Şimdi Ara

PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK; (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
17.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk defa duyuyorum.
    Okudum.
    Eh hiç ilgimide çekmedi.

    Yani daha fazla yazacak kadar bile ilgi uyanmadı...

    Dur biraz zorlıyayım:
    Yarını gör, anı yaşa.
    Geçmişide bil ama o kadar eskisi ile uğraşma güzaf...

    İnsanlar bu efsanelere kanacak çünkü içlerindeki bu heyecanı söndürecek her laf güzaf...

  • Belki devamı ilgini çeker El Cezeri, özellikle de sahte taşların hazırlanışları, bu kısım biraz neşeli gerçektende! Ama haklısın ne dersek diyelim inananları çıkacak sahte taşların!
  • Yukardaki ICA taşıları savunucularının söylemedikleriyle uzun hikayesini de ben anlatayım!
    Sahtekarlığın olduğu yerde sahtekarlıkla kesinlikle birarada olan tek birşey vardır o da BELİRSİZLİKTİR.

    1) Taşların ortaya çıkış zamanı belirsizdir;

    " Another specific part I would address is the Ica stones, collected by Dr. Javier Cabrera Darquea near the village of Ica in Peru, which show ancient drawings of humans hunting or otherwise interacting with living dinosaurs. Here is an excerpt from the article you linked to:
    quote:
    In 1571 the Spanish conquistadors brought back stories that there were stones with strange creatures carved on them found in this region of Peru. Today, over 1100 such stones were found by Dr. Javier Cabrera. In the early 1930's, his father found many of these ceremonial burial stones in Ica's numerous Peruvian tombs and noted that dinosaur-like creatures were represented on some of them."

    1571'lerde taşların bulunduğu bölgeden üzerinde garip yaratıkların resimleri bulunan taşlar olduğu hikayeleriyle dönmüşler İspanyol fatihler vatanlarına. Dr. Cabrera'nın taşları toplamasını ise 1930'larda babasından, veya 1960'larda köylü birilerinden bu taşları almasıyla başlatan pekçok hikaye mevcut.

    2) Taşların adetleri belirsizdir. 4 satır yukarda en düşük rakam olarak 1100 adet taş var denilmiş! Ama birçok yerde bu rakamlar 1100-11000-13000-15000-20000 ve en yüksek olarakta 50000 adede ulaşmaktadır! En son palavra ise 50-60000 taş olduğu ama bunların 11-12000'inin gerçek gerisinin sahte olduğudur.

    3) Taşların bulundukları yer belirsizdir! Mağaradan, eski ırmak yatağına, eski Peru mezarlarına kadar birçok dedikodu dolaşmaktadır, ama Bilim insanlarının akınına uğrayacak böyle bir yerin hala bilinmemesi saçmadır, sahtekarlık kanıtıdır. Kimse saçma sapan yok bulunursa Bilimler dağılır vs. gibi düşünmeme örnekleri öne sürmesin, böyle bir olaya ilk ilgi Bilim İnsanlarından gelir Peru dağ köylüsünden değil!

    4) Taşların üzerindeki resimlerin taşlar kadar yaşlı olabileceği raporunu verdiği iddia edilen Alman Laboratuarının hangi laboratuar olduğu, raporunun özet veya tam metni veya ciddi bir Bilimsel otoritenin bu konudaki açıklaması ortalıkta yoktur, bu da belirsizdir!
    Oysa dünyaca tanınan bir Laboratuardan asıl bir taş için alınacak tek bir rapor bile bu olayı açıklığa kavuşturur! Bunu yapmak yerine dır-dır lastik gibi olayı sağa sola çeken tartışmalara yol açacak önerilerde bulunmak sahtekarlığın kanıtıdır.

    5) Taşları kimin bulduğu da belirsizdir, Dr. Cabrera toplayıcı olarak ortalıkta gözüksede, yukarda 1930'lardan itibaren toplanmaya başlandığı dikkate alındığında babasının kimden aldığı bilinmemektedir. Ama Dr. Cabrera'nın taşları şunlardan aldım dediği 2 Perulu köylü vatandaşa biraz sonra geleceğiz.

    Sonuç olarak tüm bu belirsizlik sahtekarlığı örtmek, gizlemek içindir!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bethrezen


    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    @bethrezen;

    Ama o yazıyı yazan hatun "güzellik uzmanı", aklıma bir filmde gördüğüm FBI eğitmeninin FBI personel adaylarına " bu sınavı geçemezseniz güzellik uzmanı olursunuz " deyişi geldi. Benim yukarda başlangıç olarak verdiğim yani bölgenin tarihi eser taklitçiliği, sahtekarlık, özelliklerinin kısa bir tanıtımı olan araştırma en azından Oxford Üniversitesi destekli.
    İşin aslı bu konuda yapılmış ve malzemenin sahtekarlık olmadığını destekleyen 1 adet bile ciddiye alınacak bilimsel araştırma yok. Sizin verdiğiniz linkte " resimler alttaki kaya ile aynı tarihte yapılmış olabilirler " ( ki bu gerçek olsa tarih yeniden yazılırdı! ) ifadesini destekleyen ciddi bir veya birkaç laboratuar tarafından verilmiş rapor yok, ben hiçbir yerde ciddi bir araştırmaya rastlamadım bu konuda.
    Ben çok doğal olarak konuyu taşlar ve resimleri üzerinden sürdüreceğim, sağa-sola sapmayacağım, yakındaki düzlüklerdeki resimler, veya taşların bulundukları yerin özellikleri filan beni ilgilendirmiyor ve zaten taşlar ve resimler herşeyi yeterince açıklamaya yeterliler, ayrıca taşın bulunduğu yere, çamuruna vs. bakmaya hiç gerek yok.
    Ama sizin bölgeyi bildiğinizden muhtemelen haberdar olabileceğiniz birşeyi de buraya ilave edeyim. O bölgede geçmişte olan bazı Tıbbi büyük yolsuzluklarda bazı Alman kalite denetimi ve sertifikasyonu şirketleri kullanıldılar diye biliyorum. Demek istediğim o ki 1-2 Alman laboratuarından yolsuzlukla yukardaki rapora benzer birşeyler alınabilir ama bu rakam asla 3-4 laboratuar olmaz. Bu paragraf yalnızca size yazıldı ve uyanık bir arkadaşın " bak şurada şunu demişin " diye bu paragrafı örnek veren konuyu uzatmaya yönelik görüşlerine cevapta vermiyeceğim.


    Guzellik uzmani mi? Vallahi bilmiyordum

    Neyse konu hakkinda arastirmalarim devam etmektedir. Yeterli bilgiye ulasinca bu baslik altinda paylasicagim.

    Saygilarimla


    zaten bilmemeniz gerekiyordu!

    arkadaş zamana müdahale edip bir düzensizlik yaratmasaydı hiç bir zaman bilemeyecektiniz...


    o kadar yazılmış;

    buna rağmen yeterli bilgiye ulaşacağınızı ümit ettiğinize göre asıl amacınız inandığınızı ispatlama çabası olsa gerek.

    bence o cümleyi silin,

    sadece okuyun.

    eminim daha stressiz olacaktır...




  • taşlar bildiğim kadarıyla gerçek. çünkü bukadar çok taşı adamın yapması ımkansız çünkü çok fazla varmış... siriusufo'da yayınlandığına göre gerçek olmalı....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helloween
    taşlar bildiğim kadarıyla gerçek. çünkü bukadar çok taşı adamın yapması ımkansız çünkü çok fazla varmış... siriusufo'da yayınlandığına göre gerçek olmalı....



    Sirius Ufo ya baktım orada yalnızca Peru başkenti Lima'da gözlemlenen UFO filosu var! ICA taşları ile ilgili birşey bulamadım!
    Taşlar, belki görmüşsünüzdür bizim Hacı Bektaş yumurtalarından daha az zamanda hazırlanabiliyorlar, çalışan yöresel usta adedi ve neredeyse 80-90 yıldır süren bir iş olduğundan ve bir köylünün deyimiyle " bir taş yapmak toprak ekmekten daha çok para getiriyorsa " internette geçen en üst rakam olan 50-60000 taş fazla değil az sayılır.
    Çok sayıda taş ustası söz konusu olayda, yoksa 1-2 kişi değil taş ustaları.
    Taşlar çok kolay ve çabuk hazırlanabiliyorlar, altta tarifini vereceğim zaten! Ama " eskitme aşamasını " evde denemenizi tavsiye etmem!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 1 Ocak 2011; 18:48:01 >





  • Yukarda “ayrı bir vaka “ olarak değerlendirilmesi gerekir dediğim Ar_tryk mesajı tüm yanılgıları taşıyor bu konu hakkında ( veya alıntıda olabilir bu aralık forumda değil bu yüzden soramıyorum ona, ! ) altta;

    “ Ar-tryk;
    TAŞLARIN TARİHLENDİRİLMESİ Maalesef İca taşlarının tarihlenmesi şu an için mümkün değil. Karbon 14 metoduyla tarihleme sadece cismin içerdiği organik maddelerle mümkündür.Taşların tarihlendirilmesi ise, bulunmuş oldukları yöredeki toprak analizleri sonucunda yapılabilir.Taşlar erezyona uğramış bir dere yatağından geliyor olabilir.(Yada bilinmeyen bir mağaradan.Hangisine inanmak size kalmış.) Bu sebeple geldiği yer bilinmediği için toprak analizi yapılıp tarihlendirmek imkansızdır.Taşların anlamı inanılmaz gibi.Hatta ciddi bir inanılmazlık.Eğer gerçekseler, dünya taihini yeniden yazmak gerekecek......”

    “ ....Üstelik koruyucu tabaka meseleside var ortada. Bu konuda ancak bilim, çok derin ve kapsamlı bir araştırma sonucunda bir karara varabilir... “


    Saçmalık. Hepsi yanlış! Başıda yanlış, sonuda!

    Yalnızca Ica taşlarının tarihlendirilmeleri tabii ki mümkündür. Yapıldıkları andezit taşının Karbon 14 ile tarihlendirilmesi mümkün olmayabilir ama taşın tarihlendirilmesi için başka yöntemler de vardır ve bunlar kullanılabilirler. Ama bu taşın tarihlendirilmesi önemli değildir çünkü;
    ( Yeri bilinmeyen, yani düpedüz sahtekarlık için saklanan taşlar için ar_tryk her zamanki üslubuyla mağara veya dere yatağı vs. hangisine inanırsan demiş, yani, sallamak ve inanmak serbest eh, inancı da kimse sorgulamayacağına göre atış serbest! )
    Üzerlerindeki şekillerin yapıldıkları mürekkep veya boyanın analizi yapılabilir ve bu da defalarca yapılmıştır! Laboratuar Analizleri sonucunda bu boyaların modern zamanlarda kullanılan tiplerden oldukları anlaşılmıştır, 10-40 yıl arası bir ömür biçilmiştir bu şekillere, milyonlarca yıl değil! Bazıları o kadar yenidirlerki boya içeriğindeki suyu bile korumaktadırlar henüz, yani eski olmaları imkansızdır!


    " Üstelik koruyucu tabaka meseleside var ortada. Bu konuda ancak bilim, çok derin ve kapsamlı bir araştırma sonucunda bir karara varabilir “

    Yerlerdeyim!
    İnancın kübü bu olmalı!

    Bu zırvalıktır çünkü koruyucu tabakanın ne olduğunu sahtekarlar açıklamışlardır defalarca. Eski görünümü verilmek için taşlar kesildikten sonra bir kümese veya ahıra tavuk veya inek bokuna yatırılmaktadırlar. “ Ne olduğu tam anlaşılmayan koruyucu tabaka “ saf ve temiz tavuk ve inek bokudurlar! Umarım dille tadına bakmak laboratuar analizinin bir parçası değildir! Bilim o konuda derin araştırma yapmak zorunda değildir!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9
    quote:

    Orijinalden alıntı: neommy
    quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9
    Neommy 3 aydır bu konuyu bekliyordum kısmet bu güneymiş

    Yoksa 3 ay önce bir yerlerde ICA taşlarını araştırıyorum mu demiştim? O kadar eski yalnızca meşhur " Bilimin Bilmedikleri " konusu var yavv, oraya bir girende piramitlerde kaybolup çıkamıyor?

    Bir ara araştıracağım demiştin ama demesen bile araştıracağını tahmin ediyordum
    Araştırmanı biraz daha kapsamlı yaparsan bizde nimetlerinden faydalanabiliriz.


    Yavaş yavaş başladım araştırma koymaya bu konuya, ama neşelenmek isterseniz bir yukardaki bolca siyah-kalın yazılı ar_tryk yazısının değerlendirilmesini kaçırmayın derim!




  • resimle konuyu destekleyelim

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;




  • cinsel içerik var dikkat

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;




  • ilginc resimlere devam

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;




  • İlk kalp nakli, 2 Aralık 1967 günü, Güney Afrika'nın
    Cape Town kentinde Groote Schuur
    Hastanesi'nde Doktor Chnstian Barnard tarafından
    gerçekleştirildi.
    bu taşlar 1962 de bir çiftci tarafından nazca çizgilerine çok yakın bir mağarada buldu.daha sonra taşlar aşırı ilgi görünce hatta hükümet çiftciyi içeri atınca ama korktu yalan söyledi ama gerçeği söyledi"taşları" ben çizdim"dedi.yapılan araştırmada taşların çokluğu yüzünden bu adamın ömür boyu çalışsa dahi bu taşları bu titizlikte çizemeyeceği anlaşıldı.
    unutmayın ki bu çiftci adam yada köylüler taşları çizmiş olsa dahi bu dinazorları bu kadar detaylı ve kalbin yapısını bu kadar detaylı bilmesi gerekir.1960 yılında ve perudaki köylü halk bu taşları kendi çizdiyse bu kadar genel kültürü nereden biliyorlar?
    kendi yorumum :insanlar sahtekarlık öğreniyor.öğrendiklerimiz hep boş hep işe yaramaz.takmayın kafaya ıca taşlarını, nazca çizgilerini,bilimi ilimi.birileri bilimi ilimi yeterince öğrenip bize kararınca öğretiyor zaten.




  • bunlarda son

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;
  • taş bu kadar sene dayanır mı acaba.çin seddi veye her türlü kalenin surları bile zamanla çürüyor.taş nasıl dayansın o kadar sene
  • köylü kurnazlığı.
  • ben bu resimleri internet vasıtası ile yeni gördüm.perudaki köylüler 1962 yılında bu resimleri görüp taşlara çizmiş?gerçekten bu taşları çizenler sanatcı


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;











    Şeytanın en büyük hilesi,insanları aslında varolmadığına inandırmasıdır(kaizer soze)

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;


     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 7 Ocak 2011; 1:29:21 >




  • Fotoğrafa gelelim!
    Uzun zamandır bu fotoğraf internette dolaştırıldı ve hala da dolaştırılıyor, dinozorlar ve insanlar birarada yaşadılar görüşünün destekçileri tarafından araştırmadan soruşturmadan çeşitli dedikodular eşliğinde.
    Yukarlarda bu fotoğrafın bulunduğu alttaki web sitesinin adresini vermiştim zaten.

    http://www.omniology.com/LivingPterodactyls.html

    Fotoğraf tamamen uyduruk bir fotoğraf;
    Blair Cadısı filim yapımcılarınının FOX TV'de başlayacak olan yeni dizilerinin ( 1999'lu yıllar kastediliyor! ) reklamı için hazırlanmış fotoğraflardan birisi bu fotoğraf; Altta linkini verdiğim tartışmada uzun bir açıklaması var;

    http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.cryptomundo.com/wp-content/uploads/thunderbird_01.jpg&imgrefurl=http://www.abovetopsecret.com/forum/thread291149/pg1&h=377&w=560&sz=53&tbnid=h_41Y8xMnZziTM:&tbnh=90&tbnw=133&prev=/images%3Fq%3D%2522thunderbird%2Bpicture%2522&zoom=1&q=%22thunderbird+picture%22&hl=tr&usg=__lWCrTrAoT506rfFgTe37PS6EAgQ=&sa=X&ei=ZB0nTYzCN4qh8QODxJH0Ag&ved=0CB4Q9QEwAg


    Yukardaki uzun linkten aldığım kısa bölümde açıkça anlatılmış komedi! Yapımcının adı bile var!

    " As it turns out this photograph was a promotional tool of Orlando, Florida’s Haxan Production (producers of the movie The Blair Witch Project), to develop interest in their forthcoming sci-fi television program, “Freaky Links.” The series, first broadcast on Fox TV in 2000, involved the character “Derek Barnes,” an investigator of the unknown.

    The photograph was a hoax, using Civil War reenactors and a pterodactyl created as a prop exclusively for two episodes of “Freaky Links"...

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;




    Benzer başka bir fotoğrafta da sahtekarlık ancak 160 yıl kadar önceki basılı olduğu gazetede resim olmadığı ama iki kovboyun anlatımıyla ve tarifiyle iri-yarı bir kuş olduğu ( bizim köylü vatandaşın uzaylısınında sonuçta pelikan çıktığını hatırlatayım! ) uzun araştırmalarla bulununca açığa çıktı! Meşhur "Thunderbird " kuşu ( adı Kızılderili efsanelerinde geçen beraberinde şimşek ve yıldırımı taşıdığına inanılan kuş! );

    http://www.strangemag.com/strangemag/strange21/contents21.html

    Doğal olarak şunu sorabilmeliyiz. İnternette çok sayıda saçmalık dolanıyor. Bunlardan gerçek olanları sahtekarlıklardan nasıl ayırdedebiliriz? Şayet yukardaki gariban gazeteci gibi aylarca uğraşıp 1860'lı yılların Tombstone kasabasının gazetesini bulup " aa, burada iri yarı pterodaktil resmi yok " diyebilecek kadar lüksümüz yoksa temel bilimlere sarılabiliriz. Örneğin " Birer pençesinde 20 şer kiloluk iki kızı kapıp havalandı pterodaktil " ( bu dedikodu gerçekten var internette! ) denildiğinde, bunu yapabilecek kuşun ağırlığının en az 300-350 kg. civarında olması gerektiğini ve dünyada bu büyüklükte hiçbir kuş bulunmadığını ( geçmiş dahil ) bilmeliyiz. Dünyada yaşadığı bilinen en büyük kuş 100 kg. civarında ağırlığı 13 metreye yakın kanat açıklığıyla Quetzalcoatlus' tur...

    http://dinosaurs.about.com/od/aviandinosaurs3/p/quetzalcoatlus.htm

    Bu tür dinozorların 65 milyon yıldır canlısının yeryüzünde görünmediğinide bilmeliyiz!

    Son olarakta YouTube'de benzer türden binlerce resim-video vardır sahtekarlık ürünü olan; Meraklıları ve bol zamanı olanlar bakabilirler!

    http://www.youtube.com/watch?v=wR-NJ9NWQHw

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 16 Ocak 2011; 6:15:58 >




  • değerli donanımhaber üyesi neommy.bende bunu anlamıyorum insanları dolandırmak içi işi gücü bırakıp bu kadar taşı çizmişlermi?hemde 1962 senesinde.peruda bu taşlar müzede.birde müzeye koymuşlar?hakikatten bu adamlar manyak!

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;
  • resim boyutu büyük olduğu için tek tek resim atabiliyorum.

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;
  • b

     PERU ICA TAŞLARI, SAHTEKARLIK ve DOLANDIRICILIK;
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.