Şimdi Ara

Pentalgin nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar rusyadayım ve rusçam yok. hocama söyledim kağıda bişeyler yazdı. Ağrı kesici alacaktım.eczaneye girip kağıdı verdim bişey dedi anlamadım.Sonra başka ilaç verdi. Adı pentalgin ama pek ağrı kesiciye benzemiyor. Kullananlar veya ne old. bilenler varsa yardımcı olabilir mi?

Pentalgin Nedir?

Pentalgin, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkilere sahip bir ilaçtır. Pentalgin tablet, kas ağrısı, diş ağrısı, baş ağrısı, adet sancısı ve diğer hafif ila orta şiddette ağrıları gidermek için kullanılır.

Pentalgin Tablet Ne İşe Yarar?

Pentalgin tablet, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli ağrılı durumların tedavisinde kullanılır:

• Kas ağrısı
    • Diş ağrısı
    • Baş ağrısı
    • Adet sancısı
    • Artrit ve diğer eklem ağrıları
    • Cerrahi sonrası ağrı
    • Yaralanma sonrası ağrı

Pentalgin'in ağrı kesici etkisinin mekanizması, ağrı sinyallerini beyne gönderen sinirlerin aktivitesini bloke ederek çalışır.

Pentalgin 10 mg Ne İşe Yarar?

Pentalgin 10 mg, Pentalgin tabletlerin en yaygın dozajıdır. Bu doz, hafif ila orta şiddette ağrıların çoğunu tedavi etmek için yeterlidir. Ancak, daha şiddetli ağrılarda daha yüksek dozlar gerekebilir.

Pentalgin tabletleri ağızdan, yemeklerle birlikte veya yemeklerden sonra alınmalıdır. Doz ve uygulama sıklığı, ağrının şiddetine ve bireysel hastanın durumuna göre doktor tarafından belirlenmelidir.

Pentalgin'in bilinen bazı yan etkileri şunlardır:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Baş dönmesi
    • Uyku hali

Pentalgin, diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, başka ilaçlar kullanıyorsanız, Pentalgin tablet kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkayboys

Arkadaşlar rusyadayım ve rusçam yok. hocama söyledim kağıda bişeyler yazdı. Ağrı kesici alacaktım.eczaneye girip kağıdı verdim bişey dedi anlamadım.Sonra başka ilaç verdi. Adı pentalgin ama pek ağrı kesiciye benzemiyor. Kullananlar veya ne old. bilenler varsa yardımcı olabilir mi?

Bu da bir ağrı kesici. Ama türkiye'de yok galiba, ruslar üretmiş. Baş ağrısı diş ağrısı migren falan filana iyi geliyor...
    I7 860 4000mhz 1.31v -|- Gigabyte P55-UD6 -|- ATI Radeon 5870 900mhz-1300mhz 1.125v -|- 2 x 2 gb Patriot Sector5 2000mhz CL 8-8-7-21 1T 1.55v -|- Corsair 120 gb F120 -|- 2 x Seagate 500 gb 7200.12 -|- Noctua NH-U12P SE -|- Corsair TX 750w -|- Logitech Illuminated -|- Logitech Z2300 -|- Logitech Rumblepad 2 -|- Razer Imperator -|- OCZ Behemoth -|- Acer H243H -|- Thermaltake Tsunami -|- Windows 7 Ultimate x64
    Katılım zamanı: 9 Ağustos 2002
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasta Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Berkayboys

Arkadaşlar rusyadayım ve rusçam yok. hocama söyledim kağıda bişeyler yazdı. Ağrı kesici alacaktım.eczaneye girip kağıdı verdim bişey dedi anlamadım.Sonra başka ilaç verdi. Adı pentalgin ama pek ağrı kesiciye benzemiyor. Kullananlar veya ne old. bilenler varsa yardımcı olabilir mi?

Bu da bir ağrı kesici. Ama türkiye'de yok galiba, ruslar üretmiş. Baş ağrısı diş ağrısı migren falan filana iyi geliyor...

nick-entry oldu hocam. Sağolun bilgi için. kaç mg yazmıyo :S
    Bu böcek nedir yav?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.