Şimdi Ara

PERT OLMA ŞARTI NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
67.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cumartesi günü aracımla kaza yaptım. Arabayı aldığım yer sigorta şirketine araçta 8 milyara yakın masraf olduğunu faxlamışlar. Şimdi ordan gelecek cevabı bekliyoruz. Ya aracı yapın diycekler ya da perte çıkarın diycekler. Araç 2005 model kia picanto. Bu durumda pert olma şartı nedir? Bu arada aracın kasko bedeli 16.750. Ayrıca pert olursa kasko bedelinin tamamı ödenir mi? yani 16.750 mi ödenecek pert olursa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JLAudio® -- 1 Mayıs 2007; 18:55:31 >

• kesinlikle 16.750 ödemezler bir kere onu unut arabanın durumuna göre bakarlar pert edin yada yapın diye ama kazaya göre

aracın piyasa değeri kasko değerinden daha düşük olursa, o zaman kasko değerinin tamamını ödeyeceğini sanmıyorum. eksperin piyasa araştırması ve pazarlık gibi faktörlerin söz konusu olduğunu duymuştum.
  • Şöyle bir örnek veriyorum hemen: Parça ve işçilik fiyatlarını gidip servisten aldıklarında Corsaya 10 000 ytl masraf çıkarmışlardı, aynı orjinal parçaları ve işçilikleri başka bir yerden sorduğumuzda (özel bi servisten ve parçacıdan) 4 milyar çıkmıştı. Bizde kafamıza göre istediğimiz yerden aldık yaptırdık, parayıda aldık kaskodan. Gelip kendilerinin ota boka karışmaları çok saçma. Ayrıca lastik, klima gazı gibi şeylerinde parasını vermiyorlar. Arabanızı kendiniz ucuza yaptırabileceğinize inanıyorsanız, pert edildikten sonra ilk size teklif edicekler aracı satmak için. Alıp toplayıp satıp kar bile edebilirsiniz. Tabi kaskoyu ne kadar eleştirsekte bazı güzellikleride yok değil. Sanayide bol tanıdığınız olduktan sonra ve kaskoyu kullanmayı bildikten sonra herşeyi yaptırırsınız bilmem anlatabildim mi?

• http://forum.donanimhaber.com/m_4962617/mpage_12/key_/tm.htm

aracın akibeti ile ilgili cvbımı sigortacılık topiğinde yazıyorum....
    Aracın kasko değeri 21.000 YTL idi. Sigorta aracı perte çıkartmak istedi. Bizde tamam dedik o halde 21.000 YTL yi verin. Efendim araç o kadar etmiyormuş o nedenle sadece 14.000 YTL verebilirlermiş.
    Yetkili servis araçta 10.000 YTL lik hasar olduğunu belirtti. Biz ya 21.000 YTL verin yada aracımızı yaptırın diye ısrar edince dışarıda başka bir servise çekildi araç ve burada yapıldı. Sigorta parayı ödedi. Toplamda yanlış hatırlamıyorsam 6-7.000 ödedi sigorta özel servise.
    Ama poliçeyi iptal etti.

Şirket: Axa Oyak

geçmiş olsun sizede bu arada...
    aralık 2022 son 5 yılın rekoru,
    ocak ve şubat 2023'de tüm zamanların satış rekoru kırılamazdı.
  • tam o şekilde deil... bunun belli bir limiti var... dediğim gibi... her şirket sözleşmesinin içinde %... lik değerlerle pert etme şartını yazar....

mesela X şirketi araç bedelinin %65 i ile perte çıkarır kimi şirket %85 ile...
    quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

"hasarlı aracın değeri" + "hasarın tamir bedeli"> "aracın hasarsız hainin değeri" ise araç perte çıkar.

Orjinalden alıntı: Chino

21.000 için 14.000 teklif etmek gerçekten sigortacılık adına yıp ve komik bir durum......... yorum yapmayacağım....

geçmiş olsun sizede bu arada...

teşekkürler. onlar poliçedeki değere değil güncel değerine bakıyorlarmış
  • ben birşey sormak istiyorum malum ülkemizde tanıdıklar vasıtası ile birçok şey gerçekleşiyor acaba bu tür olaylarda da böyle şeyler oluyor mu ne bileyim amcanız yüksek bir mevkideyse ya da şirkette tanıdık varsa falan?
    kızmayın sadece merak ettiğimden soruyorum
    arkadaşlar sizin kasko anlaşmasında arcın pert olması halinde aracın kasko değeri yada aracın aynı modelinin sıfırını tedarik etmeleri gibi bi seçenek yok mu??Bende var yani pert olsa bile istersem aynısının sıfırını alabilecem
    hayatımda ılk defa umranıye camlıcaya gıttım orda ümraniye buyuk camlıca mevkıınnden asagı ınerken bı cadde geldı karsıma sağa baktgımda KISIKLI K.ÇAMLICA tabelası vardı bende oraya deılde sola doneyım dedım meger benım sola dondugum yer 3 şeritli ters yonmus yoldan asagı dogru ınmeye basladım ama yolda hıcbı sekılde grılmez tabelası gormedım sonra asagı ınerken sağa virajlı tunel geldı karsıma tunelden gırdım bı 60 mt daha gıttıkten sonra BMW yle kafa kafaya carpıstım.ben kendımı saga attım o da sola attı ama 2 serıtlı tunel oldugu ıcın kurtaramadık sonucta araçlarda hasar meydana geldı bugun bı trafık musavırını aradım bana dedı kı sen %100 kusurlu oldugun ıcın trafık karsı tarafın masrafını odemez moralım cok bozuk odeyecek durumum yok acaba boyle bısı varmı lutfen bana yardımcı olurmusnuz ???
  • arkadaslar karsı araç 2001 MODEL SİYAH BMW araçta sol ön sol arka kapı sol ön çamurluk sol dikiz aynası sağ çamurluk ve 2 yan hava yastıgı hassar mevcut...p.tesı gunu gonderdıler tamırcıye dun gelmıs exper bakmıs demıs bu aracı perte cıkaralım sımdı bu aracı bunlar 4 ay once 35000 lıraya almıslar hanı farzetkı 36000 olsun araçta hesaplamıslar 14000 lıra masraf var bu araç perte cıkarmı yada neye gore perte cıkarıyolar ???

Orijinalden alıntı: unsaldtekin

arkadaslar karsı araç 2001 MODEL SİYAH BMW araçta sol ön sol arka kapı sol ön çamurluk sol dikiz aynası sağ çamurluk ve 2 yan hava yastıgı hassar mevcut...p.tesı gunu gonderdıler tamırcıye dun gelmıs exper bakmıs demıs bu aracı perte cıkaralım sımdı bu aracı bunlar 4 ay once 35000 lıraya almıslar hanı farzetkı 36000 olsun araçta hesaplamıslar 14000 lıra masraf var bu araç perte cıkarmı yada neye gore perte cıkarıyolar ???

büyük ihtimal bakmazsın ama durumunu merak ettim

Orijinalden alıntı: unsaldtekin

merhabalar ben 11.09.2010 tarıhınde geceleyın bı kaza yaptım kazanın detayı soyle
    hayatımda ılk defa umranıye camlıcaya gıttım orda ümraniye buyuk camlıca mevkıınnden asagı ınerken bı cadde geldı karsıma sağa baktgımda KISIKLI K.ÇAMLICA tabelası vardı bende oraya deılde sola doneyım dedım meger benım sola dondugum yer 3 şeritli ters yonmus yoldan asagı dogru ınmeye basladım ama yolda hıcbı sekılde grılmez tabelası gormedım sonra asagı ınerken sağa virajlı tunel geldı karsıma tunelden gırdım bı 60 mt daha gıttıkten sonra BMW yle kafa kafaya carpıstım.ben kendımı saga attım o da sola attı ama 2 serıtlı tunel oldugu ıcın kurtaramadık sonucta araçlarda hasar meydana geldı bugun bı trafık musavırını aradım bana dedı kı sen %100 kusurlu oldugun ıcın trafık karsı tarafın masrafını odemez moralım cok bozuk odeyecek durumum yok acaba boyle bısı varmı lutfen bana yardımcı olurmusnuz ???

Bence trafik sigortası ödemiştir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.