Şimdi Ara

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
1
Favori
7.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ulan ne kadar geri zekalı var ya 8 gb ram var mış sanki grafik kalitesini ramler veriyor habere bak hizaya gel 8 gb ram 150 lira.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

bu artık bılınen bırsey...ılk 3 sene yıne onder olur sonradan pc gecer bu kacınılmaz bır realıte...ama 8gb ram gercekten bır devrım konsollar ıcın...

ilk 3 sene mi ps4 şimdiki orta-üst seviye pc lerin performansını verebilecek PS4 den şimdiki üst seviye veya üst-uç seviye bir PC performansı beklemek boş hayallere kapılmak olur. Sen halen ilk 3 sene önder olur diyorsun. şu anda 8gb ram giriş seviye oldu 1500tl lik laptoplarda bile 8gb ram var şimdi ps4 deki ram gddr5 diyelebilirsin gddr5 ram koymasalar hem gpu performansı vasat olur hem de 2 sene bile ömrü olmaz o konsolun. Ayrıca sadece ram kapasitesinin artmasıyla performansın göklere çıkacağını bekliyorsanız daha çok beklrsiniz.İsterlerse 128gb ram koysunlar kuru kuru ram gpu ve cpu performansı yeterli değilse hiçbir işe yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantasyFiRe -- 11 Mart 2013; 14:03:03 >

• @FantasyFire

yahu arkadasim hala konsol ile pc donanimini ve mimari yapilarini kiyasliyorsun sasiyorum.

Bana ps3 donanimina sahip bir pc de UC3 calistir elini opucem ornek vermek gerekirse.

AMD kendi agziyla soyledi ps4 islemcisi ozel yapim yuksek seviyeli bir islemcidir piyasada bulamazsin.GPU ya gelirsek hd7870 gibi duruyor ama tam teknik detay yok.Adamlar ustune basa basa ps4 un cok guclu bir konsol oldugunu savunuyorlar daha hala yok su yok bu diyorsunuz.Ne guzel iste hepimiz yakiniyorduk konsol portu oyunlar oynuyoruz pc de 8 yillik aletler diye,e simdi koknsollar guclu yuksek kalite alabilmek icin her hangi bi engel yok pc nin gucu eskiye gore daha iyi kullanilabilinecek deniliyor bunada karsi cikiyorsunuz.

Ilker xxx arkadasinda dedigi gibi bunlar konsol yahu konsol.Sadece oyun makinasi ve ps4 de bir konsol icin cok guclu bir cihaz.PS3 ile adamlar neler yaptilar 10 kat daha guclu donanima sahip ps4 ile kim bilir neler olur.Birakin su pc konsol muhabbetini

• ya hala bazı arkadaşlar diyorlarki Pc ile konsolları kıyasılıyolar kıyaslanacak birşey yok zaten durum belli Pc ler çok daha güçlü bunu kabul edin artık biz konsollar kötü falan demiyoruz güç olarak kıyaslarsan Pc ile yarışamaz ama konsollarda oyun oynamak zaten çok güzel sanıyorlarki biz Pc'yi göklere çıkartıyoruz konsolları yerin dibine sokuyoruz hem PC hem konsollar olmadan olmaz ikisininde olması çok güzel ikisnden aldığım zevk farklı ama hala PC ile güç olarak kıyaslanması anlamsız Pc'nin donanımsal olarak çok güçlü olduğu gerçek kıyaslama yapılması zaten yanlış

• pc kullanıcları diyorki yeter pc ile konsol ları kıyaslamayın ..asıl kendileri bu kıyaslamayı yapıyorlar .. biz niye konsollar ile pc kıyaslayalım konsol donanımları ortada ps4 orta seviye veya biraz üsttü bir donanıma sahip .. biz performansı yada oyunlarda ki başarıyı karşılaştırıyoruz .. konsolların donanımı ile pc donanımı bir mi .. veya çalışma şekillleri aynımı.. ben diyorum ki oyunlar konsolda daha iyi gözükecek yeni nesilde .. yüksek fiyatlı üst düzey bir pc den farkı olmayacak oyun bakımından..tabi bir kaç yıl için geçerli bu söylediğim .. ayrıca bur da donanım bakımından bazı pclerden üstün olacağı yazıyor bütün pclerden üstün olacak demiyor oyun bakımındanda ps4 gücüne yetişemiyecek diyor .. kısacası biz ve bir çok şirket konsolları destekliyeceğiz konsola oyunu daha iyi yapacağız diyor ..

• Milet ps3 grafikleri çöp diyordu o yüzden pc düzgün oyun cikmiyo dediler şimdi cikicak şimdide pc den iyi dedikleri için ps4 ezmeye calişiyolar nasil bişeysiniz anlamadim kibirde sanki herkezin elinde ps4 varmiş gibi karşilaştirma yapiyosunuz bence burda yorum yapanlarin yüzde 60 ps4 alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saffet12 -- 11 Mart 2013; 15:44:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FerreT

Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..

8gb GDDR5 bellek var ise piyasada takalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Hala konsol donanımları ile PC donanımlarını karşılaştırıp, kendince bir ölçüt oluşturanlar var. Bunların başında da Mesut bey ve Cevat Yerli geliyor.

Şimdi gelelim, neden oyun konsollarına, özellikle de Playstation' a çok amaçlı bilgisayarlardan daha kaliteli oyunlar üretiliyor. Umarım bu yazdıklarımı Mesut bey görür de, bir faydası olur.

Teknoseyir de Levent Pekcan' ın bir sözü vardı.

”Birden çok android telefon ve android donanımı olduğu için, android telefonlara benchmark testi yapılıyor. Fakat Iphone’ a benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler.

Aynı söz konsollara bire bir uyuyor. Konsol donanımları, benchmark testiyle ve o donanım bileşenlerinin teknik değerlerine bakarak, asla ve asla universal mimarili PC ile karşılaştırılmamalı

Çünkü konsollar da donanım ve işletim sistemi sabittir. İşletim sistemi ile donanım ahenk içinde çalışır ve ona üretilen uygulama ve oyunlarda o donanımı ve yazılımı tam anlamıyla sömürecek şekilde üretilir ve birbiriyle ahenk içinde çalışırlar. Tıpki IOS platformunda olduğu gibi, donanım bileşenleri – işletim sistemi – oyunlar ve uygulamaların kusursuz uyumluluğu gibi

O yüzden konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler.

PC ile Konsolu benchmark testiyle karşılaştırmak,
    Sabit donanım ve yazılım olan Iphone ile binlerce donanım ve universal yazılım olan android telefonları benchmark testiyle karşılaştırmak gibi saçma bir şeydir.

Bence, Cevat Yerli gibi açıklamalar yapan Mesut bey ve BSC ekibi, bu tür karşılaştırmalarla çok büyük hata yapıyor. Çünkü kendileri de biliyor ki, bu tür karşılaştırmalar gerçeği yansıtmıyor. Gerçeği yansıtmadığı gibi playstation seven binlerce üyeyi, BSC ve DH dan uzaklaştırıyor. Ben ciddi anlamda BSC den soğudum. Birde bilmedikleri bir şey var, konsol kullanıcıları asla ve asla grafiği ve fps yi kafaya takmazlar. Gözü rahatsız etmeyecek optimum grafik olduğu sürece ve yeterli bir fps olduğu sürece, konsol oyuncuları oyunlarda başka kriterleri ön planda tutarlar. Bu kriterler de imzam da açıkça yazıyor.

---

Playstation' ı herkes tamamen PC mimarisine geçti zannetti, sadece işlemci PC mimarisine döndü. X86 veya X64 işlemci kullanıldı. Playstation' ının dizayn ve üretim aşamasında ki kendi mimarisi halen kendine özel bir mimari,
    Asla ve asla bir PC gibi iç yapıya sahip değil, PC ye takılan onlarca donanım parçası, playstation da sadece bir yonga içinde, yüksek kararlılık ve hızla çalışan bir mimaride üretiliyor. Hepsi biriyle en yüksek hızda, ahenk içinde çalışacak şekilde düşünülüp üretiliyor. Birde bunu hızlı çalışan ve yüksek kararlılıkta faaliyet gösteren sabit bir yazılım ile destekledi mi, ortaya eşsiz konsol mimarisi ve ona yapılan muhteşem oyunlar çıkıyor. Playstation 1-2-3 bugüne kadar bu şekilde üretildi. Playstation 4 de o özel konsol mimarisinden tek fark, oyun yapımcılarının programlamasını kolaylaştırmak için işlemcinin x86 veya X64 e dönmesi

Böyle bir durumda bile o işlemci standart PC işlemcilerinden çok farklı bir mimariye sahip, AMD bu işlemciyi playstation' a has bir mimariyle üretti. GPU ve CPU hepsi bir yonganın içinde, vs.

Yani konsolların yine kendine has, düşük donanım bileşenlerinden büyük işler çıkaran o muhteşem mimarisi devam ediyor. Tek fark işlemcinin X86 veya X64 e dönmesi
    -

PS4 ün iyi bir cihaz olacağı konusunda hiç şüphem yok,

Çünkü, Sony Playstation 3 ü ürettiğinde

1-) Online dünya ve online multiplayer oyunlar hakkın da en ufak bir tecrübesi yoktu.
    2-) Online oyun mağazası hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    3-) Açık dünya oyunlar hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    4-) Oyunlarda network yapısı ve sesli iletişim (rosschat) hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    5-) X86 işlemciyle ilgili bir tecrübesi yoktu.

2006 dan bu yana, bunca tecrübeyle dolan Sony, Playstation 4 ü tasarlarken şunları gördü ve düzeltti.

1-) Online dünyada daha iyi işler çıkarmak ve network yapısını geliştirmek için gaikayı satın aldı.
    2-) Online multiplayer oyunlar da ve açık dünya oyunların da, son derece gerekli olan RAM için, oyun yapımcılarına alın size 8GB DDR5 RAM dedi.
    3-) Oyunlarda sesli iletişim yerine, alın size görüntülü iletişim, istersen de arkadaşın oyununu gör ve müdahale et, istersen oynadığın oyunun anlık videosunu sosyal medyada paylaş, vs.
    4-) Playstation 3 ün işlemcisine oyun programlamak zor diyen oyun yapımcılarına, alın size X86 işlemci dedi.

Yani demek istediğim, Sony playstation 3 de ki eksiklerini görüp, playstation 4 de bu eksiklere yer vermeyerek, kusursuz bir konsol yaptı. Şimdilik görünen bu, umarım bu sunum da vaat ettiklerinin fazlası olur, eksiği olmaz. Ama hala konsol donanımlarını benchmark testi yapanlara çok gülüyorum.

Yalnız gamepad beni hayal kırıklığına uğrattı. Sanki elime tam oturmayacakmış gibi geliyor. Birde sol analog yukarı çıkartılsaydı iyiydi.

Tamamen pc altyapısına sahip olan bir oyun kutusunu pc ile değilde tost makinesiyle mi kıyaslamak lazım ? "Konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler" demişsin peki o zaman nasıl anlaşılacak bu konsolların gücü. Size göre konsolun yapabilecekleri bir gizem o kadar müthiş bir makine ki gücünü belirleyen tek faktör benchmark değil abartı testi kim daha fazla pohpohlarsa sınırı orası. Konsolfanları sayesinde darphaneye dönmüş firmalar son kalan kırıntılarını millete satmak için halen xbox360 ın, PS3'ün sınırına ulaşılamadı diyerek propaganda yapmaya devam ediyor siz de buna çanak tutuyorsunuz. Ama gerçekten görsel ve fiziksel kalite anlamında geliştirmeler yapmaya çalışan firmalar da CRYTEK gibi bu konsollarla istediğimiz gibi geliştirme yapamıyoruz dedikçe adamlar bir anda en kötü oluyorlar. Ayrıca IOS'su yere göğe sığdıramamışsın IOS'un suyu çoktan ısındı adamlar kusursuzluk yalanıyla Galaxy S3 den hız konusunda hiçbir farkı olmayan iphone 5 i 2800tl gibi bir fiyata satıyorlar. Adamlar biz marjinaliz orjinaliz adı altında soygun yapıyor. Android sayesinde Apple'ın IOS düzenbazlığı ortaya çıktı şimdi android olmasa akıllı telefonlar bu kadar yaygınlaşmaz düşük gelirli insanlar akıllı telefon kullnamazdı. Akıllı telefonlar halen çuvalla para bayılıp dokunmatik telefonum var diyerek börbürlenerek dolaşan kitlenin elinde olurdu.

• @FantasyFiRe
    En önemlisi ps4 directx denen kartları kısıtlayan bir engele takılmayacak.Arka planda Windows ile meşgul olmayacak.O yüzden pc sistemleri ile karşılaştırılması yanlıştır.Pc'de oyunlar ve test programları çalışırken directx ne diyorsa onu yapar.Arkada da Windows çalışır sistemi sömürür.Yani elimizdeki kartların gücünü göremeden, hemen yenisini piyasaya sürerler, bakın bu daha güçlü derler, konsol portu oyunları sadece biraz daha iyi grafik ile oynamak için bununla oynayın derler.Ayrıca Ps4 donanımını bir yerlerde alıp toplayamadığımıza göre karşılaştıramayız.Pc'de özel olarak satılan 8gb gddr5 ram gördünüz mü?Ya da ps4 işlemcisini,gpusunu satan bir yer var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Orijinalden alıntı: FerreT

Ben istesem şimdi gider PC'ye 12 Gb ram takarım PS4 öylece bakar..Bumu yani üstünlük ..

8gb GDDR5 bellek var ise piyasada takalım.

arkadaşım sen gddr5 ram'in tek başına oyunlarda 20-30fps performans artışı vereceğini falan sanıyorsun heralde adamlar gddr5 ram'i ram teknolojisinde devrim yapıp bunuda ilk PS4 de denemek istedikleri için takmadı ekran kartı paylaşımlı olduğu için mecburen gddr5 ram kullandılar. Şu anda pc lere gddr5 ram üretilmiyor, çok üstün bir teknoloji gerektirdiği için değil gerek olmadığı için üretilmiyor çünkü istersen kullandığın pc de 8 çekirdek 16 işlem parçacığı olan Xeon server işlemci ve 3x hd7970 takılı olsun hali hazırda ddr3 ramlerin frekans hızı bile veri aktarımını zora sokmuyor. Konsol fanlarının tek söyledikleri şey GDDR5 iyi de kaç mhz GDDR5 kimse bunu söylemiyor. Ekran kartları için GDDR5 yaklaşık 5 senedir kullanılıyor.Bilen bilir gddr5 ilk olarak hd4870 ile çıktığında 3600mhz idi. Şimdiki hd7970 ramlari veya gtx680 ramleride gddr5 olarak geçiyor ama şimdikiler 6000mhz ve üzeri

• Hanginizin bilgisayarinda 8 GB GDDR5 var? (ddr3 demiyorum)

Konsollarda windows yok, bütün yapimcilarda optimize ettigi için bütün gücünü oyuna veriyor. Benzer bir pc den yine 2 kat fazla performans verebilir. Fiyat konusuna hiç girmiyorum bile. Yapımcılar dogru söylüyor
  • günümüzde 5 gb bile tamamen kullanan bi oyn yok ve olmıckta bi 8gbı koydular diye kakalamasnlr yani 4 quad gtx titanlı bi pcyi konsol asla geçemez
  • hala pc yi savunanlar görüyorum yahu :) bu gibilerin ciddi anlamda beyin loblarını tek tek laboratuvarlarda inceletmemiz gerekli bence...
  • @FantasyFiRe
    Üstte yazdığımı oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

@FantasyFiRe
    En önemlisi ps4 directx denen kartları kısıtlayan bir engele takılmayacak.Arka planda Windows ile meşgul olmayacak.O yüzden pc sistemleri ile karşılaştırılması yanlıştır.Pc'de oyunlar ve test programları çalışırken directx ne diyorsa onu yapar.Arkada da Windows çalışır sistemi sömürür.Yani elimizdeki kartların gücünü göremeden, hemen yenisini piyasaya sürerler, bakın bu daha güçlü derler, konsol portu oyunları sadece biraz daha iyi grafik ile oynamak için bununla oynayın derler.Ayrıca Ps4 donanımını bir yerlerde alıp toplayamadığımıza göre karşılaştıramayız.Pc'de özel olarak satılan 8gb gddr5 ram gördünüz mü?Ya da ps4 işlemcisini,gpusunu satan bir yer var mı?

PC de windows var sistemi yiyor diyorsun. Windows sistemi falan yediği yok ram kullanımı boşta iken 850mb cpu aynı şekilde windows ta cpu'nun %1 bile kullanılmıyor gpu oyun, çizim, tasarım veya photoshop açmadıkça video ve internette bile %0 kullanılıyor. Windows'un pc donanımını yediği falan yok. Ayrıca konsolda oyunları çalıştıran şey ne openGL mi konsolda da oyunlar directx sayesinde çalışıyor.Artık PS4 directx olayı neredeyse pc ler ile aynı olur bana göre çünkü tamamen pc altyapısında bir donanıma sahip ve bunu firmalar da söylüyor oyunları artık direkt pc ye göre geliştirip sonra konsola çevirebileceğiz diyorlar.

GDDR5 Ram konusuna gelince üstte bir yorum önce yazdığımı oku Hatta GDDR5rami mükemmel bir teknoloji sanan tüm ergen konsolfanları yukarıda yazdığımı okuyun Ağzınıza dolanmış GDDR5 başka birşey biliyorsunuz araştırın biraz

• 16 Gb DDR3 Ram,2 tane Nvidia 690 GT ve xeon server işlemcili pc var . Buna ulaşabilecekler mi ?

• müthiş bir başlık müthiş bir tartışma. yıllarca sürebilir bu. @ilker_xxx dediklerinde yerden göğe kadar haklı.

• Belki biraz yersiz bir istek olacak ama şu Gamepadların ellerdeki ter yüzünden nemlenip, değim yerindeyse yapış yapış olmasına bir çözüm bulmalılar. Kol plastikten olmazsa bu sorunun düzeleceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Hanginizin bilgisayarinda 8 GB GDDR5 var? (ddr3 demiyorum)

Konsollarda windows yok, bütün yapimcilarda optimize ettigi için bütün gücünü oyuna veriyor. Benzer bir pc den yine 2 kat fazla performans verebilir. Fiyat konusuna hiç girmiyorum bile. Yapımcılar dogru söylüyor

DÜZ MANTIK ÖRNEKLERİ

1) Birinin sonunda 5 yazıyor öbürünün sonunda 3. 5, 3'ün yaklaşık 2 katı o zaman bu makinenin performansı diğerinin yaklaşık 2 katı olur.
    2) Bu ekran kartının modeli 9800GTX diğerinin modeli GTX 680, 9800GTX banko diğerinin 10 katı fazla performans veriyor.

Araştırıp sorgulamadan öğremeden biad etmeye devam edin, edin ki oyun piyasaında birileri çuvalla parayı götürürken yapılan geliştirmeler çay kaşıyığla olsun, edin ki CRYTEK gibi bir şirket yaşattığı görsel şölenden ötürü yerden yere vurulsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FantasyFiRe -- 11 Mart 2013; 17:15:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

16 Gb DDR3 Ram,2 tane Nvidia 690 GT ve xeon server işlemcili pc var . Buna ulaşabilecekler mi ?

İşte millet asıl sorulması gereken soruyu sormuyor: Bu donanımların hakkını verecek kaç oyun, kaç yapımcı var? Donanımları "adam akıllı optimizasyon ile" sonuna kadar sömürebilecek kaç oyun var?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.