Şimdi Ara

PES 2013 vs FIFA 2013 Tecrübelerim (Fifa'da yeniyim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • En son Fifa 2008 oynamıştım ve bundan sonra PES 2008 ve serilerini oynamaya başladım. Ta ki PES 2013 bana gerçek anlamda PES! dedirtene kadar.

PES 2013 gerçekten en fazla geliştimelerin yapıldığı bir oyun olmuş. İlk defa 1 yıl içinde bir oyunun bu kadar değişmiş olduğunu gördüm alışmam çok zor oldu. Eninde sonunda buna da alıştım. Çünkü tuşların görevleri hep aynı. Şükür ki tuşların görevlerini değiştmiyorlar.

PES 2013 yine herzaman ki gibi değiştireyim derken illa ki bir yerlerde eksik bırakmışlar. Defans aniden aşırı boşluk verebiliyor ve omuz omuza mücadelesi yine PES 2011'de olduğu gibi neredeyse rafa kaldırılmış. Güya 360 Control diye bir özellik eklemişler. Paslar, şutlar, ortalar saçma sapan noktalara gidiyor. Bir de oyunun tümünü MANUEL yapmışlar. Pas, şut, orta, adam koşturma aklınıza ne gelirse manuel. Ancak top rakipteyken pas tuşunu basılı tutarak pres yaptırmaya ise aşırı önem vermişler, bu özelliği kullanmadan adam takip edip top almak neredeyse imkansız.

Yine PES 2011'de olduğu gibi yapayım derken bozmuşlar. PES 2011'de bir yemin ettim. Eğer PES bir daha böyle yenilik yapıpta oyunu bozarsa, o yıl oyunu oynamayacağım diye. Yeminimi tutuyorum.

Gelelim FIFA 2013'e. Henüz çok yeniyim. Menülerine diyecek yok ancak beni en çok sıkan kadro düzenini değiştirme kısmı. FIFA 2008'deki düzen aynen duruyor, insan bari buraya el atar. Ancak bunun dışında herşey çok güzel. PES'te transfer eksiği var biliyorsunuz, FIFA'da bu tam olarak yapılmış.

FIFA 2013'te, PES'te olduğu gibi defans açığı, saçma sapan paslar yok. Bazen öyle düzgün paslar veriyorum ki kendim bile şaşırıyorum. Oyun tam anlamıyla bir futbol oyunu. Adam adama markajda oyuncuların üstüne yok. Yapay zeka çok iyi. Rakip ara pas attığında PES'te olduğu gibi tüm takım "gelin hep beraber şunları izleyelim, nasıl gol atacaklar" deyip izleme moduna geçmiyor. Omuz omuza mücadele son derece iyi ve yerinde.

Hele ki ses atmosferi mükemmel. Seyirci, spiker mükemmel.

Oyunun ayarları PES'e göre oldukça ayrıntılı. Kamerayı bile istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz manuel modda.

En önemlisi FIFA 2013 artık kasmıyor! Evet, benim tek FIFA'dan vazgeçme sebebimde yok artık. Oyun gayet akıcı. Üstelik tüm ayarlar en son seviyede (ekran kartım AMD Radeon HD4850).

FIFA bu sene benden 10 üzerinden 9 aldı (PES'e göre). Tebrik ediyorum ve FIFA'ya devam diyorum

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • Doğru yolu bulanlardan biri daha Eski bir Pes oyuncusu olarak FIFA11'den beridir hiç bir KONAMI yapımı futbol oyunu zevk vermiyor.

Orijinalden alıntı: slayer983

Doğru yolu bulanlardan biri daha Eski bir Pes oyuncusu olarak FIFA11'den beridir hiç bir KONAMI yapımı futbol oyunu zevk vermiyor.

2011'den beridir dediğin için sana %100 hak veriyorum.

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PES 2015 mi, FIFA 15 mi?
    12 yıl önce açıldı
    PES 2014 (PS3 ANA KONU)
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.