Şimdi Ara

Pencereye güvercin geldi içeri aldım SS'li, nasıl bakarım:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
12.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Pencereye güvercin geldi içeri aldım SS'li, nasıl bakarım:(

Arkadaşlar eve geldiğimde 9. katta camın önünde bembeyaz bir güvercin duruyordu. Camın önüne oturup izledim, hiç korkmadı. Babam ev güvercini olduğunu söyledi ve içeri alalım dedi. Bir karton uydurup içine ıslak ekmek ve su koydum, güvercini içine aldım. Şimdi kapalı balkonumuzda resimdeki gibi duruyor. Yemini yemedi galiba, hasta olabilir mi ne dersiniz? Su getirince gagasını falan uzattı biraz içti sanırım. Güvercin besleyenlerden ve beslemiş olanlardan tavsiyeler bekliyorum.

Bu da yeni yuvasındaki resimleri hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 22 Mart 2009; 13:06:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Güvercin Bakımı: Pencereden Giren Güvercinlere Yardım Etme

Bir güvercin pencerenizden içeri girdiyse, ona doğru bir şekilde bakmak hem kuşun sağlığı hem de sizin güvenliğiniz için önemlidir. İşte evde güvercin bakımına ilişkin adım adım bir kılavuz:

• Güveni Sağla: Güvercinin sakinleşmesine izin vermek için sakince hareket edin. Ani hareketler veya yüksek sesler onu korkutabilir.

• Güvenli Bir Alan Yarat: Güvercini, sessiz ve cereyansız, güneş ışığı alan bir odaya yerleştirin. Bir karton kutu veya hasır sepet üzerine yumuşak bir havlu veya battaniye yerleştirebilirsiniz.

• Su ve Yiyecek Sağla: Güvercine temiz su ve kırılmış mısır, darı tohumu veya kuş yemi gibi kuş tohumu sağlayın. Küçük bir kap veya tepsiyi su ve yiyecekle doldurun ve güvercinin kolayca erişebileceği bir yere yerleştirin.

• Yaraları Kontrol Et: Güvercini dikkatlice inceleyerek herhangi bir yara veya yaralanma olup olmadığını kontrol edin. Yaralıysalar, derhal profesyonel veteriner yardımı alın.

• Çevresel Kontrol: Güvercinin bulunduğu odayı sıcak ve nemli tutun. Güvercinler üşürler, bu nedenle odayı 21-24°C'lik bir sıcaklıkta tutmak önemlidir.

• Veteriner Kontrolü: Güvercinin sağlığını izleyin ve herhangi bir sağlık sorunu fark ederseniz bir veterinere danışın.

• Salıverme: Güvercin sağlıklı olduğunda, onu doğaya salın. Güvercinleri dışarı salmadan önce yerel yetkililere danışmak her zaman iyi bir fikirdir.

Güvercinleri beslemek ve barındırmak yasal olabilir veya olmayabilir, bu nedenle yerel yönetmelikleri kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, güvercinlerin evcil hayvan olmadığını ve doğada hayatta kalmak için tasarlandığını unutmamak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence onu evinizde balkon varsa oraya bırak serbest kalsın.Çaydanlığa biraz ıslak ekmek koy birkaçdefa bunu tekrarlarsan artık oraya alışır sürekli oraya gelir.
  • "ön tepe taklacı (mardin) " şöle başka bi foto koyar mısın satarsan fiyatını söyleyeyim sana açık arttırmada satılır
  • bugday bulgur falan ver ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Impavide

Bence onu evinizde balkon varsa oraya bırak serbest kalsın.Çaydanlığa biraz ıslak ekmek koy birkaçdefa bunu tekrarlarsan artık oraya alışır sürekli oraya gelir.

çaydanlık ne alaka parlak oldugu için kuşun dikkatini çeksin diyemi
  • Evde bir açık, bir de kapalı balkon var. Hangisinde durması daha iyi olur? Kapalı balkonda serbest bırakamam eşyalar var:S

Foto eklerim birazdan, kokar diye resmini çekemedim detaylı. Karanlıkta çıkmıyor flash ile çekmem gerekiyor da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 21 Mart 2009; 20:23:50 >
  • çok iyi yapmışsınız.bence kapalı balkonda dursun üşür soğukta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sevgilime saat aldım ama Ss li
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmirde isen bana verebilirsin.Güvercin besliyorum yanlarına koyarım.
  • güvercinin en az 50 lirası var sat onu iddaa oyna
  • sut percemli kusun adi taklaciysa para eder evin icinde elinden birak takla atarak kalkarsa biraz para eder dikkat et guvercin hastaliktir bulastimmi kurtulamazsin bir ken iki ikiyken yirmi olur okadar yani.beslemeyi dusunmuyorsan guvercin besleyen birine ver
  • İstanbul'dayım maalesef.

Şu an uyuyor sanırım, rahatsız etmeyeyim, yarın sabah ilgileneceğim biraz. İncelerim, oynarım :D Kendine gelir herhalde sabaha kadar.

Hastalığı yoktur umarım Gerçi öylece duruyor yerinde. Bir problemi varsa belli eder değil mi? Eğer hastaysa üzülürüm öyle bıraktığım için.

Şu an kapalı balkonda kutusunda, önünde ıslak ekmek ve suyu öyle duruyor :D

Bir de elime alıp sevsem ısırmaz değil mi:S
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

İstanbul'dayım maalesef.

Şu an uyuyor sanırım, rahatsız etmeyeyim, yarın sabah ilgileneceğim biraz. İncelerim, oynarım :D Kendine gelir herhalde sabaha kadar.

Hastalığı yoktur umarım Gerçi öylece duruyor yerinde. Bir problemi varsa belli eder değil mi? Eğer hastaysa üzülürüm öyle bıraktığım için.

Şu an kapalı balkonda kutusunda, önünde ıslak ekmek ve suyu öyle duruyor :D

Bir de elime alıp sevsem ısırmaz değil mi:S

Kapar Çok feci dikkat et
    Isırmaz ısırsa da ne kadar ısırabilir ki

• bu güvercinler süper oluyor. o kadar ellemeye ve mıncıklamaya rağmen hiç ısırmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 21 Mart 2009; 22:42:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cLk

bu güvercinler süper oluyor. o kadar ellemeye ve mıncıklamaya rağmen hiç ısırmıyorlar.

İyi bari Yarın kolları sıvayayım
  • quote:

quote:

bu güvercinler süper oluyor. o kadar ellemeye ve mıncıklamaya rağmen hiç ısırmıyorlar.

Ne ?!

• candogan62 sevdim seni hacı hayvanla iyi yanlaşıyon komedi walla
    fazla oynaşma hastalık varsa pok yoluna gitme yani durum iyise bi veterinere falan götür nebilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bay PiPo..!

quote:

quote:

Ne ?!

Ben çok severim de hayvanları, muhabbet kuşumuz vardı eskiden öpüp okşardım, konuşurdum falan:) Ondan dedim:D

Üzerinde pire vardır diye çekindim biraz, gerçi hayvandakiler insana geçmezmiş diye biliyorum ama.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Bay PiPo..!

quote:

quote:

Ne ?!

Ben çok severim de hayvanları, muhabbet kuşumuz vardı eskiden öpüp okşardım, konuşurdum falan:) Ondan dedim:D

Üzerinde pire vardır diye çekindim biraz, gerçi hayvandakiler insana geçmezmiş diye biliyorum ama.

hayvandakı ınsanda fazla durmaz

• Evcil bir güvercin.Kafasının yoluk tüylerinden anlaşıcağı gibi daha yavru ve çok fazla uçamaz.Sakın salayım deme uçamaz kedilere yem olur.Büyük ihtimalle yakınınızdan birisi bugün uçurmuş ve kuş ilk havası olduğu için evin yolunu bulamamış.Gaga yapısından ve paçalarından taklacı olduğu anlaşılıyor.Açık balkonda besleyebilirsin.Eğer gerçekten beslemek istiyorsan yapacaklarını anlatayım.Balkona tahtadan ufak bir kafes yap, kanatlarını yol, ama kafesi alçak bir yere koy.Kanatsız kuş balkondan atlmasın.Bir ay sonra kanatları gelince sen kovsan dahi gitmeyecektir.
  • At gitsin ya.Sağa sola pisler ıyyy
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.