c2d işlemciler çok daha hızlıdır ve çok daha az güç harcarlar. pentium d ise üretimden kalkmakta olan bir işlemcidir. almanı tavsiye etmem. 123 usd ye git 4300 al raat et
quote:
Orjinalden alıntı: odrin34
c2d işlemciler çok daha hızlıdır ve çok daha az güç harcarlar. pentium d ise üretimden kalkmakta olan bir işlemcidir. almanı tavsiye etmem. 123 usd ye git 4300 al raat et
Pentium D taa 2000 yılına dayanan bir mimaride olduğu için alınmamalı, elden çıkarmaya çalıştıkları için fiyatı bu kadar düşük. Üstelik İntel'in yeni çipseti P35'i taşıyan anakartlarda çalışmıyor.
herşeyden önce arkların dedii gibi pentium d piyasadan çeklmek üzere ve intelin çift çekirdek die piyasaya sürdüü ilk işlemci ve sanal bellek kullanır.core 2 duo doğal çift çekirdek yapısına sahiptir.aynı zamanda core 2 duo 1066 mhz iken dual core 800 mhz dir.ve core 2 duo daha az enerji harcar onun dışında daa az ısınır.
bir ayrıntı daa intelin yeni çıkardıı 6320 ve 6420 core 2 duolar 4 mb ön belleke sahip.
3 çekirdeklisi bile çıkıcak artık ne pentium d si yaw
Pentium D taa 2000 yılına dayanan bir mimaride olduğu için alınmamalı, elden çıkarmaya çalıştıkları için fiyatı bu kadar düşük. Üstelik İntel'in yeni çipseti P35'i taşıyan anakartlarda çalışmıyor.
çalışıyor merak etme,ben de çalışmaz diye düşünüyodum,bütün anakart üreticilerinin ürünlerinde P4 ,celeron ve PD ile çalışacağını gösteriyor
p.D alma derim bazı kişiler memnun değil kulama pek de iyi gelmiyo tabi AMD ye göre de düşün derim
quote:
Orjinalden alıntı: kamikazeden
quote:
Orjinalden alıntı: nForcer
çalışıyor merak etme,ben de çalışmaz diye düşünüyodum,bütün anakart üreticilerinin ürünlerinde P4 ,celeron ve PD ile çalışacağını gösteriyor
yakında c2d lerinde fişi çekilcek bir banyoya gircekler çıktıklarında 1333 olarak geri döncekler
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: kamikazeden
quote:
örnek bitane verdim, asus , gigabyte , msi sitelerine girip P35 yongalı anakartlardan birine girerek cpu support bölümünden p4 , pd ve celeron tarzı işlemcilerin kullanılabileceğini görebilirsiniz.
o haberi ben de hatırlıyorum,vakti zamanında okuyup üzülmüştüm ama anlaşılan intel vazgeçmiş , zaten piyasadan çektiği işlemcileri için desteği çekmemesi iyi olmuş,yoksa hepten sistemi bi anda değiştirmek gerekicekti.Güzel
quote:
ohaaaaa ne 2000 yılı ya 9xx serisi mimari farklı 8xx serisi ayrı
Bu işlemcilerin çekirdeksiz olanı yok mu yahu ?
quote:
Orjinalden alıntı: zaferce
Bu işlemcilerin çekirdeksiz olanı yok mu yahu ?
quote:
Orjinalden alıntı: Caner***
quote:
ohaaaaa ne 2000 yılı ya 9xx serisi mimari farklı 8xx serisi ayrı
Pentium D 8xx ve 9xx serisinin ikisi de Pentium 4'lerin Netburst mimarisinde. İlk Pentium 4 2000 yılında çıktığına göre Pentium D'lerin mimarisi de 2000 yılına dayanmakta.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme