Şimdi Ara

Peki Sizce Devlet PKK yı Bertaraf Etmek İçin Ne Yapmalı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nasozby

Sayın BJK ;

Bu gerçekle ilk defa karşılaşmıyorsunuz sanırım. Sanki bir anda bunlar olmuş gibi bazı şeyler alıp yukarılara çıkartıyor medya.

Ayrıca Benim önerimle ters birşey söylenmiyor mektupta. Herşey yazılmış zaten asalım keselim diyen arkadaşlar madem gidip orda yaşamayı denesinler diyorum işte. Hasteneye bile baskı yapan adamlar köylülerimi kontrol altında tutamıyacaklar. Alır delikanlıyı bizimle dağa gelmezsen anan baban ölür der, böyle çıkan yüzlercesi vardır. Devletin adamı çoçukluğunda babasını götürmüştür sebepsiz yere bir daha dönmemiştir babası, nasıl sevsin o çocuk devleti.

Bizim en büyük hatalarımızdan biri suçu hep başkalarına atmak ve aramak. Bir akım başlatılsın madem sivil bir akım, devlet oraya insan yollayana kadar çatlıyor herkes versin dilekçe gönüllü gitsin. Bilinçli insanlar doldursun tüm makamlarını, sonrada askerimiz temizliğini yapsın. Bak doğuyla bir meselen kalıyor mu.

İşte PKK'ya bir şekilde destek veren kürtler bulunmalı ve sınırdışı edilmeli, yapılacak şey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Sayın BJK ;

Bu gerçekle ilk defa karşılaşmıyorsunuz sanırım. Sanki bir anda bunlar olmuş gibi bazı şeyler alıp yukarılara çıkartıyor medya.

Ayrıca Benim önerimle ters birşey söylenmiyor mektupta. Herşey yazılmış zaten asalım keselim diyen arkadaşlar madem gidip orda yaşamayı denesinler diyorum işte. Hasteneye bile baskı yapan adamlar köylülerimi kontrol altında tutamıyacaklar. Alır delikanlıyı bizimle dağa gelmezsen anan baban ölür der, böyle çıkan yüzlercesi vardır. Devletin adamı çoçukluğunda babasını götürmüştür sebepsiz yere bir daha dönmemiştir babası, nasıl sevsin o çocuk devleti.

Bizim en büyük hatalarımızdan biri suçu hep başkalarına atmak ve aramak. Bir akım başlatılsın madem sivil bir akım, devlet oraya insan yollayana kadar çatlıyor herkes versin dilekçe gönüllü gitsin. Bilinçli insanlar doldursun tüm makamlarını, sonrada askerimiz temizliğini yapsın. Bak doğuyla bir meselen kalıyor mu.

İşte PKK'ya bir şekilde destek veren kürtler bulunmalı ve sınırdışı edilmeli, yapılacak şey bu.

Sınırdışı etmen bir çözüm yolu değil PKK'ya destek verenler cezalandırılmalı. Sınırdışı etmek onlara iyilik etmek gibi birşey olur.

Önce halkın desteğini etraflıca alacaksın ki temizleme işine girdiğin zaman ak ile karayı ayırmanda onlar yardımcı olsunlar sana.

Sonrasında ise orduda artık ihmallerden dolayı şaibeli işler olmayacak. Sınırımız yol geçen hanı gibi kalmaya devam ederse hiçbirşey çözülmez. O sınırı tutamıyorsak nasıl bir güç olabiliriz ki?

• Bu adamların neyini kazanalım daha? Türk halkı onların yaptıklarını yapamıyor zaten, ben polise taş atsam ne olur? lütfen bunu herkes düşünsün. Adamlar taş atmayı bırakın, şehirleri yakıp yağmalıyor. Kazanmak filan hikaye zaten, aynı bölgeden en az pkk kadar vatansever Kürt insanı da çıkıyor, ne kazanması? Bunlar şımardı. Eninde sonunda devlet yine gerçekten "sert" olmak zorundadır. Tek çare; "pkk ile ilintisi olan" herkesin idam edilmesi. Yoksa memleket ateşe atılıyor burada. Sözünü ettiğiniz "halkı kazanma" olayını devlet 20 yıldır uyguluyor zaten. Ama siyasi yanlışlar tekrar terörü uyandırdı. O insanlar yani "pkk" zihniyetindekiler ancak idam korkusu, ile kazanılabilirler. Veya "al Türkiyenin yarısı senin olsun" deyip vereceksin. Başka üçüncü bir yolu kalmadı bu işin...

quote:

Orijinalden alıntı: BJK

quote:

Sayın BJK ;

Sınırdışı etmen bir çözüm yolu değil PKK'ya destek verenler cezalandırılmalı. Sınırdışı etmek onlara iyilik etmek gibi birşey olur.

Önce halkın desteğini etraflıca alacaksın ki temizleme işine girdiğin zaman ak ile karayı ayırmanda onlar yardımcı olsunlar sana.

Sonrasında ise orduda artık ihmallerden dolayı şaibeli işler olmayacak. Sınırımız yol geçen hanı gibi kalmaya devam ederse hiçbirşey çözülmez. O sınırı tutamıyorsak nasıl bir güç olabiliriz ki?

Halkın desteğini almak artık çok zor bence bu durumda, elini versen kolunu kaptırırsın, artık bu saatten sonra olacak şeyler değil bence, geç kalındı. Artık bitecek ama biraz kanlı, biraz kurunun yanında yaş da yanacak maalesef

• Artık insan öldürürek biryere varılmayacanı herkesin anlaması gerek.Oradaki halkın beyinine ve düşüncelerine işleyecek atılımlar yapılmalı.Bunun tek yoluda psikilojik etkiden geçer.Devletin oralara psikolojide çok başarılı binlerce kişi yollaması gerek.
    Her türlü propaganda yapılması gerek orada.PKK nasıl örgütlenmişse devlet destekli bir örgütlenme gerek.

Mustafa Kemal kurtuluş savaşı devam ederken bölgede propagandayı bırakmamıştır.Mustafa Kemal'in bastıdığı bröşürler ve gazeteler Basraya kadar bile ulaşmış ve oralarda bile etki göstermiştir.Günümüzde propaganda araçları değişti tabi, bu şekilde yapılması bir işe yaramaz.Çağa ayak uydurarak yapılmalı.Ama mutlaka yapılmalı.

Bölgedeki eğitimin üzerinde durulmalı, Özellikle Türkçe kusursuz öğretilerek milli duyguları coşturucu şekilde eğitim yapılmalı.Başkaları tarafından beyinlerin yıkanmasına kurulacak yapılanma ile izin verilmemeli.

Bölgedeki ekonomik kalkınma hayvancılık ve tarıma dayalı yapılmalı.Kısa zaman içinde bölgenin sanayileşmesinin imkanı yok çünkü altyapısı yok.Devletinde o kadar parası yok.

Sizlere saçma gelebilir ama hızlı trenin yaygınlaşmasıda etkili olur.Ankarada ki bir profesör,uzman,gazeteci,eğitimci,siyasetçi,sanatçı 1-2saat içinde oraya gidebilse sizce herşey farklı olmaz mıydı?

• Su kaynakları biyolojik silahlar ile zehirlenerek hepsini öldürmek yada kandil kampına havadan tekrar zehirli gaz püskürterek hepsini sivri sinek misali yok etmek en güzel ve zevkli yol budur otur izle sonra şerefsizleri kıvrana kıvrana geberirken. kusura bakmayın sevdiğim bir arkadaşım 1993 te şehit olmuştu o yüzden böyle en güzel ve zevkli yol bu bence.

Orijinalden alıntı: Fetih

Askerlik yapan kürtleri en çok saldırı yiyen karakollara verilmeli.İnsafsızca görülebilir.Ancak pkknın ne olduğunu böyle anlayabilirler.

iyi guzel soyluyorsunda o zaman oraya giden kurtlerin pkk lilarla birlikte hareket etmiyecegine garanti verebilirmisin ?

bence ilimli bir islam politikasi her seyi cozecektir diye dusunuyorum devletin turkculugu birakip birazcik islamci bir politikaya yonelmesi lazim

Orijinalden alıntı: jokerwill

quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Askerlik yapan kürtleri en çok saldırı yiyen karakollara verilmeli.İnsafsızca görülebilir.Ancak pkknın ne olduğunu böyle anlayabilirler.

iyi guzel soyluyorsunda o zaman oraya giden kurtlerin pkk lilarla birlikte hareket etmiyecegine garanti verebilirmisin ?

bence ilimli bir islam politikasi her seyi cozecektir diye dusunuyorum devletin turkculugu birakip birazcik islamci bir politikaya yonelmesi lazim

ılımlı islamdan kastın nedir ?
    ılımlı islam katı islam mı vardır ?
    ayrıca amerikanın en büyük oyunlarından bi tanesi olan ılımlı islam politakasına alkış tutmakta ne büyük bir hata.

türk devletinden türklügü bırakmasını istemek de nasıl bir cüret

buyrun ılımlı islam gercegi;

Ilımlı İslam: Amerikancı İslam

Türkiye'nin rolü, bir savunma ülkesi konumundan bir saldırı üssüne doğru değiştirilince, radikal siyasal İslam'ı tecrit etme açısından, devletin nitelikleri de yeniden gündeme geldi.

Tam bu noktada, ABD'nin radikal siyasal İslam'a karşı bir silah olarak kullanacağı Türkiye, karşı taraftan daha az tepki çekecek bir kimliğe kavuşturulmak istendi ve içerdeki siyasal oluşumların da desteğiyle, ortaya Ilımlı İslam modeli çıktı.

ABD'yi "şeytan" olarak niteleyen, Orta Doğu kaynaklı ve İran destekli klasik radikal siyasal İslam'a karşı, ABD ile birlikte hareket edecek bir İslam, "Ilımlı İslam" olarak ortaya atıldı.

ABD'nin bu strateji değişikliğinden kaynaklanan ve Türkiye'ye empoze edilmek istenen "Ilımlı İslam modeli", hiç kuşkusuz, laik bir düzenden geriye gidişi gerektiriyordu.

Bu eğilim, Türkiye içindeki İslamcı (şeriatçı) eğilimlerle de buluştu ve ABD ile Türkiye içindeki bazı siyasal grupların ittifakı, Ilımlı İslam olarak ortaya çıktı.

Oysa bu ittifakın iki büyük engeli vardı.

Birinci engel, "Ilımlı İslam" anlayışının, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan (ve AB ile de uyum içinde olduğu son AİHM kararı ile saptanmış olan) laiklik ilkesi ile çatışma halinde oluşuydu.

İkinci engel ise, ister laik olsun, isterse Ilımlı İslam, Türkiye ile ABD'nin, Genişletilmiş Orta Doğu Projesi bağlamında gerçekleştirecekleri saldırı ortaklığının İslam Alemi'nde yaratacağı tepkiler ve Türkiye'deki İslamcıların bu tepkiler karşısında savunmasız kalacakları gerçeğiydi.

Yani Ilımlı İslam modeli, ABD'nin sandığının tersine, İslam Alemi açısından da Türkiye'nin iç dinamikleri bakımından da, ABD'nin çıkarları ve stratejisi bağlamında olumlu bir sonuç vermeyecekti.

Nitekim vermiyor da!

Ama, ABD bunu ne zaman görecek, bilmiyorum doğrusu.

]
     Peki Sizce Devlet PKK yı Bertaraf Etmek İçin  Ne Yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayd -- 24 Haziran 2010; 0:06:15 >

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION

• Silahlı kuvvetlerin eli kolu dış güçler tarafından bağlanmış olmasaydı çoktan ezer geçerdi zaten devlet Pkk'yı. Pkk dediğimiz şey ne kadar güçlü olabilir?
  • islam butun muslumanlarin bir birini oldurmesini degil baris icinde yasamasini, herkesin kiblesinin kabe oldugunu, bir ise baslarken besmele ile baslamasini soyler ayrica ben karsimda ki insana merhaba yerine butun dunya muslumanlari tarafindan anlasilan selamin aleykum demeyi daha dogru buluyorum bu selamlama sekli de butun muslumanlar tarafindan hos gorulmektedir

daha turkce bilmiyen insanlarin daglarina ne mutlu turkum diyene yaz onlara kürt oldugunu hatirlat ondan sonra da uzerlerinde turkculuk politikalari uygula keske o daglara ne mutlu muslumanim diyene, ey inananlar suphesiz siz kardessiniz seklinde yazilar yazilsaydi

ayrica ben turkculuk bir kenara birakilsin derken komple kenara atilsin demedim sadece birlestirici unsurlar olsun dedim bu memlekette yasiyan herkes turk degil sen ne mutlu turkum diyene dersen o ne mutlu kurdum diyene der, oburu ne mutlu cecenim diyene der ve bu boyle devam eder ...

ayrica islam kelimesinden neden bu kadar korkuyorsunuz ki ? Atatürk kurtulus savasini baslatirken islami kurtaricam, halifeyi kurtaricam diyip tekkelerle, tarikatlarla anlasmamismiydi ? onlarla kurtulus savasinda savasmamismiydi ?

lutfen bazi sozleri soylerken gecmiste neler olup bittigine gore konusalim

• quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Yıl 1940 değil ve burası Nazi Almanya'sı değil,o yüzden papağan gibi "soykırım","paramiliter gruplar","katliam" ve v.b saçma şeyler söylemeyin.Bu ülkedeki insanların çoğunluğu sizin gibi katil ruhlu değil ne mutlu ki.O yüzden klavye başında "Hitlercilik" oynamayın bence.....

Klavye başında apoculuk oynayanları görünce şakşakçılık yapanların yorumuna bak sen...

Dış çözüm:

PKK'ya destek verdiği bilinen ülkelere terör ihracı yapılmalıdır. Mesela El Kaide militanları Amerika, Fransa, İngiltere, İsrail gibi ülkelerin, en yoğun nüfuslu yerlerinde canlı bombalar patlatması ile kitle katliamları yapılmalıdır ki bu ülkeler hizaya gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 24 Haziran 2010; 0:26:55 >

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!
  • çözülmez hoca çözülmez.
    halkım dedigi insanların;
    cocuklarını zorla daga cıkartan, onların kocasını öldüren, askerdeki cocuklarını öldüren
    bir yapılanmayı nasıl çözeceksiniz. cok zor.
    tas atan cocuk mevzusu en basiti.
    bu cocuklar baya baya sempatizan olarak yetişiyor. dahada kötüsü bunlar sadec doguda yokki
    türkiyenin heryerindeler bu cocuklar. hadi doguyu bi şekilde çözdünüz,
    batıdakiler güneydekiler ne olcak? büyüyo bu cocuklar.

batının yapacagı pek birsey kalmadı artık. her yol denendi sayılır. artık adım dogudan atılmalı.
    biz sizi destekliyoruz demeliler. yoksa, bizim torunlarda bu konuları konusuyor olcak.
  • Bence öropa birliği hayalinden vazgeçilmeli. adamlar istedi mi hemen alıyorlar ama bizi almazlar biz asırlarca onlara ölüm korkusunu tattırmış bir milletiz açın araştırın Almanların ve Fransızların Türkler den korunmak için bir sürü duaları var hatta ilahleri bile.
    Avrupa Birliği 1699 Karlofça anlaşmasından sonra kurulmuş bir kutsal ittifaktır amaçları da bizi vatanımızdan atmaktır. Bunun kesin olduğunu herkes biliyor ve son 400 yılda doğu avrupa, Arap yarımadası ve Kafkaslarda Türk hakimiyetine bir şekilde son verilmiştir ve elimizde kala kala Anadolu kalmıştır ki şimdi de buraları elimizden almak için uğraşıyorlar. Yakın tarih e bakacak oursanız ilk önce bir azınlık isyan eder, sonra onun akraba ya da garantör ülkeleri şimdiki adıyla reform o zamanki adıyla imtiyaz isterler ve sonrasında zamanla önce özerk olup, daha sonra da bağımsızlıklarını ilan ederler. Şimdiki yapılmak istenen de bu, kürtçe kanal açıldı imtiyaz verildi şimdi masum insanlarımız askerlerimiz öldürülüyor meclisteki pkk partisi mebusları federe devlet yapısı diye bas bas bağırıyor yani özerklik isityorlar ve biz vermiyoruz çünkü sonucu belli bu vatan bölünmez bir bütündür..

Pkk nın yapmış olduğu silahli eylem tamamen bir dikkat çekme olayıdır israil ile ilişkiler unutturulmaya çalışıyor..
    pkk da İsrail menşeili bir örgüttür arz-ı mev'ud u yani büyük İsrail devletini kurabilmek için rahat bırakmıyorlar, bakarsanız bu coğrafyada İran Irak Araplar ve Türkiye hep karıştırılıyor ve bunu yapmak zorundalar, eğer boşa bırakırlarsa gelişip onları safdışı edebiliriz.. bu da hayallerini suya düşürür..

İçimizdeki kötülerden de kurtulmamız lazım.. iç istihbarat olayında gelişmemiz lazım eğer yeterli olsaydı zaten faili meçhul cinayetler olmazdı ve geçen günkü servis bombalama olayı da yaşanmazdı.
    Dış istihbaratımız bence kuvvetli. Amerika nın paylaşımına ihtiyacımız yok İran kimden destek alıyor ki??

Teknik ve bilimde gelişmemiz lazım, acaba bizinm de uçak markammız ya da windows gibi işletim sistemimiz olur mu? olsa ne olur??
    Derhal bir nükleer santral kurulmalı ve kendi enerjimizi üretmeliyiz, dışarıya bağımlı olmamamız lazım yani eneri üretimimiz, tüketimimizi katlamalı.
    Tabi bu arada uranyum zenginleştirme çalışmalarımız da olmalı ki dış mihrakları korkutalım..

Sizce neden pkk karadeniz ve güneydoğu anadolu da etkin ??
    Ben söyleyeyim size karadeniz in Türkiye sularının altı tamamen ham petrol ve uranyum.
    Doğu anadolu ham petrol altın, gümüş ve demir madeni. bunları bize yedirmeyecekler yedirmezler o yüzden oralarda huzur yok. aynı Irak gibi..

Peki pkk nasıl etksiz hale getirilir? yukarıda söylediklerimi gerçekleştirirsek pkk nın dış desteğini keseriz. Yani parası azalır ve sadece uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele etmemiz lazım, bunun için de afganistan ve ırak ile olan gümrük anlaşmalşrımızı yeniden elden geçirmemiz gerekli..
    iran ile sözde ittifak yapmalıyız...
    Geçmişte Çin, şimdi İsrali ve İranın yaptığı gibi sınırımıza duvar gerip belirli aralıklarla kulelere keskin nişancı koyarsak sızıntıları azaltırz..
    Irak a yılın belirli zamanlarında uzun süre ile sınırötesi operasyon yapmalıyız hatta Şu Konya'daki tatbikatı Irakta yapalım hem terorist öldürürz hemde bizden tırsarlar

siyasilerimzin değişmesi lazım mesela tarım bakanı bir çiftçi olsun, turizm bakanı otelci olsun, milli eğitim bakanı öğretmen olsun, savunma bakanı asker olsun bunun gibi herkes kendi işini yapsın

rüşvetler azaltılsın,tüm azınlıklar eşit olsun kürdün isteği yapılırsa laz da ister roman da ister.. o zaman kolunu kaptırırsın biraz milliyetçi olmak lazım herkes kendi milletini sevsin yeter..

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN..

• quote:

Orijinalden alıntı: jokerwill

islam butun muslumanlarin bir birini oldurmesini degil baris icinde yasamasini, herkesin kiblesinin kabe oldugunu, bir ise baslarken besmele ile baslamasini soyler ayrica ben karsimda ki insana merhaba yerine butun dunya muslumanlari tarafindan anlasilan selamin aleykum demeyi daha dogru buluyorum bu selamlama sekli de butun muslumanlar tarafindan hos gorulmektedir

daha turkce bilmiyen insanlarin daglarina ne mutlu turkum diyene yaz onlara kürt oldugunu hatirlat ondan sonra da uzerlerinde turkculuk politikalari uygula keske o daglara ne mutlu muslumanim diyene, ey inananlar suphesiz siz kardessiniz seklinde yazilar yazilsaydi

ayrica ben turkculuk bir kenara birakilsin derken komple kenara atilsin demedim sadece birlestirici unsurlar olsun dedim bu memlekette yasiyan herkes turk degil sen ne mutlu turkum diyene dersen o ne mutlu kurdum diyene der, oburu ne mutlu cecenim diyene der ve bu boyle devam eder ...

ayrica islam kelimesinden neden bu kadar korkuyorsunuz ki ? Atatürk kurtulus savasini baslatirken islami kurtaricam, halifeyi kurtaricam diyip tekkelerle, tarikatlarla anlasmamismiydi ? onlarla kurtulus savasinda savasmamismiydi ?

lutfen bazi sozleri soylerken gecmiste neler olup bittigine gore konusalim

burası türkiye cumhuiyeti devleti ve ne mutlu türküm diyene lafı dogru bir laftır.
    bu ülkede kimse ne mutlu çerkezim yada lazım bilmem meyim demez diyemez demiyorum dikkatini cekerim.cünkü içlerinde böyle bi bölücülük yoktur.hepimiz kardeşçe bu topraklarda asırlarca yaşamaktayız.
    çerkezi rumu bulgarı kafkası...

fakat ne zaman bu söz ortaya atılsa rejim ve hilafet yanlıları bir anda kürtçü kesiliyorlar başımıza.içindeki türk nefretini kürt sempatizanlıyla birleştirip bu tezi ortaya atıyorlar.
    ayrıca bu sözler erbakanın zamanında ortaya cıkmıştır!
    kimin görüşünden oldugunuzu da belli ettiginiz icin teşekkürler

atatürk'ün tarikatlarla anlaşma yaptıgı da igrenc bir iddaa !

ayrıca yaşın galiba cok ufak.

selamünaleyküm arapça bir kelimedir.arap yarım adasındaki insanların ingilizce konuşacak halleri olmadıkları icin selamünaleyküm terimini kullanmaktadır.bilgini ''naber hasan abi'' gibi..besmelede keza öyle.
    yani senin de arapça kullanman gerekmiyor
    türkçe kullansanda olur yani.

hazret de arapça bir kelimedir ve sayın anlamına gelmektedir.

yani sayın muhammed de diyebilirsin.günah degil korkma

he bu arada ;
    i salute you with the name of god/b]

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION

• ben ne mutlu türküm diyene lafı yanlis bir lafmidir dedim ? sadece bazi yerlerde bu laf yerine daha genel kapsamli bir cografya terimi kullansak veya o sinirlar icerisinde yasiyan insanlarin ortak ozelliklerini paylasan bir terim kullansak daha dogru olur dedim ama o kadar sabit dusuncelerin varki bunlari anliyacak zihniyete sahip degilsin biraz daha genis dusunmen lazim

sen adamin dagina ne mutlu turkum diyene yazarsan o da gider bir yerlere ne mutlu kürdüm diyene yazar sen mutlu cerkezim yada ne mutlu lazim yazisini gorunce rahatsiz olmuyorsunda ne mutlu kürdüm yazisin gorunce niye rahatsiz oluyorsun ? veya oluyorsunuz ( eger genellersek ) §? bumu sizin adalet anlayisiniz ? ondan sonra da dersiniz ki turk nefretini kurt sempatizanligi ile birlestiriyorlar al birde burdan yak

bu sozler erbakan zamanindan oncede vardi osmanli bu dusunce sistemi ile bir suru musluman nufusu kendi catisi altinda toplamayi basardi ama sizin tarih bilginiz 1923'ten bu yana basladigi icin geriyi size aciklamamin bir faydasi olmiyacagini dusunuyorum

Atatürk kurtulus savasina girmeden once tarikatlarla anlasti, kurtulus savasinda naksibendilerin ozel bir yeri vardi her seyi bir kenara attim sana seyh sait'in Atatürk le beraber kurtulus savasinda savastigini soylesem inanirmisin ? sen simdi buna da yok dersin

• ayrica ben ne erbakanciyim nede sabit siyasi bir gorusum var bana gore siyasetcilerin hepsi ayni hepsi pastadan payini alma derdinde

yasimin ufak oldugunu nerden cikardin ? ediceksen adam gibi hakaret et korkma ben sikayet etmem

selamin aleykum kelimesi arapca olabilir ben bu kelimeye sadece arapca olarak bakmiyorum bu bir islam dilidir ve ben muslumanim diyen herkes bu selami bilir ayrica neden ingilizce ile bagdastirdin arapcayi onu anlamis degilim ingilizce bir teknoloji dili yada bir edebiyat dili vs... ama bahsettigimiz dil ve kelimeler arapcadan cok bir din dilidir ve ayni dine sahip insanlarin paylastigi bir dildir tekrar soyluyorum ise arapca olayi ile bakma islam dili olayindan bak ayrica bir musluman ingilizce bilmiyebilir ama her musluman islam dili ile selamlama seklini bilir

bilmem anlatabildim mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

fakat ne zaman bu söz ortaya atılsa rejim ve hilafet yanlıları bir anda kürtçü kesiliyorlar başımıza.içindeki türk nefretini kürt sempatizanlıyla birleştirip bu tezi ortaya atıyorlar.
    ayrıca bu sözler erbakanın zamanında ortaya cıkmıştır!
    kimin görüşünden oldugunuzu da belli ettiginiz icin teşekkürler

yanlış anlıyorsam düzeltin

Şimdi akp oy verenleri yada Tayyip Erdoganı destekleyenleri, sırf bu yuzden türk nefreti ve kürt sempatizanlıgıylamı sucluyorsunuz?

Şunu bilmenizi isterim Trabzlonlu olmama, soy agacımı bilmememe,mevcut başbakanıma inanmama,Erbakanında zamanının dehası oldugunu düşünmeme ragmen Türklügü kimsenin tekeline bırakmam

NE MUTLU TÜRKÜM yazısı için yazdıklarınıza katılıyorum bundan ancak yarası olan gocunabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shbndn -- 24 Haziran 2010; 3:35:23 >

• Arkadaslar;
    PKK'NIN YAPILANMASI
    Dün Kanal B'de Hariciye Kliniği diye bir programı izledim.Programda TÜRKSAM Strateji uzmanı ve Erdal sarızeybek vardı birde yazar vardı..Erdal Sarızeybek'in arkasında bir tahta ve Erdal S. kalktı tahtaya bir bir pkk nerden geliyor ülkede napıyor yazdı..
    E.S'nin söylediğine görede PKK'nın İsviçre bankalarında 1 Milyar $'dan fazla parası var ve bunların çoğu uyuşturucu kaçakçılığı vs vs..
    300 kişilik yönetici topluluğu var.Ki bu topluluk PKK'nın tüm gelir ve giderlerini,gerillalarını kontrol ediyor..
    Arşivleri var(!)ki en önemlisi..APO teslim edildiğinde bunları birbir söyledi dediki.PKK'nın arşivlerinde gerillaların kod adları ve gerçek isimleri mevcut.örgütün gelir kaynakları ve pkk yı hangi ülkelerin desteklediği hepsi yazılı..APO teslim edildiğinde bu arşiv belgeleri Suriye'deki PKK evlerine tek tek dağıtılmış.
    Siyasi kol ve kanadı var bunlarda pkk'nın ülke içerisinde stratejik propagandasını yapan gruplar..

Ama bizim devletimiz apo bu ifadeleri verdiğinden beri bir kere Suriye ile görüşüp arşivleri vermesini istemedi.(Suriye arşivlerin kimlerde olduğunu biliyor hatta devletin arşivlerindede bu pkk belgeleri mevcut).
    Barzani Türkiye'ye geldiğinde bizim devlet bakanlarımız gidip ona yalakalık çekiyor ve Barzani'ye sıcakkanlılık gösteriyor ya..Suriye'de bütün haritalar'da Türkiye'nin Hatay,İskenderun,Mardin,Şırnak .. vs bölgeleri sözde Kürdistan olarak gösteriliyor..Bizim bakanımız ise bunların farkında olduğu halde Barzani'nin sırtını okşuyor(!).

İstihbarat Konusu
    1 Mayıs 2008 günü PKK'nın kampları(?) jetlerimiz tarafından bombalanmıştı.Oraya soru işareti koymamın sebebi ise bu kampların yerlerini ABD istihbaratı sağlıyor..Bizim devletimiz ise ABD nin istihbaratına güvenip oraları bombalıyor..8 gün sonra o bombalanan kamptan çıkan teröristler askerlerimizi şehit ediyor..Olay burada işte..
    Bizim ülkemizin bir haberalma servisi bile yok.O kadar HERON ve Predator alındı.Onlardan 1 tek bile istihbarat sağlanmıyor ABD'den sağlanıyor.Siz sanıyormusunuz ABD,PKK'yı bitirmek istiyor?.Türkiye'de savunma sanayii desteklense ve biraz yardım yapılsa eminim ki onların teknolojisinden çok daha sistemlerimiz olacaktır..

*Daha geçenlerde şu amerikan polisi arabaların lastiklerini patlatmak için bir set kuruyor ya hani lastiklere demirler giriyor..İşte onlar bile ABD'den PARAYLA satın alınıyor..Bizim demir sanayiimiz varda yapamıyo demekki bu kadar basit bir mekanizmayı..

Devlet diyor terörü bitiricez diye.gidip kürtçe kanal,kürtçe fakülteler ve kurslar açıyor..Şuna eminim ki doğuda yaşayan kürtlere izin verilse HEPSİ Kürdistan'ı kabul edecek..Terörü bitirmek için kurs açarak çok iyi yapıyoruz değilmi? yada demokratik açılım denen ülkeyi yoketme planı ... ?
    devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.

• ayrıca etkin pişmanlık denen haince bir kanun çıkarıldı değilmi..iktidar tarafından !!
    Şimdi onunda anlamı:
    Ya kardeşim sen dağa çık bizim askerimizi felan vur öldür,bazuka at,karakolu bas,masum insanları öldür,as,kes.Sonrada örgütten kaçıp gel biz seni serbest bırakıcaz..Korkma yıllarca mahkemede yargılanmıycan olum..Sen sınırdayken gelip sorucaklar,EYLEME KARIŞTINMI?,hayır diceksin geçiceksin bu kadar basit.Türkiye'ye geç sonra PKK'nın ülkedeki kollarından biri ol eylemleri içeriden yönet dostum..Bu kadar basıt yapıcağın şey.

TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN:İktidar baştan inmelidir !!
    İktidar başa geldiğinden beri 800 şehit ! ve hep artıyor..Demokratik açılım,pişmanlık yasası vs vs ...APO'ya bile af çıkartacak bunlar artık düşünün..Habur'da teslim olan teroristler davul zurnayla karşılanırken tek kelime edilmedi iktidar tarafından..çünkü açılım değilmi..o asker vuranları davul zurnayla ülkeye getirtmek ne kadar kolay değilmi ? Sonrada bunu bir başarı olarak kabul et...
    devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.

• Kökten yanlış.
    1. En başta Kürtlere yanlış. Onları eşit vatandaşlıktan azınlık statüsüne geçirir.
    2. Diğer etnik unsurları da ayrılıkçılığa yöneltir.

Açılım masallarının ülkeyi nereye götüreceğini görmek için Osmanlı Islahatlarına bakılmalıdır. Osmanlı nerede açılım yaptıysa orayı kaybetti. Açılım tavizdir ve sonu yoktur. Kürtler diğer etnik unsurlarımız gibi Türkiye Cumhuriyetinin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Diğerlerinden eksik hiç bir hakları yoktur. Hatta bu birliktelikten en çok yaralananlar da Kürtlerdir. Devlete katkıları ile aldıklarına bakılınca bu durum net olarak görülür.

Çözüm için;
    1. Apo idam edilmelidir. En azından dış dünya ile bağı kopartılmalıdır. Adama hücresinden örgütü idare etme olanağı sağlanıyor. Bu hemen kesilmelidir.
    2. Şimdiye kadar tanınmış olan ayrıcalıklar (çocuk parası, eğitim parası, koruculuk vs.) derhal dieğr bölgelerdeki duruma geri döndürülmelidir.
    3. bdp kapatılmalı, ülke çıkarları aleyhine çalışan vekillerin maaşları ve sasyal hakları sıfırlanmalı, şimdiye kadar ödenenler geri tahsil edilmelidir.
    4. Bölgede OHAL ilan edilmeli ve sıkı bir şekilde uygulanmalıdır.
    5. Diğer bölgelere göçlerin önü kesilmelidir. Hatta diğer bölgelerden geri göçün sağlanması bile düşünülebilir.

Bunlar yapılsın ne terör, ne bölücülük diye bir şey kalmaz.

aynen katılıyorum.

eğitim deyip duruyorlar

hikaye

eğitilmişi ile cahili arasındaki tek fark diplomalarıdır.

eğitimin onlara verdiği hiçbir medeni özellik yoktur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.