Şimdi Ara

PES 2012 Demo Çıktı (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
2
Favori
78.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC versiyonları için konuşuyorum bence pes 2012 demonun oynanabilirliği Fifa 11'den daha iyi.

Fifa 11'de orta yaptığında adam hep aynı yerde altıpas köşegeninde bekliyor...orta türleri çok çeşitli değil...pes 2012'de ise istediğin noktaya orta açabiliyorsun...böylelikle karambol vs daha çok oluşuyor keyifli anlar yaşanıyor.her ortada farklı sayıda oyuncu farklı yerlerde bekliyor.bunların olmaması.Fifa 11 için büyük eksiklik

Ayrıca pas sistemini fifa 11'de assisted yaptığında 3 adam önünde iken ortadaki adama veremiyorsun.ya en yakına ya da en uzaktakine giidyor.bu da büyük eksiklik.Ve çok süratli biçimde paslaşabiliyorsun.Adam arkası dönükken bile mükemmel pas verebiliyor.tık tık tık çok süratli paslaşabiliyorsun bu gerçekçi değil.oyuncunun topu kontrol etmesi gerekir gerçekte.Pes 2012'de denerseniz oyuncunun topu kontrol ettiğini görürsünüz.tabii ki gelişine pas ta var ama o kadar isabetli gitmemeli....fifa 11'de pasları manuel'e alınca ise iyice saçmalıyor.adamın önüne bile pas atamıyorsun.Pes 2012'de 5 seçenek var.0-1-2-3-4 diye.4'e getirdiğinde paslaşa fifa 11'deki gib oluyor.1'e getirdiğnde ise mükemmel hale geliyor.istediğin noktaya istediğin süratte paslar atabiliyorsn.alışması zor ama çok keyifli bir ayar.

Top sürmede de pes 2012'de büyük devrim var.Adam boş alanlarda ayağından daha fazla açıyor topu.Fifa 11'dede sağ analogla bunu ayarlayabiliyoruz o da bu konuda gayet başarılı ama pes 2012'de bu konuda gelişme görmek güzel.Örneğin kalabalık kısımlarda pes'te adam ayağından topu fazla açmıyor.

Bunun dışında pes 2012'nin en büyük artıısı(ki 2011'de de çok büyük artıydı) oyuncuların özelleştiirilmesi....Fifa'da tüm yetenekli oyuncular aynı şekilde çalım atıyorlar.Ama pes'te messi ve Christiano Ronaldo'yu alınca tam olarak gerçekte oldukları şekilde top sürüyorlar.Topu alışları ayaklarından açışları hatta çalım türleri bile kendine özgü.Xavi-İniesta da o şekilde.Hatta ARda turan ve Alex DE Souza dahi özelleştirilmiş.Pes 2012'de de bu şekilde olacağı Man.U'yu alınca Rooney'den belli :)

Yine oynanabilirlik olarak bir artı da Fifa 11'deki gibi havadan ara pası ve marsilya ruleti çok etkin değil.Fifa 11'de maşallah her havadan pas kaleci ile karşı karşıya bırakıyor.Bunun acil düzeltilmesi lazım.Fifa 10'da da aşırtma şut bug gibiydi.Bu tip sorunlar pes'te pek olmuyor.Hep aynı tip gollerin atılması hiç hoş değil.dediğim gibi zaten fifa 11'de orta yaparak doğru düzgün pozisyon dahi hazırlanamıyor.

Ayrıca Atmosfer olarak da fifa 11'i yakalamaya yaklaşmış pes.Seyirciler 3D sonunda :).Kenarda teknik direktörün el kol hareketleri dahi var kameramanlar vs'de gözüküyor.fifa 11'de atkı şovları vs muazzam.

Bence bu forumdakilerin en büyük problemi iki oyunu da tam olarak oynamadan fikir sahibi olmaları...1-2 maçla hemen bir yargıya varmaları ve vardıkları yargıyı sonuna kadar savunmaları.Pes 2012'ye şans veirlmesi gerektiğini düşünüyorum.Şimdi bazıları next gen ile bilmemneyle o kadar yoğrulmuşlar ki pes 2012 inanılmaz bile olsa kabul etmeyecekler.Al oyna yap bir 50 maç ondan sonra yargıya var.

Fifa 12'yi de sabırsızlıkla beklediğimi söylemeliyim.Ama Fifa 11'deki eksiklikleri içerirse sıkıcı bir oyun olacağını düşünüyorum.Dediğim gibi özellikle futbolcu özelleştirmelerini mutlaka koymaları gerekiyor.Bakalım bir çıksın onu da deneyeceğiz.

• Oyunda kayma tuşuna basınca her zaman kaymıyor yanında koşuyorsa kaymaya basınca ufak bi çelme takıyo rakibin dengesini bozuyor. Rakibe ciddi bi biçimde yüklenebiliyor bazen İyi bi özellik Gerçi kaymasakta Hakem faulleri çalıyor duruma göre sarıyı basıyor Birazcık daha gerçeklige yaklaştırmış çat çut kaymıyor her yerden. Çok daha eski serilerinde buz pateni gibi kayarak gidilebilirdi. Yeni serilere dogru azalmıştı son serilerde bazen kayarak hamle yapmak istesekte tepki vermiyebiliyordu. Bu oyunda Tavan yapmış daha akıllcı ve dengeli olmuş. Direk dalmasada ince ince kıyım yapılıyor tatlı sert futbol oynanır hale gelmiş. Çok kavga çıkacak bu yüzden ben kaymadım niye faul verdi diye

• Yazlıkta 1 haftadır 4 kişi 2vs2 pes12 oynadık. Nerden baksan minimum 25-30 maç yapmışızdır. Bir kere kaleciler bu kadar mı sal*k olur. Ne idüğü belirsiz hareketler yapıyorlar bazen. İnşallah full sürümde düzelir bu. Onun dışında oyun güzeldi. Güzel olmasa o kadar maç atmazdım bir fifacı olarak.

Ancak eski seriler gibi çizgiye ineyim içeri pas atayım gelişine vurayım gol olsun devri kapanmış. Her içeri attığınız yerden paslar adama gitmiyor. İçerideki adam ters ayakta yakalanabiliyor topu önünden veya arkasından kaçırabiliyor vs vs... Yani oyun oynamayı sadece zevk almak olarak görüyorsanız gerçekcilik sizin için önemli değil ise bu tarz durumlar sizi üzebilir. Ancak benim gibi gerçekciliğe önem veriyorsanız fizik kurallarına bakıyorsanız iyi olabiliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozcaadalı -- 3 Eylül 2011; 13:32:56 >

• Şuan bekliyorum daha yeni başladım indirmeye inşallah hoş birşey çıkarda beğenelim. Ancak ben şunu bilirim 2008 yılına kadar hep FİFA oynadım ancak herzaman yenilirdim. Görsellikleri de PES kadar iyi değildi. 2009'da bir PES'e başladım. Başlayış o başlayış batladı gitti. Hem görsellik yönünden hemde oynanış yönünden pence PES, FİFA'ya bin çeker. Tabii yanlış anlamayın herkesin kendine has bir zevki vardır yani bazı FİFA oynayanlar da PES'i hoş karşılamaz yani beğenmez.
  • @bozcaadalı o pozisyonları gole çeviremeyip hiçbirşey anlatıldığı kadar kolay diyorsan , bu oyunu oynama.Topa hafif dokunman yeter o pozisyonlarda kaleciler zaten birşey yapmıyor.Dün kuzenimle 5,6 maç yaptık oyunun hali içler acısı , oyun seni istediği gibi yönetiyor bazı pozisyonlarda oyuncuyu seçemiyorsun karşı takım topu alıp gol atıyor(bu zorluk değil oyun hatasıdır.),bazı pozisyonlarda koşu tuşuna dahi bassan seçili futbolcu yavaş koşuyor ve rakip oyuncu topu alıyor.Kaleciler ise önüne her geleni yiyor.10 dakikalık maçlarda toplamda en az 6,7 gol olur pes12 de.Oyunun asıl amacı kaleye şut çektirmemek olmuş ama bazı pozisyonlarda elimizde olmayan nedenlerden dolayı(oyuncu seçememe , seçili oyuncunun yavaş koşması...)rakip oyuncu gol pozisyonu buluyor ve gol atıyor.

Oyun pc ile oynarken idare ederdi ama kuzenimle oynayınca ne kadar kötü bir oyun olduğunu anladık.Boşu boşuna fanboyluk yapmayın

• _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozcaadalı

top o aradan kayıp gidiyor

Bu gidişle FIFA ile başladığım PES ile devam edip FIFA 11 ile tekrar FIFA'ya döndüğüm futbol oyunları furyasına PES ile devam edeceğim gibi gözüküyor.

Şutların yavaşlığı konusunda bende şikayetçiyim oyun hızını arttırarak deneyeceğim sonuç nasıl olur bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 3 Eylül 2011; 16:58:09 >
    ASUS ROG Strix x570 E Gaming | AMD Ryzen 7 2700x 4.0Ghz OC | 2x8 GB G.SKill Trident Z RGB 3.0Ghz OC | Samsung 960 Pro NVMe SSD 512 GB | Western Digital SN530 SSD 256 GB | Seagate Barracuda 5 TB | Seagate Desktop HDD 6 TB | Western Digital White 10 TB | MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB | Corsair Carbide 678c | MSI MasterLiquid 240ML RGB V2 | Thermaltake Toughpower GF 850W 80+ Plus Gold PSU | LG 34WK650-W 34inç 2K Ultra-Wide Monitor | Epson EH-TW5300 3LCD 1080p 3D Projector | Creative SoundBlaster ZX | Creative X-Fi Extreme Gamer | Asus Xonar DSX | Sony STR-DH520 AV Receiver | Creative G500 THX 5.1 | Pioneer BDR-209EBK Bluray | Technisat Skystar HD2 | 4xSeagate Expansion 3 TB | 4xSeagate Backup Hub 8 TB | Canon Ixus 185 20.5MP Compact | Canon SX230 HS Compact 12.1MP | Xiaomi Mi 11T | Samsung Galaxy Note 5
  • Bilgisayarda az önce oynama fırsatım oldu ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.Büyük bir Fifa fanı olarak oyuna önyargılı yaklaşmadığımı belirtmek isterim
    +Stadyum dizaynları güzel olmuş, yan tarafta kameranlar teknik direktör hareketli
    +Gol animasyonları 1-2 grafik hatası oluşması dışında mükemmele yakın olmuş bana göre
    +- Oyuncu modellemeri bazı oyuncularda mükemmel dedirtecek kadar güzelken bazıları nedense pek iyi görünmüyor
    +Korner atışları başarılı
    -Yapay zekada inanılmaz problemler var , kaç kere önlerinden geçen topa baktılar.
    +Yapay zekanın hücümu için birşeyler demek için çok maç yapmak lazım ama genel olarak çok problemli gözükmüyor
    -Top sürüşleri tam bir felaket
    -Şutlarda bir doyunluk hissi yok sanki küçük bir çocuk vurmuşcasına süzüle süzüle gidiyor
    -Kaleciler felaket derecede kötü poşet gibi herşeyi yiyorlar
    -Oyuncu deparlarıda pek güzel olmamış depar attığınızı hissedemiyorsunuz
    -Demo olduğundan olabilir ama maç içerisindeki atmosfer çok sönük geldi, ama tekrarlıyorum bu büyük ihtimal demo olduğundandır , spiker yok zaten stadyum seslerinide kapatmış olabilirler.Gol olunca falan stadın yıkılması lazım ama öyle bir atmosfer göremedim demoda .Full sürümde daha detaylı bakarız
    -Çimler fifaya göre daha basit
    -360 derece dribbling diye bir özellik yok sanırım sağ sol yukarı aşağı ve çapraz yönlere gidebiliyoruz gibi oyunda oyuncu sürerken tam bir özgürlük havası yok
    -Bazı pozisyonlarda öyle paslar verebiliyoruzki aklım şaştı oyuncunun çok çok sıkıştığı durumlarda bile nokta atışı paslar atıyor çok büyük yetenekler var bu oyunda
    -Orta açmalarda gol oranı normal olması gerekenden oldukça yüksek her 2 kornerden biri gol olucakmış biraz daha arttırsalarmış gol olma ihtimalini.
    +Maça girerkenki animasyonları beğendim
    +Köşe bayrakları rüzgardan dalgalanıyor onuda beğendim
    +Seyircilerin modellemeleri güzel ayarlanmış uzak çekimden çok iyi duruyor
    +Kaleciler ne kadar poşet olsada kaleci animasyonları güzel gözüküyor(atlama sıçrama)

Benim yorumlamam bu kadar .Geçen seneki pesten daha iyi gözüküyor ama yinede çok sıkıldım oynarken

• quote:

Orijinalden alıntı: LcK

Bilgisayarda az önce oynama fırsatım oldu ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.Büyük bir Fifa fanı olarak oyuna önyargılı yaklaşmadığımı belirtmek isterim
    +Stadyum dizaynları güzel olmuş, yan tarafta kameranlar teknik direktör hareketli
    +Gol animasyonları 1-2 grafik hatası oluşması dışında mükemmele yakın olmuş bana göre
    +- Oyuncu modellemeri bazı oyuncularda mükemmel dedirtecek kadar güzelken bazıları nedense pek iyi görünmüyor
    -Yapay zekada inanılmaz problemler var , kaç kere önlerinden geçen topa baktılar.
    +Yapay zekanın hücümu için birşeyler demek için çok maç yapmak lazım ama genel olarak çok problemli gözükmüyor
    -Şutlarda bir doyunluk hissi yok sanki küçük bir çocuk vurmuşcasına süzüle süzüle gidiyor
    -Demo olduğundan olabilir ama maç içerisindeki atmosfer çok sönük geldi, ama tekrarlıyorum bu büyük ihtimal demo olduğundandır , spiker yok zaten stadyum seslerinide kapatmış olabilirler.Gol olunca falan stadın yıkılması lazım ama öyle bir atmosfer göremedim demoda .Full sürümde daha detaylı bakarız
    -360 derece dribbling diye bir özellik yok sanırım sağ sol yukarı aşağı ve çapraz yönlere gidebiliyoruz gibi oyunda oyuncu sürerken tam bir özgürlük havası yok
    -Bazı pozisyonlarda öyle paslar verebiliyoruzki aklım şaştı oyuncunun çok çok sıkıştığı durumlarda bile nokta atışı paslar atıyor çok büyük yetenekler var bu oyunda
    -Orta açmalarda gol oranı normal olması gerekenden oldukça yüksek her 2 kornerden biri gol olucakmış biraz daha arttırsalarmış gol olma ihtimalini.
    +Kaleciler ne kadar poşet olsada kaleci animasyonları güzel gözüküyor(atlama sıçrama)

Benim yorumlamam bu kadar .Geçen seneki pesten daha iyi gözüküyor ama yinede çok sıkıldım oynarken

Değerlendirmen güzel bende fikirlerimi söyleyecem

-Defans çok toplu duruyor pas attınmı geçmeyecekmiş gibi ama dediğin gibi önlerinden giden topa bakıyorlar
    -Oyunda ceza sahasına gönderilen toplarda gol olma oranı bir hayli fazla onun için sıkıştığım gibi direk ceza sahasına vuruyorum topu.(bunun bir nedenide oyuncuların pozisyona verdiği tepki , topu ceza sahasına atıyorsunuz oyuncular toptan bağımsız bir şekilde ileri gidiyorlar topu , izlemiyorlar ve top arkalarına düştümü öylece bakıyorlar eğer olurda top sizin oyuncunun ayağına gelirse etrafınızda kimse olmadığı için savunmasız kaleye kolayca gol atıyorsunuz)

-Çoğu kişi bunun farkına varmamış aslında oyun bizi kontrol ediyor örneğin benim ceza sahama atılan ortada topa müdahale edicek olan defans oyuncumu her türlü çabama rağmen seçemiyorum ve top o oyuncuyu geçip forvetin önünde kalıyor doğal olarak gol oluyor(1v 1 kuzenle yaptığımız maçta 2 mizinde çaresiz kaldığı durumdu. ).

-Ondan sonra misal ara pası atıyorum karşı takımın defans oyuncusu topa daha yakın ama karşı takımın defans oyuncusu nedense aşırı yavaş koşmaya başlıyor(sanki biri arkasından çekiyor) ve benim pası attığım oyuncum topu alıyor orta açıyor ve gol.

-Topun boşta kaldığı pozisyonlarda oyuncuyu istediğimiz gibi topa yönlendiremiyoruz , belirli bir kordinantta gidiyor oyuncu bu bize atılan paslarda da öyle önümüz boş adamı topa koşturmaya çalışıyorum ama ısrarla topun kendine gelmesini bekliyor ve bu arada defans yerini almış oluyor.

Pes bu hataları yaptıkça düzelemez.Ondan sonra Pes fanları buraya gelipte oyun 3 tuşla oynanmıyor.Oyunu oynamak yetenek ister.Oyun zor ayaklarına yatmasınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şenol Güneş -- 3 Eylül 2011; 17:56:28 >

• arkadaslar bende demoyu dun indirdim buyuk bi hevesle ve bu zamana kadar pc de nerdeyse butun fifa ve pes serisini oynadim. pes 12 bana gore bazi hatalar disinda gayet basarili olmus ve fifa 11(pc) den daha iyi oldugunu dusunuyorum fifa 12 nin videolarina ve goruntulerine hic bakmadim tabi ki.

hatalar:
    - kalecilere birinin topu tutmasini ogretmesi lazim neredeyse butun sutlarda kaleciden donuyor ve cok net ikinci pozisyonda gol oluyor. tabi ki cok anlamsiz sutlardada gol oldugunu gordum ama bu hata full oyun ciktiginda duzeltilebilecek bir hata.
    -saha kenarindaki gorevlilerin cana gelmesi guzel olmus ama takim elbiseli gorevli oyle bi yardiriyorki naniden hizli gidiyor ve butun mac kosturuyor.
    -sampiyonlar ligi finali oynayan bi takimin degerlerinin neredeyse hepsi B bu benim garibime gitti
    -falcao ne tip olarak ne oyun olarak gercekle alakasi yok

Ayrica milani bir turlu yenemedim top player da robinho adeta bir ilah gibi oynuyo :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robben16 -- 3 Eylül 2011; 18:17:24 >

• _____________________________
  • Başkasından alıntı yaparak bu sayfanın yarısını boşa kaplayan yorumları yazanların mousuna tecavüz etsinler

2. DeMO ne zaman çıkacak haberi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dividi -- 3 Eylül 2011; 18:48:15 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarr -- 3 Eylül 2011; 18:59:23 >

Kayıt için hangi programı kullanıyosunuz ?

Orijinalden alıntı: Desoxyn07

quote:

Kayıt için hangi programı kullanıyosunuz ?

Fraps kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LcK

Bilgisayarda az önce oynama fırsatım oldu ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.Büyük bir Fifa fanı olarak oyuna önyargılı yaklaşmadığımı belirtmek isterim

oynarken sıkılmak dışında tamamen katılıyorum

Fan Club

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.