Şimdi Ara

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
7.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin.

Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.

PC kullananlar sektörü her yönden ayakta tutarken siz farkında olmadan sektörü tekele düşürüyorunuz. Tekel düşen bir sektör tamamen tüketici düşmanıdır.Fiyatı o belirler kaliteyi o belirler. PC platformunda donanımdan dolayı müthiş bir rekabet var ama oyun sektörü konsolların eline düştüğü için donanımsal rekabet bir işe yaramıyor. Bak kendin yazmışsın sadece 10 firma konsolda ne var rekabet namına PS3, Xbox konsolun oyun kolları bile bozulduğu zaman başka bir marka alternatifin yok markanın kendi kolunu alacaksın film mi izlemek istedin konsolda interneti açıp beleş film veya dizi izleyemezsin çatır çatır bayılacaksın cebindeki parayı gidip blu-ray film alacaksın. Ayrıca imzandaki felsede evlere şenlik "Zenginin sistemi fakirin sistemi yok böylece frame ve makro yönünden öne geçmek yok, aynı donanımla herkes eşit şartlarda" diyorsun konsolu hangi dar gelirli insan alabiliyor. Çöp olmuş halini bile 700tl ye satıyorlar adam bunu alsa bile oyun almak zorunda çünkü bu alet oyundan başka bir işe yaramıyor. 1 oyunu ortalama 150 tl olan platformun altından geliri düşük olan adam nasıl kalkar ama pc de durum tam tersi dar gelirli adam gider pc alır 1000tl ye 1500tl ye gider free to play oyunda oynar gider bf3 de oynar diğer bütün işlerini de halleder film de izler dizi de izler. Hangisi işlevsellik eğlence yönünden kullanıcı dostu ? Ayrıca kullandığın konsol içindeki parçaları uzaylılar kendi memleketlerinden getirip de takmış gibi konuşuyorsun o beğenmediğin AMD, nvidia, wd, seagate, kingston yere göğe sığramadığın konsolunun içinde barınıyor

Adam 700tl ye konsol alamıyor 1200e pc alıp birde nasıl internet bağlatsın . Adam 10 yıl idare ediyor 1000tl verip. Donanım yenileme derdi yok vs si yok. Konsollar internete giriyor bu arada kullanmadın galiba o kadar da taş devrinden kalma aletler değil.

Rekabet yok diyorsun da PC ye çıkan oyunlardan fazlası ps3 e çıkıyor rekabet olmadığı halde. Ekran kartını test yapmak için mi alıyorsun oyun oynamak için alıyorsun.

@Anilglr

Ben pc donanımı daha kötü demedim zaten bence de daha iyi ama oyun çıkmadıktan sonra çıkan oyunlar ps4 grafıkleriyle kısıtlı olduktan sonra 5000tl lik donanimin olsa ne olacak. Oturup test mi yapıcaz ?

konsolda bir dizimag açıp dizi izleyebiliryor musun? hem konsol alan bir kişi 1000tl verip nasıl 10 yıl idare edebilir konsolu alan masa süsü olsun diyemi alıyor, oyun oynamak için alıyor, oyular konsollarda beleş oldu da bizim mi haberimiz yok bir free to play var mı konsolda halen daha ekonomik deyip duruyorsunuz en tırt oyunu oynamak için bile para vermek zorunda olduğun paltformun neresi ekonomik. Bu ara şimdi çamur atma sırası benchmark testlerine gelmiş pc kullananlar benchmark testlerini aldıkları donanımları tekrar tekrar test edip aynı sonucu görmek için yapmıyor. Millet bu testleri yaptıkları overclock'un ne kadar bir performans artışı sağladığını görmek için yapıyor ve de sistemin ne kadar stabil çalışıp çalışmadığını anlamak için yapıyor

arkadaşım anlayısında problem mı var senın. Adam ömür boyu f2p mi oynayacak.
    ikincisi adam overlock yapsa nolur benchmark yapsa ne olur oyun olmadıktan sonra kendi çapında takılır.Pc ye oyun almıyor mu adam ne alaka konsola oyun almayacak mı dıyorsun. Korsan diyorsan eğer ikisinde de korsan var konsolda da pc'de de geçin bu işleri. Ben pc de oyun oynamayı daha çok seviyorum fakat konsol oyunları çıkmıyor exc oyunları. Sırf o yuzden konsol aldım yine almayı düşünüyorum. Ama senın anlamadığın pc donanım olarak ne kadar geçerse geçsin konsollara bağlı olacak ve aldığın ekran kartının yaptıgın overlock un bir kıymeti kalmayacak.Sir maxsimus da aynı şeyleri söylemiş zaten düşünen adam anlar neyin ne olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 11 Mart 2013; 23:02:26 >

• Benim dandik pc bile 8 gb ram kullanıyor.GTX Titan'dan daha güçlü gpu ürettilerse tamam.Ama 7970 bile konsolu katlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikan, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin.

Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.

PC kullananlar sektörü her yönden ayakta tutarken siz farkında olmadan sektörü tekele düşürüyorunuz. Tekel düşen bir sektör tamamen tüketici düşmanıdır.Fiyatı o belirler kaliteyi o belirler. PC platformunda donanımdan dolayı müthiş bir rekabet var ama oyun sektörü konsolların eline düştüğü için donanımsal rekabet bir işe yaramıyor. Bak kendin yazmışsın sadece 10 firma konsolda ne var rekabet namına PS3, Xbox konsolun oyun kolları bile bozulduğu zaman başka bir marka alternatifin yok markanın kendi kolunu alacaksın film mi izlemek istedin konsolda interneti açıp beleş film veya dizi izleyemezsin çatır çatır bayılacaksın cebindeki parayı gidip blu-ray film alacaksın. Ayrıca imzandaki felsede evlere şenlik "Zenginin sistemi fakirin sistemi yok böylece frame ve makro yönünden öne geçmek yok, aynı donanımla herkes eşit şartlarda" diyorsun konsolu hangi dar gelirli insan alabiliyor. Çöp olmuş halini bile 700tl ye satıyorlar adam bunu alsa bile oyun almak zorunda çünkü bu alet oyundan başka bir işe yaramıyor. 1 oyunu ortalama 150 tl olan platformun altından geliri düşük olan adam nasıl kalkar ama pc de durum tam tersi dar gelirli adam gider pc alır 1000tl ye 1500tl ye gider free to play oyunda oynar gider bf3 de oynar diğer bütün işlerini de halleder film de izler dizi de izler. Hangisi işlevsellik eğlence yönünden kullanıcı dostu ? Ayrıca kullandığın konsol içindeki parçaları uzaylılar kendi memleketlerinden getirip de takmış gibi konuşuyorsun o beğenmediğin AMD, nvidia, wd, seagate, kingston yere göğe sığramadığın konsolunun içinde barınıyor

Adam 700tl ye konsol alamıyor 1200e pc alıp birde nasıl internet bağlatsın . Adam 10 yıl idare ediyor 1000tl verip. Donanım yenileme derdi yok vs si yok. Konsollar internete giriyor bu arada kullanmadın galiba o kadar da taş devrinden kalma aletler değil.

Rekabet yok diyorsun da PC ye çıkan oyunlardan fazlası ps3 e çıkıyor rekabet olmadığı halde. Ekran kartını test yapmak için mi alıyorsun oyun oynamak için alıyorsun.

@Anilglr

Ben pc donanımı daha kötü demedim zaten bence de daha iyi ama oyun çıkmadıktan sonra çıkan oyunlar ps4 grafıkleriyle kısıtlı olduktan sonra 5000tl lik donanimin olsa ne olacak. Oturup test mi yapıcaz ?

konsolda bir dizimag açıp dizi izleyebiliryor musun? hem konsol alan bir kişi 1000tl verip nasıl 10 yıl idare edebilir konsolu alan masa süsü olsun diyemi alıyor, oyun oynamak için alıyor, oyular konsollarda beleş oldu da bizim mi haberimiz yok bir free to play var mı konsolda halen daha ekonomik deyip duruyorsunuz en tırt oyunu oynamak için bile para vermek zorunda olduğun paltformun neresi ekonomik. Bu ara şimdi çamur atma sırası benchmark testlerine gelmiş pc kullananlar benchmark testlerini aldıkları donanımları tekrar tekrar test edip aynı sonucu görmek için yapmıyor. Millet bu testleri yaptıkları overclock'un ne kadar bir performans artışı sağladığını görmek için yapıyor ve de sistemin ne kadar stabil çalışıp çalışmadığını anlamak için yapıyor

Playstation' nın son durumundan haberin olmadan çamur attığın ortaya çıktı. Playstation Store da free to play bölümü var. Mesela ben PC de bu yaşıma kadar free to play oyunlar içinde Uncharted 3 multiplayer kadar zevkli bir free to play oyun oynamadım.

• Gercek Sanat,Gercek Oyun Yapimcilari,Gercek Para Nerdeyse ONLAR ORAYA.
    Platforum ayrimi yok.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konsolu niye alıyoruz biz bunu bir düşünün hala siz donanım tarafındasınız . Ulan adamın birisi pc yi geçemez dedi burada insanlar iç savaş çıkartacak neredeyse... Hani konsoldan nefret ediyorum almayacağım deseniz tamam da körü körüne saçma sapan şeyler yazıyorsunuz . Kardeş ben PC ile memnunum konsollara çıkan oyunlarda umrumda değil çok istediklerimi de youtube dan felan izliyorum bu beni kesiyor diyeniniz yoksa . Daha fazla tartışmaya gerekte yok zira konsolu alacaksınız demektir. Hala takmışsınız 8 GB GDDR 5 olayına , bunu söyleyenler hiç xbox sahini olmadımı 512 mb ram var çıkan oyunlar ortada yine ps3 var 512 mb ram var 256 sistem 256 oyunlar için çıkan oyunları ortada god of war ascension gibi oyun var daha bu ay çıkacak ne bileyim last of us var . O oyunlara bir bakın ekran kartı neymiş ramı ne kadarmış cihazın ve adamlar ne yapmış bi görün. Ha konsolunuz olmadıysa ordan burdan duyduklarınız ve gördüklerinizle bir şeyler yazıyorsanız zaten saçmalıyorsunuz demektir. Kaldı ki yeni nesil konsollar eski konsollardan en asa 10 kat daha güçlü adamlar sizin o beğenmediğiniz konsollarla bunları yaptıysa şimdiki konsollarla neler yaparlar siz onu düşünün. Bırakın saçma sapan PC KONSOL kıyaslamasını alın oyununuzu bakın . Ayrıca her sereferinde söylüyorum tekrar söyleyeyim , konsollar geliştikçe önü kapanan PC rahatlıyor görürsünüz şimdi port oyunları nasıl olacak PC ye nasıl geliştirecekler hep birlikte göreceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

@FantasyFiRe @CoolMnaiaC
    Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik.

Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak

Bu resimlerinde oyun içi olduğuna inanıyorsunuz 8 gb ddr5'li konsolda şuan için sadece daha fazla uzak obje ve obje çokluğu ve gerçektende çok daha iyi aa kalitesi olabilir. Önümüzdeki 2-3 sene Crysis 3'den daha iyi kaplama vb şeyler göremeyiz. Neden Crysis 3 ile karşılaştırıyorsun diyorsan bu işin doruk noktasıdır Crysis 3.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

"Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek

Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik"

BSC teknikeri konusmus.Bence fazla soze gerek yok dagilin cunku bu arkadasin elinde ps4 un tum, teknik ve yazilimsal bilgileri mevcut.Buyuksun

Yorumundan alıntı yaparken tamını kopyalayacaksın

Örnek
    quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

Konsolun en önemli özelliği kendine has olan mimarisidir, onun dışında 8 gb ddr5 kullanıyormuş falan bunlar boş laflar. CPU ve GPU paylaşımlı ram kullandığı için mecburen ddr5 kullanılıyor, ddr5'in avantajı sadece daha yüksek bellek bant genişliği sağlamasıdır. Bugün en hızlı server işlemcileri bile ddr3 kullanıyorken, 8 çekirdekli Jaguar işlemcisi ne kadar işlem gücü üreticek ki bu kadar veriyoluna ihtiyaç duysun, kısaca komik olmuş.

Aynen 8gddr5 rami opengl yapısı gereği gpu ile doğru orantılı cpu kullanamı gerektirdiğinden veri alışverişini daha düşük bant genişliğinde gddr5 ramler ile hızlı haberleşmesini sağlayacak 8core 1.8 yada 2.0ghz jaguar cpu'nun performans açığını bu şekilde önüne geçicek

Şimdi asıl soru haberde ismi geçen Linus Blomberg denen artist 8 gddr5 % kaçını doldurucak yine AMD APUsunun limitlerine takılacakken 8gddr5 var PClerden üstün olmasını düşünmek kısaca komik

Sony'nin PS4 8gddr5 bu yapımcılara tepki olarak yüksek tutuğunu düşünüyorum , çoğu yapımcı "Cell cpu'yu çözemiok kodlama zor zaman alıyor , ram havuzu az boy veremiok" Sony'de şunlar sussun mazaret bulamasınlar "alın nan x86 mobil AMD özel yapımı APUsu buda 8gddr5 ram havuzu boğulun aa"",

Bunları bilmek için tekniker olmak gerekmiyor eğer farklı 1 şey biliyorsan açıkla yada paylaş bizde öğrenelim kısaca komik olma böyle saçmalığına devam edeceksen kimseden ne alıntı yap nede kopyala 1 daha ki konsol cart curt haberi yapılınca yine gelirsin hade başbaş bugünlük yayın bu kadar , bebeler için uyku vakti bak altyazı geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 12 Mart 2013; 0:04:53 >

• max 1-1.5 yıl veriyorum ondan sonra pc yine geçecektir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Yine aynı konu,yine aynı terane.
    İster gider 12 gb,istersen gider 24 gb ram takarsın.Kağıt üzerinde donanım olarak konsolları geçmiş olursun ancak sen sadece geçtiğini sanırsın!
    Konsollara özel exc. oyunları vs. oynayamadıktan sonra gidip o kadar para verip türlü türlü RAM veya GTX6587455 almışsın,ne yazar?

Gidip o ekran kartıyla benchmark testleri yapıp koyarsın,3D açık,TressFx açık vs. FULL+FULL oynarsın,ancak daha az donanımla,daha az para verip konsollara çıkan doluu exc. oyunu oynayamadıktan sonra,o kadar donanımın afedersiniz TURŞUsunu mu kuracaksınız?

Çok basit bir blog site linki vereceğim size. Adam PC exclusive oyunlarını sene sene açıklamış, listelemiş. Hatta baktım, en son geçen sene güncellenmiş, birçok eksik var ama buna rağmen güzel bir liste.

http://adrianwerner.wordpress.com/

Siteye biraz göz attıysanız tekrar soralım. Sizce PC'nin exclusive oyunları az mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 12 Mart 2013; 0:36:19 >

• @CoolMnaiaC

bak arkadasim Sony de hissem yok,sahipleri ile bir akrabaligim yok,hic bir markanin veya platformun fanboyu olmam;bunu bil istedim.Konsollarin sabit donanim ile surekli gelisen pc teknolojilerinden daha ustun oldugunu dusunen bir adamin derhal doktora gitmesi gerekir.Olay bu degil.Ne sen ne de ben Sony ve oyun yapimcilari haric konsolun donanim ve performans gucune dair en ufak fikrimiz dahi yok.AMD cikip ps4 de ki islemci ozel tasarimdir piyasada boylesini bulamazsiniz demedimi? senin bahsettigin Jaguar ile uzakdan yakindan ilgisi yok dedi adamlar resmen yani yapicagin tahmini seylerle hic ilgisi yok.

Adamin demek istedigi farkli ps4 bir konsola gore cok guclu bir cihaz demek istiyor,yapimcilar kisitlanmayacak diyor,grafik seviyesi oldukca yuksek demek istiyor,Su ana kadar hic bir yapimcidan ps4 donanimi icin en ufak kotu bir elesetiri gelmedi.Eger zayif bir tarafi olsaydi en azindan bir yapimci tarafindan kesinlikle simdiye dek vurgulanirdi ornek Wii U.Hepsini gectim Crytek bile cok begendigini vurguladi.

Burdan da su cikiyor yeni nesillerin gelmesi ile birlikde pc de oyun oynamak isteyen adam elini cebine atacak.Adam resmen su an elinizdeki sistemle yapimcilarinda guzellligi ile ps4 standartina erisemeyeceksiniz seve seve sistem yenileyeceksiniz demeye getirmis bir nevi

Konsolun ne oldugunu bilmeden sunu yapar bunu yapamaz demek kusura bakma ama cok sacma eline tam teknik detaylar gectiginde bir sonuca ulasabilirsin ama su an icin iyi veya kotu ahkam kesmeleri cok sacma buluyorum..cunku elinde hic bir veri yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

@FantasyFiRe @CoolMnaiaC
    Ben o haberi 2008'de okumuştum.Dikkat ederseniz o konuda benimde yorumum var.Bildiğimiz şeyleri tekrardan okumanın bir manası yok.Ps3'ün open gl kütüphanesini kullandığını biliyorum.Ama bu bu pc'de ki bildiğimiz open gl ile birebir aynı değil.Özellikle exclusive oyunlarda geliştirilen oyun motorları tamam ile ps3'ün cell mimarisine göre yapılmış.Directx kütüphanesine benzer yerleri olabilir ama buna directx kullanıyor diyemeyiz.Öyle olsaydı 7800 gt benzeri bir gpu'da ne uncharted görürdük,ne gt5,ne de bir god of war,ne de the last of us gibi yapımlar.Eğer ps3 directx pc bozması ktütüphaneyi kullansaydı bunların hiçbirini göremezdik.

Ben 7-8 sene önceki donanım ile yani 7800 gt (g70-71 mimarisi) 256 MB'lık ps3 ile bu grafikleri görüyorsam.Ondan 10 kat güçlü, 8gb gddr5'li bir ps4'te olacakları düşünmek bile istemiyorum

alın bu bebeyi forumdan uzaklaştırın. renderli büyük ihtimal pc küçük ihtimal ps4 sürümünden alınmış + makyajlanmış görüntülere ps3 dedi ya la hayatında hiç ps3 oyunu oynamadın sanırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

İster gider 12 gb,istersen gider 24 gb ram takarsın.Kağıt üzerinde donanım olarak konsolları geçmiş olursun ancak sen sadece geçtiğini sanırsın!
    Konsollara özel exc. oyunları vs. oynayamadıktan sonra gidip o kadar para verip türlü türlü RAM veya GTX6587455 almışsın,ne yazar?

Gidip o ekran kartıyla benchmark testleri yapıp koyarsın,3D açık,TressFx açık vs. FULL+FULL oynarsın,ancak daha az donanımla,daha az para verip konsollara çıkan doluu exc. oyunu oynayamadıktan sonra,o kadar donanımın afedersiniz TURŞUsunu mu kuracaksınız?

Çok basit bir blog site linki vereceğim size. Adam PC exclusive oyunlarını sene sene açıklamış, listelemiş. Hatta baktım, birçok eksik var ama buna rağmen güzel bir liste.

PS3 ve PC sahibi olmasam, piyasa hakkında bir bilgim olmasa gelip inanacağım bu söylediklerinize; "vay be" diyeceğim, "millet boşuna o kadar para veriyor, hepsi enayiymiş, aslında PC'de hiç oyun yokmuş, PS3 ise her türden oyuna ev sahipliği yapıyormuş" diyeceğim... O kadar inandırıcı yazmışsınız, bravo.

Ya iyi hoş diyorsun da kıyaslaman yanlış. Bu oyunlardan kaç tanesini oynadın birincisi, ikinicisi god of war, last of us vs ile bu oyunları kıyaslaman da fiyasko. Verdiğin listede 3-4 tane adam gibi sayabileceğin oyun var ki star craft 2 yok listede o da ayrı bir durum :). Commoder 64 oyunlarıda yok ps3-4 ve xbox da o zaman commodor 64 mü alalım

Pc'nin yeri her zaman ayrı fakat şuan herkesin bence kabul etmesi gereken şey oyun için en ideal platform ps exc. leri nedeniyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 12 Mart 2013; 0:40:15 >

• ps4 benim pcnin gücünü yakalasın yeter onlara
  • Bende bi laf atıyım o zaman :D oyun konsolunda oynanır demek kapitalizmin köpeği olmaktır. PC de donanımınızı sürekli yenileyebilirsiniz, oyunlarınızı hiç bir sınırlandırmaya bağlı olmadan oynarsınız isterseniz o aletle işinizi gücünüzü yerine getirirsiniz. Oyun oynarken isterseniz klavye kullanırsınız, kol kullanırsınız. Gerizekalı sony ve xboxun yıllarca yenilik yapmasını beklemek yerine isterseniz onlive yükleyip bulut sisteminde oyun oynarsınız isterseniz steam isterseniz origin. Sırf mouseniz yok diye online oyunları oynayamayıp kendinizi kısıtlamanız gerekmez. Her ne kadar konsol sahibi olsam da ben bile oyun oynamak için yeni bir makina almayı buzdolabınız varken özel olarak içiceklerinizi soğutacak bir makine almaya benzetiyorum. Ps4 yeni donanımlarla geliyorsa daha ps3 çıktığı zamanlarda aldığım monster laptop bile ps4 den daha güçlü. Fps oyunları oynarken "fps kolda daha güzel" diye kendinizi kandırmayın, skyrim oynarken modları yükleyemediğiniz minecraft gibi harika oyunları oynayamadığınız oynasanız bile hala 1.8.1 versiyon oynamak zorunda kalmayın (xbox)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F97E00D06 -- 12 Mart 2013; 0:41:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edikey

Bende bi laf atıyım o zaman :D oyun konsolunda oynanır demek kapitalizmin köpeği olmaktır. PC de donanımınızı sürekli yenileyebilirsiniz, oyunlarınızı hiç bir sınırlandırmaya bağlı olmadan oynarsınız isterseniz o aletle işinizi gücünüzü yerine getirirsiniz. Oyun oynarken isterseniz klavye kullanırsınız, kol kullanırsınız. Gerizekalı sony ve xboxun yıllarca yenilik yapmasını beklemek yerine isterseniz onlive yükleyip bulut sisteminde oyun oynarsınız isterseniz steam isterseniz origin. Sırf mouseniz yok diye online oyunları oynayamayıp kendinizi kısıtlamanız gerekmez. Her ne kadar konsol sahibi olsam da ben bile oyun oynamak için yeni bir makina almayı buzdolabınız varken özel olarak içiceklerinizi soğutacak bir makine almaya benzetiyorum. Ps4 yeni donanımlarla geliyorsa daha ps3 çıktığı zamanlarda aldığım monster laptop bile ps4 den daha güçlü

Yav zaten oyunlar çıksa exc. olanlar bilgisayara oynarsın da çıkmıyor sorun orda :).

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: edikey

Bende bi laf atıyım o zaman :D oyun konsolunda oynanır demek kapitalizmin köpeği olmaktır. PC de donanımınızı sürekli yenileyebilirsiniz, oyunlarınızı hiç bir sınırlandırmaya bağlı olmadan oynarsınız isterseniz o aletle işinizi gücünüzü yerine getirirsiniz. Oyun oynarken isterseniz klavye kullanırsınız, kol kullanırsınız. Gerizekalı sony ve xboxun yıllarca yenilik yapmasını beklemek yerine isterseniz onlive yükleyip bulut sisteminde oyun oynarsınız isterseniz steam isterseniz origin. Sırf mouseniz yok diye online oyunları oynayamayıp kendinizi kısıtlamanız gerekmez. Her ne kadar konsol sahibi olsam da ben bile oyun oynamak için yeni bir makina almayı buzdolabınız varken özel olarak içiceklerinizi soğutacak bir makine almaya benzetiyorum. Ps4 yeni donanımlarla geliyorsa daha ps3 çıktığı zamanlarda aldığım monster laptop bile ps4 den daha güçlü

Yav zaten oyunlar çıksa exc. olanlar bilgisayara oynarsın da çıkmıyor sorun orda :).

bi gears of war bi god of war oynamasak ne farkedicek pc deki rahatlığı hiç bir şeye bırakmam.

• quote:

quote:

quote:

Çok basit bir blog site linki vereceğim size. Adam PC exclusive oyunlarını sene sene açıklamış, listelemiş. Hatta baktım, birçok eksik var ama buna rağmen güzel bir liste.

Siteye biraz göz attıysanız tekrar soralım. Sizce PC'nin exclusive oyunları az mı?

Ya iyi hoş diyorsun da kıyaslaman yanlış. Bu oyunlardan kaç tanesini oynadın birincisi, ikinicisi god of war, last of us vs ile bu oyunları kıyaslaman da fiyasko. Verdiğin listede 3-4 tane adam gibi sayabileceğin oyun var. Commoder 64 oyunlarıda yok ps3-4 ve xbox da o zaman commodor 64 mü alalım

Fiyasko?

Yukarıda çok basit bir mesajım var. Orada aklıma gelen kaliteli oyunları şöyle bir yazdım. Hatta dur, zahmet etme, tekrar ileteyim buraya:

StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, Diablo 3, Rome 2: Total War, Civilization V, Simcity, Guild Wars 2, Amnesia, Mechwarrior, Tribes: Ascend, Natural Selection 2, Orcs Must Die 1-2, Chivalry, ARMA, Blacklight: Retribution, Company of Heroes, Warhammer 40,000 serisi, Stronghold, Settlers, Drakensang, Black Mirror III, Red Orchestra 2, IL-2 Sturmovik, World of Tanks...

Bunlara fiyasko diyorsan metacritic gibi bir nimet var önünde, aç bak bakalım bütün sitelerden nasıl puanlar almış.

"Bunlar yetmez" diyorsan bu listeyi rahatlıkla birkaç kere katlayabilirim. Son nesil konsollar 2006'dan beri var, ben de PC için o senelere iner o zamandan bugüne oynadıklarımı dizerim buraya. Mesela bak, World of Warcraft, League of Legends falan yazmamışım listeye yüzbinlerce oyuncuları olduğu halde. Ya da Football Manager falan da eklememişim. Çünkü oynamadığım oyunlar. Oynadıklarımın çok ufak bir kısmını imzamdaki Xfire linkinden görebilirsin.

Ben konsollarımda God of War'u tüm serileriyle, hatta PSP'de bile oynadım. Last of Us'ı da bekliyorum. Ben bu oyunlarla verdiğim listedeki oyunları kıyaslamadım ki. Çok farklı oyunlar. Ama şimdi biri gelip sana "senin bu saydığın oyunların toplamı, StarCraft'ın derinliğine, kalitesine ulaşamaz" derse ne olacak? Senin yaptığın gibi elma ile armutu karşılaştırmış olacak o da. Ama işin garibi kendi açısından o da haklı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 12 Mart 2013; 0:50:03 >

• ha tamam adamın soyledığinın altına imza atarım ama kalemım yok şuan .

• açıkcası konsolların çok çok ustun çok çok kuvvetlı olmasını ısterım pc den.
    nasıl olsa pıyasanın buyuk bolumu konsol portu oyunla doldu. konsolun kuvvetlı olması pc de cok cok daha etkıleyıcı grafıklere sahıt olacagımız anlamında.
    benım amacım pc de kalıtelı grafıklerde kalıtelı oyun oynamak. bunu konsolların sebep olması benı hıc rahatsız etmıyor ben oynumu oynar zevkımı alırım otururum aşağı
  • quote:

Fiyasko?

Yukarıda çok basit bir mesajım var. Orada aklıma gelen kaliteli oyunları şöyle bir yazdım. Hatta dur, zahmet etme, tekrar ileteyim buraya:

StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, Diablo 3, Rome 2: Total War, Civilization V, Simcity, Guild Wars 2, Amnesia, Mechwarrior, Tribes: Ascend, Natural Selection 2, Orcs Must Die 1-2, Chivalry, ARMA, Blacklight: Retribution, Company of Heroes, Warhammer 40,000 serisi, Stronghold, Settlers, Drakensang, Black Mirror III, Red Orchestra 2, IL-2 Sturmovik, World of Tanks...

Bunlara fiyasko diyorsan metacritic gibi bir nimet var önünde, aç bak bakalım bütün sitelerden nasıl puanlar almış.

"Bunlar yetmez" diyorsan bu listeyi rahatlıkla birkaç kere katlayabilirim. Son nesil konsollar 2006'dan beri var, ben de PC için o senelere iner o zamandan bugüne oynadıklarımı dizerim buraya. Mesela bak, World of Warcraft, League of Legends falan yazmamışım listeye yüzbinlerce oyuncuları olduğu halde. Ya da Football Manager falan da eklememişim. Çünkü oynamadığım oyunlar. Oynadıklarımın çok ufak bir kısmını imzamdaki Xfire linkinden görebilirsin.

Ben konsollarımda God of War'u tüm serileriyle, hatta PSP'de bile oynadım. Last of Us'ı da bekliyorum. Ben bu oyunlarla verdiğim listedeki oyunları kıyaslamadım ki. Çok farklı oyunlar. Ama şimdi biri gelip sana "senin bu saydığın oyunların toplamı, StarCraft'ın derinliğine, kalitesine ulaşamaz" derse ne olacak? Senin yaptığın gibi elma ile armutu karşılaştırmış olacak o da. Ama işin garibi kendi açısından o da haklı olacak.

Starcraft'ı bende söyledim, stalker dediğin kaç yılından kalma oyun ve pc aldıracak bir oyun değil ki saydıklarının çoğu değil. Dediğim gibi ben pc'yi daha çok seviyorum konsola göre fakat konsol aldıran oyunların yanında saydıkların fiyasko gerçekten. Diablo 3 zaten kötü bir oyun oldu CE versiyonu var bende ve ps ye de çıkacak.Diablo 2 desen neyse yine. Saydıkların içinden sc2, gw2, total war, amnesia ve company of heroes dışındakiler fiyasko sayılacak veya orta seviye oyunlar. Orc must die diyorsun evet git bak metacritic puanlarına hatta bsc'nin incelmesine bak.

Anlatmak istediğimi anlatamadım ben sanırım. Ps exc. leri ps aldırır ve bu exclerin %90 üst seviye oyunlardır ama bilgisayar için vereceğin örneklerin hiç biri bence bir pc aldıracak oyun değildir MMO lar dışında.

StarCraft örneğini vermişsin işte sen de söylemişsin elma armut bazı oyunlar vardır herkesin ilgisini çeker bazıları vardır belli grubun Sc'de böyle bir oyun. Strateji oynayan adam bile yok yeni nesilde.

Yılın oyunlarında en son ne zaman bir pc oyunu goty oldu ? olduğundan bile şüpheliyim belki Newerwinter Nights. Gerçi o zaman ps3-xbox360 yoktu ama neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 12 Mart 2013; 2:00:42 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.