Şimdi Ara

PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VEYA BİLİME NASIL KÜFÜR EDERSİNİZ?

    Aslında TIGERSHARK'ın yakın zamanlarda yazdığı bir konusundan çıktı bu olay. Onun konusunda yazacaktım bu yazıyı ilk başlarda ama sonra araştırırken iyice uzadığını farkettim, - sahtekarlık karışık olmazsa ve uzamazsa sahtekarlık olmayı beceremiyor zaten, adi basit dolandırıcılık oluyor- ve ayrı başlığı açmanın daha uygun olacağını düşündüm bu yüzden.
    Bu konu sık sık Forumda ve İnternette değişik yerlerde değişik zamanlarda birbirinden çok farklı kişiler tarafından defalarca yazılmış. Farklı kişiler diyorum çünkü aralarında merak edip bu ilginç bir konu olabilir diye düşünenler, ve masumca biraz konu hakkında birşeyler öğreneyim diyenler, bu konuyu Bilimlere saldırmak için araç olarak kullanan cahiller, cahil vatandaşın farkına varmadan aracısı olan masum vatandaşlar, doğru olması olası düşüncesini desteklemek için bu olayı detaylı incelemeden kanıt olarak yazanlar, dahil hepsi var. Sahtekarlarda bolca var özellikle Yurtdışında. Ve tabii onların Yurtiçindeki uzantıları, biraz politik oldu düzelteyim yurtiçindeki uzantılar yurtdışındakiler kadar yeteneklide değiller palavralar konusunda, uzantı değil yalnızca çok kötü taklidi olurlar Yurtdışının.
    Bende neredeyse 1 yıl önce bu konu hakkında forumda birşeyler yazmışım. TIGERSHARK'ın konuya tekrar dönmesi üzerine bu defa ciddi ciddi araştırdım konuyu. Sahtekarlığın nerelere gittiğini ve nerelerden desteklendiğini bulmak çok ilginç ve uzun oldu.
    Şunları ilk başta açıkça belirteyim;
    Bu konu yalnızca PERU, ICA taşları ve bu konuda dönen sahtekarlık ve bunun toplumlardaki ve toplumumuzdaki destekleri hakkındadır.
    Bu konu UZAY veya UZAY’da yaşam veya UZAY’lıların dünyayı olası ziyaretleri hakkında değildir kesinlikle.
    Konuyu dağıtmaya, yok Çinde şu taş varda, kutuplarda da filan taş varda diye karakteristik sahtekarlık örneklerini sergilemeye kalkanları hemen şikayet edeceğim ve yazısını sildireceğim, bu yüzden konu içinde kalarak konuyu geliştirmeye çalışın lütfen, burada da konu yalnızca PERU'da ICA köyü yakınında bulunan taşlardır.



    İnternette çok sayıda yabancı sitede, Türkiyede UFO'cuların bazı web sitelerinde, HY web sitelerinde ve son olarak DH forumda da kısa kısa çeşitli yerlerde sözü geçmiş taşların. Forumdaki belli başlı yerler ise şunlar;

    1) http://forum.donanimhaber.com/m_39175734/mpage_5/f_/key_ICA%2Ctaslari//tm.htm#39457125

    2) http://forum.donanimhaber.com/m_44594006/mpage_1/f_/key_ICA%2Ctaslari//tm.htm#44607586

    3) http://forum.donanimhaber.com/m_39175734/mpage_6/key_ICA%2Ctaslari/tm.htm

    4) http://forum.donanimhaber.com/m_38607620/mpage_25/f_/key_PERU//tm.htm#39981549



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 20 Aralık 2010; 20:49:54 >







  • Okuduğuma göre ilk olarak bir çiftçi bulup turistlere satıyordu sonra bi profesöre satmaya başladı profesör sürekli almaya başlamış profesör sorduğunda ise ben yaptım demiş ama profesörün hesabına göre hepsini yetiştirmesine imkan yokmuş çünkü çok fazla satış yapıyormuş.En sonunda çiftçi itiraf ediyordu bulduğu bölgeyi.Hatırladığım bu kadar :)
  • Daha once bu taslarin sahtekarlik oldugunu belirtmeniz uzerine bir arastirma yaptim ve insanlarin bu konuda bolundugunu fark ettim. Arastirmacilar bu taslarin gercek veya sahte oldugu konusunda bolunmus durumdalar. Bu sebeple kesin bir itham ile sahtekarlik olarak degerlendirmememiz gerekir.

    Saygilarimla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethrezen
    Daha once bu taslarin sahtekarlik oldugunu belirtmeniz uzerine bir arastirma yaptim ve insanlarin bu konuda bolundugunu fark ettim. Arastirmacilar bu taslarin gercek veya sahte oldugu konusunda bolunmus durumdalar. Bu sebeple kesin bir itham ile sahtekarlik olarak degerlendirmememiz gerekir.
    Saygilarimla


    Ben ettim gitti!
    Konuyu biraz yavaş ilerletmek işime geliyor, çünkü bende de epey bilgi birikti! Derleyip toparlamak zaman alıyor. Birde taş örneklerini vs. koymak gibi konularda pek becerikli değilim foruma.
    Ben sahtekarlıktan çok eminim. İnsanların bölünmesi beni hiç ilgilendirmiyor, forumda da insanlar örneğin Evrim konusunda farklı görüşlere sahipler ama konuyla ilgili ciddi bilimsel çevrelerde bu tartışılmaz bile.
    Yanlış anlamayın ( kesinlikle kasıtlı değil ama açık ve bilinen örnek olarak aklıma ilk gelen bu olduğundan ) ama şu örneği de vereyim; Domuz etini yememeleri Müslümanların inancıdır. Ama domuz eti ile diğer benzer etler arasında büyük bir fark olmadığıda bilimdir.
    Yani insanların inançları ve bölünmeleri benim ilgim veya sorunum değiller, onu o insanlar düşünsünler!
    Sahtekarlık diyenlerle sahtekarlık değil diyenler arasındaki Bilimsel kalite farkınada dikkatinizi çekeyim! Sahtekarlık diyenlerin benim ulaşabildiğim kadarıyla bilimsel kaliteleri daha iyi ve gerçek diyenleri benim hiç gözüm tutmadı!
    Ayrıca olayda " bu sahtekarlık " dedirtecek açık detaylarda var...
    Birazda şamata; Birşeyler satın almadınız değil mi?

    http://past.oxfordjournals.org/content/206/suppl_5/199.extract

    Yukardaki araştırmanın tam metnine ulaşamadım, ama bu metne ICA taşlarını araştırırken ulaştım ve bu araştırmada ICA taşlarından bahsediliyor, muhtemelende sahtekarlık olarak. Kısacası Latin Amerika da kutsal emanetler taklitçilikleri, eski eserler-antikalar taklitçiliği yaygın olarak yapılıyor ve birçok bölgede ekonominin bir parçası...




  • @neommy

    Dediginizde dogruluk payi var, Latin Amerika`da yasayan biri olarak taklitcilik yaygin bunu inkar edicek degilim ama burdan yola cikarak genelleme yapamayiz. Taklitciligin var olmasi asillarina golge dusurmemeli.

    Sahtekarliktan eminim demissiniz ama asagidaki linki okursaniz eger taslarin gercekciligi Almanya`da ki bir labaratuar tarafindan onaylanmis.

    http://www.associatedcontent.com/article/476059/are_the_ica_stones_authentic_or_a_hoax_pg2.html?cat=37

    Bu konu uzerinde biraz daha derin arastirma yapacagim. Yanlis anlamayin taslarin sahteligini yada gercekligini savunmuyorum, sadece bir kaniya varmadan once arastirarak emin olmak istiyorum.

    Saygilarimla
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • bende düşünüyordum bu neommy nerelerde diye meğer peruya gitmiş.. derun araştırması için

    evet ..insanlık için küçük ama neommy için büyük bu araştırmanın ucu nerelere varacak

    sende olmasan bu bilim mahzun ve öksüz kalacak neommy bilim kahramanı seni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gennosuke

    bende düşünüyordum bu neommy nerelerde diye meğer peruya gitmiş.. derun araştırması için

    evet ..insanlık için küçük ama neommy için büyük bu araştırmanın ucu nerelere varacak

    sende olmasan bu bilim mahzun ve öksüz kalacak neommy bilim kahramanı seni




    Yok aslında Dünya'nın tarihi 7000 yıllık.




  • Neommy 3 aydır bu konuyu bekliyordum kısmet bu güneymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9
    Neommy 3 aydır bu konuyu bekliyordum kısmet bu güneymiş


    Yoksa 3 ay önce bir yerlerde ICA taşlarını araştırıyorum mu demiştim? O kadar eski yalnızca meşhur " Bilimin Bilmedikleri " konusu var yavv, oraya bir girende piramitlerde kaybolup çıkamıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9
    Neommy 3 aydır bu konuyu bekliyordum kısmet bu güneymiş


    Yoksa 3 ay önce bir yerlerde ICA taşlarını araştırıyorum mu demiştim? O kadar eski yalnızca meşhur " Bilimin Bilmedikleri " konusu var yavv, oraya bir girende piramitlerde kaybolup çıkamıyor?

    Bir ara araştıracağım demiştin ama demesen bile araştıracağını tahmin ediyordum
    Araştırmanı biraz daha kapsamlı yaparsan bizde nimetlerinden faydalanabiliriz.




  • @bethrezen;

    Ama o yazıyı yazan hatun "güzellik uzmanı", aklıma bir filmde gördüğüm FBI eğitmeninin FBI personel adaylarına " bu sınavı geçemezseniz güzellik uzmanı olursunuz " deyişi geldi. Benim yukarda başlangıç olarak verdiğim yani bölgenin tarihi eser taklitçiliği, sahtekarlık, özelliklerinin kısa bir tanıtımı olan araştırma en azından Oxford Üniversitesi destekli.
    İşin aslı bu konuda yapılmış ve malzemenin sahtekarlık olmadığını destekleyen 1 adet bile ciddiye alınacak bilimsel araştırma yok. Sizin verdiğiniz linkte " resimler alttaki kaya ile aynı tarihte yapılmış olabilirler " ( ki bu gerçek olsa tarih yeniden yazılırdı! ) ifadesini destekleyen ciddi bir veya birkaç laboratuar tarafından verilmiş rapor yok, ben hiçbir yerde ciddi bir araştırmaya rastlamadım bu konuda.
    Ben çok doğal olarak konuyu taşlar ve resimleri üzerinden sürdüreceğim, sağa-sola sapmayacağım, yakındaki düzlüklerdeki resimler, veya taşların bulundukları yerin özellikleri filan beni ilgilendirmiyor ve zaten taşlar ve resimler herşeyi yeterince açıklamaya yeterliler, ayrıca taşın bulunduğu yere, çamuruna vs. bakmaya hiç gerek yok.
    Ama sizin bölgeyi bildiğinizden muhtemelen haberdar olabileceğiniz birşeyi de buraya ilave edeyim. O bölgede geçmişte olan bazı Tıbbi büyük yolsuzluklarda bazı Alman kalite denetimi ve sertifikasyonu şirketleri kullanıldılar diye biliyorum. Demek istediğim o ki 1-2 Alman laboratuarından yolsuzlukla yukardaki rapora benzer birşeyler alınabilir ama bu rakam asla 3-4 laboratuar olmaz. Bu paragraf yalnızca size yazıldı ve uyanık bir arkadaşın " bak şurada şunu demişin " diye bu paragrafı örnek veren konuyu uzatmaya yönelik görüşlerine cevapta vermiyeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gennosuke
    bende düşünüyordum bu neommy nerelerde diye meğer peruya gitmiş.. derun araştırması için
    evet ..insanlık için küçük ama neommy için büyük bu araştırmanın ucu nerelere varacak
    sende olmasan bu bilim mahzun ve öksüz kalacak neommy bilim kahramanı seni



    Bu konunun sahtekarlık olmadığını gerçek olduğunu düşünüyorsanız sayın Gennosuke " Ya şimdi söyleyin herşeyi yada ebediyen susun!"...
    Lütfen o " kutsal kitaplar " üslubunuzu biraz netleştirinde anlayalım bu konudaki düşüncelerinizi, biz sıradan insanlara biraz daha basit ve net kelimeler gerekiyor!
    Bu arada Peru'da değildim, tam tersine bu konunun aslında Peru ile de hiç bir ilgisi yok.
    Yine yanıldınız bu insanlık için büyük benim için küçük bir araştırma! ( umarım en ukala çok bilmiş gülücüğü bulmayı becermişimdir yanda! )...
    Bilim asla mahzun vs. kalmaz birileri mutlaka çıkar " ama yine de dönüyor " der!




  • Benim burada bir mesajım silinmiş, neden acep ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @bethrezen;

    Ama o yazıyı yazan hatun "güzellik uzmanı", aklıma bir filmde gördüğüm FBI eğitmeninin FBI personel adaylarına " bu sınavı geçemezseniz güzellik uzmanı olursunuz " deyişi geldi. Benim yukarda başlangıç olarak verdiğim yani bölgenin tarihi eser taklitçiliği, sahtekarlık, özelliklerinin kısa bir tanıtımı olan araştırma en azından Oxford Üniversitesi destekli.
    İşin aslı bu konuda yapılmış ve malzemenin sahtekarlık olmadığını destekleyen 1 adet bile ciddiye alınacak bilimsel araştırma yok. Sizin verdiğiniz linkte " resimler alttaki kaya ile aynı tarihte yapılmış olabilirler " ( ki bu gerçek olsa tarih yeniden yazılırdı! ) ifadesini destekleyen ciddi bir veya birkaç laboratuar tarafından verilmiş rapor yok, ben hiçbir yerde ciddi bir araştırmaya rastlamadım bu konuda.
    Ben çok doğal olarak konuyu taşlar ve resimleri üzerinden sürdüreceğim, sağa-sola sapmayacağım, yakındaki düzlüklerdeki resimler, veya taşların bulundukları yerin özellikleri filan beni ilgilendirmiyor ve zaten taşlar ve resimler herşeyi yeterince açıklamaya yeterliler, ayrıca taşın bulunduğu yere, çamuruna vs. bakmaya hiç gerek yok.
    Ama sizin bölgeyi bildiğinizden muhtemelen haberdar olabileceğiniz birşeyi de buraya ilave edeyim. O bölgede geçmişte olan bazı Tıbbi büyük yolsuzluklarda bazı Alman kalite denetimi ve sertifikasyonu şirketleri kullanıldılar diye biliyorum. Demek istediğim o ki 1-2 Alman laboratuarından yolsuzlukla yukardaki rapora benzer birşeyler alınabilir ama bu rakam asla 3-4 laboratuar olmaz. Bu paragraf yalnızca size yazıldı ve uyanık bir arkadaşın " bak şurada şunu demişin " diye bu paragrafı örnek veren konuyu uzatmaya yönelik görüşlerine cevapta vermiyeceğim.


    Guzellik uzmani mi? Vallahi bilmiyordum

    Neyse konu hakkinda arastirmalarim devam etmektedir. Yeterli bilgiye ulasinca bu baslik altinda paylasicagim.

    Saygilarimla




  • " Bu da bir başka dinozor " ve " amcam dinozora binmiş savaşa gidiyor " savunun lan kafirler ueyt"....

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


    Resimler ve yazılar hiç bilimsel olarak sunulmamışlar! Derli toplu değiller diğer sayfalarda, zaten koyan bazı arkadaşlarında Bilim diye dertleri hiç yok!

    " Kolaylıkla tanımlanabilen resimler arasında Triceraptos, Stegosaurus, Apatosaurus gibi dinozor türleri ve uçan bir Pterodactylus’un sırtında oturan insan figürleri bulunmaktadır.Ayrıca, insanların dinozor avladıkları sahnelerde bulunmaktadır."

    Yok yaa acaba durum gerçekten böyle mi? Yukardaki 2 resimde de çizilen sanıyorum bir Triceraptos...En azından biraz benziyor. Peki çizim gerçekten bir Triceraptos'mu? Altta mükemmele yakın bir Triceraptos modeli var ve biraz dikkatli bakılınca büyük faklılık hemen farkediliyor, yukardaki yanlış Triceraptos'ta kafa olağanüstü büyük çizilmiş. Yani bir Triceraptos görmüş kişinin böyle çizmesi imkansız. Ama tabii bir Triceraptos'u bir çizgi romanda görmüş kişi bu şekilde çizebilir!

    http://www.subdivisionmodeling.com/forums/showthread.php?t=5427

    Diğer resimlerde de benzer şekilde gerçek dinozor ile büyük farklılıklar mevcut.
    Ve alttaki resmin nereden alıntı olduğuna da dikkat edin lütfen! www.bible.ca ...Veya etkileşimli İncil web sitesi! Benzer birsürü saçmalık var web sitesinde, ICA taşları dahil!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 28 Aralık 2010; 21:34:26 >




  • Alttaki resim ve yazıda yukarda ilk konu açılışında belirtilen sayfadan alıntılar;

    " dinazorların varlığı ne zaman bilindi? yada dinazorlar zamanında insan varmıydı?

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


    Hemen ilgilenelim!
    Aslında sayfada Nietzsche ve LeVeL sağolsunlar ilgilenmişler ve gerekenleri söylemişler, onların söylediklerini ( ve forum terbiyesiyle söylemediklerini! ) ben tüm edepsizliğimle söyleyeyim!
    Dinozorlar dünya gezegeninde 230 milyon yıl önceden 65 milyon yıl önceye kadar hakim omurgalılardı, 65 milyon yıl önce yok oldular. 1800'lü yıllarda fosillerinin açığa çıkmalarıyla tanınmaya başlandılar.
    İnsanoğlu ve Dinozorlar arasında bugün kabul edilen bilgiler doğrultusunda birarada ve aynı zaman sürecinde yaşadıklarını gösteren en küçük bir bağ yoktur! Birisi yani dinozorlar 65 milyon yıl önce yok olmuşlar, diğerinin yani insanoğlunun ortada görünmesi bile neredeyse bundan 65 milyon yıl sonra olmuştur. Bu palavra benim Fatih Sultan Mehmet ile bilya oynadığımı iddia etmemden bile daha da saçma bir görüştür! Bilinen 250.000 civarındaki fosil kaydında İnsanoğlu ve Dinozorların birarada yaşadığını gösteren en küçük bir bilgi yoktur.

    Ama tabii saçmalığın sınırıda yok. Bilinen son dinozorların Amerikan İç Savaşında avlandıkları hakkında olan tartışmalar bunun bir sahtekarlık olduğunun anlaşılmasıyla kesildi artık. ( Alttaki web sitesinde turistik-uyduruk Van Gölü canavarınında " Türkiyede canavar var " başlığıyla verildiğine dikkat çekeyim. Van Gölü canavarının Turistik uydurma olduğunu vali Yardımcısının birisi açıklamıştı zaten, biz yaptık diye! )... Bu web sitesinde yani " yeni dünya yaratılışçılığı " web sitesinde bilim düşmanı her türlü şeyi bulabilirsiniz. Web sitesinin adına dikkat edin lütfen çünkü daha ilerde de aynı ad defalarca değişik yerlerde önümüze çıkacak, her bilime düşman görüşün filizlendiği yerde! Sahi Van gölü canavarı olmazsa size Lochness canavarıda verebiliriz, web sitesinde biliminsanlarının " yahu bu gölde görüldüğü iddia edilen hayvan büyüklüğünde birşeyi besleyecek balık bile yok! Canavar 3 ayı bulmadan açlıktan ölür " dedikleri gölden bahsediyorum!

    http://www.nwcreation.net/dinosdragons.html#dinos&humans

    Önceki açılan konularda alıntılar bu ve benzeri bilimsel kalitesi olmayan yerlerden yapıldılar!

    Alttada "avlanmış son dinozorları" görüyorsunuz! Umarım bu resim birgün Türkiyenin bir yerinde " işte avlanmış son dinozorlar " diye karşıma çıkmazlar!

    http://www.omniology.com/LivingPterodactyls.html

    Resimde çok komik doğrusu neredeyse adamın birisiyle yağlı güreş tutmuş bir Dino! Birisi şu hayvanın adını yazarsa bizde acaba boyu, kilosu aslına uygun mu diye bir bakarız fosillerine hayvanın.

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;



    Ek: Adını buldum Allosaurus! Boyu 9-12 metre ve ağırlığıda 2-4.5 ton yaklaşık olarak. ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Allosaurus )...Bu resmi yapan ressam kör olmalı veya Jurassic Park çizgi romanını okumuş kör bir ressam olabilir!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Aralık 2010; 2:46:23 >




  • " adamlar dinazor çağında sezeryan doğum yapıyormuş.ve biz daha kalp nakli yaparken adamlar beyin nakli yapıyor(ulan okadar siniri nasıl bağlıyorlar acaba?)
    kimbilir bu taşların üzerinde şimdiki teknolojiyi bile aşan daha ne figürler var?
    not :beyin nakli éresim boyutu büyük"olduğundan altta

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


    " Adamlar beyin transfer ettiğini nereden çıkarttınız?Belki ruh transfer etmeye çalışmışlar.Ki ozamanın inancına göre çok normal zaten ozamanlar düşünce organı kalp olarak biliniyordu genellikle
    Siz bu zihinle bakire kurban edilen ayinlerdeki hançerin kalbe saplanmasını baypas diye yutturmaya kalkarsınız. "


    Bu tam bir facia! Nietzsche'de cevabını güzelce vermiş. Bu kadar bilimsel yoksunluk her kula nasib olmaz. 300-400 milyon yıl önce yapılmış bir beyin ameliyatından ciddi ciddi KB'de bahsediliyor!
    Saçmalık. Beyin nakli bugün bile mümkün değil, karşılaşılacak tıbbi zorluklar o kadar fazladır ki günümüzde dahi çözülememişlerdir.
    Beyin denen nesnenin ne kadar karmaşık bir organ olduğundan az biraz haberdar olanlar ( bunlar yukardaki resim ve ameliyat beyin naklidir diyen arkadaşlar değiller kesinlikle! ) bunu bir insanın yapamıyacağını tahmin ederler. Tüm bir vücudu idare eden sinirlerin teker teker bir şekilde bağlanmaları söz konusudur ve bunu yapabilecek bir uygarlığın kendisinden sonra gelecek olanlara yani bizlere dev bir bilgi mirası bırakmaması olanaksızdır. ( Böyle bir uygarlığın dev binalar, yollar köprüler, bilgi bırakmaması olanaksızdır. Sorun odur ki böyle bir mirasımız yoktur ve maalesef böyle bir uygarlık ve ameliyatta yoktur zaten!
    Burada ayrıca en azından bir kalp-akciğer makinasının vs. olması gerekir, resimde bunlar yoktur ve sanki birisi alıp beyni şap diye yerine koyuyor gibi bir izlenim verilmiş, bu delilik ve cehalettir. Bunlar bu resimdeki kadar kolay olsaydı çoktan yapılırdı dünyada, ama yapılamıyorlar çünkü teknolojimiz bu kadar gelişmedi hala.
    Basit soru bile yukarda resmi koyanlar tarafındanda sorulmuş! Vücuda giden binlerce siniri bağlamak veya bir şekilde yapıştırmak için kocaman bir bilgisayarla çalışan makina gerekir, insan tek başına başaramaz bunu!
    Resmin alıntılandığı yere dikkat edelim yine; www.bible.ca , etkileşimli incil.


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Aralık 2010; 3:22:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy
    Benim burada bir mesajım silinmiş, neden acep ?


    Cidden mi? Çok şaşırırım, konunun bu olduğundan eminsiniz değil mi?
  • @Bethrezen;
    Evet, hatunun mesleklerinden birisi güzellikmiş! Bende aslında bir sonuca ulaştım, sizin bulduklarınızı da bekliyorum doğrusu! Sonuçta bilgi paylaşımı burada yapacağımız, birinin diğerine üstünlük kurması vs. gibi ilkellikler değil!
    Ama Gennosuke'nin " bu benim üzerimde üstünlük kurmaya çalışıyor " şeklinde düşünmesinin bence bir sakıncası yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Aralık 2010; 11:23:30 >
  • Aslında bu PERU ICA taşları sahtekarlığı forumda 10’u aşkın yerde geçiyor kısa kısa. Benim yukardaki ilk mesajda forumdan verdiğim linkler belli başlı olanları. Bu yüzden bu linklerde verilen bazı bilgileri aşağıda daha detaylı incelemekte yarar var, yazan arkadaşların adlarını tekrar yazma gereği duymadım zaten yukardaki ilk yazıdaki linkleri okuyacak kadar ilgilenmiş arkadaşlar bulurlar adlarını. Kendi bulgularımı koymaya daha sonra başlayacağım!
    Ama bir ar_tryk mesajı özel ilgiye ve alakaya muhtaç! Onu ayrı ve detaylı inceleyeceğim bu yüzden!

    TAŞLARI DESTEKLEYEN MESAJLAR;

    1) “ çok uzun bir yazı ama okumanızı öneririm.

    link :http://potassium.tr.gg/Esrarengiz-Ica-Taslari.htm

    kısaca anlatmak gerekirse nazca cizgilerinin yanında bir mağrada,adam "İcaTaşları"denilen üzerinde figürler olan taşlar buluyor.bu taşlar çok.bunları turistlere satıyor.olaya hükümetler girince adamı içeri atıyorlar.adamda taşları ben cizdim diyor.ama yapılan bilimsel araştırmalar taşların çok eski olduğunu,çizen sanatcının elini hiç kaldırmadan taşı çizdiği muazzam figürlü bir yapıt olduğu anlaşılıyor.hatti bir taşın üzerinde atlantis ile mu kıtalarının haritası bile çizildiği söyleniyor “...

    2) “ Haritanın yorumunu linkten okuyun. Evrimle ilgili yazmamış adamlar, bilgisayarda incelemişler ve sonra benzetmişler.

    http://potassium.tr.gg/Esrarengiz-Ica-Taslari.htm
    http://potassium.tr.gg/Esrarengiz-Ica-Taslari.htm

    "15.000 adet üzerinde gravürler bulunan bir taş kütüphanesidir"
    . Demekki daha çok taş var.

    "Kolaylıkla tanımlanabilen resimler arasında Triceraptos, Stegosaurus, Apatosaurus gibi dinozor türleri ve uçan bir Pterodactylus’un sırtında oturan insan figürleri bulunmaktadır.Ayrıca, insanların dinozor avladıkları sahnelerde bulunmaktadır."

    3) “ sayın arkadaşım ıca taşları 1962 lede bulunuyor.ve 1970 lere kadar neredeyse tüm taşlar inceleniyor.aşagıdaki ıca taşının üzerindeki figürde, diplocotus türünde bir dinozor resmediliyor.bu dinozor türünün varlığıda 1992 yılında bilim adamları fosilini bularak notere tastikletiyor.
    şimdi size soruyorum bu ne iş?”

    4) “ 1962 de bulunan ıca taşının üzerinde, anca 1992 de fosili bulunarak tescillenmiş olan "diplocotus"türü dinozor



    Ekteki dosya (1)


    TAŞLARA YAPILAN İTİRAZLAR;

    1) “ quote:
    Orijinalden alıntı: isis1982
    1962 de bulunan ıca taşının üzerinde ,anca 1992 de fosili bulunarak tescillenmiş olan "diplocotus"türü dinozor



    Sizin dediğiniz diplodocus
    http://en.wikipedia.org/wiki/Diplodocus
    İnsanın 10-20 katı boyunda burada aynı boyda çizilmiş asıl dinozor olabiliyor?

    2) “ bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı ?

    http://www.gnoxis.com/perudaki-esrarengiz-ica-taslari-2885.html

    3) “ Peru&Inka, yukardaki kaselerin verildiği bir konu daha vardı, Bilimin bilmedikleri gibi birşey. Yukardaki kaseleri o zaman araştırırken, bunların bir ara ortaya çıktıklarını, sonra da bulundukları iddia edilen mağaranın hiçbir zaman bulunamadığını öğrenmiştim. Onların Evrimle bir ilgisi yok galiba! Zaten o konuda gerilere gitti BK'de, konuda ar_tryk'ye sorarsanız hatırlar konuyu.

    4) “ Arkadaşlar taşlarda dikkati çeken bir konu gözden kaçmış belirtmek isterim, bahsi geçen Dinazorlar insanların 5 6 katı civarında buyüklüğe sahip ancak burada bu durum söz konusu değil artı olarak yakın dönemlere ait,dinazor yaşantısına ait ne bir efsane ne bir kalıntı ne de bahsi geçen bölgede iskelet bulunmuş, var ise bunlar nereye gitti illa ki bir kalıntı olmalıydı.

    Ayrıca bu buluntular nereden bulunmuş?Bulan kişi kim? bunun ile ilgili yazı makale neden yok?Her bilim insanı buluntuları ve keşiflerini bilim dünyasına
    açarken makaleleri ile duyurur.

    5) “ quote:

    Orijinalden alıntı: ::cc::
    Verdiğiniz kaynaklar içinde "creation" veya "creationist" geçmeyen bir site var mı? Bu fanatik yaratışılçıların sitelerinden başka kaynak var mı merak ediyorum. Hynın yabancı versiyonu bunlar. Zaten Türkiye ve Abd dışında evrime karşıtı propaganda yapılan ülke görmedim.
    bible.ca
    creationists.org
    mtblanco.com
    omniology.com
    apologeticspress.org"


    Yok! Yukarda yazdıklarınızdan birisi incil sitesi, zaten diğer "bilimin bilmedikleri" bölümünde de aynı yerlerden alıntılar var, resimlerde özellikle silinmedilerse. Türkiyede misyonerliğini HY yapıyor galiba!
    ABD ve Türkiye hariç bu aptallığın sürdüğü ülke yok, pakistan, aFganistan vs. de olabilir tabii..Avrupa'da hiç yok!
    anhykera, vs. peru inka kap- kacak hakkında araştırma yapıırsa altından Daniken'den önce ve biraz daha bilgili Arkeoloğumsu birisi çıkar! Alttan gereken kişi ve bilgilere ulaşılabilir, bu yapılanın Arkeoloji ile hiçbir ilgisi yoktur!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ica_stones

    6) “ Doğal olarak çok sayıda itirazım var bu söylenenler hakkında, altta tırnak içinde arkadaşların söyledikleri var tırnak içinde olmayanlarda benim görüşlerim ve o konu hakkında bildiklerim;
    Tabii ki bir aralar 1972-74 ler civarıydı gaiba Tanrıların Arabaları vs. gibi kitaplar çok meşhur oldular. ama zamanla bu tür bilim-kurgu ya bilim bulaştırılmış popüler kitapların çoğu unutuldular, çünkü çoğu iddiaları zamanla çürütüldüler. Örneğin Daniken'in kitabı Tanrıların arabalarında bahsettiği Atlantilk üzerinde esrarlı biçimde kaybolan ve bulunamayan ( kitapta galiba zamanda geri-ileri gittikleri iddia ediliyordu! ) 5 bombardıman uçağı rotalarından epeyce uzakta bulundular ve olay kapandı. Bu tür kitaplara pek güvenmeyin bilimsel boşlukları çoktur! Ama yararları da bilimin insanların ilgisini çekmeyi başarmasındadır!

    ……………………

    " Ahşabın, camın, bakırın, tuncun ve diğer çeşitli metallerin doğal koşullarda aşınması en fazla ortalama 100-200 yıl sürmektedir. … Zira, küçük parçalara ayrılan taş malzemeler de ufalanıp gidecektir.

    http://www.kabatasdevri.com/kabatas_devri_02_a.php

    Linkte bunlar yazılı. Ben metalleri aşınmasını değil tamamen paslanması ve toz halinde doğaya karışması kaç yıl diye merak ediyorum. Çok aşırı pas tutan metallerin mesela tenekelrin delik deşik olduğunu görmüşsünüzdür. Çeiliğin böyle paslı teneke gibi döküleceği an kaç yıl sürer, toprak altında ve üstünde. Kişisel tahmin değil bilimsel bir yazı arıyorum. Kısa bir zamanda diye biliyorum ama bilimsel olarak açıklayan bir yer gören var mı?"

    Peki diyelim diğer her şey toz oldu, toprak toprağa Hristiyanların deyişi gibi.. Ama ya Altın? Birçok element, örneğin yarı ömrü uzun birçok radyo aktif element doğada milyarlarca yıl varlıklarının sürdürürler. Ayrıca altın binlerce milyar yıl boyunca bozulmadan kalır! Dış ortamdan etkilenmez, paslanmaz! Şayet iddia edilen eski uygarlıklar var olsaydı elimizde milyonlarca kadın altın süs eşyası veya altın eşya olurdu en azından yani. Birde verilen HY linki ve bilimsel açıdan başkalarını bilmem ama ben pek bakmıyorum bile öyle yerlerdeki iddialara.

    ………………
    Beyin ameliyatı, nakline hiç girmeyin! Bunu yapacak kişi milyonlarca sayfa bilgiyi ve yüzbinlerce eseri mutlaka bize bırakırdı. Kasaba girip " çek bir kilo dana kıyma" deme işi değildir bir beyin ameliyatı!

    Tüm bu söylenenlere en iyi ve acımasız cevabı Psionic vermiş;

    şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik

    7) “ Dinazorlarla insanlar"mış" da, 500 milyon yıllık çekiç"miş" de vs. vs.

    Bahsettiğiniz dönemlere ait insan fosili var mı?

    Bu nedir ya? Herşeyin aynı anda yaratıldığını mı ispatlama çalışıyorsunuz bir yandan da evrime taş atarak?

    Abi adamlar o kadar gelişmiş ki zamanda yolculuk yapıyorlar helikopterleri, uçakları, denizaltıları her bir teknolojik zımbırtırları var, çocukları iphone, mağaralarda plazma tv, arenada 3d sinema, savaşlar insansız araçlarda yapılıyor,

    ama gel gör ki,

    oturup bunları elleriyle taşa çizmeye çalışıyorlar,

    öyle büyük teknolojileri var ki sadece taştan piramit yapıyorlar,

    öyle büyük bir teknolojiki arkasında hiçbirşey bırakmıyor, onları anımsatcak şeyler hariç!,

    Gergedana file, dinazor deniyor niye insan eskiden de yaşardı, evrim çürüdü,

    beyin ameliyatı kaç milyar yıllık"mış" çok meraklandım? bir de kafaya saplanan mızraklardan olmasın o zamanın mızrakları çok güçlü ve kalın, tabi bilginiz varsa.

    Piramitlerin yapılışıyla alakalı belgeselin linklerini verdim oturdunuz izlediniz ve böyle yapılmadığına mı karar verdiniz? “



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Ocak 2011; 5:48:19 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.