Şimdi Ara

Perte çıkmaması için Airbag Sensör Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiye kadar hava yastıklı aracım hiç olmadı.İnşallah alacağım araç airbagli olacak.Şimdi bazı durumlarda şehir içi kazalarda 30-40 km gibi yavaş hızla bir yere çarpıldığında airbaglerin açıldığını duydum.Bildiğim kadarıyla havayastığı açılan araç perte ayrılıyor.Bunun olmaması için hava yastık sensörleri tamamen iptal etmek yerine sadece ciddi kazalarda açılacak şekilde ayarlanabiliyormu?

• Zaten fabrika çıkışı olarak ciddi kaza durumunda açılacak şekilde ayarlanıyor. 30-40 km hızlarda bile ciddi zarar görebilirsiniz.

Neyse soru ayarlanıp ayarlanamaması olduğu için cevap vereyim. ECU ya müdehale ederseniz eden olmasın. Ama nasıl yapılır kolay mı zor mu bilmem.
  • hava yastığı açılan aracın perte çıktığını ilkkez duydum (alay etmek için demiyorum gerçekten öylemi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

hava yastığı açılan aracın perte çıktığını ilkkez duydum (alay etmek için demiyorum gerçekten öylemi)

böyle bir genelleme yok. doğru bir bilgi denemez yani.
  • Allah'ım ya, bizim millet gerçekten ne garip millet. Adam canını düşünmüyor da, arabayı düşünüyor.

Demek ki böyle bir otomobil almak, size bir beden büyük geldi.
  • K0rkunc kullanıcısına yanıt
    Hurda değil pert oluyor.
    Pert olması demek sigortanın yaptırma maliyetinin aracın maliyetinden pahalıya geliceğini düşünmesi nedeniyle aracın kasko parasını sahinine ödeyip aracı kendileri alıp satar.
    Havayastığı pahalı şeyler oldukları için hava yastığı patlıyınca yaptırmak yerine satmayı tercih ediyorlar pert aracı alan kişide aracı çıkma parçalarla genelde daha ucuza topluyor.

Birde konuyu açan arkadaş arabaya kasko yaptıracaksa pert olmasını neden dert ediyorsunuzki pert olunca kasko değerini alır çekilirsiniz.
    Yaptırmıcam derseniz kasko öyle bir ayar benim bildiğim mevcut değil sadece belki airbag algılıyacıları araçta daha arak bir yere yerleştirilir o da çözüm olmaz belki.Yani imkansız yapsanız bile o büyük kazada açılmayabilir.
  • Hava yastığı açılan araba illa perde ayrılacak diye birşey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hava yastığı sensörlerini ön şase ucundan söktürüp şöför ayak pedalı arkasına denk gelen podye ucuna taktırın. böylece araç akordeon olmadıkça yastıklar açılmaz. yan ve tavan hava yastığı sensörlerini ise komple söktürün zaten direksiyonu sıkıca tutarsanız sağa sola çarpmazsınız. takla anında ise hafifçe kafanızı öne eğin ve ayakları asla yukarıya çekmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

hava yastığı açılan aracın perte çıktığını ilkkez duydum (alay etmek için demiyorum gerçekten öylemi)

böyle bir genelleme yok. doğru bir bilgi denemez yani.

%90 diyebiliriz ama.
  • arkadaşım airbagın açılması hayatından daha mı önemli ? zaten o sensörler hasarın ciddiyetine göre açılıyor her vuruşunda açılmaz.
    Önden gelen darbe airbag sensörlerine geldiyse demekki şiddeti seni camdan dışarı fırlatacak veya kafanı göğsünü direksiyona veya cama vurmaya yetecek kadar güçlü demektir.

Airbagın amacı ztn kazada insanın minumum zarar almasını önlemek neden kapatmak isterki bi insan ? Warsın araba perte çıksın yeterki içindekileirn burnu bile kanamasın.
  • Herşeyin üçkağıdına kaçıyorsunuz. Dürüstlük sıfır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Allah'ım ya, bizim millet gerçekten ne garip millet. Adam canını düşünmüyor da, arabayı düşünüyor.

Demek ki böyle bir otomobil almak, size bir beden büyük geldi.

Kesinlikle katılıyorum gerçekten garip bir milletiz öldükten sonra yada sakat kaldıktan sonra ne yapmışım aracın pert mi olduğunu parasını mı..

Konuya gelirsek bir arkadaş demiş 30-40 km hızdaki kazalarda ciddi olabiliyor diye çok doğru demiş en basit örnek bu crash testinde yapılan testler yanılmıyorsam 60 km hızlar ile yapılıyordu düşünün 60 ile o hale gelebilen araç 30-40 ile de kötü sonuçlar doğurabilir.

Dediğiniz gibi o ayarı kolay kolay yapılmaz çünkü onların belirli bir standartları vardır. Ayrıca her airbagi açılmış araç per te çıkmıyor merak etmeyin.

• nk061 kullanıcısına yanıt
    bir oran belirlesek, bayağı yüksek bir sayı çıkar bence de ama ülkemizde kazalı arabaya bakış açısı yüzünden bence biraz da bu. yoksa avrupa'da, dünyada bizdeki kadar yüksek değildir diye düşünüyorum.
  • Airbag sensörüne göre değişir darbe sensörlüler ş.içi ufak kazalarda bile açılıyor G-sensörlüler hıza duyarlı açılır anormal ani hız değişimlerini takip eder misal 80 le giderken frene bastığınızda hızınız 3-5 sn. de 0 olur ama kaza olursa anında 80 den 0 a iner g-sensör devreye girer airbag açılır gereksiz açılıp sizi masrafa sokmaz Sensörü değiştirip darbe yerine hız sensörü takabilirmisiniz bilmiyorum ama piyasada genel olarak darbeli modelleri olur. g-sensör kullanan araç modellerini araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pua -- 19 Ocak 2014; 20:48:27 >
  • Herşey artık para oldu,arkadaşa hak vermemek elde değil.Yıllarca döküntü bir arabalara binmiş biri olarak şimdiki aracın hava yastığı sonucu pert olacağını duymaktansa hava yastığını sökerim daha iyi.

Bu peugeot 206 larda yolcu airbag i kapatılabiliyordu.Fakat ne sebeple kapatma tuşu koymuşlar çözemedim gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Herşey artık para oldu,arkadaşa hak vermemek elde değil.Yıllarca döküntü bir arabalara binmiş biri olarak şimdiki aracın hava yastığı sonucu pert olacağını duymaktansa hava yastığını sökerim daha iyi.

Bu peugeot 206 larda yolcu airbag i kapatılabiliyordu.Fakat ne sebeple kapatma tuşu koymuşlar çözemedim gitti

ön koltuğa çocuk koltuğu bağlanabilir olduğu için

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    tüm araçlarda ön yolcu koltuğu airbag kapatma tuşu vardır. ters konumda hareket eden bebek koltuğu için konulmuştur.

airbag açılınca bebe havaya uçmasın diye iptal ediliyor.

bir yakinim sürekli kapalı tutuyordu kendisi sürekli kaza yaptığı için en azından bir airbagden yırtarız diye düşünüyor.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Ş.içi kapatıp ş.arası yüksek hızlara çıktığınızda açabilirsiniz ama unutmamak kaydıyla :) belli hızdan sonra sesli uyarı verseymiş iyi edermiş. g-sensör kullanımı daha uygun
  • O çocuğun orada olması yasak 12 yaşına kadar
  • pua kullanıcısına yanıt
    doğru olabilir hiç bu açıdan yaklaşmamıştım. hem o çocuk oturmuyor ki yatıyor. mevzuatta yatmak da yasak değil heralde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.