Şimdi Ara

Pentax 100d Vs Fuji 6500fd Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotografciliga yeni baslayacak olarak siz profosyonel arkadaslarım hangi makineyi onerir. 1 aydır arastırıyorum butcem en fazla 1000 ytl.

Fujinin iyi oldugunu ama titresim onleme sisteminin olmadığı icin kapalı mekan cekimlerinin iyi olmadığını soyluyorlar

Pentax'ında belli kullanımdan sonra objektifin kısıtlayacagını ve yeni objektif almak zorunda kalacağımı soyluyorlar ki o da bir dunya para.

Hangi makinenin ftotagrafkalitesi iyidir

Veya bunların dısında tavsiye edebileceginiz bir makine var mı?

Ayrıca teknik olarak bir sorum daha olacak.Pentax'ın mevcut 18-55 objektifi ile fuji yi kıyaslarsak TAM OLARAK FARKI NEDİR

Simdiden tesekkurler

• makinelerden birisi SLR diğeri de SLR-like,yani ikisi de farklı sınıflarda.
    iki makine de kendi sınıflarında çok iyi ama başlangıç olarak SLR-like tavsiye ederler,çünkü bilmediğin özellikleri öğrenip yavaş yavaş profesyonele gidersin ama eğer bütçem yok,istediğim zaman makineyi değiştiremem diyorsan o zaman başlangıç sınıfında olan SLR model K100D'yi al bence.
    hem sonuçta bi şekilde öğrenceksin,bari iyi biyerden başla...
    lens sıkıntısına gelince,lens konusu gerçekten sıkıntı yaratabilir ama bu daha çok Nikon ve Canon kullanıcıları için geçerli diye düşünüyorum. çünkü iki markanın da lensleri birbirinden pahalı. ama Pentax'a uyumlu lens çok var. çünkü en eski Pentax lensler bile şuanki modellerine uyuyor.
    bide şöyle düşün,Fuji aldın bi süre sonra değişik modları denemek istiyceksin (tele,makro,portre vs) ama makinen bunların hepsini karşılayamayabilir ama Pentax aldıktan sonra eski model veya ikinci el birçok seçenek var onlardan alıp kullanabilirsin...

• Yalnız bir ayrım yapmakta fayda var.

Pentax K100D ve K100D super ayrı ayrı piyasada satılıyor şu anda. Kesinlikle 3-5 fazla verip K100D Super almanızdır çünkü K10D.nin birçok faydalı özelliği K100D Super.e eklenmiş vaziyette.

Objektif konusuna gelince. Evet tabiki 18-55 kit objektifi belli bir süre sonra işinizi görmeyecektir ancak şunu unutmayın ki her iki makine arasında büyük bir sensör farkı var ve bu da fotoğrafa direkt etki eder. Sizin 18-55mm objektif yanına alacağınız bir tek tele objektif ihtiyacınız olacaktır ki bunu da Sigma APO 70-300mm ile çözebilirsiniz ve bir dünya para da değildir.

Birde şunu hatırlatmak istiyorum. Fuji 6500.le 150mm.den sonra çok iyi fotoğraf alamazsınız. Bariz şekilde keskinlik sorunları baş gösterir yani 28-300mm arasında belkide sadece 100mm.de kalite fotoğraflar elde edersiniz. Oysa ortalama bir SLR objektifle bile S6500.ün her mm.sinden daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Kesinlikle tavsiyem K100D Super modelidir.

• Yavuz'a kesinlikle katılıyorum. ilk yorumumda ben de bunu söyleyecektim ama ilk bahsi geçen model 100D olduğu için ondan bahsettim. yoksa ben de kesinlikle K100D Super modelini tavsiye ediyorum. çünkü herşeyden önce bu model geçtiğimiz Temmuz ayında çıktı.yani daha 4 aylık bir makine.
    ayrıca K10D de bulunan 3 yönlü sarsıntı önleyici var.sensördeki tozu temizleme özelliği de var.şimdi "bunlar belki çoğu SLR makinede var" diyceksiniz ama böyle bir giriş seviyesi modelde hepsi bir arada buluyor,yani K100D Super'de yok yok gibi bişey
  • Sizin sorunuza göre Fuji 6500 ve aynı aralıkta bulunan Pentax k100d(s) + kit + sigma 70-300 ile arasında epey maliyet farkı bulunmakta (kalite farkı da olacaktır ancak bu fiyata değermi o fark için) Tabii hem titreşim önleme, hemde Fuji deki gibi 300 mm değilde, 1.5 crop factorle 300 * 1.5 = 450 mm ile telede Pentax ın çok daha üstünlüğü var.

Ancak bana göre Fuji 6500 de orta seviye hatta ileri seviye bir kullanıcının ihtiyacını gayette görebilir. Fotolar resize edildikten ya da çok az croplandıktan sonra bile, geniş açıda Fuji ile Pentax arasında müthiş farklar beklememek gerekli. Ortalıkta Fuji ile çekilme pek çok şahane foto var. Ben bakıyorum, dSLR ile çekilen çoğu fotoya çok yakın kalitede foto compakt ya da SLR-Like diye tabir edilen sınıfın makinaları ile de çekilebilir. Elbet fark var, elbet zor koşullarda bu fark ortaya çıkacak. Belki iyi derece de çıkacak ancak bu kadar çok dSLR isteklisi olmamak lazım bana göre. Kaldı ki, Fuji de tek lens olacak, tak sök olmayacak. Ayrıca ihtiyaca göre video çekebilmesi ekstra bir artı (büyük ya da küçük)

Fuji ile makro ve özellikle portre konularında hiç bir sıkıntı çekileceğini sanmıyorum. Demek istediğim arada mutlaka fark vardır ama sizin için ne derece olduğu çok önemli.

• Aynen katılıyorum. Fujide görüntü bozulması 100 mm den sonra değil yaklaşık 200 mm. sonrası başlıyor. Örneğin aşağıdaki fotograf 10.7X zoomda ama son derece açık bir havada çekildi ve resize müdahalesi dışında müdahale yoktur.

Bunu da 2 şekilde aşmak mümkün ISO' YU 200 veya 400' e alıyorsunuz Diyafram öncelikli çekimde f:6 ve yukarısına çekiyorsunuz ve hızda 1/200 üstüne çıkınca görüntü CAM gibi. Ancak 280-300 mm arasında objektif yapısından bazen kaynaklanan hafif bir puslanma olöabiliyor ancak buna objektif neden olabileceği gibi benim gibi 6-7 km mesafeyi burnunun ucuna getirdiğinde aradaki hava tabakası arasındaki ISI ve NEM farkının buna neden olduğunu farkettim.
    Kaldı ki pentax k10D olsun veya k100D/100Dsp giriş seviyesinde gerçekten çok iyi makine olmasına rağmen bir acemiye çok ağır bir yük yükleyeyeceğini düşünüyorum. Bence 6000 veya 6500fd de IS olsaydı tadından yenmezdi.....
    quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Sizin sorunuza göre Fuji 6500 ve aynı aralıkta bulunan Pentax k100d(s) + kit + sigma 70-300 ile arasında epey maliyet farkı bulunmakta (kalite farkı da olacaktır ancak bu fiyata değermi o fark için) Tabii hem titreşim önleme, hemde Fuji deki gibi 300 mm değilde, 1.5 crop factorle 300 * 1.5 = 450 mm ile telede Pentax ın çok daha üstünlüğü var.

Ancak bana göre Fuji 6500 de orta seviye hatta ileri seviye bir kullanıcının ihtiyacını gayette görebilir. Fotolar resize edildikten ya da çok az croplandıktan sonra bile, geniş açıda Fuji ile Pentax arasında müthiş farklar beklememek gerekli. Ortalıkta Fuji ile çekilme pek çok şahane foto var. Ben bakıyorum, dSLR ile çekilen çoğu fotoya çok yakın kalitede foto compakt ya da SLR-Like diye tabir edilen sınıfın makinaları ile de çekilebilir. Elbet fark var, elbet zor koşullarda bu fark ortaya çıkacak. Belki iyi derece de çıkacak ancak bu kadar çok dSLR isteklisi olmamak lazım bana göre. Kaldı ki, Fuji de tek lens olacak, tak sök olmayacak. Ayrıca ihtiyaca göre video çekebilmesi ekstra bir artı (büyük ya da küçük)

Fuji ile makro ve özellikle portre konularında hiç bir sıkıntı çekileceğini sanmıyorum. Demek istediğim arada mutlaka fark vardır ama sizin için ne derece olduğu çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Kasım 2007; 22:53:59 >

• arkadaşlar benim de bu konuya yakın bi sorum olcak,o yüzden de ayrı bi konu açmak istemedim...

benim arasında kaldığım makinalar fuji s6500fd ve panasonic fz50...
    yaklaşık 3 ay fuji s5700 kullandım...onu alırken s6500fd piyasada 1000 ytl civarıydı ve alamadım,yani içimde kaldı
    makinayı hiç kullanmadım ama aylardır araştırıp incelemekten kullanmış kadar oldum...bi çok kişinin de kabul ettiği gibi tek eksisi IS olmayışı...5700de de IS yoktu ve hiç IS li bi makina kullanmadım,o yüzden ne boyutta bi fark yaşarım bilemiyorum...

FZ 50 de IS mevcut ama benim için önemli bi özellik olan geniş açı FZ50 de 35mm den başlıo (bildiğiniz gibi fuji de 28mm)...geniş açı problemini takacağım ekstra bi lensle çözme şansım var mı??

s6500 fotozeynep te 660 ytl(kart ve çanta dahil)...fz50 ise yurt dışı alabilirim 780 ytl (kart ve çanta hariç)...

yani kısacası bu işten anlayanlara soruyorum,sizce geniş açı mı yoksa IS mi...(benim şu anki kararım geniş açı ve çok güvendiğim makina S6500)

sizin fikriniz nedir...şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odzi -- 6 Kasım 2007; 21:34:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lense yatırım yapabilirim diyorsan Pentaz 100d fakat bütçem kısıtlı diyorsan FujFilm 6500
  • @ Odzi,
    Eliniz titriyorsa ve 5-6X zoom sonrası IS tartışmasız şart. Nereye kadar 1/5-10 sn enstantaneye kadar ondan sonraki düşük enstantane değerlerinde IS de para etmiyot.Tripot kullanmak şart. Bunun dışında Bu yaz, FZ50' yide kullanmış bir vatandaş olarak Fuji tartışmasız ISO performansı açısından FZ 50' yi sollar. Tabi renk doygunluğu da buna dahil. Geniş açının 28 mm oluşu da bir avantaj. Bunu yanı sıra Fuji'nin Süper CCD' si gece çekimlerinde bazı makinelerde 15-20 sn 'lik pozlamada(Enstantanede) sensörün ısınması nedeni ile beyaz noktalar (Hot pixel sorunu) ortaya çıkarabiliyor. Bir örnek foto'yu aşağıda veriyorum.....

%250 Aydınlatılmış Fotograf (Gama 2.5X)

Özellikle sol altta deniz yüzeyine dikkat edin

Benim makinede bu ancak exposure değerlerinden gama ışıma değerini arttırdığımda beyaz nokta olarak değil grimsi lekeler olarak beliriyor. (2. Fotograf)
    Tüm bunları dikkate alarak kararınızı belirleyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: odzi

arkadaşlar benim de bu konuya yakın bi sorum olcak,o yüzden de ayrı bi konu açmak istemedim...

benim arasında kaldığım makinalar fuji s6500fd ve panasonic fz50...
    yaklaşık 3 ay fuji s5700 kullandım...onu alırken s6500fd piyasada 1000 ytl civarıydı ve alamadım,yani içimde kaldı
    makinayı hiç kullanmadım ama aylardır araştırıp incelemekten kullanmış kadar oldum...bi çok kişinin de kabul ettiği gibi tek eksisi IS olmayışı...5700de de IS yoktu ve hiç IS li bi makina kullanmadım,o yüzden ne boyutta bi fark yaşarım bilemiyorum...

FZ 50 de IS mevcut ama benim için önemli bi özellik olan geniş açı FZ50 de 35mm den başlıo (bildiğiniz gibi fuji de 28mm)...geniş açı problemini takacağım ekstra bi lensle çözme şansım var mı??

s6500 fotozeynep te 660 ytl(kart ve çanta dahil)...fz50 ise yurt dışı alabilirim 780 ytl (kart ve çanta hariç)...

yani kısacası bu işten anlayanlara soruyorum,sizce geniş açı mı yoksa IS mi...(benim şu anki kararım geniş açı ve çok güvendiğim makina S6500)

sizin fikriniz nedir...şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Kasım 2007; 22:58:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Ancak 280-300 mm arasında objektif yapısından bazen kaynaklanan hafif bir puslanma olöabiliyor ancak buna objektif neden olabileceği gibi benim gibi 6-7 km mesafeyi burnunun ucuna getirdiğinde aradaki hava tabakası arasındaki ISI ve NEM farkının buna neden olduğunu farkettim.

Isı ve nem çok çok önemli faktör gerçekten. Daha önce, baya bir eskiden, burada erciyes - fb gece maçı ile ilgili fotolar vermiştim. Stadta gündüz 400 üstü mm lerde çok güzel fotolar çektim ancak kışın özellikle gece kirli (kömür tozlu) havada yaptığım çekimler rezalet çıktı. Ayrıca yüksek dağlık bölgelerde çok uzaklara yapılan telelerde görüntü yine bu faktörlerden etkilenerek gerçekten çok bozuluyor.

@Odzi;

Size 28 mm geniş açıyı şiddetle tavsiye edebilirim. Geniş açı kullanmanın keyfi çok çok güzel

• Cok tesekkur ederim ilginiz ve cevaplarınız için. Gidiceğim fotografcıya hangi makineye ısınırsam onu alacagım. Bence onemli olan bu işin ucundan tutup başlamak.fuzi s6500fd 750 ytl pentax k100d super 1050 YTL tabii fiyatta bir etken.

Fuji ile kapalı mekanlarda evde dugun salonunda yada biraz los ortamda resim cektiğim resimlerin kalitesi nasıl olur? Forumlardan birinde kapalı alanda kotu sonuclar verdiğini okumusutum Fujinin
  • Bakın ben konuya fazla objektif yaklaşamıyorum çünkü eline bir kez DSLR makine alan biri ne SLR-Like hele de Compact makineleri eline bir daha almak istemez. Tabiki K100D.yi sadece 18-55mm lensle kullanacaksanız bile S6500.den daha fiyatlı bir makine ancak aynı klasta makineler değiller. S6500.le 28-300mm.de ortalama başarı elde ederken bir SLR makinede her focal uzunlukta daha net sonuçlar elde edersiniz çünkü arada büyük sensör farkı var. Ne kadar büyük sensör o kadar temiz fotoğraf anlamına gelir.
  • +0,7

Hem katılıyorum hem katılamıyorum malesef. Şöyle ki dslr kullanan birine slr-like sınıfı bile oyuncak gibi geliyor, doğru. Fakat şöyle ki s6500fd sensör çapı sebebiyle (hatam yoksa) 300mm e kadar daha net sonuç verir. Tele ojektif\fokal çarpan\sensör çapı büyüdükçe lenste(dolayısıyle çekimde) kenarlarda netleme problemi olur. (sanıyorum)

hatam vasa düzeltin lütfen.,

quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

Bakın ben konuya fazla objektif yaklaşamıyorum çünkü eline bir kez DSLR makine alan biri ne SLR-Like hele de Compact makineleri eline bir daha almak istemez. Tabiki K100D.yi sadece 18-55mm lensle kullanacaksanız bile S6500.den daha fiyatlı bir makine ancak aynı klasta makineler değiller. S6500.le 28-300mm.de ortalama başarı elde ederken bir SLR makinede her focal uzunlukta daha net sonuçlar elde edersiniz çünkü arada büyük sensör farkı var. Ne kadar büyük sensör o kadar temiz fotoğraf anlamına gelir.

• quote:

Tele ojektif\fokal çarpan\sensör çapı büyüdükçe lenste(dolayısıyle çekimde) kenarlarda netleme problemi olur. (sanıyorum )

Diyaframı ne kadar kısarsanız kısın kenarlardaki netleme problemini ne teorikte ne de pratikte önlemeniz mümkün değil. Yalnız bu sorun kendini tele objektiflerde değil wide yani geniş açı lenslerde daha çok belirgindir. Bu sebepten fotoğraf çekerken (tabi tek açılı lenslerde bu minimumdur bu arada) en geniş açı ve en dar açının kullanılmaması önerilir.

Focal çarpan bu sorunun kısmen önüne geçen problemdir. FF yani Full Frame makinelerde (Canon Eos 5D ve üstü gibi) uygun lens kullanılmadığında fotoğraf köşelerinde kararmalar olduğu dahi görülür. Zaten crop faktörü sensörün kendisiyle direk ilintilidir. Dikkat ederseniz Nikon DSLR makinelerde kullanılan sensörler Canon DSLR makinelerde kullanılan sensörlerden birazcık daha büyüktür. İşte bu birazcık fark 0.1 crop faktörüne denk geliyor. (Nikon = 1.5x crop, Canon=1.6x crop)

Ben SLR Like olarak Fuji S9500 ve Panasonic FZ7 kullandım. S9500 nispeten iyi bir makine dahi olsa sensörün ufak boyutta olması resim kalitesine bir sekte vuruyor malesef. Bence 200mm.den sonra kesinlikle tripod şart zaten ve hatta kablo deklanşör.

• quote:

Bakın ben konuya fazla objektif yaklaşamıyorum çünkü eline bir kez DSLR makine alan biri ne SLR-Like hele de Compact makineleri eline bir daha almak istemez. Tabiki K100D.yi sadece 18-55mm lensle kullanacaksanız bile S6500.den daha fiyatlı bir makine ancak aynı klasta makineler değiller. S6500.le 28-300mm.de ortalama başarı elde ederken bir SLR makinede her focal uzunlukta daha net sonuçlar elde edersiniz çünkü arada büyük sensör farkı var. Ne kadar büyük sensör o kadar temiz fotoğraf anlamına gelir.

Ben bu konuda katılmıyorum. Öncelikle sorun hangi makina daha iyidir sorusu değil. Hangi makina kimin ihtiyaçlarına cevap verebilir?? Forumda makina isteyene dSRL tavsiye etme çok fazla arttı (size bir eleştirim yok, yanlış anlaşılmasın) Haulbuki yeni başlayan kullanıcıların çoğunluğu, dSLR de vizörden bakılarak çekim yapıldığını dahi bilmiyordur. Yeri geldiğinden video çekimi yapıbilmesi, LiveLCD si, lens değiştirme sıkıntısının olmaması, aynı aralıkta yer alan gövde - 18-55 ve 70-300 bileşenlerinin hepsi ile kıyaslandığında çok ucuza gelmesi ve taşıma kolaylığı mutlaka bu makinanın artıları.

Her makina isteyene dSLR tavsiye etmemek lazım. Forumda dSLR ile çekilen pek çok foto var, kompakt makina ile de çekilir inanın.

• arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum gerçekten...6500 mü fz50 mi ikileminde çok ta fazla düşünmemem gerektiğini anladım...sonuçta ilk göz ağrım s6500 ü almaya karar verdim...

daha önce başka bir slr-like kullandığım için aslında şimdi bi slr alabilirdim ama maddi açıdan bu çok zor...makinayı alsam bile en az 1 yıl sadece kit lensiyle kullanabilirim...öğrenci bütçesiyle fotozeynep in verdiği çok iyi fiyatı da buna katarsak en uygun karar s6500 fd...IS problemini ise aslında çok kafaya takmıyorum...s5700 alırken de IS li bi çok modeli eleyip almıştım onu...sonuçta tam emin değilim ama bundan 10-15 sene önceki makinalarda böle bi teknoloji yoktu heralde ve o zaman da kimse IS aramıodu ve gayet iyi fotolar çekiliodu...tabi yine de IS olsaydı s6500 bi efsane olabilirdi

şu an itibariyle fotozeynep ten 660 ytl +2gb xd kart +çanta +tripod gibi hediyeleriyle beraber siparişi verdim...bu makinadan alacak arkadaşlara da fotozeynep i kesinlikle tavsiye ederim...ilk makinamı da oradan sorunsuz şekilde almıştım....

tekrar herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum...

saygılar...

• @Ahmet1980,
    +1000, özellikle bold yapıp büyüttüğüm cümlenize, Bu yaz FZ50 ve kafa karıştırmamak adına bahsetmediğim kullandığım Nikon D40 dSLR. Yavuz beyin "Ne kadar büyük sensör o kadar temiz fotoğraf anlamına gelir. cümlesine temelde katılmakla birlikte deneyerek öğrendiğim bir gerçekte BÜYÜK SENSÖR=yüksek ISO hassasiyeti olmadığı....200 ISO' da çekilen fotograftaki kumlanma, yani noise, benim Canon A-620 de bile yoktu ki, bırakın Fuji' yi.
    Bu, işin tk. detayı. Ancak acemi bir arkadaşa ne kadar tembih ederseniz edin, "objektif değiştirirken, - dikkat et !, havada esinti olmasın, tozlu yerlerde obj. değiştirme vb vb vb. sensöre toz konmasın. deseniz de, bu eğitimi almamış kişiler bir müddet sonra sıkılacaklardır. İyi de sensör temizleyenlere de ulaşmaya çalışınca fiyat tepeye çıkıyor.
    Kanımca, dSLR makineler bu makinelerden kazanç sağlayacak profesyoneller ve bu işe gerçekten gönül vermiş ve bu iş için de bütçesinden belirli bir parayı da ayırabilen GERÇEK AMATÖRLER (Acemiyi kastetmiyorum) için gerekli bir makinedir. Yoksa yılda 15-20 günlük bir tatilde çekilecek 50-100 ad. hatıra ve manzara fotografları için bir kaç bin dolar harcamanın bir anlamının olmadığı düşüncesindeyim....

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

quote:

Ben bu konuda katılmıyorum. Öncelikle sorun hangi makina daha iyidir sorusu değil. Hangi makina kimin ihtiyaçlarına cevap verebilir?? Forumda makina isteyene dSRL tavsiye etme çok fazla arttı (size bir eleştirim yok, yanlış anlaşılmasın) Haulbuki yeni başlayan kullanıcıların çoğunluğu, dSLR de vizörden bakılarak çekim yapıldığını dahi bilmiyordur. Yeri geldiğinden video çekimi yapıbilmesi, LiveLCD si, lens değiştirme sıkıntısının olmaması, aynı aralıkta yer alan gövde - 18-55 ve 70-300 bileşenlerinin hepsi ile kıyaslandığında çok ucuza gelmesi ve taşıma kolaylığı mutlaka bu makinanın artıları.

Her makina isteyene dSLR tavsiye etmemek lazım. Forumda dSLR ile çekilen pek çok foto var, kompakt makina ile de çekilir inanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 7 Kasım 2007; 14:32:11 >

• @odzi,
    Verdiğiniz fiyat, PEŞİN ve kredi kartı ile TEK ÇEKİM yani %10 indirimli fiyat MIŞ. Vadeli fiyat ise KDV dahil ~735 YTL. İMİŞ. Bunu da ben belirtmiş olayım....
    http://fotozeynep.com.tr/index.fz?do=shop&show=viewproduct&productid=1621
    quote:

Orjinalden alıntı: odzi
    ................
    şu an itibariyle fotozeynep ten 660 ytl +2gb xd kart +çanta +tripod gibi hediyeleriyle beraber siparişi verdim...bu makinadan alacak arkadaşlara da fotozeynep i kesinlikle tavsiye ederim...ilk makinamı da oradan sorunsuz şekilde almıştım....

tekrar herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum...

saygılar...

• quote:

200 ISO' da çekilen fotograftaki kumlanma, yani noise, benim Canon A-620 de bile yoktu ki, bırakın Fuji' yi.

Kusura bakmayın ancak bu cümleniz üzerine yazacak şu dört cümleden başka sözüm olmayacak. Ben bu foruma daha bir tek kelime yazmayacağım. Fotoğrafla ilgiliwww.fotokritik.com da görüşürüz isteyen arkadaşlarla
  • 100% crop alarak ince ince bakılırsa noise gözükürmü bilmiyorum ama 6 MP boyutundaki fotolar normal ekrana resize edilirse çok rahatsız etmez - bence.

Bu arada foruma bu kadar çabuk küsmeyin. Burada fikir alışverişi yapıyoruz neticede
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.