecek dediği doğru çıkacakmı, size söylerim -
Geçerken uğradım, okudum. Kılimalardan hortumla inen ...O SUYU BOŞA HARCAMAYIN...Gerçek, hiesiz, hurdasız saf su...Ütü suyu olarak veya akü suyu olarak veya araba radyatörlerine soğutma suyu ilavesi olarak veya cam yıkama suyu olarak koyabilirsiniz...Arabada cama su püskürten ince delikler asla ve asla tıkanmıyor....Bilginiz olsun diye yazdım...Saygılarımla.......
-
arkadaşlar servis geldi ve sorun neymiş biliyormususunz oynar kapapğın üstünde plastik kapağın içinde süngerimsi bir yalıtım bandı var o kalkmış dolayısıyla sıcak soğuk birbirine karışınca peteklerde nemlenme yapıp damlatıyormuş bandı yapıştırınca sorun bitti -
quote:
Orijinalden alıntı: taşkafa
Geçerken uğradım, okudum. Kılimalardan hortumla inen ...O SUYU BOŞA HARCAMAYIN...Gerçek, hiesiz, hurdasız saf su...Ütü suyu olarak veya akü suyu olarak veya araba radyatörlerine soğutma suyu ilavesi olarak veya cam yıkama suyu olarak koyabilirsiniz...Arabada cama su püskürten ince delikler asla ve asla tıkanmıyor....Bilginiz olsun diye yazdım...Saygılarımla.......
İyide kardeş bizim klimadan çamur akıyor, ne iş sizin bilgi bana mantıklı gelmedi, şimdi kalktım gene baktım çamur, ben bunu ütüye koysam ev ziyan olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: taşkafa
tefal ütü aldım, kullanma klavuzunda kesinlikle klima suyu kullanmayın yazıyor... -
şunu deneyin elektrik süpürgesiyle atık su borusunun yanına gidip bir bezi atık su borusunun ucuna dolayın ve hava geçirmeyecek şekilde elektirik süpürgesinin ucuyla birleştirip süpürgeyi açın 30 40 saniyede boru içi temizlenecek bende işe yaradı -
quote:
Orijinalden alıntı: soldierkan
şunu deneyin elektrik süpürgesiyle atık su borusunun yanına gidip bir bezi atık su borusunun ucuna dolayın ve hava geçirmeyecek şekilde elektirik süpürgesinin ucuyla birleştirip süpürgeyi açın 30 40 saniyede boru içi temizlenecek bende işe yaradı
Soldierkan hocam merak ettim şimdi bezi ağzını kapatacak şekilde gerip sonra elektrikli süpürgenin hortum ucunun içine atık su borusu nam-ı diğer drenaj borusunu yerleştirip borunun pisliğini beze mi biriktiriyoruz ?
@Soldierkan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazPelerin -- 10 Ocak 2015; 16:06:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BeyazPelerin
quote:
Orijinalden alıntı: soldierkan
şunu deneyin elektrik süpürgesiyle atık su borusunun yanına gidip bir bezi atık su borusunun ucuna dolayın ve hava geçirmeyecek şekilde elektirik süpürgesinin ucuyla birleştirip süpürgeyi açın 30 40 saniyede boru içi temizlenecek bende işe yaradı
Soldierkan hocam merak ettim şimdi bezi ağzını kapatacak şekilde gerip sonra elektrikli süpürgenin hortum ucunun içine atık su borusu nam-ı diğer drenaj borusunu yerleştirip borunun pisliğini beze mi biriktiriyoruz ?
@Soldierkan
Hayır bezi süpürge hortumu ile klima hortumunun ucunu birleştirdiğinde hava kaçmasın daha güçlü çeksin diye etrafına dolayarak çekiyosun içindeki pisliği
-
Kışın dış ünite terleme yaptığı için çıkan su leş gibi olur.
Yazın ise kullandığınız yerde sigara kullanılmıyor,fazla toz olmayan ev ise (iş yeri değil tabi) klimadan çıkan su görece saftır.
En Beğenilen Yanıtlar

İyide kardeş bizim klimadan çamur akıyor, ne iş sizin bilgi bana mantıklı gelmedi, şimdi kalktım gene baktım çamur, ben bunu ütüye koysam ev ziyan olur.
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X