Evet arkadaşlar bugün sizlere İntel Pentium E6300 R0 revizyonlu Wolfdale çekirdekli işlemcisinin nasıl O.C olacağını anlatacağım. Öncelikle elinizde kesinlikle olması gerekenler ve bende bulunanlar : En az 400 W PSU (Xigmatek X-Calibre +12V 360W) Stok olmayan soğutucu (Xigmatek Apache III) Ram O.C istiyorsanız ram soğutucu blokları. (Xigmatek Dragoon N422) ************************************************************************************************************ Şimdi gelelim voltajlı ve voltajsız O.C'a. Benim anakartım MSİ G31 TMP21 , yani G31 çipsetli bir anakart. Genelde 775pin için P45 tercih edilir rahat O.C olması için. ************************************************************************************************************ Voltajsız kullandığım değerler : 334 FSB X10 Çarpan 12:10 FSB:DRAM Ratio > @401 mhz (802) @3.35 gHz ************************************************************************************************************ Voltajlı ise : 1.250000000V 333 FSB X10,5 Çarpan 12:10 FSB:DRAM Ratio > @401 mhz (802) @3.50 gHz ************************************************************************************************************ Benim tavsiyem kesinlikle voltajsız kullanımdır. Ömrü daha az kısalır işlemcinin. Sıcaklık değerleri ve test sonuçları : ************************************************************************************************************ Oda sıcaklığı 18-20 derece arası oluyor genelde. Bu değerlerde oyunlarda 40 dereceyi geçtiğini görmedim. Umarım faydalı olmuştur
bendede e6320 islemci ve g31m e2sl anakartla 7 carpan var. ben 3.00 ghz fsb 1733mhz 7x428 kullaniyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >