Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
313.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Slimpel easy 17kw ile ısınma sorunu mu bu kış çözeceğim. Şimdilik sadece kazan balkonuma yerleştirildi. Montajı hafta içi gerçekleştirilecek.

Bu mesaja eklenen görseller:

PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 5 Eylül 2016; 12:54:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Montaj bitti. Yaklaşık yarım saat çalıştırılarak kazan denendi. Artık bu kış sıcak geçecek.

PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs. PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.

• @Uriel foto yüklemen iyi olmuş.
    benim baca çıkışında senin spiralin "S" şekline benzeyen borulama var.
    baca fanindan üflenen dumanla birlikte püsküren kül borularda havayı engelleyen yığılmalar yapıyor.
    baca fanının en kısa mesafesine arıtmalı kül hazneli "T" borusu çıkışı gerektiriyor.

PELLET yakıtlı soba vs.
     PELLET yakıtlı soba vs.

• Slimpel Easy nin baca çıkış borusu çapı 125mm. Piyasada ise 120 ve 130mm lik borular mevcut. Hatta baca fanı çıkışı 80mm lik olmasına rağmen 125mm e genişleten bir baca aparatı var. Baca konusunda sıkıntı çıktı mecburen bu ürünü kullandık. Sizin sobalarda baca çıkışı 80 mm olması lazım. 80 mm lik baca borusu bulunabiliyor. Peki bunu her kış sonunda kazan girişinden veya baca girişinden söküp temizlesem yeterli olur mu Arel?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 12 Eylül 2016; 11:39:51 >
  • gönül her kış sonunda olmasını ister ama sezon içi birden fazla defa gerekebiliyor.
    donanım yeterli olmayınca yamuk kasmalarda erteliyorsun ama yinede sezonu çıkarmıyor.
    senin kazan ortamı koruntulu elyafsız tek cidarlı boru yeterli olur.
    benim kazan Slimpel Easy 25KW ve baca çapı Ø 125mm gereken adaptörle sorun hallediliyor.
    bu adaptör her yerde olmayabiliyor, eminönündeki iETT durağı karşısındaki sobacılarda bu Ø yok, yaparız diyorlar ama teçhizatları yetersiz netice sırıtıyor.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    17 kw lık modeli sipariş ettim ancak fabrika 25kw lık model gönderdi bekletmemek için. İzmir' deyim. Montajı da Birol Bey yaptı. Burada 125 lik boru yok ne yazık ki. Kahverengi soba borusu da takmak istemedim görüntüden ötürü. Sizin yaptığınız baca borusu temizliklerinde ne kadar kül çıktı?

• 25KW ile etmişsin.
    miktar olarak tanımlayamam ama kazanın verimini tökezletiyor, baca borusunda biriken kül kurumu her seferinde farklı ama temizleyince netice güzel oluyor.
    bu şekilde gittiği kadar kullan, dedim diye sil baştan olacak değilya, neticede mbirol ne yaptğını iyi biliyor.
  • 17 kw lık hazırda yokmuş. Müşteriyi bekletmemek için 25kw lık gönderdiler. Teşekkürler Kozlusan. Yinede kazanı 17kw ya sınırladık. Bu arada evim net 100m2. Güney cephe dükkan üstü yalıtımsız. 8 metre petek var ama salonu kullanmayacağım. Toplam 6 metre petekle İzmir' de tüketim ne kadar olur sizce? Sizin tüketim miktarınız ne kadar?

• evim net 50m2, petekeri metre seklinde hesaplamadim, üstü yalıtımlı, ist. enlemindeyim tüketimim 3,5 ton.
    saglikli kiyaslama olmaz.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    50 m2 ve 3.5 ton! Çok fazla değil mi?

• neyin ne oldugundan tamamen emin degilim, bu yil daha detayli takip edecegim.
  • fotolar yeterince bahsetmis, artik bundan otesi kullanici referans duyumlari, ihracatinin olmasi bunlar yeterlidir.
    MDF, sunta talasi kullaniyorsa sonraki sezona alici bulamaz kendini bitirir.
  • Merhabalar. Ben şuan evimde cng kullanıyorum. m3 fiyatı 2.55 tl. Fiyatı yüksek olduğundan dolayı pelet sobası kullanmayı düşünüyorum. Kaldığımız yerin sağlam 6 ay kışı var. Evim net 90 m2 tavan yüksekliği 2,60 mt. İyi yalıtımlı. Ama pencere fazla. doğu-batı- kuzey olmak üzere üç cepheli zemin kat daire. Toplam 6 mt petek var. Öne çıkan iki model var almayı düşündüğüm. Kozlusan hydrosmartpel 17 kw ve arıkazan lesta 12 kw. Kozluusan 500 tl daha pahalı olmasına rağmen daha güçlü ve iyi bilinen bir soba. Arıkazan lesta da çok şık duuruyor. Her iki soba hakkında ve tüketim konusunda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
  • Merhaba. Evinizin yalıtımı iyi ancak zemin katta olması dezavantaj. Ben birkaç hafta önce Kozlusan slimpel Easy kazan taktırdım. Tüketimle ilgili bilgi veremeyeceğim. Pellet tuketimine gelirsek: İzmir'in kuzeyin de oturan bir arkadaşın geçen kışta aralık ortasından itibaren Kozlusan hydrosmartpel 17kw soba ile 2 tondan biraz az yaktığını biliyorum. Kastamonu'da kışlar hem daha uzun hem de daha sert geçer. Tahmin yürütecek olursam ; 4-5 ton derim.

• Arkadaşlar ben Ankara gölbaşında oturuyorum. 200 m2 müstakil mantolamalı evim. 2 senedir kovalı kalorifer kazanıyla evin 140 m2 sini ısıttım yıllık 2,5 ton kömür yakıyorum.

Temizliğini ve kolaylığını anladım
    Net bir şekilde söyleyebilirmisiniz işletme maliyeti kömür ve doğal gaza görd nasıldır?

• Merhaba.

Konuya oldukça yabancıyım. İlk sayfaları okudum ama o zamandan beri çok şey değişmiş gibi görünüyor. 200 m² bir ev için hangi soba modelini önerirsiniz acaba? Ev henüz inşaat aşamasında ve şu an ısıtma sistemine karar vermemiz gerekiyor. Isı pompasını araştırırken bu konuyu gördüm. Yardım ederseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pellette ısı değeri 4500-5000 kcal/kg, nem oranı yaklaşık %8-10 civarı , kül oranı ise %1 dir. Yani iyi bir soba ve kazanda yakacağınız pelletin yaklaşık %90 ı ısıya dönüşür. İyi kalite odun pelletinin fabrika çıkış fiyatı 550-650₺ civarıdır.(nakliye hariç)

Kömüre bakacak olursak: Bizzat torbanın üzerinden değerleri aldığım sobada kullanılan Soma kömürden örnek verirsem; Isı değeri min. 4800 kcal/kg, nem en fazla %25, kül oranı en fazla %25. Yani yakılan kömürün (iyi yakildigini varsayarsak) sadece yarısı(%50) ısıya dönüşecektir. Bu baktığım kömürün tonu nakliye dahil 480₺ idi. İthal veya daha kaliteli kömürlerde değerler daha iyidir ancak pelletin veriminin yanına bile yaklasacagini sanmıyorum.

Doğalgaz da ise durum; 1 metreküp doğalgazın alt ısıl değeri 8250kcal dır. Verim ise %95-98 civarıdır. Doğalgazın metrekübü ise vergiler dahil yaklaşık 1,3₺ dir.

Bu veriler ışığında çok kolay kıyaslama yapılabilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 26 Eylül 2016; 17:45:16 >

• Orod-Dain O kullanıcısına yanıt
    Hangi ildesiniz, evin konumu, yalıtım durumu nedir?

• Evin 4 cephesi de açık. 2 katlı. 8 tane 120 cm petek olacak. Yalıtım yok. Duvarlar Ytong. Yer Tekirdağ.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200m2 ev için 8*1,2=9,6m petek biraz az gibi.
    Kozlusan Hydrosmartpel 17kw lık model sanırım yeterli gelmez.
    https://m.youtube.com/watch?v=q-cfja8i0yM
    25kw lık prestige sulu sistem soba var ancak fiyatı biraz yüksek.
    Kazan düşünmez misiniz?

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.