Şimdi Ara

Pentax k-x mi Fuji s200exr mi??!!!Professional kişiler aydınlatın şu cahil kardeşinizi:D:D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım herkesin cevabı k-x olcak.Bende haftalardır s200exr araştırmaktayım.Sonra bi HS-10 fırtınası koptu.Sonra bi de baktım ki k-x.Çok beğenilen bi makine(Topicte yorumlara bakarsak).Benim sorum lens olayı ile ilgili olacak.ABD de bi sitede buldum 18-55 mm kit lens denen olayla 465$.Ama bu lens ne kadar iş yapar?Mesela zoom 55/18 oluyomuş.Yani 3x optic zoom mu yapacak?(Bi ay resmi çekilmezz sanırım:D)Macro çekmeyide seviyorum.Bu lens macro çekmicek mi?Sırf macro çekerken başka lens mi takacağım?Ayrıca gece çekimlerinin çok iyi olmadığını da duydum.Sizce DSLR a girmeden gidip s200EXR mu alayım yoksa k-x mi?Macro,zoom,manzara fotoları için mesela kaç lens ve ne kadar maliyet gerekir(ABD den alacağım alırsam).Aydınlatan biri olursa çok sevineceğim.Şimdiden tesekkurler....
    Ayrıca ilk dslr makinem olcak alırsam(Giriş seviyesi olacağından çok zorlanmam sanırım)

• Her ne kadar K-x kullanmamış birisi olsam da 2 aydır incelediğim kadarıyla tavsiye edebilirim. İlgili başlık altında arkadaşların paylaştığı fotolara baktıysan kalitesi hakkında az çok seninde bilgin vardır. Zoom olayında dediğin gibi 55/18 miktarında zoom yapmakta kit lensle..Gece çekimleri gayet başarılı bence ki eşdeğer olabilecek cihazlara nazaran yüksek iso değerlerinde düşük noise ile çekmekte.. Makro ve zoom lens hakkında diğer arkadaşlar görüşlerini belirteceklerdir.. Maddi bakımdan sorun yaşamıyorsan eğer dslr like ile başlamaktansa K-x i öneririm...
  • kx diğer cıhaza göre gece çekimlerinde çook daha başarılıdır. hatta giriş seviyesi dslr lerde en başarılı gövdelerdendir.
    dslr nin mantığı zaten her işi için ayrı lens ile kaliteyi yakalamaktır. telezoom için ve macro için ayrı lensler alman gerekir. tabi bu harcadığın para obtik olarak o fujiden daha fazla kalite sunacaktır.
    ayrıca k-x gibi kaliteli bir kit lens ile 1 ay niye fotoğraf çekemeyesiniz anlamadım. fuji alsanız her zaman en dar açıyımı kullanacaksınız(maximum zoom).
    en dar açıyı(maximum zoom) surekli kullanan kişiler çoğunlukla kuş fotoğrafı gibi yaklaşmaları sorun yaratacak objelerdir. k-x ile gelecek olan kit lens günluk hayat için en ideal lenstir. 18-55mm yi bi 70-300 göre çok daha fazla kullanacaksınız bence
    anlaşılan like üreticilerinin kullandığı 12x, 18x gibi yanıltıcı ve bi anlam taşımayan ifadeler sizin kafanızı karıştırmış. lens konusunda ayrım ve bilgi sahibi olmak için ilk önce açı kavramını araştırmanız lazım
    bu arada fotoğrefa resim demeniz bağzılarının tepkisini çekebilir.
    yazdıklarımı ukalalık gibi anlamazsınız işalah. sadece yardım etmeye çalışıyorum. bağzıları bu tarz şeyleri yanlış anlayabilmekte. ben sadece kavramları daha iyi anlamanız için ve doğru tercihi yapmanız için size tavsiyede bulunmaya çalıştım
    daha fazla bilgi yazabilirdim ama çok kavrma ve detay olacağı için kısa tutmaya çalıştım. fujiye göre her zaman tavsiye ederim k-x i. ama ilk önce dslr nin neler sağladığını daha iyi anlamanız için araştırmak lazım.

• bu yüzden ilgili başlığı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. 25 sayfa civarinda olması gözünüzü korkutmasın kesinlikle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

kx diğer cıhaza göre gece çekimlerinde çook daha başarılıdır. hatta giriş seviyesi dslr lerde en başarılı gövdelerdendir.
    dslr nin mantığı zaten her işi için ayrı lens ile kaliteyi yakalamaktır. telezoom için ve macro için ayrı lensler alman gerekir. tabi bu harcadığın para obtik olarak o fujiden daha fazla kalite sunacaktır.
    ayrıca k-x gibi kaliteli bir kit lens ile 1 ay niye fotoğraf çekemeyesiniz anlamadım. fuji alsanız her zaman en dar açıyımı kullanacaksınız(maximum zoom).
    en dar açıyı(maximum zoom) surekli kullanan kişiler çoğunlukla kuş fotoğrafı gibi yaklaşmaları sorun yaratacak objelerdir. k-x ile gelecek olan kit lens günluk hayat için en ideal lenstir. 18-55mm yi bi 70-300 göre çok daha fazla kullanacaksınız bence
    anlaşılan like üreticilerinin kullandığı 12x, 18x gibi yanıltıcı ve bi anlam taşımayan ifadeler sizin kafanızı karıştırmış. lens konusunda ayrım ve bilgi sahibi olmak için ilk önce açı kavramını araştırmanız lazım
    bu arada fotoğrefa resim demeniz bağzılarının tepkisini çekebilir.
    yazdıklarımı ukalalık gibi anlamazsınız işalah. sadece yardım etmeye çalışıyorum. bağzıları bu tarz şeyleri yanlış anlayabilmekte. ben sadece kavramları daha iyi anlamanız için ve doğru tercihi yapmanız için size tavsiyede bulunmaya çalıştım
    daha fazla bilgi yazabilirdim ama çok kavrma ve detay olacağı için kısa tutmaya çalıştım. fujiye göre her zaman tavsiye ederim k-x i. ama ilk önce dslr nin neler sağladığını daha iyi anlamanız için araştırmak lazım.

DSLR den korkmaktaki en büyük nedenimde anlattıklarınız zaten.Açı tele zoom hiçbirini bilmiyorum:S
    Ukalalık kesinlikle değil hocam.Kuşkunuz olmasın:DHiç birşey bilmiyorum ben:D:D
    Ay olayına gelince s200 örnek foto larında var dı .Adam full zoom yapmış ay çok orjinal çıkmış.18-55 3x zoom yapacaksa doğal oalrak çekemeyecektir diye düşündüm.25 sayfayı okumaluyım sanırım...:D
    Peki bu lens olayında orta derecede macro, zoom vs için kaç lens gerekir?18-55 macro hiç mi çekemez??

• ay fotolarını 50-200 yada 55-300 gıbı bır lensle cekebılırsın.. uzerınde gelen 18-55 genel kullanım ıcın ıyı sayılır. cevreyı cekeyım portre cekeyım falan dersen.. makro olayını dedıgım gıbı deneme sansım olmadıgından bılmıyorum ama herhalde bı 40 50 cm kadar objeye yaklasmana ızın verıyor sanırım odak yapısı.. zaten forumda o sayfayı okudukca anlatılanlar zıhnınde daha ıyı canlanacaktır
  • Abim makineyi inş mayıs ta göndercek.O zamana kadar araştıracağım.Peki son bi soru.Bu lens dediğimiz olaylar çok buyuk mü olur ?yoksa normal üstünde bulunan 18-55 ile aynı,standart boyda mı olur?Çok tesekkurler arkadaslarr cvplar için..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • standart diye bir boy yok lenslerde, her lensin boyu değişiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincee -- 8 Mart 2010; 16:45:16 >
  • Okuduğuma göre hem yüksek zoom, hem de makro istiyorsun
    Yüksek zoom için 50-200 alabilirsin pentax'a. Fıyatı 250 lira. Veya 55-300 alırsın ki oda 600 lira civarında.
    Onun dışında makro için alacağın lens de 500-700 lira arasında olacaktır (en iyileri)
    Sonraa, bu 3 lensi taşımak için çanta lazım sana. Onu da alınca ekstra 1200-1300 lira bi masrafın olacak DSLR'ı aldıktan sonra.
  • ay derken bende 30 gün çekim yapamiyacağım zannetttim
    evet ayı çekemezsiniz o şekilde. bunun için telezoom lens lazım. fakat unutmayın ki her gün gidip ay fotosu çekmeyeceksiniz
    ayrıca ilerde telezoom lenste alabilirsiniz.
    bence lensler hakkında biraz araştırma yapın. net alan derinliği, objektiflerde açı gibi konular hakkında bilgi edinin.
    kısaca 300mm dar açılı ve uzaktaki nesneyi yakında gösteren bir açı deriz. 18mm ise geniş açı ve etrefınızdaki nesneleri olabildiğince kadraca sokan bir açı deriz.
    bir evin içersinde 300mm ile çekim yapmak çok zordur. ancak evin içersinde yada dışarda yakındaki nesneleri çekmek için 18-55mm çok idealdir.
    evinde 300mm çekim yapan kimseyi göremezsiniz
    300mm lensi olmayan pek çok fotoğrafçı görebilirsiniz ama 18-55 gibi geniş açı lensleri olmayan fotoğrafçı yoktur. geniş açı nerdeyse zorunluluktur.
    k-xin ise kit lensi pek çok markaya göre çok kalitelidir. diğer markalarda genellikle belirli birzaman sonra kit lens daha kaliteli bir lens ile değiştirilir. ama k-xte buna gerek duymayabilirsiniz

• Bu arada, zoom konusunda yanlış bir bilginiz var
    Zoom, en geniş açısı ile en yakın hali arasındaki farka denir
    Yanı 18-55 için bu değer 3civarı iken 50-200de bu tam 4tür
    Fakat aralarındaki yakınlaştırma farkı tam olarak 4 kattır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Bu arada, zoom konusunda yanlış bir bilginiz var

hocam bu hesabı nasıl yapıyorsunuz? yüksek mm lerde zoom oranı artıyormu?
  • yüksek mm'lerde yakınlaşma oranı artıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellious86

quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Bu arada, zoom konusunda yanlış bir bilginiz var

hocam bu hesabı nasıl yapıyorsunuz? yüksek mm lerde zoom oranı artıyormu?

55/18:3x optik zoom(3xin biraz üstü bir değer)
    200/50:4x optik zoom hesap bundan ibaret

bu arada tüm mesajları okumadaım ama kısa, öz ve net..

eğer sürekli lens değiştirmek istemiyorsan ve bütçen kısıtlıysa s200exr gayet yerinde bir tercih olur..
    yok param var ve lens değiştirmek bir çanta ekipmanla gezmek bana koymaz diyosanda kx en iyi tercihlerden biri olacaktır..

• bir lens yakınlaştırma oranı dar açı(55)/geniç açı(18) ile hesaplanır.
    iki lensin aralarındaki farkı anlamak için ise öreneğin 18-55mm ile 50-200mm kıyaslarsak.
    200/55 ile yaklaşık 4 kat yakınlaştırma sağlar. tabi her iki lensin en dar açılarında bu şekildedir
    en geniş açılarındada bu şekilde hesaplanır. fakat zoom olayından ziyade diğer özellikler daha önemlidir çoğunlukla
    zoom tamamen aklınızdan çıkarın. lensin ve gövdenin size neler sağlayacağına yoğunlaşın ve araştırın
  • para sorunu yoksa k-x,1 kere alırım başka masraf etmem diyorsan s200 derim;işin özeti budur
  • para sorunu bile olsa k-x değerlendir. benim boyle bir sorunum vardı ama genede k10d aldım. çokta memnunum
    mesela toffi ilk once fuji benzeri bir model aldı daha sonra yetersiz olduğunu görünce k10d aldı. bu yüzden para kaybına sebeb oldu.
    fujiyi alıpta ilerde bu bana yetmiyor dediğinde yarı fiyatına satıp k-x benzeri bir alet almak zorunda kalirsan para kaybın olacak.
    ayrıca dslr de lens değiştirme ve bi kaç tane lensi yanında taşıman fotoğraf kalitesi açısından yararına olacak. yok uğraşmam dersen k-x e 28-300 gibi bir lens alıp aynen fuji gibi tek lens ile pek çok şey yapabilirsin. lens değiştirme derdine son verebilirsin. 28-300mm lens sana 11x yakınlaştırma sağler
  • canon al
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtusft

canon al

yok yok
    AMD al

Ne adamlar var ya forumda
    neyse
    Yukarda jeofizikci hocam anlatmis. Ben ilk HX1 almistim. Fakat bi sure sonra bana yetmemeye basladi. %30 zarar ederek sattim onu, ki oda bayaa sans eseri oldu. Yoksa daha fazla zarar edicektim.
    Daha sonra K10D aldim. Ve yeni lensler alinmaya basladi
    Ben ac gozlu oldugum icin hem o olsun hem bu olsun yuzunden cok para harcadim.
    Yoksa sen cekim tarzina gore tek lens alip kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 8 Mart 2010; 21:51:24 >
  • @jeofizikci
    hocam görüşüne saygım sonsuz ama dediğin durum aslında öyle değil;fujinin eski makinelerine bak;hala para ediyor s6500 s9600 vs. gibi ortalama 500TL gibi;zaten o zamanki örneğin 350d şimdi 500-600 arası kit şeklinde alınabiliyor;yani ister dslr al ister slr like al;sonuçta 2.elde fiyat düşmesi hepsinde görülüyor olması normal;
    sanki k-x al;1 sene sonra aynı paraya sat gibi demişsin;şimdi fujiyi 700e alsa 1 sene sonra en kötü 500e satabilirsin;k-x i 1200e alsa satacağı rakam 900;yapacağı masrafı hesaplarsan çok daha fazla;dslr diye yanıp tutuşmaya gerek yok;güzel foto çekmek makine ile bitmiyor,k-x i alınca (klişe olduğundan derim)hemen erol atar olmayacaksın

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.