Şimdi Ara

Isı Pompası önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    110 m2

    2 yatak odası birde salon mutfak birleşik odası bulunan bir bağ evim var.


    Bulunduğumuz bölgeye doğalgazın uzun bir süre gelmeyeceğini öğrenmiş bulunuyorum. (Çevremizdeki ev sayısının azlığından kaynaklı)


    Zamanında doğalgaz gelir diye yerden ısıtma borularını döşetmiştim.


    Şimdi ise ısı pompası almaya karar verdim. Bulunduğum bölgede don olayı pek olmuyor. Bahçedeki açık musluklarımız bile hiç patlamıyor.


    Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü gün sayısı 3 -5 günü geçmiyor.


    Hem yerden ısıtmamı çalıştırmak için hemde musluk kullanımından faydalanmak için nasıl bir ısı pompası almalıyım?


    Monoblok mu olmalı 2 üniteli mi olmalı?




  • Daikin Türkiye kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum bu kısıma cevap yazanlarla özel mesajları kontrol edenler farklı ekip. Konu linkimi ve telefon numaramı dün özel mesajla gönderdim size.
  • niventr N kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili sorumlu birimlerimiz sizlerle iletişime geçerek konu hakkında yardımcı olacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daikin Türkiye -- 12 Aralık 2023; 17:31:13 >
  • Hocam benzer iklim şartlarında bir yerde yaşıyorum. Monoblok ısı pompası aldım. Çok memnun kaldık büyük rahatlıkmış. Ben petekle kullanıyorum ama yerden ısıtmayla daha verimli olacaktır. Yeni modeller genelde monoblok oluyor. Bildiğim kadarıyla split ile monoblok sistem arasında kullanım olarak bir fark yok, ama evin içinde kombi gibi bir ünite olmasındansa bütün sistemin tek bir yerde, derli toplu durmasını istedim.


    Bizim ev 260 metrekare dubleks, Arçeliğin 16kw lık modelini aldık. Isıtma ve kullanım suyu için gayet yeterli oluyor. Sıcaklık sıfırın altına düştüğü zaman(bir kaç gece -3 civarı oldu) biraz zorlansa da şimdilik sorun olmadı.


    Şehrinizdeki en profesyonel firmaya yaptırın gerekirse biraz fazla ödeyin, sisteme kesinlikle buffer tank ve denge tankı ekleyin, neden bilmiyorum bazı firmalar bunları eklemek istemiyorlar. Ama sistemin daha verimli çalışması için şart.

  • Selamlar. Ben de LG Therma V Monoblok ve Daikin Altherma Split arasında kaldım. Daikin yaklaşık 60% daha pahalı bu farka değer mi emin olamıyorum.


    kış döneminde geceleri -5'lere kadar dış sıcaklığın düştüğü oluyor. En iki katlı toplam 250 metrekare ve 21 metre petek + 2 havlupan var.


    LG ile birlikte wifi bağlantı modülü de hediye. Endişem LG alıp yeterli ısınmayı sağlamaması olur. Önerisi olan var mıdır?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.