Şimdi Ara

Köy evi için ısıtma tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Edirne'de yaşıyorum. Yaklaşık 75m² ısıtılacak alanımız var. Doğalgaza ulaşma şansımız yok. Bu sebeple bi süredir ısıtma için çözüm arıyorum fakat ya bilgiler güncel değil ya da çoğu firmaların kendi sitelerinde verilen bilgiler olduğu için yanlı.

    Şu an elektrikli ısıtma ve pelet kalorifer sobası arasında kaldım gibi. Yerden ısıtma da bi tercih tabi. Bu konuda bilgisi olan varsa ya da güzel bi kaynak verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • pelet anlatıldığı kadar iyi bir ürün değil. Dumanı az çünkü ürünün nem oranı az, 50 torba alıp evde saklarsanız zamanla nem çeker, nem oranı artar. Kalori değeri düşüktür. maddi anlamda kömür veya odunla aynı paraya gelir. Bence tek iyi tarafı katı yakıtlara göre en az uğraş istemesi, birde para verip alırsanız otomatik sobalarının iyi olması. Tabi haberlerde gördüğünüz eli kaynak tutan adamların kutu profilden yaptığı değil italyan markalar vardı fanlı otomatik sobalar. onlar min. 40.000-50.000 civarı olması lazım. Müstakil evde yaşıyorsanız "solar air heater" diye arama yaparsanız, güneş ısısı ile çalışan basit sistemleri öneririm.

  • rumix R kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında pelette yoğunlaşmamın sebebi diğerlerine oranla daha konforlu olmasıydı. Yoksa maliyet olarak kömür-odun sobalarına yakın ya da daha pahalı gibi.
    Solar hava ısıtıcı hakkında da pek bilgi yok ve evin tek ısıtıcı kaynağı olacağı için özellikle geceleri sıkıntı olabilir gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • solar ısıtıcı diye bahsettiğim güneş enerjilerinin hava ile çalışan şekli gibi tek ısıtıcı olarak kullanılmaz ama yapımı basittir extra maliyet gerektirmez. Kömür sobası düşünürseniz soğuk bölgelerde kullanılan içi tuplalı kendinden kül tablası, kovası bulunmayan sobalar var. turbolu uyuyan soba diye geçer eksi 30 derecede kullandım. Düzgün kullanılırsa az kömürle uzun saatler ısı veriyor. 4 kilo kömür 4 kilo odunla 10 saat çok güzel yanıyordu. Pelet eşdeğerinde ama size iş yükü çıkaracak talaş sobası kullanabilirsiniz. Talaşı kriko yardımıyla basıç altında baskı uygulayarak briket gibi şekil veriyorlar Youtube bir çok videosu var sawdust briquette veya sawdust stove diye aratırsanız karşınıza çıkar. Talaş sobaları ne kadar çok yük uygularsanız o kadar uzun yanıyor. yazın talaşı presleyip kurumaya bırakıyorlar kışın yakıyorlar bence en uygun maliyetli soba bu olur yazın 1 2 hafta uğraşırsınız ama kışın rahat edersiniz peletin büyük hali gibi düşünün.





  • rumix R kullanıcısına yanıt
    Hocam amacım aslında iş gücü çıkarmadan doğalgaz konforuna yakın bi şekilde bütün evi ısıtabilmek. Elektrikli yerden ısıtma - kalorifer peteği vs de düşündüm ama kullanım maliyeti yüksek olur diye onları eledim. Sisteme güneş panelleri ekleyince de ilk maliyet çok yükseliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kömür en güzeli.günde 2 kova yeter.6 tane kova alırsınız haftada iki kere doldur boşalt yaparsınız bitti gitti.

  • moza80 M kullanıcısına yanıt
    Kömür derken kat kaloriferi mi normal soba mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • soba tabi ki kat kaloriferinin konforlu bir yanı yok beslemeyi belirli bir seviyede tumanız için sürekli kazanla ilgilenmeniz lazım külünü boşaltmanız lazım bi dünya para verip kalorifer tesisatı döşetip bir de kahrını çekeceksiniz üstelik de kömürün tonu belli dünya para harcayacaksınız.doğalgaz dışında konfor olarak diğerleri hep meşakkatli ısı pompası alıp hiç uğraşmayayım da diyebilirsiniz ama elektrikle ısınmak doğalgaza göre 3-5 kat pahalıya gelir en az.nek adar ekmek o kadar köfte

  • moza80 M kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten evde iki tane soba var. Sobaları kurması, küllerini çıkarması, gece söndüğü zaman sabah tekrar yakması, borularını kurması-temizlemesi, bacayı temizlemesi bir sürü dert. Bunların haricinde sadece sobanın yandığı odalar ısınıyor. Bunlar olmasa dediğiniz gibi soba mantıklı ve ucuz kalıyor diğerlerinin yanında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şimdi hem maliyet olmasın hem de doğalgaz konforuna yakın olsun diyorsunuz maalesef öyle bir seçenek yok.75 m2 evi 2 soba ile ısıtmanız lazım.yalıtım da zayıf muhtemelen.sobayı yılda bir kere kuruyorsunuz kova sayısını arttırırsanız haftada bir kül temizlersiniz.kömür yakarsanız senede bir baca temizletseniz yeter.sobada yeterince kömür varsa yatarken kısıp sabah açarsanız yeni kovayı devreye alana kadar evde ısıyı kırar gibi gibi.yani iş güç çalışma hayatı olmayan biri varsa evde uğraşılır yok ben sabah kalktığımda sıcak olsun derseniz kömür kaloriferi bile koysanız onu kim yakacak sabah?onun da külü var sonuç olarak bütçe meselesi bu işler ben en ucuz seçeneği önerdim hali hazırda kullandığınız ve memnun olmadığınıza göre bütçenizi ölçüsünde bir tercih yapabilirsiniz.pelet işi hikaye bence kullananları takip edebilirsiniz forumdan.

    elektrik en konforlusu olur da işte yine konfor ve bütçe arasında bir tercih yapmalısınız önce





  • Otomatik strokerli komür kazanı koyabilirsiniz, sezonda 1 kez yak o kadar, külünü de kendi atan tipleri var, kül çuvala doluyor siz sadece o çuvalı alıp atıyorsunuz, strokeri de büyüklüğüne göre en çok günde 1 kez doldurursunuz.

  • Isı pompası. Burgaz'ın köylerinde taktıran çok diye biliyorum. 8kw monoblok bir ısı pompası ekstrem bir durum yoksa çok rahat işinizi görecektir. Kömürden de ucuza gelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tevfik59 T kullanıcısına yanıt
    Hocam ısı pompalarinda da ilk kurulum maliyeti çok yüksek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hakikidaredevil kullanıcısına yanıt

    soba olan evde ısı pompası da kullansanız katı ya da sıvı yakıt da kullansanız petek ve tesisat maliyetine katlanacaksınız.ısı pompasının dış ünitesi ya da katı -sıvı yakıt kazan maliyeti de cabası.


    doğalgaz gelen yerlerde millet kazanları satıp kombiye geçiş yaptığı için ekonomik olması açısından bu tür yerleri takip edip ikinci el ucuza bir kazan mal edebilirsiniz.ev de ufak olduğu için tesisat çok maliyetli olmaz.


    zaten bu saydıklarımız dışında çok bir seçenek yok.bu kışın yarısı geçti zaten önümüzdeki sene için bütçeniz ölçüsünde planlama yaparsanız sağlıklı bir seçenek bulabilirsiniz.

  • Elektrikli kombi takılabilir. Tabi petek ve tesisatı da lazım.

  • Kalınpelit kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik gayet ucuz kaldı aslında daha mantıklı gibi geliyor bana da elektrikli kombi. Hem derdi de yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Petek ve tesisatı döşetmek lazım. Bir de elektrikli kombi. Sobayla kömürle ve soba borularını temizlemekle falan uğraşmazsınız.

  • hakikidaredevil kullanıcısına yanıt
    İklim müsait ise split klimada bir alternatif olabilir. Eve tek bir klima yerine her odanın boyutuna göre almanız eşit bir ısınma sağlayacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.