Şimdi Ara

Pek Çok PC Uzun Süre PS4'ün Gücünü Yakalayamayacak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
7.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laf ola beri gele işte adam biraz puan toplamak için konuşmuşda boş konuşmuş....

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :)
  • PS4, ASUS ROG Tytan CG8890'ı geçebilir mi? Hiç sanmıyorum.. Bahsettiği şey ortalama bir bilgisayar ise evet ilk çıktığında üstün olabilir fakat birkaç sene sonra yine teknik açıdan PC'nin gerisinde kalmaya başlayacağı kesin. PC oyuncusu olarak PS4 ben de almayı düşünüyorum ama oyunları çok pahalı. Ben şuan 100 küsür liralık oyunun keyini 35-40 liraya, Steam aracılığı ile birçok oyunu ise $5 gibi komik rakamlara alabiliyorken konsollarda böyle bir imkan yok.

• dediklerine kendisi inanıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GRKM_ -- 11 Mart 2013; 12:00:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :)

Eğer Bir PC'ci arkadaş senin söylediğin gibi sürekli donanımını güncel tutarsa, evet daha fazla para ödeyecek. Bunun karşılığında da; PC'sinde sadece oyun oynamayacak başka şeyler de yapabilecek. Güncel bir PC ile multiplatform oyunları yine konsoldan daha iyi bir görsellikle oynayabilecek. PC exclusive oyunları da oynayacak. Kendine uygun birçok kontrolcü seçeneklerine (mouse + klavye + gamepad) farklı farklı markaların ürünlerine sahip olacak, vs. vs...

Hangisi mantıklı? Bu kişiden kişiye değişir. Ben ikisinden de vazgeçmeyeceğim için PC + Konsol ile devam edeceğim ancak ikisinden birini seçenler de kendi isteklerine cevap veren, kendilerine hitap eden platformu seçecekler. Herhangi bir platformu tercih eden kişiler aptal değiller, merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 11 Mart 2013; 12:06:34 >

• Teknik üstünlük sadece donanım gücüyle alakalı değil; yapımcıların ilgisiyle de alakalı. PS4, yapımcılara aradıkları rahatlığı sunuyorsa elbette bu platformda çok özel oyunlar göreceğiz. Yayınlanan teknoloji demoları, yapımcıların oldukça rahat çalışabileceklerini kanıtlar nitelikte. Bence yeni nesilde anahtar kelime optimizasyon olmalı; yoksa PC'de isterse 64 GB ram olsun oyunlar iyi optimize edilmedikleri takdirde pek bir manası kalmayacaktır. Bu yüzden benzer mimarilerin kullanılması, PS4'ün güçlü bir donanımla gelmesi uzun süre PC ve konsolların benzer performans vermelerine imkan yaratabilir. Bu da hem PC, hem konsol oyuncuları için bulunmaz bir nimet.

Modlanabilen oyunlar için tercihim daima PC olacak. Ancak şu an olduğu gibi, PS4'ü de ilk çıktığı gün alıp konsol-PC kombinasyonunun keyfine varacağım.

• Ahahaha la oğlum PS4 zaten şu sistemle bir High-End PC parçalarını içeriyor. Bununla birlikte bu makina sistem olarak yenilenmeyecek, 7 sene boyunca PC olduğu yerde mi sayacak?

• donanım açısından pc gerisinde ama oyun bakımından pc önünde olur bence en azından 2 3 yıl boyunca .. yani oyun şirketleri oyunu konsolda daha iyi yaparlarsa oyunlar konsolda daha fazla satar buda para demek (şuan ki konsollarda bile oyunlar daha fazla satılıyor ).. konsolda oyunlar daha pahalı .. oyun pc daha iyi olursa bu benim görüşüm pcde oyun oynamak daha fazla tercih edilir şuan ki gibi buda oyun şirketleri için biraz kayıp olur .. yani pc yine üvey evlat olacak gibi me geliyor ..

• Konsolların en büyük eksiği bellekti ve artık bu sorun ortadan kalktı. EN önemlisi de PC donanımların konsollarda da kullanılması. Çünkü PC ye oyunlar nasıl programlanıyorsa konsollara da aynı şekilde programlanacak. Bir oyun departmanında PC programcısı da konsollarda gelişime yardım edebilir ve oyun yapım süreci inanılmaz düşecektir.

Herkes şurada çok ama çok yanılıyor "Konsollar artık PC gibi" Hayır sadece PC donanımları kullanıyor ama temel dizayna baktığımızda hala oyuna odaklı konsol göreceksiniz. PC de işlenen verilerin adreslenme süreleri uzundur ve sürücüler tarafından sağlanır. Bundan dolayı saniye başına toplamda işlenen veri hacmi azdır.

PS4, oyun yapımcılarının istekleri doğrultusunda geliştirilmiştir. Herşeye doğru açıdan bakarsanız PS4 'e o kadar çok inançlı olursunuz ve bizlere yaşatacağı deneyimden de o kadar mutlu ayrılırsınız.

Bu yazımı okuduysanız size çok teşekkür ederim.

• quote:

Ben ps4 cikinca direk alican ortalama ömrü 7-8 sene olcak bir pc ci arkadas 8 sene boyunca paso donanim yeniliycek benden kat kat fazla para vercek üstüne üstlük benim ps4 exclusive oyunlarim da cabasi kat kat daha ii oyunlar oynuycam..simdi soru hangisi mantikli cvp sizin :)

Oyuncu olarak idrar yarışlarına girip de satış politikalarına alet olmak da bir artı ama sana bana değil. Cihaz ortada, kafana yatar alırsın, PC ucu açık bambaşka bir dünya, uğraşmazsın almazsın. Eğlendikten sonra ne önemi var bunun. Neyse ben PS5'i bekleyeceğim. YOLO.

• Güç olarak herzaman pc geçer çünkü yeni çıkan teknolojiyi hemen uygularsınız ama oyun konsolda oynanır ciddi bir stabilize farkı ve konforu vardır herzaman konsolun

• Hala neyin tartismasi bu ya, pc"yi belli bir yasta ki insan oyun icin pek kullanmaz. Pc gunumuzde guclu zayif nerdeyse herkesi evinde var. Ciddi bir oyun deneyimi icin konsol. ciddi dediysem fps oynamak falan icin degil. Oyunlar sanat eseridir iclerinde yaratici fikirler barindirirlar ve biz bunlari deneyimlemek icin konsol aliyoruz. Nintendo"nun mario, Zelda gibi oyunlarinin cok satmasini nedeni budur. Yine ayni bicimde artik suyu iyice cikan Fps oyunlarinin da, yine az satan RE6 gibi bir oyununda en buyuk problemi artik oyuncuya bilmedigi, deneyimleyebilecek yeni birsey vermemesidir. Icerisinde zeka kirintisi olmayan bir oyun sadece zamaninizi calar ve su siralar onlardan daha bol birsey de yok. PS4 almayi dusunuyorum ve alirsam tek nedeni de yaratici icerikleri olan yapimlari daha iyi gorsellerle keyfini cikarmak.
  • donanimsal olarak pc ile konsolu kiyaslamak ahmaklikdan oteye gecemez.Biri sabit biri her yil gucunu neredeyse ikiye katliyor olay bu degil.Adamin demek istedigi su:

"Konsollar sadece oyun makineleridir.Pc de olan hic bir handikabi bereberinde getirmezler ve donanimsal olarak gercekden cok guclu bir makine ps4.Bu yuzden uzun yillar hic bir sikinti yasamadan gayet rahat oyun gelistirilebilinir.Oyunlarin gorsel kaliteside gunumuz standartlarinin cok ustunde olabilir"

demek istedigi bu,burda birbirinize girmeyin bos yere.

• ortalama pc olsa bile konsol kullanan her oyun aldığında, pc kullanan her oyun yanında 4gb ram alır. ram miktarını 32 yapıncada artık oyunlardan üzerine kalan parayla arada bir ekran kartı işlemci değişir. çoğu cebine kalır, üstünede çok açık bir platforma sahip olmuş olur onun üstünede güncel teknolojiyi kullanmış olur.
    Konsolcu napar aynı paraya tek tip, eski teknoloji kullanır, oyun çıkarsalarda 2 katı fiyata alsak diye bakar. Sonrada pc pahalı der kendisi 7 senede ne yapmış bakmaz.
  • 8gb ram pc ler için artık giriş seviye oldu nerdeyse neden bahsediyor bu adam ekran kartı ve işlemci gücünden söz etmiyorum bile ps4'ün Pc lerden güçlü olması imkansız

• Balonu şişirmeye devam ps4 'ün satması için süslenip püslenip milletin gözüne sokulması lazım yoksa satmayacak bunun gayet farkındalar. Çok uzun süre pc nin gücünü yakalayamayacakmış yine keriz avı yine keriz avı içinde olan donanımın gücü belli gpu bile 1.84tflops işlem gücüne sahipken nasıl bir inanılmaz performans bekleniyor bu aletten anlamak zor hadi işlemci desen 8 çekirdek jaguar onun da mimarisi amd ye ait olduğu için i7 2600k performasına anca ulaşır. Gördük işte i7 980x performansında olması beklenen FX serisini süslediler püslediler çıkana kadar bir sene, çıktı en üst model FX sadece i5 2500k ile kapışabildi ama adamlar şimdiden meyveleri toplamaya başlamış bile.

makineyi satacaklar en az 2000tl ye oyunları satacaklar 180tl ye ayrıca PS3 deki gibi gidip oyun da kiralanamayacak çünkü bir oyun bir makinede çalışacak adamlar sistemi kuruyorlar oyunu oynayacaksan gidip bayılacaksın en az 150tl yi . Bu arkadaş PS4'ün ömrünü 7-8 sene olarak hayal ediyor ama hayal dünyasında çok gezinmek gerçekle karşılaşınca iyi bir kazık hissine sebep olabilir. PS4 tamamen pc altyapısına göre hazırlandığı için en fazla 4 sene sonra yetersiz gelmeye başlayacak. Bu aleti alanlar 4 senden en az 30-40 oyun oynar, oyunları ortalama 150tl den hesapla alın size konsolun 4 senelik maliyeti yaklaşık 6000tl hele hele bu arkadaşın dediği gibi 7 sene piyasada kalırsa tam bir soygun...

• quote:

Orijinalden alıntı: patriotic*

PC kullanıcıları bu habere pek sevinmeyecek gibi

PC kullanıcılarının bu tarz hurafelere karnı tok merak etme
  • Hala konsol donanımları ile PC donanımlarını karşılaştırıp, kendince bir ölçüt oluşturanlar var. Bunların başında da Mesut bey ve Cevat Yerli geliyor.

Şimdi gelelim, neden oyun konsollarına, özellikle de Playstation' a çok amaçlı bilgisayarlardan daha kaliteli oyunlar üretiliyor. Umarım bu yazdıklarımı Mesut bey görür de, bir faydası olur.

Teknoseyir de Levent Pekcan' ın bir sözü vardı.

”Birden çok android telefon ve android donanımı olduğu için, android telefonlara benchmark testi yapılıyor. Fakat Iphone’ a benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler.

Aynı söz konsollara bire bir uyuyor. Konsol donanımları, benchmark testiyle ve o donanım bileşenlerinin teknik değerlerine bakarak, asla ve asla universal mimarili PC ile karşılaştırılmamalı

Çünkü konsollar da donanım ve işletim sistemi sabittir. İşletim sistemi ile donanım ahenk içinde çalışır ve ona üretilen uygulama ve oyunlarda o donanımı ve yazılımı tam anlamıyla sömürecek şekilde üretilir ve birbiriyle ahenk içinde çalışırlar. Tıpki IOS platformunda olduğu gibi, donanım bileşenleri – işletim sistemi – oyunlar ve uygulamaların kusursuz uyumluluğu gibi

O yüzden konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler.

PC ile Konsolu benchmark testiyle karşılaştırmak,
    Sabit donanım ve yazılım olan Iphone ile binlerce donanım ve universal yazılım olan android telefonları benchmark testiyle karşılaştırmak gibi saçma bir şeydir.

Bence, Cevat Yerli gibi açıklamalar yapan Mesut bey ve BSC ekibi, bu tür karşılaştırmalarla çok büyük hata yapıyor. Çünkü kendileri de biliyor ki, bu tür karşılaştırmalar gerçeği yansıtmıyor. Gerçeği yansıtmadığı gibi playstation seven binlerce üyeyi, BSC ve DH dan uzaklaştırıyor. Ben ciddi anlamda BSC den soğudum. Birde bilmedikleri bir şey var, konsol kullanıcıları asla ve asla grafiği ve fps yi kafaya takmazlar. Gözü rahatsız etmeyecek optimum grafik olduğu sürece ve yeterli bir fps olduğu sürece, konsol oyuncuları oyunlarda başka kriterleri ön planda tutarlar. Bu kriterler de imzam da açıkça yazıyor.

---

Playstation' ı herkes tamamen PC mimarisine geçti zannetti, sadece işlemci PC mimarisine döndü. X86 veya X64 işlemci kullanıldı. Playstation' ının dizayn ve üretim aşamasında ki kendi mimarisi halen kendine özel bir mimari,
    Asla ve asla bir PC gibi iç yapıya sahip değil, PC ye takılan onlarca donanım parçası, playstation da sadece bir yonga içinde, yüksek kararlılık ve hızla çalışan bir mimaride üretiliyor. Hepsi biriyle en yüksek hızda, ahenk içinde çalışacak şekilde düşünülüp üretiliyor. Birde bunu hızlı çalışan ve yüksek kararlılıkta faaliyet gösteren sabit bir yazılım ile destekledi mi, ortaya eşsiz konsol mimarisi ve ona yapılan muhteşem oyunlar çıkıyor. Playstation 1-2-3 bugüne kadar bu şekilde üretildi. Playstation 4 de o özel konsol mimarisinden tek fark, oyun yapımcılarının programlamasını kolaylaştırmak için işlemcinin x86 veya X64 e dönmesi

Böyle bir durumda bile o işlemci standart PC işlemcilerinden çok farklı bir mimariye sahip, AMD bu işlemciyi playstation' a has bir mimariyle üretti. GPU ve CPU hepsi bir yonganın içinde, vs.

Yani konsolların yine kendine has, düşük donanım bileşenlerinden büyük işler çıkaran o muhteşem mimarisi devam ediyor. Tek fark işlemcinin X86 veya X64 e dönmesi
    -

PS4 ün iyi bir cihaz olacağı konusunda hiç şüphem yok,

Çünkü, Sony Playstation 3 ü ürettiğinde

1-) Online dünya ve online multiplayer oyunlar hakkın da en ufak bir tecrübesi yoktu.
    2-) Online oyun mağazası hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    3-) Açık dünya oyunlar hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    4-) Oyunlarda network yapısı ve sesli iletişim (rosschat) hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    5-) X86 işlemciyle ilgili bir tecrübesi yoktu.

2006 dan bu yana, bunca tecrübeyle dolan Sony, Playstation 4 ü tasarlarken şunları gördü ve düzeltti.

1-) Online dünyada daha iyi işler çıkarmak ve network yapısını geliştirmek için gaikayı satın aldı.
    2-) Online multiplayer oyunlar da ve açık dünya oyunların da, son derece gerekli olan RAM için, oyun yapımcılarına alın size 8GB DDR5 RAM dedi.
    3-) Oyunlarda sesli iletişim yerine, alın size görüntülü iletişim, istersen de arkadaşın oyununu gör ve müdahale et, istersen oynadığın oyunun anlık videosunu sosyal medyada paylaş, vs.
    4-) Playstation 3 ün işlemcisine oyun programlamak zor diyen oyun yapımcılarına, alın size X86 işlemci dedi.

Yani demek istediğim, Sony playstation 3 de ki eksiklerini görüp, playstation 4 de bu eksiklere yer vermeyerek, kusursuz bir konsol yaptı. Şimdilik görünen bu, umarım bu sunum da vaat ettiklerinin fazlası olur, eksiği olmaz. Ama hala konsol donanımlarını benchmark testi yapanlara çok gülüyorum.

Yalnız gamepad beni hayal kırıklığına uğrattı. Sanki elime tam oturmayacakmış gibi geliyor. Birde sol analog yukarı çıkartılsaydı iyiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Güç olarak herzaman pc geçer çünkü yeni çıkan teknolojiyi hemen uygularsınız ama oyun konsolda oynanır ciddi bir stabilize farkı ve konforu vardır herzaman konsolun

quote:

"oyun konsolda oynanır"...

Peki ben StarCraft 2, Path of Exile, S.T.A.L.K.E.R, Diablo 3, Rome 2: Total War, Civilization V, Simcity, Guild Wars 2, Amnesia, Mechwarrior, Tribes: Ascend, Natural Selection 2, Orcs Must Die 1-2, Chivalry, ARMA, Blacklight: Retribution, Company of Heroes, Warhammer 40,000 serisi, Stronghold, Settlers, Drakensang, Black Mirror III, Red Orchestra 2, IL-2 Sturmovik, World of Tanks, vs... gibi oyunları oynamak istiyorsam bunları konsolda nasıl oynayacağım?

Ya da 32 kişi Battlefield 3'te beni kesmiyorsa, 64 kişiden zevk alıyorsam ve uçağı uçururken vs. de flight joystick ile oynamaktan zevk alıyorsam ne olacak?

Veya PS3'ümde Assassin's Creed 3 oynarken oyunun heryerde yavaşlaması beni sinir ediyor ve oyundan aldığım zevki yerlere indiriyorsa; PC'de ise rahat rahat oynayabiliyorsam ne olacak?

Yani "oyun konsolda oynanır (nokta)" diye bir genelleme her zaman yanlıştır çünkü sen konsolla bu yukarıdakileri yapamazsın, ben de yapamam. Zaten o yüzden konsol exclusive oyunlar için konsol, gerisi için PC kullanıyorum. Yoksa neden PC kullanayım?

Gelip "bu saydığın oyunlar benim ilgimi çekmiyor, BF3'te 32 kişi ile gamepad'de oynamak bana yetiyor, AC3'teki yavaşlama benim için hiç sorun değil" diyebilirsin... Ama bunlar söylerken de dünya üzerindeki tek oyuncunun sen olmadığını bilmen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 11 Mart 2013; 14:09:14 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.