Şimdi Ara

Pebble Kullanıcıları Ana Konu (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
13
Favori
20.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    alternatif arayışlarımıza katkından dolayı teşekkürler
    kullanan kişi sayısı az olsa da pebble saatlerin potansiyeli yüksekti. keşke maddi yönetimlerini daha iyi organize edebilselermiş.ben de hr sensörlü pebble 2 saat almayı planlıyordum.

fitbit, pebble şirketini satın almasının ardından kısa süre sonra bataryası 30 gün dayanan e-ink ekranlı vector smartwatchı da bünyesine kattı. bu noktada şahsen fitbit bünyesine geçirdiği bu teknolojilerle ne çıkartacak merak ediyorum.
  • http://www.weloop.cn/product/tommy3.html bu saatte çok iddialıydı ama küresel satışı yok sadece çinde 40gün şarj süreai e-ink ekran vs.
    bunun weloop 2 olanını kullanmıştım bir ay şarjı gitmişti. tabi yazılım hep çinceydi, sürekli güncelleme geliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termomen -- 14 Mart 2017; 23:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alternatifi yok Pebble'in.
    Hem ios'ta hem android'te çalışan, uygun fiyatlı.

bu iş olmadı beyler. gelişmelerden haberdar edin.
  • Prens kullanıcısına yanıt
    En yakın alternatif Garmin Vivoactive HR gibi saatler ki onlarda da mikrofon desteği vs. şeyler yok. Garmin Fenix 3 bile tam olarak alternatif olamıyor fiyatına rağmen. Pebble bu olayı erişilebilir şekilde ucuza yapabiliyordu.
  • Pebble 2 amazonza gümrük kargo hepsi dahil 94 dolara düşmüş. Halihazırda ilk pebble ı kullanıyor olsamda bunun geniş ekranı biraz daha güzel tasarımı beni almaya sürüklüyor. Biliyorum firma el değiştirdi filan ama destek de falan sıkıntı yok zaten mağazasının çoğunu hayran kitlesi hazırlamış saat arayüzleri programlar falan bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ne dersiniz alınır mı? Pil süresinden falan çok memnunum ama sıkıldım kolumda görmekten 100 dolara kadar bi akıllı saat veya bileklik gibi bi şeylere bakıyorum birkaç aydır doğru dürüst bi saat bulamadım çin menşeili saatler var 3-4 markanın içine android yüklemişler arayüz falan hiç güzel değil her özellik var ama hepsi yarım yamalak şarjı bir gün zor çıkarıyolarmış falan. Pebble ın en azında bi kendi stabil çalışan bi arayüzü marketi falan var. Neyse gece gece nasıl dolduysam artık. Bu arada bildiğiniz saat varsa paylaşırsanız sevinirim. Android wear da olabilir

İlgili linki de buraya. BIrakayım.

https://www.amazon.com/gp/product/B01KM4NJQA/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AS9UUXZ8KC49B

• ios'a güncelleme gelmiş.
  • fitbit alsa ne olur ki ?

daha iyi olmaz mi hatta

• hakan1581 kullanıcısına yanıt
    Fitbit, Pebble'ı aldıktan sonra onun bünyesinde tasarlanmış ürünlere kaynak ayırmayacak. Zaten bunun açıklamasını her iki şirket de yaptı.
    Bu tür satınalmalarda satın alınan şirketin bir teknoloji/deneyim/patent birikimi vardır ve kazanılması çok uzun sürecek bu birikimi satın alan şirket trink para ile bünyesine geçirir. Ardından satın alan şirket bu satın aldığı şirketin teknoloji/deneyim/patent birikimi ile kendisi yeni bir ürün piyasa çıkartır veya varolan ürününe yeni özellikler katar. Bunun örnekleri çoktur:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Apple
    Apple şirketinin kendi Maps uygulaması için satın aldığı şirketler: Placebase, Poly9, C3 Technologies (267 milyon USD), WiFiSlam (20 milyon USD), Locationary, HopStop.com, Embark, BroadMap, Spotsetter, Coherent Navigation, Mapsense (30 milyon USD)
    Apple şirketinin kendi Siri uygulaması için satın aldığı şirketler: Siri, Novauris Technologies, VocalIQ
    Apple şirketinin kendi TouchID özelliği için satın aldığı şirketler: AuthenTec (356 milyon USD)
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Google
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Facebook
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Microsoft

Gelelim FitBit'e: Bu satınalmanın daha iyi olmayacağının düşünülmesinin sebebi FitBit şirketinin hangi Pebble yazılım/donanım özelliklerini beğendiğini ve ileride çıkartacağı ürünlerde hangilerini kullanacağını bilmememiz. Belki kullanıcılar tarafından tasarlanan watchfaceleri cihaza ekleme özelliğini kullanmayacaklar. Belki Pebble'ın Stanford Üniversitesi ile geliştirdiği sağlık (uyku/hareket) takibi algoritmalarını kullanmayacak. Hiçbir fikrimiz yok. Şahsen beni endişelendiren asıl nokta bu bilinmezlik...

• quote:

Orijinalden alıntı: samich_tor

Fitbit, Pebble'ı aldıktan sonra onun bünyesinde tasarlanmış ürünlere kaynak ayırmayacak. Zaten bunun açıklamasını her iki şirket de yaptı.
    Bu tür satınalmalarda satın alınan şirketin bir teknoloji/deneyim/patent birikimi vardır ve kazanılması çok uzun sürecek bu birikimi satın alan şirket trink para ile bünyesine geçirir. Ardından satın alan şirket bu satın aldığı şirketin teknoloji/deneyim/patent birikimi ile kendisi yeni bir ürün piyasa çıkartır veya varolan ürününe yeni özellikler katar. Bunun örnekleri çoktur:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Apple
    Apple şirketinin kendi Maps uygulaması için satın aldığı şirketler: Placebase, Poly9, C3 Technologies (267 milyon USD), WiFiSlam (20 milyon USD), Locationary, HopStop.com, Embark, BroadMap, Spotsetter, Coherent Navigation, Mapsense (30 milyon USD)
    Apple şirketinin kendi Siri uygulaması için satın aldığı şirketler: Siri, Novauris Technologies, VocalIQ
    Apple şirketinin kendi TouchID özelliği için satın aldığı şirketler: AuthenTec (356 milyon USD)
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Google
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Facebook
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Microsoft

Gelelim FitBit'e: Bu satınalmanın daha iyi olmayacağının düşünülmesinin sebebi FitBit şirketinin hangi Pebble yazılım/donanım özelliklerini beğendiğini ve ileride çıkartacağı ürünlerde hangilerini kullanacağını bilmememiz. Belki kullanıcılar tarafından tasarlanan watchfaceleri cihaza ekleme özelliğini kullanmayacaklar. Belki Pebble'ın Stanford Üniversitesi ile geliştirdiği sağlık (uyku/hareket) takibi algoritmalarını kullanmayacak. Hiçbir fikrimiz yok. Şahsen beni endişelendiren asıl nokta bu bilinmezlik...

guzel aciklama icin tsk.

fitbit de prestij kaybetmemek adina kullanicilarini cok uzmez bence, yani "fitbit pebble i aldi ve icine etti" dedirtme(meli)z :)

• 3-5 gunde bir sarj etmek cok can sıkıyor mu , yoksa alisiliyor mu, sarj bitip ortada kaldiginiz oldu mu ?

• samich_tor kullanıcısına yanıt
    Satın almanın iyi olmama nedeni aslında eski Pebble saatlerin bir kenara atılması. Fitbit'ten iyi bir şeyler çıkacağı umudundayım, en azından rekabete katkısı olacaktır. Her ne kadar Fitbit fitness pazarının hakimi gibi görünse de ürünleri ucuz ve tek düze. Birkaç yıldır bu pazardan pay kapmaya başlayan ve karı da oldukça iyi olan Garmin firması var. Fitbit ürünleri göze adım takibi ve bir miktar spor yapmak isteyen kullanıcılara hitap eder görünürken, daha hevesli sporcular Garmin, Suunto, Polar gibi saatlere bakıyorlar. Bunlar da genel olarak pahalı ve niş bir sektör olduğu için karlı cihazlar. Garmin'in son iki senedir çıkardığı saatleri renkli ekran ve ConnectIQ adında MonkeyC diliyle uygulamalar yazılabilen bir sanal makineye sahip. Bu sayede kullanıcılar istediği saat yüzünü indirebiliyor, uygulamalar yazabiliyor, koşu aktivitelerinde değişik verileri görmek için veri alanları ekleyebiliyor vs. Bu şekilde renkli ekran ve değiştirilebilen saatler de kullanıcıların ilgisini daha çok çekiyor ve temelde aynı işi yapsa bile fiyat olarak daha fazlasını ödeyebiliyor. Donanım özellikleri olarak ise ARM Cortex M4 işlemciler ile Pebble ile çok yakınlar. S,uunto ve Polar bile daha iyi GPS doğruluğuna sahipken kullanıcılar bu tür özelliklerden dolayı Garmin Fenix 3 tercih edebiliyor, ya da diğerlerini.

Fikrimce Fitbit de Pebble satın almasıyla saatlerine daha canlı bir arayüz ve ConnectIQ platformu gibi uygulma yüklenebilirlik ve dolayısıyla daha fazla kişiselleştirilebilirlik özellikleri katacak. Hani daha azının olacağını sanmıyorum ki daha fazlasını bile verecektir belki. Tabi burada tek rakip Garmin değil. Suunto da renkli ekranlar kullanmaya başladı, Polar AndroidWear saat üretiyor ve Apple Watch zaten başlı başına az zamanda çok yakan bir düşman, avantaj kaybetmek istemiyordur.

Günlük hayatımızda şarj edilmesi gereken cihazlar çoğalmışken bunlara bir tane daha eklenmesi benim için sorun teşkil etmedi açıkçası. Üstelik 5 günde bir şarjdan bahsediyoruz.

Yolda bırakma konusuna gelince: Ne zaman yayınladıklarını hatırlamadığım bir güncellemeden beri saatin şarjı %10-%20 seviyesine indiğinde sana şarjın ne zaman biteceği ile ilgili uyarı veriyor. Mesela benim saatimin şarjı sabah kalktığımda %10-%20 seviyesine düşmüşse "Powered till tonight" diye uyarıyor. Böylece gece olmadan şarj etmem gerektiğini bildiriyor. Toplamda 1,5 sene Pebble Steel kullandım 1,5 senedir de Pebble Time kullanıyorum. Sadece 2 defa şarjı bitmiş saatle gezdiğimi hatırlıyorum. İşin güzel tarafı şarj bittiğinde saat tamamen kapanmıyor. Gereksiz tüm özellikleri kapatıp sadece saatin göründüğü bir ekran gösteriyor.
  • quote:

Günlük hayatımızda şarj edilmesi gereken cihazlar çoğalmışken bunlara bir tane daha eklenmesi benim için sorun teşkil etmedi açıkçası. Üstelik 5 günde bir şarjdan bahsediyoruz.

Yolda bırakma konusuna gelince: Ne zaman yayınladıklarını hatırlamadığım bir güncellemeden beri saatin şarjı %10-%20 seviyesine indiğinde sana şarjın ne zaman biteceği ile ilgili uyarı veriyor. Mesela benim saatimin şarjı sabah kalktığımda %10-%20 seviyesine düşmüşse "Powered till tonight" diye uyarıyor. Böylece gece olmadan şarj etmem gerektiğini bildiriyor. Toplamda 1,5 sene Pebble Steel kullandım 1,5 senedir de Pebble Time kullanıyorum. Sadece 2 defa şarjı bitmiş saatle gezdiğimi hatırlıyorum. İşin güzel tarafı şarj bittiğinde saat tamamen kapanmıyor. Gereksiz tüm özellikleri kapatıp sadece saatin göründüğü bir ekran gösteriyor.

bunu bilmiyordum. peki sadece saati gosterecek sekilde ne kadar dayaniyor ?

Dediğim gibi sadece 2 defa yalnız saat modunda yakalandım. bu durumlarda da bir zaman ölçümü yapmadım.
  • quote:

Dediğim gibi sadece 2 defa yalnız saat modunda yakalandım. bu durumlarda da bir zaman ölçümü yapmadım.

ekrani gece devamli isikli mi ?

bir de gunduz net gorunuyor mu?

ekran ışığı seçenekleri bol: her zaman kapalı, her zaman açık, sadece harekete bağlı açık, ortama bağlı açık.
    ekran ışığı aydınlığı ayar dereceleri de düşük, orta yüksek, kör edici olarak mevcut.

ekranda siyah üstüne beyaz veya beyaz üstüne siyah (yüksek kontrastlı) metin/rakam her aydınlıkta ve her açıdan bakarken okunabiliyor. açık havada kullanırken renkler ise sadece arka aydınlatma aktifken ayırt edilebilecek kadar ortaya çıkıyor.
  • quote:

ekran ışığı seçenekleri bol: her zaman kapalı, her zaman açık, sadece harekete bağlı açık, ortama bağlı açık.
    ekran ışığı aydınlığı ayar dereceleri de düşük, orta yüksek, kör edici olarak mevcut.

ekranda siyah üstüne beyaz veya beyaz üstüne siyah (yüksek kontrastlı) metin/rakam her aydınlıkta ve her açıdan bakarken okunabiliyor. açık havada kullanırken renkler ise sadece arka aydınlatma aktifken ayırt edilebilecek kadar ortaya çıkıyor.

arabanin teybi ile telefon bluetooth ile birbirine baglaniyor.

pebble ile telefon da bluetooth ile baglaniyor.

arabaya binip telefonda bluetoothu acinca hangi ikisi baglanir acaba ?

• bu saatten sonra pebble almak sacma mi olur?

pebble serverlarda - uygulamada sikinti var mi ?

bence alınmaz inceledim sitesi bile çalışmıyor alınmaz
  • Ben de günlerdir araştırıyorum konuyu. Pebble Time 2'yi görmüştüm youtube'da çok hoşuma gitmişti. Şimdiyse amazonda 56$'a pebble time satıyolar. Alınır mı, altı üstü 200 lira verilip alınır, oyuncak niyetine bile. Benim korkum ya seversem bu saati ve devamı gelmezse diye. Zaten devamı gelmeyecek, ama ya alışır kalırsam. Sonuçta saat donanım olarak bozulduğunda tamiri ya da değişimi olmayacak. Hikaye orada bitecek. rebble'cılara baktım(server ve uygulama işlerini devam ettirmek isteyen gönüllüler) ama onlar da çok fazla umut vaadetmiyor. 23 nisan da 3. bildirimi yapmışlar ama zamanla kırılmalar ve bozulmalar dolayısıyla pebble saat kullanan sayısı dramatik şekilde azalacağı için bu adamlar da dağılıp gidecekler ve destek mestek kalmayacak. Zaten şu an bile çok demotive çalıştıklarını düşünüyorum.

Fitbit kına yaksın. Geldi etti her şeyin içine. Adiler

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.