Şimdi Ara

Pedagojik Formasyon eğitimi için lütfen imzalayın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öğretmen olabilmek için Pedagojik Formasyon sertifikasına sahip olmak şart. Geçen senelerde verilmesine rağmen bu sene vakti gelip geçmekte olmasına rağmen herhangi bir bilgi yok.

Pedagojik Formasyon eğitimi verilmesi için kampanyamızı imzalarsanız seviniriz. konuyu güncel tutan arkadaşlara ve imzalayanlara teşekkür ederiz :)

İmza Kampanyasına Destek Vermek İçin Buraya Tıklayın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp_1147 -- 26 Ekim 2015; 14:45:21 >

• günceldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronald Weasley

Bir insan edebiyat felsefe gibi bölümleri öğretmen olmak için okumaz o alanda uzmanlaşmak için okur son yıllarda ilk 5 bine girenlerin temel bilimler matematik fizik gibi bölümlere teşvik etmeleri burslar vermelerinin nedeni de bu şuan ülkemizde puanım buraya tutuyor diye formasyon verilen bölümleri okumak çok yanlış

Adamların ataması yapılmıyor, zibilyon tane öğretmen ataması yapılıyor. Ne yapsınlar, onlar da yanlış sistemi kendi gelecekleri için yontmaya çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronald Weasley

Bir insan edebiyat felsefe gibi bölümleri öğretmen olmak için okumaz o alanda uzmanlaşmak için okur son yıllarda ilk 5 bine girenlerin temel bilimler matematik fizik gibi bölümlere teşvik etmeleri burslar vermelerinin nedeni de bu şuan ülkemizde puanım buraya tutuyor diye formasyon verilen bölümleri okumak çok yanlış

aslında eğitim fakültesinin kaldırılıp onların yerine fen edebiyat fakülteleri öğretmen yetiştirmek adına işlevsel hale getirilebilir. nasıl diyecek olursan 3 sınıfta dal için seçmeli derslere pedogoloji dersi konulup onu seçenlere farklı bir eğitim verebilirler bu da ülkedeki çarpık eğitim sistemini bir nebze düzeltir. sonuçta fen edebiyat fakülteleri ile eğitim fakülteleri arasında pek fark yok. isteyen öğretmen olur, isteyen bilim adamı. böylece son dört yıldır boş olan edebiyat fakülteleri canlanır.

• kardeşim bölüm okuyanda eğitim fakülteleri ile aynı dersleri görüyor. pedagojik formasyon alıp öğretmen olabilmek hakkıdır.

araştırma görevlisi olabilmek için en az 50 kişinin 1 kişilik kontenjana başvurduğu sınav ve mülakat'ta kazanma ihtimali varmı ? birde torpil işin içinde.

bırakın herkez istediği mesleği olsun. aynı dersleri alıp farklı bir muamele uygulayamazsınız.

eğitimci bilinçli konuşur :)

ayrıca atanamayan öğretmen sorununa da çözüm söylüyorum çok gerçekçi bir çözüm uygulanabilirse kimse atanamadım falan diye sorun çıkarmaz heralde !

ihtiyaç doğrultusunda öğrenci yetiştirmek . olay bu kadar basit.

atıyorum tarih öğretmeni alımı az ise sende tarih öğretmeni yetiştiren üniversiteleri ve sınıfları azaltıcaksın . Türkiyede 3 tane Üniversitede 1'er sınıf Tarih öğretmeni yetiştiren sınıf olsa atanma kpss kazanma problemi olur mu ? olmaz.

Devletin düşünemediğini veya düşünüp maddi çıkarları için uygulamadığı bir yöntemi halk olarak ve öğretmen adayları olarak bizler biliyoruz.

ama malesef Kurumların başındaki yöneticiler bunu görmezlikten geliyorlar uygulamıyorlar.

konu günceldir imza desteklerinizi bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp_1147 -- 23 Ekim 2015; 17:02:17 >

• konu günceldir.
  • alp_1147 kullanıcısına yanıt
    Öneriniz isteğinizle uyuşmuyor farkında mısınız?Tarih öğretmenliği bölümünden mezun binlerce öğretmen var.Ama tarih bölümünden mezunlarda öğretmen olsun istiyorsunuz.Sizde haklısınız hayat şartları zor sizede hak veriyorum ama pedafojik formasyon bana göre yanlış bir uygulama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yoo imzalamiyorum. lan zaten biz atanamiyoz bi de siz mi gelceksiniz

• Fen-Edebiyat fakültesinde okuyorum ben de, imzaladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lu£

Öneriniz isteğinizle uyuşmuyor farkında mısınız?Tarih öğretmenliği bölümünden mezun binlerce öğretmen var.Ama tarih bölümünden mezunlarda öğretmen olsun istiyorsunuz.Sizde haklısınız hayat şartları zor sizede hak veriyorum ama pedafojik formasyon bana göre yanlış bir uygulama.

imzala geç paşam :)

Tarih bölümünü bitirenler kurumlarda ?Tarihçi? veya ?Arşivci? olarak görev alırlar. Kütüphane, arşiv vb. kuruluşlarda, özel araştırma merkezlerinde, Vakıflarda, Kültür Bakanlığında araştırmacı olarak, üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalışabilirler. Pedagojik formasyon alan mezunlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen olarak çalışabilirler.

Diyelim senin dediğin gibi pedagojik formasyon uygulaması yanlış kaldırılacak o zaman bu son sınıftakilere ve mezunlar için geçerli olamaz. hatta 1 .sınıflarada geçerli olamaz.

yeni öğretim yılı başlamadan yaz tatilinde bu duyuru yapılır ona göre insanlar tercihlerine dikkat eder

• Ali ağa oğlu bile inşaat yaparken su kadar doğum oranı su kadar ölüm oranı ortalama yaş kazanç boşanma oranlarını dikkate alıyor da yeni yerleşim birimleri kuruyor koskoca devletin yetkili kurumları (ilk aklıma gelen tüik) böyle bilgileri paylaşsa buna gore öğretmen ihtiyacı belirlense ona gore kontenjanlar açılsa güzel olmazmi olabilir. Gel gelelim kimsenin işine gelmiyor sanırım alınan eğitim nitelikli değil nitelikli eğitim de toplasan 10 üniversiteyi geçmez herkese eğitim hakkı diye diye 30 sene okutup sonra da özel sektör e saldin mi al sana facia. Kanayan yarama bastınız yahu :) eğitim konusunda da belki yanlış düşünüyorum ama çok iyi parası olanlar gitsin okusun ve de çok zeki olanlar okusun(zaten zengin öğrenci zeki öğrenciyi finanse edecektir. :) ). Ve ülkeye birşeyler katsinlar. Türkiye nin ara eleman ihtiyacı çok fazla ve hepimiz üniversite mezunuyuz ara işler de genel olarak çalışmak istemiyoruz . masa başı iş pesindeyiz bu yüzden iş sektörü sadece hizmet sektörüne yükleniyor ve işsizlik artıyor. Neyse uzatmaya gerek yok. Formasyon isteyen alsa da hükümet yetkililerimizin dediği gibi 4 yıllık bir üni bitiren bi insan her işi yapabilir . :) mühendislik eğitimi alan birinin vergi müfettişliği yapması gibi ya da formasyon alıp öğretmen olmak gibi :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: alp_1147

quote:

imzala geç paşam :)

Tarih bölümünü bitirenler kurumlarda ?Tarihçi? veya ?Arşivci? olarak görev alırlar. Kütüphane, arşiv vb. kuruluşlarda, özel araştırma merkezlerinde, Vakıflarda, Kültür Bakanlığında araştırmacı olarak, üniversitelerde öğretim elemanı olarak çalışabilirler. Pedagojik formasyon alan mezunlar Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen olarak çalışabilirler.

Diyelim senin dediğin gibi pedagojik formasyon uygulaması yanlış kaldırılacak o zaman bu son sınıftakilere ve mezunlar için geçerli olamaz. hatta 1 .sınıflarada geçerli olamaz.

yeni öğretim yılı başlamadan yaz tatilinde bu duyuru yapılır ona göre insanlar tercihlerine dikkat eder

Kardeşim ben imzaladım,rahat ol sen.Çünkü ben de Fen Edebiyatçıyım.

Bugün hocam anlattı Eğitim fak. Türkçe Öğr . okuyanlar ders dinlemiyormuş.Rehavete girmişler.

Ama FEF'LİLER ÇOK ŞEVKLİLER DEDİ.BUNU DİYEN BİR PROFESÖR.

Bırak ağlasınlar zırlasınlar ühü ühü föf kapatılsın.

Onlar dedi ya hükûmet hemencecik kapatır zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 23 Ekim 2015; 18:30:48 >

• alp_1147 kullanıcısına yanıt
    Uslubunuza dikkat edin.
    Bende tarih bölümünü bitirenler astronot olur demedim zaten.Sizede hak verdiğimi söyledim.Dediğiniz gibi kaldırılacaksa önceden haber verilmesini isterim bende insanlarım mağdur olmamamısı için.
    Pedagojik formasyon devletin cebini doldurmak için yaptığı bir uygulama sizde farkındasınız.Bende eğitim eğitim fakültesi mezunuyum parayı basıp bilgisayar mühendisi olma imkanı verseler bende olurdum.Ama bu sistemim yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez.
    İyi akşamlar

• öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesine gider.eğitim fakültesine gidecek puanı alamayanların formasyonla öğretmen olması saçmalıktır.ilerleyen yıllarda da formasyon verilmezse atanamayan öğretmen sorunu büyük oranla çözülür.
  • quote:

Uslubunuza dikkat edin.
    Bende tarih bölümünü bitirenler astronot olur demedim zaten.Sizede hak verdiğimi söyledim.Dediğiniz gibi kaldırılacaksa önceden haber verilmesini isterim bende insanlarım mağdur olmamamısı için.
    Pedagojik formasyon devletin cebini doldurmak için yaptığı bir uygulama sizde farkındasınız.Bende eğitim eğitim fakültesi mezunuyum parayı basıp bilgisayar mühendisi olma imkanı verseler bende olurdum.Ama bu sistemim yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez.
    İyi akşamlar

Rehavete girme çalış o zaman,yüzün gülsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 23 Ekim 2015; 18:32:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekir21

öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesine gider.eğitim fakültesine gidecek puanı alamayanların formasyonla öğretmen olması saçmalıktır.ilerleyen yıllarda da formasyon verilmezse atanamayan öğretmen sorunu büyük oranla çözülür.

Aldığın puanın beş katı makale okutturuyorlar.üniversiteye girmek için verdiğin emeğin on katını ben FEF'te veriyorum.Bugün okula gittim Eğitimciler yine hippi gençliği gibi çayırlara uzanmıştı.

Adamlar bildiğin 68 kuşağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 23 Ekim 2015; 18:42:31 >
  • Bizim bölümde tıbbi biyoloji dersine giren hocayı ben bildiğin hekim zannediyordum ama biyologmuş. Tıp mezunu değilmiş. Birincisi bu nasıl olabiliyor? Yani tıpta nasıl eğitim verebiliyor? İkincisi fef mezunu mu oluyor şimdi?
  • Müstehak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yıldızlı Günler

quote:

Orijinalden alıntı: tekir21

öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesine gider.eğitim fakültesine gidecek puanı alamayanların formasyonla öğretmen olması saçmalıktır.ilerleyen yıllarda da formasyon verilmezse atanamayan öğretmen sorunu büyük oranla çözülür.

Aldığın puanın beş katı makale okutturuyorlar.üniversiteye girmek için verdiğin emeğin on katını ben FEF'te veriyorum.Bugün okula gittim Eğitimciler yine hippi gençliği gibi çayırlara uzanmıştı.

Adamlar bildiğin 68 kuşağı

ya eğitim fakültesi dersleri hakkında hiç bilgin yok ya da iyi bir üniversitede değilsin.eğitim fakültesinde yata yata geçmek feflerde anlatılan şehir efsanesidir.eğitimde makale okunmadığını mı zannediyorsun? 1-2 ders dışında her hafta okunması gereken makaleler artı projeler...

• Hocam FEF öğretmen ve akademisyen yetiştirir.Şu an FEF Fizik mezunu birisi yl ve doktora yapmışsa mesela mekanik fizik üzerine yapmışsa Makina Mühendislerine aynı şekilde ders anlatabilir.

Sizin durumunuzda Tıbbi biyoloji üzerine doktora yapan bir biyolog ders verebilir.Ama Tıp çok istisnai ve hayati bir bölüm olduğu için Biyoloji +Tıp çapı yapmış kişilerin ders vermesi daha sağlıklı olur.Ya da biyokimya uzmanlarının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneyli Şaman -- 23 Ekim 2015; 19:05:59 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.