Şimdi Ara

Peki Sizce Devlet PKK yı Bertaraf Etmek İçin Ne Yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuzdur ki son zamanlarda giderek artan bir grup şerrefsiz adinin yapmış olduğu aşağılık saldırılar ,hepimizi derinden üzmekte..

Bu haberlerin altına yapılan yorumları da okurken hep değerlendirmeler yapıyorum..
    Bazen klavye delikanlıları demeden kendimi alamıyorum,Bazen de,başımı öne eğip ,nede doğru satırlar diyorum kendimce..

Sizce onlarca yıldır devam ede gelen PKK eylemlerinin son bulması için Hükumet nasıl bir tutum sergilemeli ?..Veya Güçlü Türk Ordumuz nasıl bir yön izlemeli ki bu olayları frenlemekte etkili olabilsinler?..

Irak sınırları ötesinde PKK nın malum kamplarına yapılacak bir baskın(dikkat edin arazi bombalayıp dönmek demiyorum)etkili olmaz mı?.Tabi bu saldırıyı ehil rütbelilerle gerçekleştirirsek!..
    Ama evvela ABD den bu saldırı ile alakalı uzun süreli bir izne ihtiyacımız var..Ama bu kezde şu ortaya çıkmıyor mu?..ABD den alınacak bir iznin akabinde ,Daha iznin cevabı bize gelmeden ,O kamplarda kaçış başlar!..Malumdur ki ABD destekli bir örgüt olunca böyle olur!..

Peki nasıl yapılmalı?..Ne yapılmalı?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 22 Haziran 2010; 13:28:26 >

• halk ayaklanıp kırgısiztandaki gibi doğudaki halkı ırağa sürsün bu işte toptan çözülsün.
    ayrıca kuzey ırakta bunları besleyenler var.onlara bunun bedelini ödeteceksin.
    bunun nasıl olacağını bilenler bilir.burda bir kızımız otobüste can verdi.
    bunun karşılığında birilerinin de canı yanmalı!
    eski batman valisi teröristleri temizleme konusunda başarılı çalışmalar yaptı.
    fakat şu durumda kuzey ırak yavaş yavaş bize giriyor.
    bu bölgeyi bizim güneydoğuya entegre etmeye çalışıyorlar.
    hükümet ya seyrediyor yada işbirliği yapıyor.
    birileri kuzey ıraktan bizi istikrarsızlaştırma çalışması yapıyorsa
    bizde vereceğimiz cevapla kuzey ırak ı istikrarsızlaştırabiliriz!

hükümet nasıl bir politika izlemeli sorusuna cevap;
    kaderine diz çökmemeli!

en iyi savunma saldırıdır.

Peki Sizce Devlet PKK yı Bertaraf Etmek İçin  Ne Yapmalı?

• Doğu halkının desteği kesilmeli.Bunu açılımla yapar veya başka türlü ona kalmış.Sonra baskınlar yapmak lazım.Çünkü PKK bazıları kabul etmiyor ama yaygın bi örgüt.PKK üyesi veya sempatizanları Türkiye'nin heryerinde var ayrıca yurtdışındada bulunuyorlar.Bunları bitirmek biraz zor ama imkansız değil.
    Sen adama 30 cocuk doguruyor, koylu, kurt, kro dersen, o da senle ayni ulkede ya$amak istemez...

Orijinalden alıntı: electranwn

Ordaki insanlar ile dialogu artirmadikca cozulmesi imkansiza yakinsayan surec.
    Ordaki insanin cocugunu dagda vurursan, o da seninkini vurur. Bu surec gerizekalica i$ler durur.
    $iddet $iddeti dogurur. Olgunca adimlar atilmali, o halkin dertleri dinlenmeli, kucaklanmalidir.
    Sen adama 30 cocuk doguruyor, koylu, kurt, kro dersen, o da senle ayni ulkede ya$amak istemez...

İstemezse,istemez.Bizlerde çok meraklı değiliz,ezilince (ki üzerlerine yapıştırılan her türlü yaftanın hakkını sonuna kadar veriyorlar) vatan hainliği yapanlarla yaşamaya,beğenmeyen defolur gider...

Bu saatten sonra;barış demek,uzlaşma demek de nasıl bir zihniyettir.Kayıp verilmemiş anlaşılan çevrenizde...Bu yolda şehit verdiğimiz binlerce askerimizin katilleriyle barışmak da ne demek...O askerlerin ailelerine kim,nasıl hesap verecek?Gerekirse binlerce askerimiz daha ölür,gerekirse ki gerekir ben de ölürüm,ailem,çevremde ki herkes de ölür...Bu işin bu saatten sonra geri dönüşü yok...

We´ll be ready when the curtain might fall...

• quote:

Orijinalden alıntı: SurlarÖnünde

halk ayaklanıp kırgısiztandaki gibi doğudaki halkı ırağa sürsün bu işte toptan çözülsün.

Muhteşem bir çözüm sunmuşsunuz çok tebrik ediyorum.

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

halk ayaklanıp kırgısiztandaki gibi doğudaki halkı ırağa sürsün bu işte toptan çözülsün.

Bende tebrik ediyorum ama sizin gibi alaylı değil,gerçekten tebrik ediyorum...İşte sizin bu alaycı zihniyetiniz yüzünden,daha çok kayıp verilir,kanlar akar,fakat sonuçsuz kalır.En sonunda toprak vermeyi kabul etmeyin de,daha fazlasını beklemiyorum...

Bu konu hayatımda ki tartışmaya kapalı çok çok nadir konulardandır.Bundan dolayı konu hakkında daha tek kelime etmem.Bunları da yazmazdımya (ki biliyorum karşı çıkanlar olacak),dayanamıyorum işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 22 Haziran 2010; 14:36:28 >

• OHAL ilan edilmeli zaten teröristlerin çoğu oraların halkı ya da yardımcı olanlar adam sabah çiftci,bakkal,eczacı askerler muhabbeti var,akşam gidiyolar tanıdıkları adamlara saldırıyorlar bunu çözmek için o adamlara adamların adam gibi vergilerini vermelerini sağlayacaksın,Çindeki gibi 3ten fazla çocuk yapana yaptırım uygulancak gerçi Çinde 1 ama başka yolu yok bunları durdurmanın.Ardından oralarıda batıdaki gibi modernleştirmeye çalışcaksın bence tek çözümü bu

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

quote:

Bende tebrik ediyorum ama sizin gibi alaylı değil,gerçekten tebrik ediyorum...İşte sizin bu alaycı zihniyetiniz yüzünden,daha çok kayıp verilir,kanlar akar,fakat sonuçsuz kalır.En sonunda toprak vermeyi kabul etmeyin de,daha fazlasını beklemiyorum...

Ne saçmalıyorsunuz bir anlasam "doğudaki halk" ne demek ??? İyi o zaman doğudaki halkın hepsini toptan sürelim Irağa.Çok mantıklı sizide tebrik ediyorum.

• Doğudaki halk ile bütünleşmek, onlara sahip çıkmak, doğru dürüst yatırım yapıp doğu ile batı arasındaki gelir uçurumunu dengelemek veya en azından azaltmak vs. gibi şeyler yapılarak ama bütün bunlar zamanla sonuç verecek tedbirlerdir. Kısa vadede akan kanı durdurmak için askeri önlemlerden başka çare yok...

hepinizin kürt arkadaşları var. hergün muhabbet ediyorsunuz. onların yüzlerine de söyleyebiliyor musunuz bunları? "lan olum gidin ırağa hadi kurtulalım sizden ya" diyebiliyor musunuz?

sanal ortamda atmak kolay tabi. nasıl bir vicdanınız var ki bu sözlerinize rağmen rahat olabiliyor anlamış değilim.

Sanal ortamda atmak elbette kolay.Asıl ben sizlerin vicdanını anlayabilmiş değilim.Ortada,sorununu bu milletin askerine,evladına kurşun sıkarak,korkutarak çözmeye çalışan bir zihniyet var.Sen,ben sıcak yataklarımızda uyurken,bu insanlar dağda bayırda can veriyor.Sizde ki bu zihniyeti gördükçe,o insanların çabalarına acıyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne saçmalıyorsunuz bir anlasam "doğudaki halk" ne demek ??? İyi o zaman doğudaki halkın hepsini toptan sürelim Irağa.Çok mantıklı sizide tebrik ediyorum.

4 sene sonra askerlik yaşın gelir,en geç 10 sene sonra askerde anlarsın ne saçmaladığımı.Çatışmanın ortasında anlatırsın derdini savunduğun halka...

Daha dün polis,2 kişiye kimlik sordu diye 4-5 dakika içerisinde yüzlerce kişi toplanıp şehrin merkezinde polisle çatıştı...hangi dünyada yaşıyorsunuz ben de onu anlayamadım...

• quote:

Sizlerinde çevresinde de şehit yakınları vardır elbet,peki ya sizler söyleyebiliyor musunuz "Doğuda ki halkla bütünleşelim,barışalım,çözüm bu.Oğlunuz yok yere öldü" diyebiliyor musunuz?

Sanal ortamda atmak elbette kolay.Asıl ben sizlerin vicdanını anlayabilmiş değilim.Ortada,sorununu bu milletin askerine,evladına kurşun sıkarak,korkutarak çözmeye çalışan bir zihniyet var.Sen,ben sıcak yataklarımızda uyurken,bu insanlar dağda bayırda can veriyor.Sizde ki bu zihniyeti gördükçe,o insanların çabalarına acıyorum...

Arkadaşım bizim içimizde kan ağlamıyor mu hergün şehit olan askerlerimiz için kendiniz sadece bu acıya katlanıyormuş gibi yansıtmayın lütfen.
    Peki çözüm bumudur??? Yani doğudaki halkı sürelim gitsin. ( doğuda sadece kürt mü var ??? )
    Arkadaşım senin seviyeli ve zeki birisi olduğunu biliyorum ama yaptığın yorum kalbinin aklının önüne geçtiğini gösteriyor.
    Unutma ki genelleme yapmak her zaman yanlıştır.Her kürt Türkiye Cumhuriyetine düşman değildir.
    O yüzden biraz düşünerek yorum yapalım.

• quote:

Sizlerinde çevresinde de şehit yakınları vardır elbet,peki ya sizler söyleyebiliyor musunuz "Doğuda ki halkla bütünleşelim,barışalım,çözüm bu.Oğlunuz yok yere öldü" diyebiliyor musunuz?

Doğudan şehit çıkmıyor mu?Saçma sapan konuşmayın.Yıllardır dışladınız doğudakini,darbelerde Kürtlere yapılmadık bişey bırakmadılar.Ama çözülmüş bişey yok daha çok terörü arttırdı bunlar.Artık bunun yanlış olduğunu anlamanız gerekir.Doğu ile bütünleşelim demek şehitlerin boşuna ölmesi demek değildir.

• quote:

quote:

Arkadaşım bizim içimizde kan ağlamıyor mu hergün şehit olan askerlerimiz için kendiniz sadece bu acıya katlanıyormuş gibi yansıtmayın lütfen.
    Peki çözüm bumudur??? Yani doğudaki halkı sürelim gitsin. ( doğuda sadece kürt mü var ??? )
    Arkadaşım senin seviyeli ve zeki birisi olduğunu biliyorum ama yaptığın yorum kalbinin aklının önüne geçtiğini gösteriyor.
    Unutma ki genelleme yapmak her zaman yanlıştır.Her kürt Türkiye Cumhuriyetine düşman değildir.
    O yüzden biraz düşünerek yorum yapalım.

Hakkımda ki çıkarımlarınız için teşekkür ederim.Yaşınızla ilgili hiçbir olumsuz yorum yapmadığı da belirtmek isterim,benim yaşla işim olmaz,duyduğum söz önemlidir.Yoksa sizi kaale almamak haddim değil.Evet,belki haklısınız duyguların öne çıktığı konusunda.Bende demiyorum ki her Kürt devlet düşmanıdır diye fakat bu saatten sonra barış demek 30.000 askerin hiç uğruna ölmesi değil midir?Kaldı ki terörün amacı 30.000 askeri öldürmek değildir ki amaca ulaştık deyip de barışa yanaşsınlar.Bu teklif onlardan gelse,ArjesT'inde dediği gibi barışılsın madem,daha fazla kan akmaması için 30.000 asker feda edilmiş olsun fakat örgütün hedefi hiçbir zaman barış değil...Kaldı ki "Kürt Sorunu" 30 yıllık mevzu değil,kurtuluş savaşı yıllarında kurulan Kürt cemiyetlerini de unutmayalım.

Sorun halkın kalkındırılmamış olması falan değil,İç Anadolu'da çoğu köyde hizmet yok fakat askere,devlete,millete gösterilen saygının da haddi hesabı yok.Yoksul olmak,devletin varlığını esirgemesi,kimseye bu devletin çocuklarına kurşun sıkma hakkı vermez.Kaldı ki kimse de bunu yapmaz.Olay başka,tutturmuşlar bir türkü "Dünya'da ki en büyük devletsiz ulus"

Benim önerdiğim elbette teoride kalır da pratikte de çözüm göremiyorum.Birimizin kökü kazılana kadar,ya da onlara istediklerini verene kadar bu iş bitmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 22 Haziran 2010; 15:23:33 >

• Açılım söylemleri ile kısmen nötr kalan sıradan Kürtler de bdp-pkk çizgisine sürüldü. Artık küçümsenmeyecek bir halk destekleri var. Bu durumda Olağanüstü Hal kaçınılmaz hale geldi. Diymugrasi diye çığıracak olanlar halk desteğini gözardı etmeden bakmalılar konuya. Başka seçenek yok. Eden bulur...

Hükümetin akıl hocaları şimdiye kadar yaptıkları gibi bataklığı daha da derinleştirmek adına teröristbaşına af hikayelerini gündeme getireceklerdir. Hükümet sertleşmek zorundadır. Apo nun idamı bile düşünülmesi gereken alternatiflerden biri olmalıdır. Bu güruh şiddetten başka bir şeyden anlamaz. Dilleri bu çünkü...

Sayın ANDREI;

Gidip orda ölmenize gerek yok, en basitinden mesleğinizi orda icra etmeye başlayabilirsiniz.
    Belki de bir akım başlatırsınız oraya doğru. Düzgün insanların olduğu yerden yamuk işler çıkmaz.
    Bunun gibi Orada ki halkı da bizimle bütünleştirmenin gerçek bir çare olacağı kanısındayım..Ama sanırım bir konuda yanılıyoruz..Yapılanların bir an önce karşılığını görmek!..Yok yok arkadaşlar,bugün aleyhimize olan durumların temeli bundan 100 sene önce atılmış temellerdir..Ve o zamanlar bu direnişin temellerini atanlar son 30 senedir, kuvvetlendiler..Bu yüzdendir ki bugün oralara birşeyler vermeliyiz ki(yatırımlar-sosyal aktiviteler vs..),yıllar sonra birşeyler kazanabilelim..

Ama her şeye rağmen içimdeki, kürt halkına karşı olan önyargımı bir türlü dindiremiyorum..Irkçılık yapmayı yeğ görmesem de,içimizden biri gibi kabullenemedim ..
    oysa Pkk militanlarının içinde çok sayıda tahsilli Türkler ve yabancı uyruklu hayvanlarda var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 22 Haziran 2010; 15:41:17 >
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.