Şimdi Ara

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
7.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FerreT

Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..

PC'nin en iyi yanlarindan biri. 2x2GB vardi bir tane 4GB DDR3 aldim oldumu sana 12GB
    Bu isi akillica yaparsan PC her zaman karlidir ve daha iyi grafik kalitesine sahiptir, fakat anlamayanlar arastirmayanlar Konsollarin daha hesapli oldugunu düsünür.
    Üstelik Konsol kullanicilari oyunlara daha fazla para verirler.

Bu arada Talha abi farkinda olmadan bir savasi alevlendirdin galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alike03 -- 11 Mart 2013; 19:46:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

@GT_55
    "Microsoftun directx sürümünün, Sony'nin ps4'ün de olmasını hangi akla dayanarak söyledin çok merak ettim. Pc mimarisi dedi, directx yazılımı değil" yorumuna ithafen forumda bu konuya hakim olan 1 arkadaşın açıklaması

RSX Opengl'mi Xenos Direct X'mi???
    OpenGl,Direct3D,DirectSound,3dfx Glide PC'lerde özellikle oyunlarda son 10 senedir akla gelen ilk API'lerdir.Bunlardan Direct3D ve Direct Sound API'lerinin birleşmesi ile ortaya çıkan API'yede biz günümüzde Direct X adını veriyoruz.DX API'si Windows'un vazgeçilmezlerinden olduğu şu dönemde 4-5'li versiyonlardan günümüzde DX10.1 versiyonuna kadar gelmiş çok gelişmiş ve kullanılabilirliği çok kolay bir API'dir programcılar ve geliştiriciler için.
    Öte yandan 3DFX kartların zamanında kendine özel API standardı olan GLIDE sürümüde hafızalardan özellikle eski oyuncular adına silinmemiştir.
    Xenos çipi DX9c sürümü Shader Model 3.0 destekli bir GPU'dur.

RSX çipi ise OpenGL üzerine bir kodlamaya sahiptir yalnız bu demek değildirki DX efektlerini ve kodlamalarını yapamaz,hepsini yapar ve fazlasınıda yapar arkadaşlar.Nasıl yaptığı ise güncel bir şekilde gözler önüne serilebilir.ID firması yıllardır OPENGL üzerine oyunlarını kurar ve oyun motorlarını geliştirir,DOOM 3,Quake 4 gibi son derece yeni oyunlar ve gelecekteki tüm ID oyunları DX10 desteklemeyeceğiz açıklaması ile gündeme gelmişlerdir.Peki bu yeni gelecek oyunlarda DX10 efetleri yada görselleri olmayacak grafikleri kötümü olacak!
    Kesinlikle hayır OPENGL hazır kalıplardan çok programcıların yeteneklerini zorlayan ve çok daha yüksek potansiyele sahip bir API olmuştur bugüne kadar DX API'si karşısında ama zor programlanır olması yüzünden hep 2. planda kalmıştır,ama görsel kalite olarak OPENGL API'si doğru eller altında çalıştığında ortaya inanılmaz derecede bir potansiyel çıkar,bunların örenklerini ID software hala daha bizlere göstermekte.OpenGl API'side DX gibi sürümlere sahiptir ve en son 3.0 sürümü açıklanmıştır.

Peki burdan şu soru ortaya çıkıyormu RSX OPENGL API kullanıyorsa DX9c ile hayata giren HDR teknolojisini nasıl uyguluyor,RSX sadece OpenGl API'sini kullanmıyor zaten 7000 serisi bir kart olduğu için DX9c desteğide Shader Model 3.0 ile RSX tarafından kullanılıyor,ama buna ek olarak Nvidia'nın hep çip olarak başarılı ve güçlü olduğu OPENGL API'sinede tam destek veriyor ve çoğu zaman DX ile yapılamayan grafik efektleri OPENGL ile hayata geçirilebiliyor Burdan ve örneklerden anlayacağımız DX9c Shader Model 3.0 ile yapılan bir su efekti aşağı yukar farklı oyunlarda hep aynı şekli ve hareketleri anımsatabilir,ama işi OPENGL'e dökerseniz ve daha fazla uraşırsanız Shader Model 4.0 su efektini bile uygulayabilirsiniz,ama tabiki herşey optimizasyon ve sistem gücü ile ilgili.OPENGL çok daha fazla CPU'ya yük bindirirken DX bunu biraz daha az yapar.
    Son olarakta bugüne kadar CAD gibi bütün yazılımlar OPENGL API ile çalışırlar arkadaşlar,yani RSX OPENGL desteği olması bir avantajdır dez avantaj değil konuya hakim olmayanların söylediğinin aksine

burayı oku istersen
    http://forum.donanimhaber.com/m_20666690/tm.htm

valla helal olsun dostum verdiğin bilgiler hakikaten ayınlatıcı 3dfx dedin 14 yıl öncesine gittim bir anda Voodo efsanesi vardı o zamanlar harbiden ne oldu o firma directx davasına iflas etti heralde Umarım GT_55 bu yazılanları okur

• kavga başladı yine xboxı bıraktı şimdi pc lere saldırdı ama ps4 iyi yaa :D
    bence haklı
  • ''Üstelik Sony'nin 8 GB Ram kullanmasından çok memnunum. Çünkü bu pek çok PC'nin teknik açıdan PS4'e üstünlük kuramayacağı anlamına geliyor.'' Bu adamın ram fıyatlarından haberı yok galıba :))) Benım bır makınamda 4gb iş yaptıgım makınada 32gb ram takılı. Bu durumda ıkı nesıl sonra anca yakalar sony benı :) Boyle sacma mantık olur mu?? Yenı konsollar performans ve fıyat acısından kesınlıkle alınır. Ayrıca ex oyunlar pcye cıkmıyor. Konsolları ovmek ıcın pc donanımını tartısmak mantık hatasından baska bır sey degıl. Standart pcler bıle yenı nesılde konsolları gecıcektır.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • @FantasyFiRe @CoolMnaiaC
    Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik.

Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak

• tamamen grafik motorlarıyla alakalı. konsolların kendilerine ait mimarileriyle oyunlar yapıldığı zaman tam performans alabiliyorsun ama ps3 sdk sını git crytek e ver pc deki gibi crysis bekle ya da ona yakın.onların grafik motoruyla uyuşmaz elbette. gölgelerden gölge çözünürlüklerinden aa den kaplamalardan kırpmak zorunda kalıyorlar. ama microsoft stüdyolarından çıkan bir forza horizon misal olarak veriyorum, harika grafikleri ve akıcılığı var. inanın o kaliteyi pc ye aktarmak istesek baya yüksek özellikler isteyeceklerdir muhtemelen

• Ya arkadaş pc ye oyun gelmedikten sonra veya konsolun sınırladığı grafiklerle oynadıktan sonra isterseniz 5000lik pc toplayın konsolları ezip geçsin ne işinize yarayacak acaba ?

Alın 5000 lik pc test yaparsınız artık bol bol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

@FantasyFiRe @CoolMnaiaC
    Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik.

Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum

Yine geldik 8gb ram davasına, dön dolaş aynı dava. Şunu hiç düşünmüyorsun yeni nesil çıktığında tabi grafikler PS3 den daha iyi olacak ama yeni nesilin çıkmasıyla beraber aynı oranda pc de ki grafiklerde gelişecek. İyisi mi daha en az bir sene var beklemekten başka birşey yapamayız bekleyip görücez bakalım ram 8gb olunca grafikler nerelere gelmiş. Ayrıca bunlar yerine gameplay fotoları koysaydın daha iyi olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Anilglr

Saçmalık Aksine konsol oyunları hiçbir zaman PC'nin gücünü yakalayamaz. Cevat YERLİ'nin açıklamasıda böyle.

Cevat yerli dediğinde doğru oluyor da bu arkadaş dediğinde yanlış mı oluyor Cevat peygamber mi arkadaş kendinle çelişiyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin.

Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.

PC kullananlar sektörü her yönden ayakta tutarken siz farkında olmadan sektörü tekele düşürüyorunuz. Tekel düşen bir sektör tamamen tüketici düşmanıdır.Fiyatı o belirler kaliteyi o belirler. PC platformunda donanımdan dolayı müthiş bir rekabet var ama oyun sektörü konsolların eline düştüğü için donanımsal rekabet bir işe yaramıyor. Bak kendin yazmışsın sadece 10 firma konsolda ne var rekabet namına PS3, Xbox konsolun oyun kolları bile bozulduğu zaman başka bir marka alternatifin yok markanın kendi kolunu alacaksın film mi izlemek istedin konsolda interneti açıp beleş film veya dizi izleyemezsin çatır çatır bayılacaksın cebindeki parayı gidip blu-ray film alacaksın. Ayrıca imzandaki felsede evlere şenlik "Zenginin sistemi fakirin sistemi yok böylece frame ve makro yönünden öne geçmek yok, aynı donanımla herkes eşit şartlarda" diyorsun konsolu hangi dar gelirli insan alabiliyor. Çöp olmuş halini bile 700tl ye satıyorlar adam bunu alsa bile oyun almak zorunda çünkü bu alet oyundan başka bir işe yaramıyor. 1 oyunu ortalama 150 tl olan platformun altından geliri düşük olan adam nasıl kalkar ama pc de durum tam tersi dar gelirli adam gider pc alır 1000tl ye 1500tl ye gider free to play oyunda oynar gider bf3 de oynar diğer bütün işlerini de halleder film de izler dizi de izler. Hangisi işlevsellik eğlence yönünden kullanıcı dostu ? Ayrıca kullandığın konsol içindeki parçaları uzaylılar kendi memleketlerinden getirip de takmış gibi konuşuyorsun o beğenmediğin AMD, nvidia, wd, seagate, kingston yere göğe sığramadığın konsolunun içinde barınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantasyFiRe -- 11 Mart 2013; 21:09:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

quote:

Saçmalık Aksine konsol oyunları hiçbir zaman PC'nin gücünü yakalayamaz. Cevat YERLİ'nin açıklamasıda böyle.

Cevat yerli dediğinde doğru oluyor da bu arkadaş dediğinde yanlış mı oluyor Cevat peygamber mi arkadaş kendinle çelişiyorsun ?

Cevat'ın işi o

Ha pardon bu adam manavdı

• quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

quote:

PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin.

Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.

PC kullananlar sektörü her yönden ayakta tutarken siz farkında olmadan sektörü tekele düşürüyorunuz. Tekel düşen bir sektör tamamen tüketici düşmanıdır.Fiyatı o belirler kaliteyi o belirler. PC platformunda donanımdan dolayı müthiş bir rekabet var ama oyun sektörü konsolların eline düştüğü için donanımsal rekabet bir işe yaramıyor. Bak kendin yazmışsın sadece 10 firma konsolda ne var rekabet namına PS3, Xbox konsolun oyun kolları bile bozulduğu zaman başka bir marka alternatifin yok markanın kendi kolunu alacaksın film mi izlemek istedin konsolda interneti açıp beleş film veya dizi izleyemezsin çatır çatır bayılacaksın cebindeki parayı gidip blu-ray film alacaksın. Ayrıca imzandaki felsede evlere şenlik "Zenginin sistemi fakirin sistemi yok böylece frame ve makro yönünden öne geçmek yok, aynı donanımla herkes eşit şartlarda" diyorsun konsolu hangi dar gelirli insan alabiliyor. Çöp olmuş halini bile 700tl ye satıyorlar adam bunu alsa bile oyun almak zorunda çünkü bu alet oyundan başka bir işe yaramıyor. 1 oyunu ortalama 150 tl olan platformun altından geliri düşük olan adam nasıl kalkar ama pc de durum tam tersi dar gelirli adam gider pc alır 1000tl ye 1500tl ye gider free to play oyunda oynar gider bf3 de oynar diğer bütün işlerini de halleder film de izler dizi de izler. Hangisi işlevsellik eğlence yönünden kullanıcı dostu ? Ayrıca kullandığın konsol içindeki parçaları uzaylılar kendi memleketlerinden getirip de takmış gibi konuşuyorsun o beğenmediğin AMD, nvidia, wd, seagate, kingston yere göğe sığramadığın konsolunun içinde barınıyor

Adam 700tl ye konsol alamıyor 1200e pc alıp birde nasıl internet bağlatsın . Adam 10 yıl idare ediyor 1000tl verip. Donanım yenileme derdi yok vs si yok. Konsollar internete giriyor bu arada kullanmadın galiba o kadar da taş devrinden kalma aletler değil.

Rekabet yok diyorsun da PC ye çıkan oyunlardan fazlası ps3 e çıkıyor rekabet olmadığı halde. Ekran kartını test yapmak için mi alıyorsun oyun oynamak için alıyorsun.

@Anilglr

Ben pc donanımı daha kötü demedim zaten bence de daha iyi ama oyun çıkmadıktan sonra çıkan oyunlar ps4 grafıkleriyle kısıtlı olduktan sonra 5000tl lik donanimin olsa ne olacak. Oturup test mi yapıcaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 11 Mart 2013; 21:22:51 >

• Yav he he demeye elim varmıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek

Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik"

BSC teknikeri konusmus.Bence fazla soze gerek yok dagilin cunku bu arkadasin elinde ps4 un tum, teknik ve yazilimsal bilgileri mevcut.Buyuksun

• 2013teki en iyi sistemi koy konsola, bir sene sonrasında en iyi sistem olmaktan çıkacak. ekran kartları sürekli yenileniyor, ramleri dahada artan, işlemcisi güçlenen canavar gibi pcler olacak.
    asıl şöyle bir sorun var, konsollar pc'nin önünü kesiyor. oyunlar konsolda rahat çalışsın diye yapıldığı için grafikler artık yerinde saymaya başlamıştı.
  • Iki taraf için de iyi haber gerçekten de.
    Ama adam bir çok PC derken neyi kastetti acaba? Amacı sırf oyun performansı olan PC'ler de var PS4'ün boy ölçüşemeyeceği. Yahu 8 gb ram dediğin benim laptopta da var... Ha oyun oynamak için olmayan, iş ve ya eğitim vb. için kullanılan PClerden daha üstün olacaktır tabi ama sebebi ne sizce? Yine de iyi haber, bir konsol alıp deneyecektim, şimdi yeni nesli bekleyeceğiz, yine 8gb ram falan da az değil yani.
  • gene aynı konular daha geçen gün bunun haberi yapılmadımı just cause yapımcısı şunu dedi bunu dedi diye gene neden başka bir haber yapılıyor ? kaldıki gb i geçtim 2-3 ghz lık çok kısa eirişim süreli ramlar pclerde zaten var gtx titan desen zaten ortada intelin en hızlı işlemcilerine baktığınızda gene ortada neden bahsediyorsa bu adam

• Yapımcılar pc'ye oyun çıkarmazsa veya optimizasyon sorunu olursa, önem vermezse ne toplarsaniz toplayın fayda etmez. Paranızla rezil olmak gibi birsey.

Red Dead Redemption gibi oyunlar için imza toplayıp durursunuz yeni nesilde de...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

quote:

Adam 700tl ye konsol alamıyor 1200e pc alıp birde nasıl internet bağlatsın . Adam 10 yıl idare ediyor 1000tl verip. Donanım yenileme derdi yok vs si yok. Konsollar internete giriyor bu arada kullanmadın galiba o kadar da taş devrinden kalma aletler değil.

Rekabet yok diyorsun da PC ye çıkan oyunlardan fazlası ps3 e çıkıyor rekabet olmadığı halde. Ekran kartını test yapmak için mi alıyorsun oyun oynamak için alıyorsun.

@Anilglr

Ben pc donanımı daha kötü demedim zaten bence de daha iyi ama oyun çıkmadıktan sonra çıkan oyunlar ps4 grafıkleriyle kısıtlı olduktan sonra 5000tl lik donanimin olsa ne olacak. Oturup test mi yapıcaz ?

konsolda bir dizimag açıp dizi izleyebiliryor musun? hem konsol alan bir kişi 1000tl verip nasıl 10 yıl idare edebilir konsolu alan masa süsü olsun diyemi alıyor, oyun oynamak için alıyor, oyular konsollarda beleş oldu da bizim mi haberimiz yok bir free to play var mı konsolda halen daha ekonomik deyip duruyorsunuz en tırt oyunu oynamak için bile para vermek zorunda olduğun paltformun neresi ekonomik. Bu ara şimdi çamur atma sırası benchmark testlerine gelmiş pc kullananlar benchmark testlerini aldıkları donanımları tekrar tekrar test edip aynı sonucu görmek için yapmıyor. Millet bu testleri yaptıkları overclock'un ne kadar bir performans artışı sağladığını görmek için yapıyor ve de sistemin ne kadar stabil çalışıp çalışmadığını anlamak için yapıyor

• Yine aynı konu,yine aynı terane.
    İster gider 12 gb,istersen gider 24 gb ram takarsın.Kağıt üzerinde donanım olarak konsolları geçmiş olursun ancak sen sadece geçtiğini sanırsın!
    Konsollara özel exc. oyunları vs. oynayamadıktan sonra gidip o kadar para verip türlü türlü RAM veya GTX6587455 almışsın,ne yazar?

Gidip o ekran kartıyla benchmark testleri yapıp koyarsın,3D açık,TressFx açık vs. FULL+FULL oynarsın,ancak daha az donanımla,daha az para verip konsollara çıkan doluu exc. oyunu oynayamadıktan sonra,o kadar donanımın afedersiniz TURŞUsunu mu kuracaksınız?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.