Şimdi Ara

Pentax k-x mi Fuji s200exr mi??!!!Professional kişiler aydınlatın şu cahil kardeşinizi:D:D (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12113227/mpage_265/f_/key_uzatma%2Ctupu//tm.htm#37709564
    bu sayfada 4 mesajdan başlayarak 4-5 tane mesajıma bakabilirsin. hepsi bir birinin devamı niteliğinde
    ben uzatma tuplerinden ziyade çin ve orjinal tuplerin kıyaslamasını yaptım aslında
  • sayın arkadaşlar ben s200exr mi aldım. Pentax k-x de de çok düşündüm ama bu bir deniz bu makinelerde birer dalmla. bu denize düştünmü onu alayım bunu alayım diye çırpınıp duruyor insan. ha bu arada dslr yani k-x ci arkadaşlara bişey demiyorum. vatandaş bol paralıdır verir 10.000tl yi alır body yi. verir bir okadar daha alır bir sandık objektif ama kafa basmaz bi halt çekemez. ama usta alır eline 1000tl lik bir makina harikalar yaratır. yani en pahalısınıda alsan en kapsamlısınıda alsan en ucuzunuda alsan bu iş biraz da fotografı çeken kullanıcıda. ben amatörüm. ama benim ancak s200exr alacak param var. yani dslr deki gibi değişik objektif alabilecek param yok. bu makine beni ölene kadar idare eder. zamanında babam eski ve flash sız bir makine ile bizleri evin güneş ışığı alan yerlerine oturtup fotolarımızı çektiği gibi bende dünyaya yeni gelecek olan bebeğimi(eşim 3.5 aylık hamile) fotograflamak istiyorum. bunun içinde araştırdım ve bu makine bana yeter dedim. daha önce s200exr yi duymadan ankara forum media markt tan neredeyse olympus sp-590 uz alıyordum.direkten döndüm. sadece teşhir malı var isterseniz onu verelim dediler diye almadım. sp-590uz ve kodak z980 arasında gidip gelirken bu makineyi gördüm ve de aldım.

yani uzun lafın kısası ne alırsan al ama iş yine sende bitiyor. herkese kolay gelsin. saygılar

• hocam aman dikkat 3-4 yaşına kadar olan bebeklerinizin gözüne flash patlatmayın zararlıdır.
  • her yaşta zararlı dostum o yuzden mumkun oldugunca flashsız cek.. cep telden uzak tut mınıgı...tabı tv den pc ekranından da....
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

hocam aman dikkat 3-4 yaşına kadar olan bebeklerinizin gözüne flash patlatmayın zararlıdır.

3-4 demeyelimde en az 2 yaş.. flaş patlatmak zararlı ancak bu ararı azaltmak veya yoketmek elimizde.. ben doğal ışıkta fotoğraf çekilmesinden yanayım(ortam müsait, ışık yeterliyse) yok yetersizse;

flaşın gücünü azatmak/ışığı yumuşatmak adına flaşın önüne 3-5 kat selapk sarılıp bantla yapıştırılabilir..
    birde flaşlı fotoğrafları yakından çekmemekte fayda var.. en az 2,5-3 metre..

bunlar çocuklar içinde, biz yetişkinler içinde geçerli.. benden sadece tavsiye..
  • Evet sona doğru yaklaşıyoruz arkadaşlar sayenizde.50-200 de elendi.Kaldı 55-300 .ama şu 70-300 mm apo da macro çekio onu napcas?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_MV

Evet sona doğru yaklaşıyoruz arkadaşlar sayenizde.50-200 de elendi.Kaldı 55-300 .ama şu 70-300 mm apo da macro çekio onu napcas?

Onun çektiği macrodan ne olur bea... Dağda bayırda tripodsuz 1 metreden bir tane bile titretmeden bişey çekemezsin ki...Zaten K-x de tertemiz crop var...18-55 le bile 20 cm den 70-300 ün çektiğinden çok daha güzel macrolar çekebilirsin emin ol...Bütün yapacağın normal boyut fotoları kullanmak olur o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Evet sona doğru yaklaşıyoruz arkadaşlar sayenizde.50-200 de elendi.Kaldı 55-300 .ama şu 70-300 mm apo da macro çekio onu napcas?

Onun çektiği macrodan ne olur bea... Dağda bayırda tripodsuz 1 metreden bir tane bile titretmeden bişey çekemezsin ki...Zaten K-x de tertemiz crop var...18-55 le bile 20 cm den 70-300 ün çektiğinden çok daha güzel macrolar çekebilirsin emin ol...Bütün yapacağın normal boyut fotoları kullanmak olur o kadar...

Hocam 3 soru daha:D
    1-Butun yapacagın normal boyut fotoları kullanmak olur??
    2-18-55 20 cm den macro çekiosa daha ne?
    3-50-200 de 55-300 de begenmemişsizin.Alternatifleri var mı?2 si arasında kalsak ne olur?
    4-İnsanları çok bunaltıyorum sorularla sanırım:D:D
    5-Bide crop olayı pc de yapılmıo mu?alette ozellik mi var boyle??

• quote:

quote:

quote:

3-50-200 de 55-300 de begenmemişsizin.Alternatifleri var mı?2 si arasında kalsak ne olur?

Çok soru sormuşun hakkaten... Crop faktör dediğimiz 1.5X büyütmeden yararlanacaksın diyorum macro da...Crop makinadan da yapılabiliyor ama bahsettiğim olayla aynı şey değil...

Demek istediğim çektiğin fotoları tam boyutta açıp istediğin nesnenin büyük görüntüsünü olduğu gibi kullanabirsin, compacttaki yada küçük sensörlü makinalardaki kalite kaybı K-x de düşük isolarda hemen hemen hiç olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 10 Mart 2010; 16:41:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok soru sormuşun hakkaten... Crop faktör dediğimiz 1.5X büyütmeden yararlanacaksın diyorum macro da...Crop makinadan da yapılabiliyor ama bahsettiğim olayla aynı şey değil...

Demek istediğim çektiğin fotoları tam boyutta açıp istediğin nesnenin büyük görüntüsünü olduğu gibi kullanabirsin, compacttaki yada küçük sensörlü makinalardaki kalite kaybı K-x de düşük isolarda hemen hemen hiç olmaz...

I got it:D

• quote:

quote:

quote:

Hepsini toplayayım kısaca.

Ben makro tarzı şeyleri kit lensle çekiyorum tam makro olmuyor ama close-up lenslerim var birde, her ne kdr optik eleman içerdiği için kalitede biraz düşme olsada iş görüyor. 55-300 al bence hiç kafanı bulandırma. 70-300 le güzel makro çekenler var ama tripod kullanmadan çok zor oluyor. gerek diyafram açıklığının yetersiz kalışı gerek tele açısının fazla olmasından dolayı titretmeden çekmen lazım. tabi makro çekiosun ama ayakta çekiyor gibi birşey oluyor. zoom yaparak çekliyor çünkü.
    Crop olayını pcde yaparsın. Alternatif istiyorsan 70-200 mm f2.8 var. Ama çok pahalı. her fotoğrafçının hayallerinden biridir. Çünkü sabit diyafram içerir. ve ışığı çok iyi geçirip, optik kaliteleri üst düzeydedir. Zoom yapsan bile diyafram değeri değişmez. keskinlik ve fululuk çok iyidir. ama hiç bütçeni zorlama. 1500 lerden başlıyor fiyatları.

• quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

quote:

quote:

quote:

Hepsini toplayayım kısaca.

Ben makro tarzı şeyleri kit lensle çekiyorum tam makro olmuyor ama close-up lenslerim var birde, her ne kdr optik eleman içerdiği için kalitede biraz düşme olsada iş görüyor. 55-300 al bence hiç kafanı bulandırma. 70-300 le güzel makro çekenler var ama tripod kullanmadan çok zor oluyor. gerek diyafram açıklığının yetersiz kalışı gerek tele açısının fazla olmasından dolayı titretmeden çekmen lazım. tabi makro çekiosun ama ayakta çekiyor gibi birşey oluyor. zoom yaparak çekliyor çünkü.
    Crop olayını pcde yaparsın. Alternatif istiyorsan 70-200 mm f2.8 var. Ama çok pahalı. her fotoğrafçının hayallerinden biridir. Çünkü sabit diyafram içerir. ve ışığı çok iyi geçirip, optik kaliteleri üst düzeydedir. Zoom yapsan bile diyafram değeri değişmez. keskinlik ve fululuk çok iyidir. ama hiç bütçeni zorlama. 1500 lerden başlıyor fiyatları.

Bi soru daha yakaladım.Close-up?:D
    Ayrıca 50-200 ile 55-300 arasında 130$(200 Tl) gibi bariz bi fark var?Değer umarım di mi??:S:S:D
    Kolay gele...

• Close-up nrmal objetife makro özelliği kazandımak için kulanılan filtrelerdir. büyüteç mantığıyla çalışırlar mesela dün çektiğim fotoğraflar close-up ile.

Pentax K10D + 50mm F2 + Close-Uplens

Pentax k-x mi Fuji s200exr mi??!!!Professional kişiler aydınlatın şu cahil kardeşinizi:D:D

iso160
    f22
    1/80
    50mm

Pentax k-x mi Fuji s200exr mi??!!!Professional kişiler aydınlatın şu cahil kardeşinizi:D:D

iso160
    F2
    1/40
    50mm

iso160
    F22
    1/80
    50mm

• quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

Close-up nrmal objetife makro özelliği kazandımak için kulanılan filtrelerdir. büyüteç mantığıyla çalışırlar mesela dün çektiğim fotoğraflar close-up ile.

Pentax K10D + 50mm F2 + Close-Uplens

iso160
    f22
    1/80
    50mm

iso160
    F2
    1/40
    50mm

iso160
    F22
    1/80
    50mm

Cloıse-up kolay bulunuo mu hocam?Fiyatlar nasıl?Macro resimler çok iyi olmuş.Bide bu 50 mm 1.7 hala var mı ikinci el leri çok fazla üretilmiş sanırım?

• Close-up kolay bulunuryor set halinde 70 lira ile 100 lira arasında değişen fiyatlara sahip. eğer edinme imkanın yoksa. kaliteli bir büyüteç kullanarakta çekebilirsin. aynı mantık. Tabi büyüteçin çapı odak uzaklığıda önemli bu konuda eğer büyüteç kullanacaksan. 50 mm f1.7 yi internetten ikinci el satış yapan sitelerde çok rahatlıkla bulabilirsin. Ama kullanması biraz zor manuel oldğu için, hem makinenin manuel ayarlarına hakim olman gerekiyor hemde manuel lens kullanmasını bilmek gerekiyor tabi ki netlemeyide manuel yapmak gerekiyor. ama alışınca çok zor değil aslında. Biraz zaman gerekiyor herşeyde olduğu gibi. ilk başlangıçta makine üzerindeki ayarlamaları yaparken ve netleştirme yaparken biraz zaman geçiyor. ama kullanmaya alıştıkça pratikleşiyorsun bir süre sonra.
  • Close-up dslr için onerilmez kalite kaybı çok fazla olmakta. özellikle kenarlarda aşırı kalite kaybı ve kararma yapar. heleki turkiyede 80tl ebayde 40tl gibi fiyatlara satılanlarda kalite kaybı çok daha fazladır. 500tl harcnıp keskinlik aradığınız lensi Close-up gibi şeylerle kalitesini düşürmeyin. Close-up macroda son seçenektir.
    elinizde varsa değerlendirebilirsiniz ama para verip almayın bence. Close-uplar daha çok objektişfi sabit, değiştirilemeyen makinelerde kullanılır mecburiyetten
  • Kesinlikle jeofizikçiye katılıyorum son seçenek olmalı. Maalesef makro lenslerin pahalılığından dolayı close-up la çekim yapmaya çalışyıorum. Işık az girmekte ve optik eleman içerdiği için kalite kaybı olmaktadır. Makro lens alana kadar idare edilebilir. ve belli bir odak değerinden çekim yapıldığı için diyaframı mümkün olduğunca yükseltmek gerekiyor çünkü çok kısıtlı bir alan derinliği elde ediliyor. Ben mesela bu son kareleri 50 mm f2 sabit diyaframlı makine ile çektim.

Fotoğraflarda da görebilirsin. Diyafram değeri f:22 tabi bu kullandığın close-up un odak uzunluğuna görede değişiyor alan derinliği. Son fotoğrafta ışıklandırma kullandım. Paylaştığım fotoğraflarda tripod kullandım ayrıca. Yani alınabilinir tabi hiç alınmaz demiyoruz. Makro lensin verdiği kaliteyi asla vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 15 Mart 2010; 15:06:53 >
  • Bi şeyi merak ediyorum.Bu macro lensler neden hayvani rakamlarla alıcı bulmakta?Maliyeti çok mu yuksek:S:S
  • Beni alıcı olarak bulamadı daha

Üretim aşaması normal objektiflerden çok daha özel olduğu için yüksek maliyetlerle ortaya çıkıyor.
  • Bir ipucu daha veriyim objektifinizi ters takarakta makro objektife dönüştürebilirsiniz. tabi bunun için diyaframı objektiften kontrollü objektif gerekiyor sağlıklı bir çekim yapmak için. Mesela 50 mm smc-a 1.7 gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.