< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 22 Mart 2009; 13:06:41 > |
Evde Güvercin Bakımı: Pencereden Giren Güvercinlere Yardım Etme
Bir güvercin pencerenizden içeri girdiyse, ona doğru bir şekilde bakmak hem kuşun sağlığı hem de sizin güvenliğiniz için önemlidir. İşte evde güvercin bakımına ilişkin adım adım bir kılavuz:
-
Güveni Sağla: Güvercinin sakinleşmesine izin vermek için sakince hareket edin. Ani hareketler veya yüksek sesler onu korkutabilir.
-
Güvenli Bir Alan Yarat: Güvercini, sessiz ve cereyansız, güneş ışığı alan bir odaya yerleştirin. Bir karton kutu veya hasır sepet üzerine yumuşak bir havlu veya battaniye yerleştirebilirsiniz.
-
Su ve Yiyecek Sağla: Güvercine temiz su ve kırılmış mısır, darı tohumu veya kuş yemi gibi kuş tohumu sağlayın. Küçük bir kap veya tepsiyi su ve yiyecekle doldurun ve güvercinin kolayca erişebileceği bir yere yerleştirin.
-
Yaraları Kontrol Et: Güvercini dikkatlice inceleyerek herhangi bir yara veya yaralanma olup olmadığını kontrol edin. Yaralıysalar, derhal profesyonel veteriner yardımı alın.
-
Çevresel Kontrol: Güvercinin bulunduğu odayı sıcak ve nemli tutun. Güvercinler üşürler, bu nedenle odayı 21-24°C'lik bir sıcaklıkta tutmak önemlidir.
-
Veteriner Kontrolü: Güvercinin sağlığını izleyin ve herhangi bir sağlık sorunu fark ederseniz bir veterinere danışın.
-
Salıverme: Güvercin sağlıklı olduğunda, onu doğaya salın. Güvercinleri dışarı salmadan önce yerel yetkililere danışmak her zaman iyi bir fikirdir.
Güvercinleri beslemek ve barındırmak yasal olabilir veya olmayabilir, bu nedenle yerel yönetmelikleri kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, güvercinlerin evcil hayvan olmadığını ve doğada hayatta kalmak için tasarlandığını unutmamak gerekir.