Şimdi Ara

Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık Yapabilmek İçin Ne Yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
3
Favori
24.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 Senedir Oldum Olası Şu Konuları Hiç Yapamam ! Üstüne de Düşmedim Hiçbir Zaman. Geçen Sene Anlamak İçin Biraz Gayret Etmiştim Bir Kaç Şey Kaldı Aklımda Ama Sonra Tekrardan Bırakmıştım Çıkarsa Boş Bırakırım Düşüncesiyle... Bu Konuları Bilen Arkadaşlarım Bile Denemelerde Bu Konularla İlgili Çıkan Soruları Yapamıyordu . Sizin de Bildiğiniz Gibi Bu Konularla İlgili Çok Soru Çeşidi Var. Onlar Bildiği Halde Yapamıyorsa Ben Anlamadığım Halde Nasıl Yaparım Diye Hiç Üstüne Düşmedim Ama Son Girdiğim Denemelerde Önüme Hep Olasılık Sorusu Gelmesi ve Dershanede Bu Konuya Geçmemiz Üzerine Artık Çalışma Vakti Diyerekten Bu Konuda Ustalaşmış Kişilerden Bilgi Alıp Öyle Çalışayım Diyorum :) Konuya Nerden Çalışmalıyım ? ekol/körfez'e danışmayı Düşünüyorum İlk Olarak. . Sizce Nasıl Çalışmalıyım ? Hangi Kaynakları Takip Etmeliyim ? Elimde Mat-2 FEM simetri ve Güray Küçük'ten Bu Konunun Fasikülü Var.

Tavsiyeleriniz Nelerdir ? Gerçekten Artık Bu Konuları Tam Anlayıp Aradan Çıkarmak İstiyorum .

Şimdiden Teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKopru -- 22 Kasım 2012; 16:28:52 >

• Lys hazırlanırken bu konularda pek soru kaçırmayan birisi olarak söylüyorum ki bu konuları yapabilmek için herhangi bir formule falan ihtiyaç yok bence tek gereken şey mantığını kavramak , permütasyon ve kombinasyon da kötüyseniz zaten olasılık ta iyi olmak pek mümkün değil öncelikli olarak permütasyon ve kombinasyon konularını oturtmanız gerekir. Zaten belli başlı soru tipleri var biraz üzerine düşerseniz halledebilirsiniz bence. Ekolden çalışmanızı tavsiye ederim. Konuyu çalıştıktan sonra bol pratik yaparsanız oturur bu konular . Gerçekten mantığını kavramanız gerek bence soruyu gördüğünüzde kafanızda çözümü kurabilmelisiniz. Öyle anlar oluyordu ki hocaların çözemediği olasılık sorularını biz öğrenciler çözüyorduk. Mümkün olduğu kadar basit düşünün bence bu sorularda , tabiki bazı sorular var ki ufak detayları oluyor ama dediğim gibi mantığı oturursa detaylar da gözden kaçmıyor. Biraz karmaşık oldu sanki umarım faydam dokunur

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackleon53

Lys hazırlanırken bu konularda pek soru kaçırmayan birisi olarak söylüyorum ki bu konuları yapabilmek için herhangi bir formule falan ihtiyaç yok bence tek gereken şey mantığını kavramak , permütasyon ve kombinasyon da kötüyseniz zaten olasılık ta iyi olmak pek mümkün değil öncelikli olarak permütasyon ve kombinasyon konularını oturtmanız gerekir. Zaten belli başlı soru tipleri var biraz üzerine düşerseniz halledebilirsiniz bence. Ekolden çalışmanızı tavsiye ederim. Konuyu çalıştıktan sonra bol pratik yaparsanız oturur bu konular . Gerçekten mantığını kavramanız gerek bence soruyu gördüğünüzde kafanızda çözümü kurabilmelisiniz. Öyle anlar oluyordu ki hocaların çözemediği olasılık sorularını biz öğrenciler çözüyorduk. Mümkün olduğu kadar basit düşünün bence bu sorularda , tabiki bazı sorular var ki ufak detayları oluyor ama dediğim gibi mantığı oturursa detaylar da gözden kaçmıyor. Biraz karmaşık oldu sanki umarım faydam dokunur

Hmm... Peki Mantığını Tam Oturtmam Ne Kadar Zamanımı Alır Geçen Sene Bayağı Zorlamıştım Kendimi Baktım Olmuyo Direk Bırakmıştım.. Bol Soru Çözmeden mi Geçiyor Bu İşin Yolu Yoksa Etkili Öğrenmeden mi ? Çünkü Geçen Seneden Biliyorum Soru Çözerken Bayağı Detaya Takılıyodum , Önceden Topluyorduk Şimdi Neden Bunları Çarpıyoruz Gibisinden Birbirine Giriyordu Hep

• Bol soru çözmek sizi tabiki hızlandırır ve daha rahat görürsünüz detayları , ne kadar sürer tam bilemiyorum kişiden kişiye değişir herhalde bu konuda iyi olan bir arkadaşınız varsa size inceliklerini anlatmasını rica edebilirsiniz yada öğretmeninizden. Permütasyon sıralama kombinasyon seçme mantığını kurarsanız sorularda gerisi gelir. Olasılık dedğimiz olay zaten bu iki konu kullanılarak çözülür genel olarak bir kaç özelliği var onlarıda öğrenirsiniz. Bir de ekolhoca mı ne bir site vardı online dersi anlatıyordu oradan dinlemeniz faydalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackleon53

Bol soru çözmek sizi tabiki hızlandırır ve daha rahat görürsünüz detayları , ne kadar sürer tam bilemiyorum kişiden kişiye değişir herhalde bu konuda iyi olan bir arkadaşınız varsa size inceliklerini anlatmasını rica edebilirsiniz yada öğretmeninizden. Permütasyon sıralama kombinasyon seçme mantığını kurarsanız sorularda gerisi gelir. Olasılık dedğimiz olay zaten bu iki konu kullanılarak çözülür genel olarak bir kaç özelliği var onlarıda öğrenirsiniz. Bir de ekolhoca mı ne bir site vardı online dersi anlatıyordu oradan dinlemeniz faydalı olabilir.

Tamamdır Hocam Çok Teşekkür Ederim

Diğer Arkadaşlardan da Yardım Bekliyorum Eklemek İstedikleri Varsa Eğerr

• Valla benim en zorlandığım konuydu fem simetride hatta sıkılıp çözmemiştim ancak lys de doğru yaptım hepsini zor sormuyorlar temel şeyler soruluyor her zaman ösym nin yaptığı gibi.

Ha bu konu hakkında neler biliyordum, soru çözmediğimi söyleyebilirim sadece 10.sınıftayken sınava çalışmıştım ve deneme deneme yapamadığım sorulara hocaya sordum.

Bildiklerimi de söyleyeyim bak ezberi de pek sevmeyen genelde mantıksal çıkarım yapan biriyimdir

permütasyon: seç sırala
    kombinasyon: sadece seç

permütasyonda seçip sıraladığından dolayı sonuç sadece seçmeye göre daha büyük çıkmalı o yüzden paydayı ekstra bir şeyle çaprmıcaz (mesela 5 in 3 lüsü derken payda da kombinasyonda mı permütasyonda mı 3! çarpanı olacak diye düşünürken zaten her ikisinde bir kere (5-3)! çarpanı olacak permütasyonda eğer payda da tekrar bır 3! çarpanı olsaydı sayı küçülürdü ancak hem seçip hem sıraladığımızdan kombinasyona göre daha fazla sonuç elde etmeliyiz demek ki sayı büyük çıkmalı yani payda da ekstra bir çarpım olmamalı)

Olasılıkta da bizden istenen/tüm olasılık yapıyorsun. Bağımlı bağımsız gibi şeyler var çıkmayacağını tahmin ederek pek bakmamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Valla benim en zorlandığım konuydu fem simetride hatta sıkılıp çözmemiştim ancak lys de doğru yaptım hepsini zor sormuyorlar temel şeyler soruluyor her zaman ösym nin yaptığı gibi.

Ha bu konu hakkında neler biliyordum, soru çözmediğimi söyleyebilirim sadece 10.sınıftayken sınava çalışmıştım ve deneme deneme yapamadığım sorulara hocaya sordum.

Bildiklerimi de söyleyeyim bak ezberi de pek sevmeyen genelde mantıksal çıkarım yapan biriyimdir

permütasyon: seç sırala
    kombinasyon: sadece seç

permütasyonda seçip sıraladığından dolayı sonuç sadece seçmeye göre daha büyük çıkmalı o yüzden paydayı ekstra bir şeyle çaprmıcaz (mesela 5 in 3 lüsü derken payda da kombinasyonda mı permütasyonda mı 3! çarpanı olacak diye düşünürken zaten her ikisinde bir kere (5-3)! çarpanı olacak permütasyonda eğer payda da tekrar bır 3! çarpanı olsaydı sayı küçülürdü ancak hem seçip hem sıraladığımızdan kombinasyona göre daha fazla sonuç elde etmeliyiz demek ki sayı büyük çıkmalı yani payda da ekstra bir çarpım olmamalı)

Olasılıkta da bizden istenen/tüm olasılık yapıyorsun. Bağımlı bağımsız gibi şeyler var çıkmayacağını tahmin ederek pek bakmamıştım

Evet Anladımm Mantıken de Öyle Olması Gerekiyor Zaten Ben de Ezber Yapamam Hiç Ama Mantığını Bi Kavradım mı Çok Zor Unuturum :) İnşallah Halledeceğiz Bu Konuyu da Hocam Teşekkürler :)

Permütasyon : Seç Sırala

Kombinasyon : Sadece Seç

Bunu da Prensiblerimiz Arasına Alalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Simetri aldım ordan bakıcam hala başlamadım ama temel olarakta iyi bilmediğim bi konu ordan çalışacağım.En azından her soru tarzını gösteriyor ordan çalışıp yaparım heralde ama simetri gayet iyi kitap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustercyl

Simetri aldım ordan bakıcam hala başlamadım ama temel olarakta iyi bilmediğim bi konu ordan çalışacağım.En azından her soru tarzını gösteriyor ordan çalışıp yaparım heralde ama simetri gayet iyi kitap.

Ben de Oradan Yararlanacağım Bakalım . . .
  • Yapamadığım tek konu
  • Oturup 1 günde Karekök MPS 11.sınıftan bitirdim bu konuları açıkca bana matematikteki problemlerden sonra en kolay konu gibi geldi nesine zorlandınız anlamadım ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0609

Oturup 1 günde Karekök MPS 11.sınıftan bitirdim bu konuları açıkca bana matematikteki problemlerden sonra en kolay konu gibi geldi nesine zorlandınız anlamadım ki

problemlerle birlikte en kolay konu bence de. keşke hep bunlar çıksa. çalışmadan yapılan konular bunlar.
  • Ben 11. Sınıfım çok zor soruları olmadıkça soru kaçırmıyorum. Bol bol soru çözdüm 3-4 farklı kaynaktan bitirdim o yüzden artık bazı soruları gözüm kapalı çözebiliyorum. Bence bol soru çözülünce halloluyor bu konu

• Orta parmak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.