Üstadım ne iş yaptığınızı bilmem ama genelde herkes çok az kazanıyor gibi bir algı var lakin Türkiye gerçeği bu değil pek.Maaş skalası iyi olanlar kadar, kazancı az diye beyan eden esnafından/ freelance çalışanına, euro dolar üzerinden ödeme alan meslek grupları,kayıtsız gelirleri olan vatandaşlar vs vs.. Türlü adam var. 3 5 kuruşun hesabını yapan arkadaşlar Londraya uçup gayet £500 a 1 hafta yaşar hotel, bilet,vize,ülke harcamaları dahil. Giderlerini de satacak 3 5 ürün getirip, kdv iadesi vs de üzerine alıp o maliyetlerini bile düşürür. Misal benim londrada kaldığım yerin işletmecisi iyi bir sigara tiryakisi, benden hiç bir zaman para istemedi, hep sigara ile ödeme yapmamı istiyor malum 9 kat fiyat farkı var türkiyeyle. |
Pegasus Yurt Dışına 1€+Vergilerle (4. sayfa)
-
-
almanyaya uygun bilet buldum fakat bordo pasaporta sahibim. üniversitede 3. sınıfım ve tatilim 4 gün sürecek otel vb her şeyi ayarladım. vizeye hak kazanır mıyım?
-
Evraklarını incelememiz lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Roterdama bilet aldım ocak 29-şubat 6 direkt amsterdama geçip orda kalmayı planlıyorum. acaba öneri verebilecek varmı? 500 euro ile tamamlanabilirmi bu tatil?
-
yeşil pasaportumuz var eşimle. hangi ülkelere vize vs. sıkıntı olmadan gidip gezebiliriz acaba?
-
eskiden olsa alırdım yeşil vardı şimdi hem yeşil yok hemde avrupada estonya letonya litvanya hariç her yere gittim cazibesi olmuyor uzak rota bakıyorum oda denk gelmiyor iş güçten eskiden öğrenciyken tarih vs farketmezdi :) Haftasonu biletide bulamadım tiran flaan var saatleri saçma tahran var oda haftasonu değil ilk defa boş geçicem
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam amsterdamda nerede kalmali?
hocam amsterdama benelux turu ile gitmiştim naardeen'de kalmıştım fakat siz kendiniz gezecekseniz şehir merkezinde kalın otobusler vardı amsterdam merkeze ama gerek yok merkezde kalmak varken.Ben genelde tek gittiğim için hostellerde kalıyordum otel olarak ibis budget lar iyi uygun oluyor ama hani direkt otel ismi veremem booking'ten bakarsanız daha iyi olur merkeze yakın bütçenize göre kanal turu öneririm fena değil madam tussand ın ana müzesi var fakat fiyat şimdi nasıldır bilmiyorum 5-6 yıl önce bile pahalıydı zaten çoğu şey görülecek yer merkezde kırmızı fener caddesi ilginç +18 bir cadde :) Hatta ilk gittiğimde amsterdama evlerde bu lgbt bayrakları vardı ne bayrağı olduğunu bilmiyorduk sormuştuk o zamanlar lgbt bu kadar yaygın bilinen birşey değildi tabi.Barlarda falan genel olarak ağır bir koku var bonzai vs serbest olduğu için pek benim ilgimi çekmemişti açıkcası
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hilton Amsterdam Arana
-
Bonzai mi? :D
-
Arkadaşlar, şevkinizi kırmak istemem ama bugün arkadaşım Danimarka’dan vize başvurusu red aldı. Üstelik uçağına 1 gün kala postaya verdiler, posta uçak günü olan bugün geldi! Dün akşam her halükarda yetişemez diye de iptal etmişti biletini. Öğrendiğimiz kadarıyla Danimarka ve Norveç vize başvurularını reddediyor. Not: arkadaşın Danimarka’ya 4 sene önce giriş çıkış yaptığı ve daha pek çok Chengen vizesi ile farklı ülkelere girş çıkış yaptığı damgaları da mevcuttu. Gönderdikleri kağıtta geri döneceğine dair yeterli kanaat oluşmadı diye red sebebi yazmışlar. Nasıl bir bahaneyse! Ben tek kaldım tatilimiz burnumuzdan geldi. Onca masraf da cabası!
Marmara Birası' nın kokusu gibi...
Sırf bilet ucuz diye alınmaz. Aralık'ta, Ocak'ta kayak yapmaya gitmiyorsanız nereyi gezeceksiniz! Avrupada en ucuz otel kişi başı 40€'dan başlıyor. 350 liraya aralıkta gitmek yerine 1000 liraya yaz başı veya sonu gidilir. Rahat rahat gezilir. Birçok geceyi dışarıda da geçirebilirsiniz. Ben Münih ve Berlin'de parkta uyumuştum. Bir gece dışarıda kalsnız bilet paranız çıkar zaten. Hem rahat rahat gezersiniz kıçınız donmadan.
-
Kendime aldım ama nişanlıma almak istediğimde kampanyasız fiyattan veriyor. Ayrı hesaplardan deniyoruz. Bir yolu yok sanırım.
-
Her uçuşa birkaç kontenjan (belki de 1) koymuşlar benim gördüğüm kadarıyla
-
kendi bol hesabi ile alabilir sanirim. bol uyesi olma sarti var ondan olabilir.
-
Yok hocam iki türlü de denedik olmadı. Arkadaşın da dediği gibi belli uçuşlara belli sayıda veriyorlar sanırım. Başka tarihlerde buluyorum, benim aldığım tarihe yok.
-
Arkadaşlar gün farketmeksizin 1 ya da 2 gece konaklamalı vizesiz ülkelerden bilet bulabilen oldu mu?
Maksadım pasaportta giriş çıkış göstermek.
-
telefon kaydetmek içinse hiç değmez harcadıklarına
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X