Şimdi Ara

Pert olan aracın kalan kasko ve trafik sigortası süresi prim iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
12.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün @Citizen aklıma karpuz kabuğu soktu ve ölücülüğün dibine vurdu

2016 Eylül ayında aracım pert oldu ve kaskodan tam hasar bedelini aldım. Fakat aracım için pert kararı çıktığında 5-6 aylık kasko ve trafik sigortası prim günüm mevcuttu. Pert kararı çıktıktan sonra aracı kasko şirketine devrettim ve bütün poliçelerim(kasko ve trafik sigortası) iptal oldu.

Kasko ve trafik sigortasına ödediğim toplam bedel yaklaşık 2000 TL ve 5 aylık gibi kalan bir süreden hesaplasak yaklaşık 900 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. O parayla 4-5 kere depoyu doldururum

Kaskoyu aradım ve şu şekilde bilgi aldım.

"Aracınız tam hasar aldığı için tarafınıza ödeme yapılmış ve poliçeniz iptal edilmiş. Tam hasar nedeni ile ödeme yapılan poliçelerde, kalan prim gününün iadesini alamazsınız. Hatta aracınız tam hasar değil de 15 bin TL'lik bir hasar alsa ve bunu kasko poliçenizden yaptırsanız dahi belli bir onarım tutarı üzerinde hasar oluşur ise aracınız onarılır fakat kasko poliçeniz iptal olup, tekrardan kasko yapmanız gerekmektedir." şeklinde bir bilgi aktardı.

İkna oldum açıkçası ama aklımda da soru işareti yok değil. Trafik sigortamı aradım ama sanırım mesai saatleri dolduğu için ulaşamadım bir türlü. Yarında onlarla görüşeceğim.

• Kaskoda 1 yıl süre ile riski kasko firmasına satıyorsunuz. Yani "Bir yıl içerisinde başıma gelecek her türlü hasarı sen üstlen" diyorsunuz. Sonra risk gerçekleştiğinde kasko firması size ödemeyi yapıyor. Buradan sonra prim iadesi diye bir şey yok, siz kaskoyu kullanmış oluyorsunuz ve kasko üzerine düşeni yapıyor. Daha prim iadesi istenecek bir durum yok. Bu mantıkla 1 yıllık kasko satın alıyorsunuz, 7. gün araba perte çıkıyor. Kasko da ödemeyi yapıyor. Kalan 358 günün primini istediniz kasko da verdi. Şimdi sizin riskinizi 7 günlük prim için mi aldılar?

Trafik sigortası ise aracın pert olduğu kazada başka bir araca/çevreye zarar verilmemişse, yani trafik sigortası devreye girmemişse prim iadesi alınabilir.
  • Bugün trafik sigortasından 228 TL prim iadesi aldım. Aracı pert olan arkadaşlar için sıcak fırsat :)
  • Benimde araca pert kararı verildi. Şu an sovtajcı satış işlemlerini yapıyor. İşlemler bittikten sonra kasko ve sigortanın kalan tutarını normal araç satış yapılmış gibi geri alabilirim öyleyse. Tam olarak nasıl bir yol izlediniz yok derlerse ona göre yükleneyim bende. 2 aydır uğraştırıyor sigorta çünkü. Bunada yok diyebilirler.

Trafik poliçesinin kalan süresinin prim iadesi için aracın trafikten çekme belgesi yeterli olacaktır. Bu belgeyi trafik sigortası şirketinize göndererek talepte bulunabilirsiniz. Sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Eğer çıkartırlarsa şikayet edebilirsiniz.
    Teşekkürler bilgilendirme için. Kimi yerlerde kaskoyuda alırsınız diyor ama kimiside aynı sizin dediğinizi diyor. Allah kimsenin başına kaza vermesin. Hele sigorta şirketlerinin eline hiç düşürmesin. Sürekli telefonla arayarak 2 aydır anca işlemleri hızlandırdılar. İş sigorta kasko yapmaya gelince telefonda 2 dakkada yapıyorlar ama kaza sonrası her belgeyi ellerine istiyorlar. O yüzden bu geri alma olayındada sorunlar çıkarabileceklerini düşünüyorum. Örneklere göre hareket etmek istediğim biraz araştırıyorum.

Pert durumunda sadece trafik poliçesinden iptal iadesi alabilirsiniz.

Bu olay şirketten şirkete değişmez.
  • Kaskoda 1 yıl süre ile riski kasko firmasına satıyorsunuz. Yani "Bir yıl içerisinde başıma gelecek her türlü hasarı sen üstlen" diyorsunuz. Sonra risk gerçekleştiğinde kasko firması size ödemeyi yapıyor. Buradan sonra prim iadesi diye bir şey yok, siz kaskoyu kullanmış oluyorsunuz ve kasko üzerine düşeni yapıyor. Daha prim iadesi istenecek bir durum yok. Bu mantıkla 1 yıllık kasko satın alıyorsunuz, 7. gün araba perte çıkıyor. Kasko da ödemeyi yapıyor. Kalan 358 günün primini istediniz kasko da verdi. Şimdi sizin riskinizi 7 günlük prim için mi aldılar?

Trafik sigortası ise aracın pert olduğu kazada başka bir araca/çevreye zarar verilmemişse, yani trafik sigortası devreye girmemişse prim iadesi alınabilir.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Roland Deschain kullanıcısına yanıt
    Dün iadeyi aldım sonunda. Şirketten şirkete değişiyordu nerdeyse. Dediğiniz gibi kaskoyu değil sadece trafik sigortasının iadesini aldım. Fakat acente diretmesem onuda vermeyecekti. Öyle birşey yok siz para aldığınız için verilmez dedi. Ben diretip örnekleri gösterince bi şirkete soralım dendi. Yani bastırmasak alamıyorduk. İlgileriniz için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: rza_35

Dün iadeyi aldım sonunda. Şirketten şirkete değişiyordu nerdeyse. Dediğiniz gibi kaskoyu değil sadece trafik sigortasının iadesini aldım. Fakat acente diretmesem onuda vermeyecekti. Öyle birşey yok siz para aldığınız için verilmez dedi. Ben diretip örnekleri gösterince bi şirkete soralım dendi. Yani bastırmasak alamıyorduk. İlgileriniz için teşekkürler.
    Rica ederim,

Geçmiş olsun dileklerimle..

Arap Satisinda ikisini de iade alirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, benim de araç perte çıktı. Kaskoyu devreye soktuk ama kusur %100 karşı tarafta olduğu için karşı tarafın sigortası ödeyecek. Kasko şirketinin cebinden para çıkmayacak. Bu durumda kalan primi alabilirmiyiz.

Orijinalden alıntı: travian12

Merhabalar, benim de araç perte çıktı. Kaskoyu devreye soktuk ama kusur %100 karşı tarafta olduğu için karşı tarafın sigortası ödeyecek. Kasko şirketinin cebinden para çıkmayacak. Bu durumda kalan primi alabilirmiyiz.
    Kaskoyu kullanmadan sonlandırmış gibi olacaksınız yani. Arabayı satmış gibi. Kasko delinmeyeceğine göre alabilmeniz gerekir mantıken. Geçmiş olsun.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Kaskoyu kullanmadan sonlandırmış gibi olacaksınız yani. Arabayı satmış gibi. Kasko delinmeyeceğine göre alabilmeniz gerekir mantıken. Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim. Yani mantıken öyle olması lazım ama bakalım, başvuru yapmayı düşünüyorum, sonucu buraya yazarım.

merhaba benimde aracıma pert kararı verildi ve 65.000 teklif yapıldı piyasanın altında olduğu için kabul etmedim. Aracımı geri verin üzerinede 20.000tl verin dedim kabul ettiler muatabak imzaladık gönderdik. fakat şimdi araç senetli alındığı için üzerinde wowwo firmasının hacizi var biz senetleri ödüyoruz ve ödemeye devam edeceğiz . kasko şirketi aracı çekme belgeli yapın diyor sonra tekrar trafiğe alırsınız diyor. hacizli araç çekme belgeli olur mu acaba ? nasıl bir yol izlemeliyiz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.