Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
28
Favori
314.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuta pellet diyorsan kozlusan PROPEL 40kw altini dusunme.
    soba unut asla yetmez.
  • Kozlusan Hydrosmartpel 17 kw soba aldım. 3 tonun üzerinde tüketirsem iyi olmayacak. Hayırlısı inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kastamonu merkez ve tosyada pelet üretimi var. Kalitesi hakkında bilgisi olan var mı??

• Peki arkadaşlar, pelet kazanı olarak Ünmak pelet kazanı hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Kozlusan veya arı kazanın yanında fiyat makul ama sanırım onlar kadar verimli olmayabilir, yinede onlar kadar pelet seçmemesi de artı olarak görülebilir.

http://www.unmak.com/images/urunbelgeleri/4597c16_kat_kaloriferi_ukyyppdf.pdf

PELLET yakıtlı soba vs.

Bu markanın kömürlüsünü kullananlar hep memnun, hatta kömürlüsünde de pelet yakılabiliyor ancak tabiki aynı verimlilikte olmaz, örneğin baca sensörü yok kömürlüsünde.

• Arkadaşlar çok geçişli(6) olması sebebi ile pistonlu veya helezonlu zümrüt marka kazan almaya karar verdim, fındık kömürü veya pelet yakacağım içinde yüksek ihtimal helezonluyu alacağım, alıp yakmaya başlayınca paylaşımda bulunurum

PELLET yakıtlı soba vs.

PELLET yakıtlı soba vs.

Pelet yakmayı deneyeceğim önce, olmazsa direk fındık kömürü ile devam edeceğim. Fan ayarını kısarsan peletten güzel verim alırsın diyenler oldu.

• "fındık kömürü" ne ki ?
  • Çapı en fazla 25mm boyutunda ki kömür parçalarına fındık kömürü denir.

• 50mt kare yalıtımsız bir salonu üflemeli pelet sobası ısıtabilir mi? tecrübesi bilgisi olan var mı?
  • .... anladim.
    bu boyut mevcut linyitin kırılarak ufaltılmasıylamı, cevher elenerekmi, toz dahi partiküller preslenerekmi oluyor, maliyet ????
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Kozlusan 11kw pellet sobası 50 metrekareyi rahat ısıtır.

• arel.gr kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum...

• tyanik T kullanıcısına yanıt
    cevap icin tesekkürler.. birde hangi marka daha sorunsuzdur acaba? arastırdıgıma göre bazılarında talas tozu sıkısması oluyormus
  • quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

.... anladim.
    bu boyut mevcut linyitin kırılarak ufaltılmasıylamı, cevher elenerekmi, toz dahi partiküller preslenerekmi oluyor, maliyet ????

Nette bulamadım. Bende bilene sordum. Çıkarılan kömür elenerek elde ediliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

.... anladim.

Nette bulamadım. Bende bilene sordum. Çıkarılan kömür elenerek elde ediliyormuş.

mantikli, maliyet yonundende en hesapli usul bu.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Kozlusan ürünlerinde problem olmuyor deniyor. Turkiyede bu işi en profesyonel yapan firma kozlusan.

cevap icin sagolasın
    Ben kozlusan hydrosmartpel i 15 gündür kullanıyorum. Şuan memnunun. Kömürden kesinlikle rahat ve kullanışlı. İlk yatırım maliyeti yüksek.

• Ben kozlusan'ın insert air adında şöminesini almayı planlıyorum. Kasım ayında üretimi olacak ve piyasaya verilecek dendi. Müstakil celik konstrüksiyon evde kombi mevcut, salona hem görsellik hemde ısıtmaya katkı için düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Ben kozlusan'ın insert air adında şöminesini almayı planlıyorum. Kasım ayında üretimi olacak ve piyasaya verilecek dendi. Müstakil celik konstrüksiyon evde kombi mevcut, salona hem görsellik hemde ısıtmaya katkı için düşünüyorum...

Görsellik düşünüyorsan odun şömine daha mantıklı. Pelet odunun ateşinin verdiği görseli ve hazzı vermiyor ve elektrik gidince pelet şöminesi de çalışmıyor. Tek avantajı külünün az olması olabilir.

• Evi yaparken baca yapmamışlar. Site içinde olduğundan baca yaptırmak için yönetimden izin gerekiyor. Ayrıca baca yapanlar çelik konstrüksiyon ev deyince biz bilmiyoruz diyorlar. Sadece bacaya 5000 TL isteyen oldu. Pellet şömineyi hermetik kombi gibi kısa bir boru ile dışarı baglayacagiz...

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.